Şimdi Ara

intel ın sanallastırma dedıgı sey ne

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Orjinalden alıntı: fx57

Intel’in güncel Core 2 Duo E6000 serisine göre toplam belleği 2MB’a çekitiği, saat hızını düşürdüğü ve fsb’yi 800MHz’de tuttuğu Conroe E4000 serisi hiç bir özel materyale gerek kalmadan çıkabildikleri yüksek hızları ile birçok kişinin favorisi olacak gibi. Intel’in sanallaştırma gibi bazı önemli teknolojilerini desteklemeyen işlemciler, bu konuda hitap ettikleri kesimde düşünüldüğünde pek bir dezavantaj da yaşamıyorlar.

ıntel ın sanallastırma dedıgı sey ne oluyor

• gerçekten ney ?
  • Intel'in VT, AMD'nin ise SVM diye isimlendirdigi "virtualization" (sanallastirma) teknolojisi kisaca VMware, Parallels, Xen gibi uygulamalar araciligiyla tek bir sistem uzerinde ayni anda birden fazla sanal sistem calistirma teknolojisini kolaylastiran bazi yenilikler anlamina geliyor. Ozellikle VMware gibi araclarin kullanicilarinin gayet iyi bildigi gibi bu yazilimlar sozgelimi sirketinizin tek bir Windows ya da Linux hizmet birimi uzerinde birbirinden bagimsiz bilgisayarlarmis gibi gorunen 3-4 ayri "sanal hizmet birimi" calistirabilmelerine ve dolayisiyla sistem kaynaklarini daha etkin kullanmalarina izin veriyor. Ev kullanicilari da bu tur yazilim cozumlerini sozgelimi Windows sistemlerinin uzerinde dual-boot kullanmaya gerek kalmadan ayni anda Linux, FreeBSD gibi isletim sistemleri calistirmak icin kullanabiliyorlardi.

ABD'de su anda satilan tum yeni x86 hizmet birimlerinin (server) yuzde 4-5 gibi bir orani sanallastirma teknolojisi ile kullaniliyor ve bu oran gitgide daha da buyuyecek; bu yuzden sanallastirma ozellikle is kullanicilari icin cok onemli. Normalde Intel ve AMD islemcileri en basindan itibaren sanallastirmayi kolay destekleyecek bir yapiya sahip degillerdi. Simdi ortaligi teknik ayrintilara bogmanin anlami yok; ama Intel ve AMD islemcilerindeki bu eksiklikler VMware, Xen gibi sanallastirma yazilimi yazan sirketlerin isini bir hayli zorlastiriyor, sistemlerde performans dususune yol aciyordu. Kisaca Intel VT ve AMD SVM teknolojileri bu eksiklikleri giderip VMware vb. gibi yazilimlarin daha hizli ve etkin calismasini sagliyor.

Cok miktarda hizmet birimi kullanan bir sirket, hesaplama ya da hosting gibi amaclar icin sanallastirma kullanmayi planlayan bir kurumsal kullanici degilseniz cok fazla yararlanabileceginiz bir ozellik degil.

• @ChipArchitect tesekkur ederım.o halde dedıgın gıbı ev kullanıcılarının ısıne pekte yaramıyacak bır teknolojı.merakım sadece 4300 ıle 6300 karsılastırmasından kaynaklanıyor.ıntel yıne D9x0 den D9x5 gecısındede bagzı teknolojılerı kaldırmıstı.
  • ChipArchitect bilgilenmiş olduk saol...
  • Linux u yada bir başka işletim sistemini bir boot manager programı ile ayrı ayrı kurmak dururken niye virtualization programları kullanılırki bende bunu anlamış değilim açıkçası.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

Linux u yada bir başka işletim sistemini bir boot manager programı ile ayrı ayrı kurmak dururken niye virtualization programları kullanılırki bende bunu anlamış değilim açıkçası.

Pardus gibi yeni çıkan işletim sistemlerini kurup ne kadar güvenli olduğunu sınamak için.

Bu teknolojiyi kullanabilseydim Pardus'^un sistemimi çökertmesine engel olabilirdim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Linux'u merak edip denemek isteyenler için son derece hoş bir olanak. Her merak ettiğimiz sürüm için ayrı disk partisyonu açmaya kalkarsak ohoo boot manager'da yer kalmaz. Sanal işletim sistemi iyidir, güvenlidir. Ancak en önemlisi neden iki işletim sistemimi ayrı ayrı kullanacağıma aynı anda kullanmayayım ki? Birinden diğerine ağ üzerinden dosya göndereyim, Creative gibi Linux ve sürücü özürlü bir firmanın ses kartı varsa sistemde onu tanıtmaya çalışacağıma sanal olarak kurar, Linux'da X-Fi keyfi sürerim. Kısacası, birçok sebebi var.
  • Aslında olayın hep desktop boyutuna bakıyorsunuz
    genel olarak yorumlarda sadece OS Virtualization olarak kalıyor.
    Sanallaştırma teknolojisinin INTEL VT veya AMD-V ile kazandığı özellikle sunucu tarafına kattığı artı değer.
    Masaüstü sistemlerde Sanallaştırma bir gereksinim ise Sunucu sistemlerinde bir mecburiyet.
    Özellikle çoklu platform kullanımı gerektiren IT birimleri ve işlemleri için oldukca önemli.
    Üstün körü bir örnek vereyim.
    bir KOBI siniz Mailserver hizmetinizi kendiniz vermek istiyorsunuz Microsoft Exchange için lisans bütceniz mevcut değil.
    bir Sanallaştırma ürünü kullanarak Herhangi bir JeOS kullanıp qmail veya başka bir mail server üzerine kurup kullanıcıların hizmetine açıyorsunuz.
    Şirketiniz bir sunucu donanımı satın almadan ve lisans ücretleri ödemeden mail server sahibi oluyor.(sisteminiz Microsoft olup ücretsiz mail server programlarıda kullanabilirsiniz konumuz bu değil basit bir örnekleme idi)

Ek Olarak konuyla ilgilenen döküman hazırlayan veya elinde döküman olanlar benimle irtibata geçerse sevinirim
    Konuyla ilgili olarak Proje ödevi ve Uygulama sunumu yapıyorum. Bu konuya ilgi duyan arkadaşlar varsa görüşelim.

• ev kullanıcısı için de biraz avantajı var, bazen hem linux hem de windowsta çalışan bir program yazmak istiyorsunuz. ve bu uygulama client - server bazlı ise aynı anda programı linux ve windows uzerinde çalıştırıp server çalışan OSye bağlanmasını test edebiliyorsunuz
  • 4 cekirdekli bir islemcinin her bir cekirdeginden yararlanarak bir bilgisayar yapmanin ve boylece evin veya isyerinin farkli yerlerinde asil olan tek bilgisayarin kullanilmasi ile belge karmasasi ve guc tuketimi gibi hususlardan tasarruf saglamanin kod adi Virtualization'dir..

1 asil 4 cekirdekli islemci ile.. duzgun performansda 4 adet PC celirsitabilirsiniz... ve kitlenme, takilma gibi bir problem yasamazsiniz...

icerdeki oda dacocugunuz orta duzeyli bir oyun oynarken, diger oglunuz odev yapabilir ve siz karinizla salonda film izleyebilirsiniz.. ve hepiniz tek bir bilgisayar kullanmis olursunuz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.