Şimdi Ara

## Intel'in Nehalem Tabanlı Yeni Masaüstü Platformu Netleşiyor ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  ## Intel'in Nehalem Tabanlı Yeni Masaüstü Platformu Netleşiyor ##

Intel'in Nehalem tabanlı işlemcileri için geri sayım başladı. Eğer AMD ortaya yüksek saat hızına sahip olan ve performans anlamında Core 2 Extreme serisi ile mücadele edebilecek herhangi bir işlemci koyamazsa Intel muhtemelen şu an en performanslı işlemcisi olan Core 2 Extreme QX9770'in üzerine yeni bir model çıkarmayacak ama her ihtimale karşı 3.4GHz'lik yeni bir Extreme işlemci planının da çekmecede beklediği biliniyor. Tik-Tak felsefesi ışığında yılın son çeyreği ile birlikte Nehalem kod adlı yeni nesil mikroişlemci mimarisini baz alacak işlemcilerini duyurmaya başlayacak olan Intel'in Nehalem tabanlı masaüstü platformu da netleşmeye başladı. Bilindiği üzere Nehalem bazı radikal değişiklikler ile birlikte geliyor. Yeni soket yapısı, entegre bellek kontrolcüsü, QPI adı verilen yüksek saat hızına sahip yeni dahili iç veriyolu ve SSE 4.2 komutları vb. Intel'in masaüstü işlemcileri için hazırlayacağı Nehalem tabanlı Bloomfield işlemcilerine Tylersburg kod adlı ve IC10 serisi güney köprüsü ile gelen yonga seti paketi eşlik edecek. 3 kanal bellek desteğinin etkisi ile 6 adet DIMM slotuna sahip olacak yeni platforma güç verecek işlemciler dört çekirdekli olacak ama farklı beklentilere yönelik olarak çekirdek sayısı modeline göre değişkenlik gösterebilecek. PCIe 2.0 uyumlu olacak Nehalem platformu AMD-ATi'nin Crossfire teknolojisini de desteklemeye devam edecek. Biraz daha profesyonel kullanıcılar için geliştirilmiş sanallaştırma teknolojisine de destek sağlayacak olan platform, gigabit ethernet, e-SATA, yüksek tanımlı ses gibi ek fonksiyonlara da sahip olacak.

Not: Nehalem mimarisinin genel özellikleri ve getireceği yenilikler ile ilgili pek çok bilgiye forumumuzda arama yaparak ulaşabilirsiniz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 12 Nisan 2008; 9:53:34 >

• Ekran kartları direk ati modellerinin resmi olarak konulmuş diyagrama
  • bakalım nehalem ne kadar performanslı olacak
  • sonunda intelde cpulara ram kontrolcüyü kilitliyor bu nedemek Nehalemde soket değiştirmeden ddr4 desteği veremez.. ve combo diye bir anakartta üretilemez..
  • bakalım ne zaman cıkacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: EcZaNeT

sonunda intelde cpulara ram kontrolcüyü kilitliyor bu nedemek Nehalemde soket değiştirmeden ddr4 desteği veremez.. ve combo diye bir anakartta üretilemez..

• sadece resme bakarak soyluyorum... 4 ekran kartini hala sadece 8x ile calistirabiliyorsunuz... AMD'de deki gibi 4x16x olarak calistiramiyorsunuz..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

sadece resme bakarak soyluyorum... 4 ekran kartini hala sadece 8x ile calistirabiliyorsunuz... AMD'de deki gibi 4x16x olarak calistiramiyorsunuz..

AMD'de 4x 16x olarak 4'lü Crossfire yapamazsınız. 4x 8x veya 2x 16x olarak kullanabilirsiniz.

Crossfire; 16X+16
    Triple Crossfire; 16X+8X+8X
    Quad Crossfire; 8x+8x+8x+8x

• quote:

Orjinalden alıntı: fx57

Eğer AMD ortaya yüksek saat hızına sahip olan ve performans anlamında Core 2 Extreme serisi ile mücadele edebilecek herhangi bir işlemci koyamazsa Intel muhtemelen şu an en performanslı işlemcisi olan Core 2 Extreme QX9770'in üzerine yeni bir model çıkarmayacak

Al sana intelin karakteri
  • Çok merak ediyorum ATI-AMD crossfire lisansı vermeseydi Intel ne yapardı
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

sadece resme bakarak soyluyorum... 4 ekran kartini hala sadece 8x ile calistirabiliyorsunuz... AMD'de deki gibi 4x16x olarak calistiramiyorsunuz..

AMD'de 4x 16x olarak 4'lü Crossfire yapamazsınız. 4x 8x veya 2x 16x olarak kullanabilirsiniz.

Crossfire; 16X+16
    Triple Crossfire; 16X+8X+8X
    Quad Crossfire; 8x+8x+8x+8x

peki bir adet 790fx anakarta iki adet 3870 x2 ile cf yapıldığında (16x+16x)+16x+(16x+16x) şeklinde olmuyormu? sanki oluyor gibi okadar param olmadığı için deneme şansım olmayacak gerçi ama merak ettim şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tokatli6061 -- 12 Nisan 2008; 16:27:21 >
  • İntel nehalemde tutturur.
    Amd phenomları çıkardı da ne oldu?Tam bir rezalet.
    Haydi bakalım intel yüzümüzü kara çıkarma,Amd gibi olma.
  • Böyle giderse CF teknolojisi önemli bir şekilde gündemde olacak...
    Ve oyun üreticileri her ne kadar parayı nvidia da bastırsa ati ye destek sağlayacak...
    önümüzdeki günler (bu 5 yıl da olabiliri ) amd-ati şuan ki tekel firmaların yerini alacağa benziyor...
  • İntel en sonunda entegre bellek kontrolcüsünü yapmayı başardı ,bakalım başarımı nasıl olacak
  • performans kokusu alıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: AburCubur

quote:

Orjinalden alıntı: fx57

Eğer AMD ortaya yüksek saat hızına sahip olan ve performans anlamında Core 2 Extreme serisi ile mücadele edebilecek herhangi bir işlemci koyamazsa Intel muhtemelen şu an en performanslı işlemcisi olan Core 2 Extreme QX9770'in üzerine yeni bir model çıkarmayacak

Al sana intelin karakteri

Eeee rakip olmayınca böööle oluyo....
  • quote:

Orjinalden alıntı: dennjS

performans kokusu alıyorum

valla anca kokusunu alırsınız işte.AMD olmasaydı intel bu yenilikleri bile yapmazdı.işte kanıtı FX'in sözlerinde
  • yıl sonu hareketli geçecek..
    nehalem ile radikal değişimler olacak cebimiz boşalacak galiba...
  • quote:

Orjinalden alıntı: lapry

quote:

Orjinalden alıntı: dennjS

performans kokusu alıyorum

valla anca kokusunu alırsınız işte.AMD olmasaydı intel bu yenilikleri bile yapmazdı.işte kanıtı FX'in sözlerinde

hocam biliyoruz bizde ne olup bittiğini amaç sohbet

• Bekliyorum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.