Şimdi Ara

## Intel'in Montevina Platformu Centrino 2 ismini Alıyor ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  ## Intel'in Montevina Platformu Centrino 2 ismini Alıyor ##

İşlemci devi Intel, Centrino platformu ile dizüstü dünyasındaki rakipsizliğini devam ettiriyor. Geçtiğimiz yıllarda kullanıma sunulan Centrion platformu devamında Intel tarafından günün koşullarına göre tazelenmiş ve Carmel, Sonoma, Napa ve Santa Rosa kod adlı özellikle daha güçlü mobil işlemcileri devreye sokan güncellemeler ile platform hakimiyetini aralıksız devam ettirmişti. Bilindiği üzere Intel önümüzdeki Mayıs ayında yeni mobil platformu olan Montevina'yı da kullanıma sunmayı hedefliyor. Montevina platformu ile birlikte 45nm üretim teknolojisine sahip 15 yeni mobil işlemcisinin yanı sıra yeni yonga setini, DDR3 bellek desteğini ve 2. jenerasyon Turbo Memory teknolojisini kullanıma sunacak olan Intel, Montevina platformu ile markalaşmada da değişikliğe gidiyor. Gelen bilgilere göre Intel Montevina temelli Centrino platfromunu pazara Centrino 2 platformu olarak sunacak.

• 45nm nin verdiği avantajla baya bir tutulur bunlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: max975

45nm nin verdiği avantajla baya bir tutulur bunlar

intel bi dev bu devi durdurmak o kadarda kolay deil,tşkler FX haber için
  • Umarım mayıs ayında piyasaya sürülür büyük ihtimalle yine ertelenecektir.Amd firmasının cıkaracağı yeni nesil mobil platforma göre konumlandıracaktır.
  • DDR3 kullanılması güç tasarrufunda etkili olacaktır diye düşünüyorum, tabi bir de 45nm işlem süreci. Cep yakacak fiyatlar olur, o ayrı. Fakat yeni çıkan daha da küçültülmüş işlemci form faktörü ve termal tasarımı ile UMPC ler için iyi olabilir. O zamana karşısına Isaiah ile VIA çıkar uzakdoğu pazarında, o zaman ne olacak acaba. Ama Intel hâlâ entegre mobil grafik işlem biriminde ATi ve nVidia'dan geri. RS780GM (mobil versiyon) ile AMD notebooklar da iyi satış yapabilir, fiyatının da uygun olacağını düşünüyorum. Mesela geçenlerde forumda haberi olan MSI PR210 notebookda, bu grafik işlemci olsaydı, o fiyata veya birazcık daha üzerine olsaydı, almayı ciddi şekilde düşünürdüm. AMD işlemci konusunda Intel'e göre geride de kalmış olsa da şu an, platform olarak bakıldığında makul çözümler sunuyor. Hele 790FX gibi çok fazla niteliğe sahip bir chipsetin 8W TDP ye sahip olması bence büyük başarı. Bunun kırpılmış ve mobil entegre grafik işlemciyle olduğunu düşünün ve TDP'sinin de yine ısınma sorunu yapmayacak kadar az olduğunu. Önümüzdeki zamanlarda Intel grafik işine biraz daha erken kolları sıvamaya başlamadığına pişman olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E5A20DBB6 -- 18 Şubat 2008; 13:38:00 >

• İntel yaratiyor , Amd bomba patlatçak galiba kuzularin sesizliği var.
  • çipset te AMD başarılı olsa da 780G yi destekleyecek başarılı ve uygun fiyatlı bi cpu serisi kullanmadıkça bu modellerle baş edemez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Confusion

çipset te AMD başarılı olsa da 780G yi destekleyecek başarılı ve uygun fiyatlı bi cpu serisi kullanmadıkça bu modellerle baş edemez

Senin amd griffinden haberin yok galiba amd puma platformuyla sadece bu platforma has griffin işlemcilerini hazırlıyor ve hybrid crosfire tarzında bi çözümle birlikte
    grafik olarak inteli sollayacağı kesin gözüküyo
  • yeni işlemcilerle birlikte yeni platform piayasaya sürülüyor. bence montevina nın centrino 2 olarak adlandırılması intel bu çipsette çok iddialı olduğunu gösteriyor.
  • DDR3 ün fiyatı çok arttıracağını düşünmüyorum. Dikkat ederseniz fiyat üst sınırı hep aynı oluyor yaklaşık olarak.
    Ayrıca Centrino 2 yi sevmedim, Montevina ismi çok daha iyi. (Sırf ismi biliniyor centrino'nun diye aynı şeyi kullanıp duruyorlar)
  • 45nm olduğu için daha az ısınıp daha fazla performans verecektir.
  • 45 nm teknolojisi masaüstünden daha ziyade dizüstü cephesinde hızlı bir teknolojik atılımın bir ayağı olma potansiyeline sahip
  • quote:

Orjinalden alıntı: max975

45nm nin verdiği avantajla baya bir tutulur bunlar

Ciddi ısınınan dizüstü işlemcileri biraz soluk almış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Albatros83 -- 18 Şubat 2008; 19:35:16 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: PongoLLe

DDR3 ün fiyatı çok arttıracağını düşünmüyorum. Dikkat ederseniz fiyat üst sınırı hep aynı oluyor yaklaşık olarak.
    Ayrıca Centrino 2 yi sevmedim, Montevina ismi çok daha iyi. (Sırf ismi biliniyor centrino'nun diye aynı şeyi kullanıp duruyorlar)

Santa Rosa'ya da Centrino Pro diyor Intel. Santa Rosa da kod adı. Bu da öyle, Montevina kod adı. Satarken zaten Montevina diye pazarlarlar.
  • Hayırlı uğurlu olsun da, bence çok gereksiz işlemciler laptop için, çünkü ekran kartı koymuyorlar. Neyleyim 8600Gt'yi.
    Şöyle 3850 ekran kartlı bi laptop niye 2500ytl civarına yok ki.. Türkiye'de gerçi yok
  • intel güzel işler yapıyor,e8400 aldım e6750 nin stok fanını taktım işlemci 30 dereceyi geçemedi daha hemde 3600 hızında, masaüstünden çok böyle ısınmayan işlemciler notebooklara daha çok lazım
  • valla intele helal olsun teknoloji için elınden gelenı yapıyor amdnın muhendıslerı uyuyor yakında tubitak işlemcı uretip amdyı geçecek zaten
  • quote:

Orjinalden alıntı: pyschoo

valla intele helal olsun teknoloji için elınden gelenı yapıyor amdnın muhendıslerı uyuyor yakında tubitak işlemcı uretip amdyı geçecek zaten

Ben umutluyum hala AMD'den ortada birşey olmasada 6.his işte

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.