Şimdi Ara

Intel'in 10. nesil işlemcilerini beklemeye değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar iyi günler hepinize. Bilgisayar toplamak için bilgi araştırıyorum, sürekli zaten tek takıldığım konu Intel ve AMD arasında. Genellikle oyun oynayan bir insanım ve bu toplayacağım PC'de oyun odaklı olacak. Bütçe sorunum yok sizce Intel'in 10. nesil işlemcilerini beklemeye değer mi? 9700K zaten gereksiz bir işlemci 9. nesil yerine Ryzen 3700X tercih ederim. Kafama takılan Intel'in 10. nesilinin güzel olucağı kendini düzeltmeye başladı ve tekrar sıcak bakmaya başladım tabii ama sizin de yardımınızı bilginizi almak istedim. Alacağım PC bileşenleri:

    RTX 2080 Super.
    512 GB SSD.
    1 TB HDD.
    750 Watt +80 Plus PSU.
    32 GB RAM.
    Sıvı işlemci soğutucusu.

    Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.



  • Merhabalar,
    Intel'in kendini düzelttiği bir durum şuan için yok. AMD tarafından aşırı baskılandığı için çekirdek ve izlek teknolojisini daha alt kategorilere yaydı ve fiyatları neredeyse yarıladı, bu kadar. 9000 serisi işlemciler (haliyle 8000 serisi) neyse, bunlar da o. Frekans olarak biraz gıdıklanmış, fiyatı düşürülmüş vb.

    Ayrıca, üst düzey anakart ve üst düzey soğutucu ihtiyacı olacak gibi görünüyor. Üstüne bi' de, piyasanın kaymağını toplamak için hiçte uygun fiyatlardan girmeyeceğini "tahmin etmek" zor değil. Tüm bunları bi' kefeye koyup düşününce, şahsi fikrim AMD ile yola devam edilmesi gerektiği yönünde.
  • 10. Nesli her sekilde beklemenizde fayda var.Intel in uygun olup olmamasından ziyade Intel cıktıgı Anda AMD fiyatlarında indirim bekliyorum kendi adıma...

    Kisisel olarak 10. nesil bana en ufak hitap etmiyor ayrıca F serisi de olsa ben Intel in Z serisi dısındaki Anakartlarını begenmiyorum.
    Z390 da 4800MHZ e kadar Ram destegi var B360 da 2666 MHZ var.Boyle bir sacmalık olur mu?Hadi OC yok bari Ram destekle?

    Ayrıca ben 10. Nesil olarak gormuyorum.8. Nesil = 9. Nesil Birebir Aynı = 10. Nesil HT Geri Eklenmis 8. Nesil burada islemciler 95W dan 125W a cıktıgı icin % 5-10 arası bir perf. artısı olabilir.Baska da bir fark olacagını dusunmuyorum.PCİE 4.0 destegi bile yok.

    Ben Intel icin degil ama AMD icin beklerim 1 hafta 10 gun...
  • intel en azından 12nm üretseydi bir şeyler bekleyebilirdim ama ortalama ne performans verecekleri belli.
  • 10 nesil bekleyebilirsiniz testleri görüp karar verebilirsiniz. Bir ihtimal amd indirime de gidebilir. 10 nesil çıkmasına az bir süre kaldı beklemekte fayda var.
  • ryzenları beklemekte fayda var... şöyle bir 4800x temiz olurdu..
  • F3point kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık TSMC'nin 10nm'sine denk. 10nm ise hepsinin 7nm'sinden iyi.


    Intel'in 10. nesil işlemcilerini beklemeye değer mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 14 Mayıs 2020; 10:40:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bütçenize bağlı..
    Param var derseniz iyi bir z seridi anakart ve 10700k alıp devam edin. Pişman olmazsınız.

    4.5 -5k dan pek ucuza maal olmaz gibi duruyor.

    Bütçem biraz düşük derseniz 3700 alıp iyi bir 570 ile devam edin oda sizi üzmez. Ekran kartınız dan dolayı zaten 1080p ile işiniz yoktur diye tahmin ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Fikriniz için teşekkür ederim. Yani single player oyunlarda en üst düzeyde oynamak daha mantıklı ama online fps oyunlarında 1080p yeterli olarak düşünüyorum.
  • Fikriniz için çok teşekkür ederim :)
  • -Rusher- kullanıcısına yanıt
    Fikriniz için çok teşekkür ederim :) Ama o kadar bekleyebilecek vaktim yok sabrım da yok
  • -Gardiyan- kullanıcısına yanıt
    Fikriniz için çok teşekkür ederim :) O yüzden biraz da beklemek istiyorum net karar alıp pişman olmaktansa beklemekte fayda var
  • 10.nesil i beklmenize gerek yok

    bu ürünlerin ve ryzen 4000 ülkemize giriş fiyatları çok yüksek olacagı için bu ürünlerin su corona yüzünden ülkemize yayılması ve çogalması en kötü extra 6 ay stogu fazla bulunan

    ryzen 3700x ve x570-p anakart alıp 4000 serisi çıkıp yaygınlaştıgın da 3700x i satıp geçmek daha avantajlı bir nokta
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Yorumun fikrin için teşekkür ederim. Bakalım bir incelemeleri çıksın eleştrilere bakarak hareket etmek daha mantıklı olucak. Eğer gerçekten de söyledikleri gibi bir söz bahis yoksa ryzen 3700x alıp sonradan 4 serisine geçmek daha mantıklı.
  • onurduran O kullanıcısına yanıt
    söyle düsünün ülkemizde her beklediginiz gün size zarar demek çünkü parça fiyatları sürekli artıyor su kur ufak da olsa hafiflemişlen parçaları alıp geçmeniz sizin yararınıza :)
  • Aceleniz yoksa beklemeye değer. Çünkü bu işlemcilerin belirtilen fiyatlardan çıkması durumunda amd fiyat kıracaktır. O noktada hangi tercih fiyat ve performans skalanıza uyuyorsa ona göre tercih yaparsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marka fark etmeksizin değer. Intel alacaksanız çok daha uzun ömürlü işlemcilere sahip olacaksınız çünkü 9. nesildeki bir çok işlemcinin ömrü kısa olacak. 10. nesil daha uzun yıllar kullanılır. AMD alacaksanız da fiyatlarda indirim görmeniz olası. O yüzden bekleyin derim.
  • 1. Metod
    Acil sisteme ihtiyacim var dersen ve genel kullanimin oyun odakli ise intel 10700k ve 16 fazli asus rog strik z490 - E gaming anakart ile daha avantajli olursun. 3700x yada 3800x normal sartlarda tas çatlasa 4400 mhz ile overclock ile kullanilir. Intel overclock ile 10700k benim sahsi düsüncem 5400 mhz de rahatlikla kullanilabilir.
    2. Metod anakart asus rog strik x570-E gaming 16 fazli ankart 3700x yada 3800x olabilir.

    3. Metod
    Ryzen 4000 ler cikana kadar idareten sadece oyun odakli ryzen 3300x ve anakart
    asus rog strik x570-E gaming 16 fazli ile idare edip 4000 serisi ciktiginda 3300x satip 4800x alirsin.

    Ortalama bir fiyat ve yüksek overclock özelligi olan iki anakart gözüme çarpti 300 euro fiyat bandinda olan bu anakartlar yada bana göre öyledir.
    1. Msi Z490 unitfy (16 + 1 phase ve 2x8 Eps atx güç girisi var ve 90a güce kadar destek).
    2. Asus rog strik Z490-E Gaming ( 14+2 phase ve 1x8 eps atx ve 1x4 atx güc girisi 70A kadar güce sahip)
    Overclock yapacaklar icin ideal 10700k-f yada 10900k-f icin olmazsa olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 15 Mayıs 2020; 4:55:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sakiri kullanıcısına yanıt
    fikrin için çok teşekkür ederim dostum bakalım bekliyorum. 1. metod daha mantıklı bekleyip zaten az bir süre kaldı ona göre karar vermek daha mantıklı overclock olarakta değerlendirmek istiyorum. Hangisi daha mantıklı olucak görmekte fayda var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.