Şimdi Ara

intel i7 işlemci önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

Orijinalden alıntı: Irrasyonel

quote:

Orijinalden alıntı: 0netw0

Amaç neydi acaba?

autocad, matlab ve ms office gibi birkaç programı aynı anda kullanabileceğim bir pc yaratmak.

bu programlar icin cok abarti bir sistem gerekmiyor hani 5820 vs ekstrem islemcilere gitmene gerek yok 4790 carpan kilidi kapali olan bile alsan isini gorur ki oc yapmayacam diyorsun bu durumda k ile biteni almana gerek yok anakarti da ona gore ucuz alirsin z97 oc yapan pahaliysa h97 alirsin.

cevap için teşekkürler. dediklerinizi dikkate alacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: PEGABRK

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PEGABRK

HOCAM pc kullanım alanı ne olcak öncelikle bu onemlı eger render fln yaparım ben oc yaparım dersen 4790k yı al derim eger yok oc yapmıcam dersen 4790 KESİNLİKLE ŞİDDETLE ONERIRIRM kendım kullanıyorum acayıp hızlı bilgisayarım performansta gram düşme yok oyle cok uçuk seylerede gıtme bu işlemci torununa yeter:)

overclock düşünmüyorum hocam stock takılacağım büyük ihtimal birkaç arkadaş 4790k yı baya bir tavsiye ettiler konu içerisinde okumuşsundur. aralarında 100-150TL gibi bir fark var.

bu arada SSD konusunda fikrini de alabilir miyim?

hocam oc yapmıcaksan hıc gerek yok 150 tl fazladan vermıye cidden 4790 akar derim ssdye gelecek olursakhttp://www.vatanbilgisayar.com/180gb-335-serisi-sata-30-ssd500mb-okuma-_-450mb-yazma.html bunuda kendım kullanıyorum ortalama 6 7 snde hatta daha dusuk bazen pc açılıyor nerdeyse 2 sn de fln kapanıyo:)

ssd alma fikri iyice aklıma yattı ancak genel olarak ssd kapasiteleri baya ufak. büyük olanların ise fiyatları da baya büyük ama zorlicaz bakalım bütçeyi biraz

• Irrasyonel kullanıcısına yanıt
    hocam valla bu ssd harika intel kalitesi bi kere ztn kullandığı yonga seti 1.kalite hızını ztn soylemıyorum işlemcidede k versiyon almana gerek yok dediğim gibi 4790:)^^^^
  • 4790/K al.X79 kullanmaya gerek yok standart ev kullanicisi icin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar kafamdaki son hal şu şekilde:

intel i7 işlemci önerisi

sizce nasıl?
  • quote:

evet arkadaşlar yok mu başka önerisi olan?

Hocam işlemci olarak i7 4790k alın. Her ne kadar Overclock yapmayacağım deseniz de fikir değişikliğine gidip yapabilirsiniz. İleriye dönük bir seçim için i7 4790K alın bence. SSD olarak AMD yeni SSD üretti ancak Türkiye'ye ne zaman gelir fiyatı ne olur bilmiyorum. Mevcut SSD'ler arasında Samsung 840 pro veya evo modelini alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Furkan Emekli

quote:

Hocam işlemci olarak i7 4790k alın. Her ne kadar Overclock yapmayacağım deseniz de fikir değişikliğine gidip yapabilirsiniz. İleriye dönük bir seçim için i7 4790K alın bence. SSD olarak AMD yeni SSD üretti ancak Türkiye'ye ne zaman gelir fiyatı ne olur bilmiyorum. Mevcut SSD'ler arasında Samsung 840 pro veya evo modelini alabilirsiniz.

hocam son mesajımda topladıklarımı listeledim sizce nasıl olmuş?
    4790k alırsam overclock ile ilerde uğraşacağımı pek sanmıyorum malesefki.
  • quote:

quote:

quote:

Ramleri 8 Gb 1600 mhz Cl 9 Corsair Vengeance veya Ripjaws alın. SSD olarak pahalı kaçabilir ama imkanınız varsa Corsair Neutron Gtx alın yoksa Samsung 840 evo alabilirsiniz. Anakart'ı pek bilmiyorum ama uygun bir Z97 modeli bakın.Mesela bunun gibi ;

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-z97-pc-mate-intel-z97-soket-1150-ddr3-3000mhzoc-hdmidvi-anakart.html

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ramleri 8 Gb 1600 mhz Cl 9 Corsair Vengeance veya Ripjaws alın. SSD olarak pahalı kaçabilir ama imkanınız varsa Corsair Neutron Gtx alın yoksa Samsung 840 evo alabilirsiniz. Anakart'ı pek bilmiyorum ama uygun bir Z97 modeli bakın.Mesela bunun gibi ;

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-z97-pc-mate-intel-z97-soket-1150-ddr3-3000mhzoc-hdmidvi-anakart.html

bütçe kısıtlı olduğundan sınırları zorluyorum baya. o nedenle buralarda tıkandım. belki rami dediğiniz gibi alırım

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bütçe kısıtlı olduğundan sınırları zorluyorum baya. o nedenle buralarda tıkandım. belki rami dediğiniz gibi alırım

O zaman şimdiden hayırlı uğurlu olsun kardeşim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

O zaman şimdiden hayırlı uğurlu olsun kardeşim.

teşekkür ederim

• Z97 pc mate yapın anakartı.Gerisi güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Propus

Z97 pc mate yapın anakartı.Gerisi güzel.

herkes onu önerdi öyle yapacağım artık. teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bymustafa59

quote:

arkadaşlar pc topluyorum ancak alacağım i7 işlemci konusunda kararsız kaldım. fiyatları birbirlerine yakın ancak hangisi daha iyi bilemiyorum;

INTEL Core i7-4790 3.60 GHz (up to 4.00 GHz) LGA1150 İşlemci

INTEL Core i7-4770 3.40 GHz LGA1150 İşlemci

INTEL Core i7-3770 3.4GHz LGA1155 İşlemci

INTEL Core i7-4820K 3.70 GHz LGA2011 İşlemci

INTEL Core i7-4770K 3.50 GHz LGA1150 İşlemci

INTEL Core i7-4790K 4 GHz LGA1150 İşlemci

bunlardan hangisini seçmek daha mantıklı?

fiyatlar burada:http://www.eksenbilgisayar.com/KMDefault.aspx?ctrid=12010&fkey=1659%3dIntel+Core+i7

HOCAM MADEM HIZ İSTİYORSUN AMDDEDE VAR 4.7 GHZ 8 ÇERKİRDEKhttp://www.vatanbilgisayar.com/fx-x8-9590-soket-am3--47ghz-16mb-cache-32nm-islemci.html#ozellikler ÜSTELKLE FİYAT OLARAKTA YARISI KADAR AMA İ7 KADAR İYİMİ O KONUYU BİLEMEM USTALARA SORMAK LAZIM AMA İ7 YE O KADAR PARA COK BENCE BENDE AMD İŞLEMCİ ALACAGIM HEM GHZ YUKSEK HEM UYGUN HEM CEKİRDEK YUKSEK.. ORDAN KALAN 600 TLYİ SDD ALIRSAN PC UCAR..YADA 200 ÜNÜ EKRAN KARTINA YATIRIRSIN ANAKART DEĞİŞMEK ZORUNDA KALIR TABİ..

Oyunlarda ani fps droplari görünce bilgisayarima sag tılar GHz bakarak tatmin edersin kendini.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Neden kimse adam gibi sistem önermemiş?

http://www.vatanbilgisayar.com/core-i5-4690k-soket-1150-35ghz-6mb-cache-22nm-islemci.html
    http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-8gb-2x4gb-hyperx-beast-ddr3-1866mhz-cl9-xmp-ram.html
    http://www.vatanbilgisayar.com/if-233-700w-midt-atx-siyah-kasa.html
    http://www.vatanbilgisayar.com/120gb-840-evo-sata-30-okuma-540mb-_-yazma-410mb-ssd.html
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-r9-280-gaming-3g-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html
    http://www.vatanbilgisayar.com/tpc-812-v2-lga-775_1156_1155_1366_2011-am3_fm1_fm2-islemci-sogutucusu.html

i7 4790da alabilirsin işlemci olarak ama oyunlarda pek fark anlamazsın gerek yok

bu sistem de güzelmiş ancak ssd si küçük 120gb yeterli değil malesef. bide i7 işlemci almayı düşünüyorum. benim kurduğum sistem hakkında ne diyorsun peki hocam?

120gb ssd alırsın yanına:

http://www.vatanbilgisayar.com/35-1tb-caviar-green-intellipower-sata-30-64mb-cache-harddisk-4324.html
    bundan alırsın böylelikle herkes mutlu olur :)

illede i7 istiyosan i7 4790 alabilirsin :) senin sistemden daha iyi oldu bu :)

• quote:

GTX 760 ekran kartına bu işlemciler fazla gelir.

4770k ve 4690k oyunlarda aynı performansı verir.

4690k alıp ekran kartını GTX770 e çıkarın şiddetle tavsiye ediyorum.Oyunlarda 4770k + 760 dan çok daha iyi fps alırsınız.

Yok ben i7 alıcam i7 yazsın diyorsanız 4770k işiniz görür.Ama bence ekran kartını GTX770 in altına düşürmeyin sisteminiz böyle ferrariye takılan şahin motoru gibi olmuş.

Bu arada forumdaki arkadaşlar yuh diyorum.

Adamın acilen değişmesi gereken parça ekran kartıyken z97 mate ve ripjaws öneriyorsunuz.

Normal ramden %1 daha performanslı diye...

Adamın bütçesi zaten kısıtlı bırakında en yüksek performansı alsın o parayla.

Diğer yorumların hepsini boşverin hocam.Sizin yerinizde ben topluyor olsam GTX760 alıyor oludğum sisteme fantazi görüntü olsun diye ram falan bakmam acilen ekran kartını GTX770 yapmanın yollarını ararım.

Ramleri ve anakartı değiştirirseniz performans kazancınız %5 bile olmayacak.

Ama ekran kartını 770 yaparsanız performans farkınız %25 olacaktır.İşlemci olarak i7 takıntınız yoksa i5 4690 alarak paranızın karşılığını alırsınız.Varsa i7 4770k en iyi seçenek orada.Ama ne yaparsanız yapın ekran kartını GTX760 almayın GTX770 veya r9 280x alın.

Yukardaki sistem gayet iyi toplanmış.Eğer dediklerimi yapınca 100 lira bitçe ayırabilirseniz anakart msi z97 g55 yaparsanız iyi olur yapmassanızda çok sıkıntı değil o anakartta sizi üzmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevecen69 -- 29 Eylül 2014; 13:59:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sevecen69

quote:

GTX 760 ekran kartına bu işlemciler fazla gelir.

4770k ve 4690k oyunlarda aynı performansı verir.

4690k alıp ekran kartını GTX770 e çıkarın şiddetle tavsiye ediyorum.Oyunlarda 4770k + 760 dan çok daha iyi fps alırsınız.

Yok ben i7 alıcam i7 yazsın diyorsanız 4770k işiniz görür.Ama bence ekran kartını GTX770 in altına düşürmeyin sisteminiz böyle ferrariye takılan şahin motoru gibi olmuş.

Bu arada forumdaki arkadaşlar yuh diyorum.

Adamın acilen değişmesi gereken parça ekran kartıyken z97 mate ve ripjaws öneriyorsunuz.

Normal ramden %1 daha performanslı diye...

Adamın bütçesi zaten kısıtlı bırakında en yüksek performansı alsın o parayla.

Diğer yorumların hepsini boşverin hocam.Sizin yerinizde ben topluyor olsam GTX760 alıyor oludğum sisteme fantazi görüntü olsun diye ram falan bakmam acilen ekran kartını GTX770 yapmanın yollarını ararım.

Ramleri ve anakartı değiştirirseniz performans kazancınız %5 bile olmayacak.

Ama ekran kartını 770 yaparsanız performans farkınız %25 olacaktır.İşlemci olarak i7 takıntınız yoksa i5 4690 alarak paranızın karşılığını alırsınız.Varsa i7 4770k en iyi seçenek orada.Ama ne yaparsanız yapın ekran kartını GTX760 almayın GTX770 veya r9 280x alın.

Yukardaki sistem gayet iyi toplanmış.Eğer dediklerimi yapınca 100 lira bitçe ayırabilirseniz anakart msi z97 g55 yaparsanız iyi olur yapmassanızda çok sıkıntı değil o anakartta sizi üzmez.

hocam cevabınız için teşekkür ederim ama öncelikle şunu belirteyim amacım oyun değil tamamen program odaklı hız. kullandığım programlarda da görsel açıdan pek bi olay yok. ancak 3-4 farklı programı aynı anda kullandığımdan çok hızlı çalışmaları ve aralarında geçiş yapabilmem lazım. işlemci de zaten k'sız versiyon olacak yani i7 4790 3.6ghz lga1150

• SİSTEMİ ALDIM ARKADAŞLAR:

Msi Z97 Gaming 3 4xDDR3 3300Mhz VGA/DVI/HDMI S1150 Anakart

INTEL Core i7 4790 3.6-4.0Ghz 8M HD4600 LGA1150 İşlemci

Kingston Hyperx KHX16C9/8 8 GB DDR3 1600MHz RAM

Asus GTX760 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı

Samsung MZ-7TE250BW 250GB 2.5inc SSD Disk - SATA3 840 EVO 540/520MB

Cooler Master RC-K380-KWA600-TR Kasa - 600W USB 3.0 Pencereli Siyah Midtower

Samsung SH-224DB 24X SATA Siyah Optik Yazıcı

gold'dan 2786tl ye mal oldu.

ekran olarak da 110 ekran samsung led tv kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irrasyonel -- 4 Ekim 2014; 18:46:29 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.