Şimdi Ara

Intel i7 860 mı?Intel i7 920 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni dizeceğim sistemde işlemci konusunda kararsızım.Geleceğe dönük bir sistem olmasını mı istiyorsun diyen arkadaşlar olacaksa.Öyle bir düşüncem yok.Bana tam oyun ve film performansı verecek işlemciyi arıyorum.i7 860 platformu dizdiğimde ZEROTherm CORE92 soğutucuyla beraber i7 920 platformuyla aynı fiyata denk geliyor.i7 860 aklıma daha çok yattı fakat yine de ustaların görüşlerini almak isterim.i7 860 alırsam anakart : ASUS P7P55D olacak.i7 920 alırsam ECS nin 199$ olan modeli olacak.

• core i5 şuan f/p kralı..
    ben olsam bunu seçerdim..
    üst seviye bir oyun sistemi için yeterli..
    isterseniz ECS nin 1156 pin anakartı da var..
    www.novabilgisayar.com
    Nova Bilgisayar, Notebook, Toplama Bilgisayar ve İş İstasyonu gibi teknolojik ürünleri satan mağaza
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5253
  • aslında ilk dizdiğim sistem i5 750 tabanlıydı ve 100 tl daha ucuzdu fakat i5 lerin Hyper-Threading desteği yok.Bu yüzden i7 860 düşünüyorum.HT nin oyun performansına bir etkisi olur mu?
  • ne yazıkki ht oyuna birşey katmıyor eski yazılarımı incelersen oradan görebilirsin bir sitede bu konuyla ilgi ht acıkken tam tersi performans düşüklüğü olduğunu yazıyordu yabancı bir sitede.
  • sonradan Core i9'a geçerim dersen şimdilik i7 860 al..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

sonradan Core i9'a geçerim dersen şimdilik i7 860 al..

core i7 860 1156 pin..core i9 ise 1366 pin olarak çıkacak..
    zaten gecici almak için 600 liralık işlemci almak mantıklı olmaz..
  • aaa doğru pardon.. dalgınlık işte

o zmn diyeceğim şudur bence i9'ları bekle...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNTEL İ5 750 VS İNTEL İ7 860
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İleride upgrade de sıkıntı olmaz diyorsan i7 860 süper olur fakat sıkıntı olabilir dersen i7 920 al bence.
  • i7 860 al. 1366 için i9 çıkarsa 1156 nında neleri çıkar takma kafana ilerisini.
  • 1156 soket in ömrü kısa. 3 yil sonra yeni işlemci alırım diyorsaniz anakarti da degiştirmeniz gerekir. ama sadece işlemci olarak hangisi iyi derseniz 860 cok daha az elektirik harcadigi için daha az ısınır.ama dual channel den oteye gidemez. sli veya crossfire yapamazsiniz (8x 8x anca). karar size kaliyor burda nasil bir işlemci istediginize bagli. aralarinda daglar kadar fark yok zaten.
  • Ben olsam i7 920 alırdım(Gelecekte i9'a geçebilme imkanınız olacağı için).Eğer değiştirmem,aldığım gibi kullanırım derseniz;i7 860 veya i5 750 alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firienholt -- 10 Ekim 2009; 18:16:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CELTIC FROST

ne yazıkki ht oyuna birşey katmıyor eski yazılarımı incelersen oradan görebilirsin bir sitede bu konuyla ilgi ht acıkken tam tersi performans düşüklüğü olduğunu yazıyordu yabancı bir sitede.

zaten bu bilgi bana yeter de artar bile teşekkürler CELTIC FROST arkadaşım. o zaman i5 750 almak en mantıklısı.Ne yazık ki i5 destekli ram aramaya çalışıyorum şimdi de.i5 ile beraber 1600mhz ram kullanan arkadaşlar varsa lütfen ramlerinin marka ve modellerini yazsınlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

alabileceğin en yi ram team marka 1600mhz low voltage versiyonu..
    http://www.hepsiburada.com/team-xtreem-4gb-ddr3-1600mhz-cl7-low-voltage-bellek-kiti-2x2gb-tm3x1600c7lv4gk-/productDetails.aspx?categoryid=47&productid=bd750317

birde yeni 2000mhz olanı gelmiş sanırım..
    http://www.exa.com.tr/team/bellekler/team_xtreem-326-9283.html

330 TL

• fiyat limiti 150$ ayrıca alacağım bilgisayarcıda yok o ramlerden
  • İ5 750 konusunda aklında soru işareti olmasın, performans olarak uçak gibi Yabancı sitelerin testlerini göz gezdirebilirsin, oynayacağın oyunları merak ediyorsan. Diğer düşündüğün sisteme göre artan paranı ekran kartına yatırırsın
  • i5 iyidir. Pişman olmazsın. 1156 soketin ömrü kısa diyenlerede çok aldırma 1156 775 in yerine geliyor dolayısıyla minimum o kadar ömrü olur. 1366 sokete ileride çıkacak işlemciler muhtemelen çok çok pahallı olacak ve son kullanıcı için biraz anlamsız olabilir. 6 çekirdek 12 çekirdek falan sonu yok zatende bunları destekleyecek kaç tane program çıkacak acaba.Mağazasına göre i5 750 yle i7 860 arasındaki fiyat farkı 150 ila 200 lira arası oynuyor buda az bi para değil aslında. sadece hyper threading ve 0.2 mhz hız değişimi için değermi diye düşünmek lazım. Benim gördüğüm testlerde hyper threading destekleyen çok az program kullanılmış. Diğer programlar içinse aradaki 0.2 mhz fark yüzünden 860 çok az farklarla önde yer almış. Oyun için zaten farketmez. Sanırım bende i5 750 alacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazzotti

İ5 750 konusunda aklında soru işareti olmasın, performans olarak uçak gibi Yabancı sitelerin testlerini göz gezdirebilirsin, oynayacağın oyunları merak ediyorsan. Diğer düşündüğün sisteme göre artan paranı ekran kartına yatırırsın

katılıyorum
  • teşekkürler yorumlarınız için.camoka5 kardeşime tamamen katılıyorum.HT nin o kadar da önemli olmadığını görüyorum.
  • Bence biraz daha bekleyip i7 920 almak daha mantıklı.. Ben şu anda hem para ayarlayıp hemde biraz fiyatının düşmesini bekliyorum.. Tabi birde yurt dışından cooler master v10 işlemci soğutucumun alınmasını bekliyorum aynı zamanda :) Kardeşim isviçreye gidiyor. Oradan gönderebilirse ona aldırıcam yoksa Amerika'ya giden bir arkadaşımdan rica edicem :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.