Şimdi Ara

Intel® GMA 4500M ve 720p ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
7.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mobile Intel® Graphics Media Accelerator 4500M Ekran Kartı ile 720p x264 videolar sorunsuz izlenebilir mi?

Diğer özellikler aşağı yukarı şöyle olacak (daha iyisi de olabilir),

Intel Core Duo T3200 2 Ghz 1 MB L2 cache

2GB DDR2 Ram

Bir de kaç sene öncenin oyunlarını oynayabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osstation -- 22 Temmuz 2009; 20:09:03 >

• İntel® Graphics Media Accelerator Serisi Herzaman Media Center Uygulamaları İçin veya Ofis İçin Olmuştur. Oyunlarda Çok Kötü Performans Verir
    ntel® Graphics Media Accelerator 4500M Ekran Kartı İle Ram 2 GB Alırsan 768MB Yükseltebilirsin Yanlız Bu Kart GF6200 Serisine Eşdeğerdir Nerdeyse Fazla Birşey Beklememek Lazım.
  • Cevabınız için teşekkürler, başka yorumu olan?
  • Gerek 720 için gerekse 1080 için salt gerekli araç işlemci veya grafik ünitesi değildir.

Yazılım, tamamen işlemciye yüklenebilir veya ekran kartının hızlandırma özelliğini de + olarak kullanabilir.

Mevcut işlemciniz ile pratik denemem yok ancak işlemci ile bile yeterli performans alabileceğinizi düşünüyorum. Yani bu tarz codecleri çözmek için şu kadar işlemci yanında şu özelliğe sahip olunması gereken ekran kartı olmalı gibi bir kıstas yok.
  • Haklısın Ama Ark. Kafasını Pek Karıştırmamak İçin Şunu Diyelim

Onboard Ekran Kartları Güçlerini Ramden ve İşlemciden Almakta. Pek Fazla Oyun İçin Kullanılmasada Genede Oynanabilir Düzeyde.
    Ati ve Nvidia Gibi Üreticilerinde Bazı Model Anakartlarda Onboard Vardır. En Çok Rastlanan İntel VGA"dır.
    Anakartınızdaki İntel VGA . GF6200 Serisine Eşdeğer. GF6200 İle Ne Yapabilirseniz Onlada Yapabilirsiniz. Daha Çok Media Center veya Ofis.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoonWalk

Haklısın Ama Ark. Kafasını Pek Karıştırmamak İçin Şunu Diyelim

Onboard Ekran Kartları Güçlerini Ramden ve İşlemciden Almakta. Pek Fazla Oyun İçin Kullanılmasada Genede Oynanabilir Düzeyde.
    Ati ve Nvidia Gibi Üreticilerinde Bazı Model Anakartlarda Onboard Vardır. En Çok Rastlanan İntel VGA"dır.
    Anakartınızdaki İntel VGA . GF6200 Serisine Eşdeğer. GF6200 İle Ne Yapabilirseniz Onlada Yapabilirsiniz. Daha Çok Media Center veya Ofis.

Yazdığın cevapların konu ile alakası yok...

720 ve 1080 p videoları oynatmak için kullanılan yazılım işlemleri ya CPU ya yani işlemciye yaptırır veya destekliyorsa ekran kartı GPU ları donanımsal hızlandırma yaparlar. Yani İşlemci üzerindeki yükü GPU lar üstlenir.

Burada doğru olan ve bakılması gereken ilk nokta işlemcidir. İşlemci salt kendi başına yetiyorsa yetiyordur yetmiyorsa ( masa üzeri için ) 50 - 70 TL lik bir 1080p hızlandırma yapan Radeon veya Geforce kart alıp sisteme takarsın işlemci upgradei yapmazsın.

Neticesinde olayda ilk bakılacak nokta ekran kartı değil işlemcidir. Ha T3200 tek başına yetermi bilmiyorum pratik denemem yok ama teorik bilgi yeteceği yöndedir, yetmiyor ise dikkate alınması gereken nokta ekran kartıdır çünkü dediğiniz gibi IGMA 4500 ün bu konuda sisteme ek bir artısı olmayacağıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X Files -- 23 Temmuz 2009; 14:00:47 >

• Teşekkürler arkadaşlar, oldukça aydınladım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: osstation

Teşekkürler arkadaşlar, oldukça aydınladım.

benim laptopumun özellikleri.

t3200 2.0ghz işlemci
    3gb ram ( başta 1 gb tı ama ben 2gb daha ekledim)
    160gb hdd
    intel gma 4500m ekran kartı.

720p - 1080p takılmadan izleyebiliyorum. ard arda 3 tane 1080p film izledim makina ısınmadı bile lenovo n500...

oyunlarda ise eski oyunları oynayabilirsin mesela 2003-2004 yapımları. ama yeni oyunları çalıştırmaz bile. mesela street fighter 4 ü o kadar yavas çalıştırıyorki adamın bi saat yumruk atmasını bekliyorum. ve deli gibi ısınıyor.

oyun için alma. ama media center olarak harika. ben hdmi çıkışla full hd plazma tv ye bağlıyorum. 1920-1080 çözünürlükte film izliyorum. ses ve görüntü muhteşem.

• Teşekkürler.
  • dostum bende toshiba bir alet var ve onunda özellikler seninki gibi bitek onun rami 3gb 720p ve 1080p videoları ses de kayma olmadan gayet güzel bir şekilde oynatabildi gma4500m oyun olaraksa şöyle diyim makinede 1024*768 de gta:vice city ve rise of nations oynadım rise of nations da bümbüyük bir orduyu sudan falan geçirirken kasıyordu birtek birde çok büyük bir orduyla başka büyük bir orduya saldırınca kasıyordu gta vice city de ise sadece bir sokaktan geçerken kasıyordu onun dışında kasmıyordu umarım yardımcı olabilmişimdir birde cod1 falan çalışıyor cod2 yine kasıyor 1024*768 de ayarlarda mediumdayda cod4 denemek istedim biliyordum başıma ne geleceğini ama bir bakayım dedim 800*600 de 3 fps gördümo yüzden yeni oyunları deneme bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaSsErDoDo -- 3 Ağustos 2009; 20:30:50 >

• Tekrardan teşekkürler, anlaşılan eğer bu kartı alırsak yeni oyunlardan uzak durucaz, videolarda sorun yok.
  • arkadaşlar aynı ekran kartı bendede mevcut ama ben pes 2010 gibi oyunları rahatlıkla oynuyorum hiç kasma yok street fighter 4 var bende çok çok az kasıyor hatta yok denebilecek kadar az kasıyor üstelik bütün ayarlar yüksek ayarlı ndn böyle bu arada bilgisayarı yeni aldım race driver grid indirdim açtım video geçti siyah ekran oldu nasıl düzelteceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramkurbanı

arkadaşlar aynı ekran kartı bendede mevcut ama ben pes 2010 gibi oyunları rahatlıkla oynuyorum hiç kasma yok street fighter 4 var bende çok çok az kasıyor hatta yok denebilecek kadar az kasıyor üstelik bütün ayarlar yüksek ayarlı ndn böyle bu arada bilgisayarı yeni aldım race driver grid indirdim açtım video geçti siyah ekran oldu nasıl düzelteceğim

şakamı bu? street fighter 4 te yumruk atana kadar 2-3 saniye geçiyor.
  • 1080p'lerde benim işlemci %100e vuruyor nasıl hızlandırıyor anlamadım. Herkes yazmış birşeyler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisdragon

1080p'lerde benim işlemci %100e vuruyor nasıl hızlandırıyor anlamadım. Herkes yazmış birşeyler.

ben 2 tane full hd filmi aynı anda çalışırıyorum. ve işlemci %60 a anca geliyor. filmlerde hiç takılma olmuyor.

işlemci core duo T3200 ekran kartı gma 4500m
  • Kullanılan yazılım ve codec'e göre işlemci kullanımı değişecektir.

Ama çift çekirdek her türlü 1080p'ye yetecektir diye düşünüyorum.

x4500m'in donanımsal H264 hızlandırma desteği yoktur. x4500mHD modelinde bulunmaktadır.

Bu konuda çok detaylı testler yapmamış olsam da, Intel ve Nvidia'nın (x4500mHD ve 9500GT) GPU'larında yaptığım denemelerde Cyberlink H264 decoder ile DXVA açılınca görüntü kalitesinde belirgin bir düşüş yaşadım. Aynı codec ile yükü işlemciye bindirdiğimde ise en kaliteyi görüntüyü aldım.

ATI tarafında ise herhangi bir deneme yapmadığım için birşey söylemem zor.
  • Media player classicle açmıştım gerçi, bir de windows media player ile bakayım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.