Şimdi Ara

Intel E8xxx Vs Quad Serisinden Hangisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İşlemci Alacağım Fakat , Bilgi Eksikliğim Var..

Intel E8400 - E8500 Modelleri ve Quad 6600 - Q8200 Q8300

Fiyat Olarak Ortalama Aynı Fiyattalar ..

E Serisi 6mb Cache
    Quad Serisi ise 8mb Cache

Hız Olarak Hangisi Daha iyidir , Tam Performans verir Karar veremedim..

Hangisi Tavsiye Edilir ? Hangisi Daha çok tercih edilesi..

Bilgisayar da Ağırlıklı Olarak , Adobe ( Ps , Fw , Dw , Flash ) Gibi Programlar Çalişiyor..

Oyun 2. Planda DDR3 Ram Destekli bir Anakart ile kullanacağım İşlemciyi..

Ati hd 3870 DDR4 Ekran Kartı ile..

Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JoomT -- 15 Şubat 2012; 2:09:51 >

• q8300 iyi seçim olucaktır.ama q6600 kimi uygulamalarda 400mhz lik farka ragmen 8300 ü geçiyor oyun oynuyacaksan q8300 al ama.

http://www.anandtech.com/bench/Product/57?vs=53
  • quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

q8300 iyi seçim olucaktır.ama q6600 kimi uygulamalarda 400mhz lik farka ragmen 8300 ü geçiyor oyun oynuyacaksan q8300 al ama.

http://www.anandtech.com/bench/Product/57?vs=53

Bilgisayar da Ağırlıklı Olarak , Adobe ( Ps , Fw , Dw , Flash ) Gibi Programlar Çalişiyor..

Oyun 2. Planda DDR3 Destekli bir Anakart ile kullanacağım İşlemciyi..

Ati HD 3870 DDR4 Ekran Kartı ile..

Bu Normlarda E8 Serisi daha mı ağır basar ?

• o programlarda q6600 size daha iyi performans verecektir ben olsam zaten 8mb l2 ye bakarak q6600 alırdım G0 revizyon ise zaten 4ghz tadından yenmez.

bence her durumda q6600
  • İşin İçinden Çıkamıyorum .. Q6600 mi E8400 mü AMD PHENOM II 955 X4 mü Alsam Bilmiyorum..
  • overclock yapmayacaksanız 955 daha iyi olur oc yapacaksanız q6600
  • quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

overclock yapmayacaksanız 955 daha iyi olur oc yapacaksanız q6600

OC den Pek anlamıyorum ancak , oc yapmak için SCCF Soğutucu aldım.

Muhtemelen , Oc yapmaya çalışacağım..

Gigabyte G31M-ES2L Anakart Kullanıyorum Şuanda E8400 Voltaj verilmeden 3.8 Ghz i görüyormuş bu anakart ile..

Niyetim Cpu - Anakart - Ram Üçlüsünü yenilemek.

DDR3 Destekli bir Anakart alıp en az 8GB Ram Yapma niyetindeyim..

Tabi Baş aktör burada Cpu.. Onun Ne Olması Konusunda Karar Veremiyorum..

Bu Arada ilginiz için Çok Teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Q9400 Almayı düşünebilirsin mesela kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Soap

Q9400 Almayı düşünebilirsin mesela kardeşim

arkadaşım kesinlikle öneriyorum Quad 9400 ama 0 almaya değmez ben salak gibi 2 yıl önce 955 be alacaktım pc gafilliğine geldim istersen takalım 2ay sorna eline alırsın dedi ben intel al dedi.Tabikide yanlış birşey ama mintel deforme süresi daha uzun olduğu unutulmamalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: nickbaron

quote:

Orijinalden alıntı: John Soap

Q9400 Almayı düşünebilirsin mesela kardeşim

arkadaşım kesinlikle öneriyorum Quad 9400 ama 0 almaya değmez ben salak gibi 2 yıl önce 955 be alacaktım pc gafilliğine geldim istersen takalım 2ay sorna eline alırsın dedi ben intel al dedi.Tabikide yanlış birşey ama mintel deforme süresi daha uzun olduğu unutulmamalı

Ozaman kardeşim milletin sözüne inanma bende amd x6 1100t var hiç bir sorunum yok alabilirsin

• Hocam aynı durumdan ben muzdaribim bende After Effects ile çalışıyorum. Q6600 - 8200 - 8300 bunlardan birini alacağım 2. el . Fakat hangisini alsam karar veremedim. O.C yapacağımı pek zannetmiyorum. Zaten anakartım da pek müsait etmiyor(ASUS P5G41C-M LX). Ne yapacağımı bilememiş durumdayım. Bende yardım bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OmeaR

Hocam aynı durumdan ben muzdaribim bende After Effects ile çalışıyorum. Q6600 - 8200 - 8300 bunlardan birini alacağım 2. el . Fakat hangisini alsam karar veremedim. O.C yapacağımı pek zannetmiyorum. Zaten anakartım da pek müsait etmiyor(ASUS P5G41C-M LX). Ne yapacağımı bilememiş durumdayım. Bende yardım bekliyorum.

Q 8200 al bence, benim arkadaş kullanıyordu baya iyi işlemciydi, iyide overclock oluyor ama senin overclockla pek işin olmadığını söylüyorsun. Bana sorarsan eğer bunların hiçbirini alma, i3-i5'lerden tercih yaparsan senin için daha uzun soluklu bir Pc olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Far-Cry

quote:

Orijinalden alıntı: OmeaR

Hocam aynı durumdan ben muzdaribim bende After Effects ile çalışıyorum. Q6600 - 8200 - 8300 bunlardan birini alacağım 2. el . Fakat hangisini alsam karar veremedim. O.C yapacağımı pek zannetmiyorum. Zaten anakartım da pek müsait etmiyor(ASUS P5G41C-M LX). Ne yapacağımı bilememiş durumdayım. Bende yardım bekliyorum.

Q 8200 al bence, benim arkadaş kullanıyordu baya iyi işlemciydi, iyide overclock oluyor ama senin overclockla pek işin olmadığını söylüyorsun. Bana sorarsan eğer bunların hiçbirini alma, i3-i5'lerden tercih yaparsan senin için daha uzun soluklu bir Pc olur.

Şuan o kadar param yok olsa keşke de yapsam :( 170 TL nakit ve şuanki bilgisayarın bi kaç parçası var. Nakit ile işlemci alsam, çıkan parçalar ile de uygun bir ekran kartı almayı planlıyorum. Aslında HD4890 veya az daha katıp HD5830 alma düşüncesindeyim. Tabi parçaları 2. el alacağım onuda unutmayalım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OmeaR -- 16 Şubat 2012; 14:42:32 >

• oc yapmayacaksanız amd x4 945 955 965 ıslemcılerden bırını alın ıntele bulasmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

oc yapmayacaksanız amd x4 945 955 965 ıslemcılerden bırını alın ıntele bulasmayın

Hocam şimdi alsam bi amd işlemci ki aslında kafam amd ye daha çok yatıyor bu seferde anakart mastafı çıkacak. Zaten kısıtlı para var nerden kurtarabilirsem kafi diyorum. x4 955 ler 200 lerden falan başlıyor forumda 2.el . Adam gibide bi anakart desen etti ikisi birlikte 350 falan. Daha PSU alacağım ekran kartı alacağım desem ee battım ben o zaman :D Valla şuan gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum :(
  • şunu söyleyeyim e8400 gördüğüm en güzel işlemcilerden biri. amdyle bildiğin dalga geçer. e8400nin çekirdek bazında dengi q9xxxxlerdir çünkü wolfdale mimarisi e8xxx ve q9xxxlerdir ve sse4.1 gibi çok önemli komut kitleri bu ailede vardır. bu e8400 bildiğin gerçek işlemcidir yani. sakın iki üç tane fanboya kanıp da bunlar yerine amd tercih edeyim deme. pişman olursun yani. ister inan ister inanma.
  • Bende Q9400 var ve gayet memmunum. 3 senedir kullanıyorum, GTX 560'a yükselttim ekran kartını ve herhangi bir darboğaz sorunu yaşamıyorum hâlâ. İşlemci stokta 2,66 GHz'de, gayet yeterli ve OC ile rahat 3 GHz'i vurursun diye düşünüyorum ben.
  • Şuan ki anakartımı kaça satabilirim sizce 2. el forumunda ? Elimde 1.5 yıllık ASUS P5G41C-M LX var kutusu vs duruyor. Birde E5500 işlemci var.
  • quad serisinden bulman zor gibi, core 2 duo'da gibi. eğer bulabilirsen e8400, e8500 almanı tavsiye ederim.
  • Teşekkürler Herkese..

Q9xxx Serinden Bir İşlemci Almam Zor Fiyat Olarak 400 Lira Civarinda..

E8xxx Yada Q6xxx Serisinden bir işlemciyi Alabilirim..

Görüntüde E8400-8500 Ağırlıklı Tavsiye ediliyor Anladığım Kadarıyla
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.