Şimdi Ara

İntel E8400-8500 Çılgınlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
2.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çevremde herkes E8400-8500 almaya başladı nedir bu işlemcinin özelliği yahu? performans bakımından günümüz işlemciler ile kafa kafaya diyorlar ve oyun oynayan kullanıcıların tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emirhan Terzi -- 28 Temmuz 2013; 5:42:04 >

• Quard desteği olmayan 775Soket anakartları için son işlemci o nedenle değerli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKDesing

Quard desteği olmayan 775Soket anakartları için son işlemci o nedenle değerli.

i3 ile eş değer diyorlar ve oynatmadığı oyun yokmuş medium-high arası doğrumudur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emirhan Terzi

quote:

Orijinalden alıntı: RKDesing

Quard desteği olmayan 775Soket anakartları için son işlemci o nedenle değerli.

i3 ile eş değer diyorlar ve oynatmadığı oyun yokmuş medium-high arası doğrumudur ?

YALAN.medium-high da oyun oynmatacak kartlara darboğaz yapar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam i3 ile eşdeğer olması mümkün değil.

• kendilerini kandırıyor onlar bugün yeni oyunlar hiçbirini takılmadan oynatmaz o işlemci oynuyorum diyende oynadığını sanıyor
  • Yok öyle bi dünya i3'lerin yanına bile yaklaşamaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

Yok öyle bi dünya i3'lerin yanına bile yaklaşamaz.

kestirip atmayın e8400 e8500 sistem upgrade edemeyecek durumda olanlar için 5200 gibi işlemcilerden geçmeye iyi bir işlemcidir. eğer q serisi alamıyorsa.
    iyi bir soğutma imkanı varsa e8400 ile hd7870 i neredeyse darboğazsız kullanabilir oc ile hd7850 ise kullanılabilir rahatlıkla

• quote:

Orijinalden alıntı: tarkolar

quote:

kestirip atmayın e8400 e8500 sistem upgrade edemeyecek durumda olanlar için 5200 gibi işlemcilerden geçmeye iyi bir işlemcidir. eğer q serisi alamıyorsa.
    iyi bir soğutma imkanı varsa e8400 ile hd7870 i neredeyse darboğazsız kullanabilir oc ile hd7850 ise kullanılabilir rahatlıkla

e8400 ve 7850/7870 ?? neremle güleyim sana i3 2100 ile 7870'de darboğaz sorunu yaşayanlar var kardeş.

• quote:

quote:

quote:

e8400 ve 7850/7870 ?? neremle güleyim sana i3 2100 ile 7870'de darboğaz sorunu yaşayanlar var kardeş.

yüksek oc ile e 8500 ün neleri yapabildiğini gördük. hd7850 belki yeni nesil bir kart olduğu için sıkıntı olabilir. ancak muadili bir eski nesil olan bir kart ile darboğaz yapmayacaktır e8500 oc ile. iyi bir hava soğutma ile 4.6 GHz lerde kullananları gördüm sıkıntı çıkmadı hd7870 ile darboğaz yapabilir ancak uçuk miktarlarda değil

• quote:

quote:

quote:

quote:

yüksek oc ile e 8500 ün neleri yapabildiğini gördük. hd7850 belki yeni nesil bir kart olduğu için sıkıntı olabilir. ancak muadili bir eski nesil olan bir kart ile darboğaz yapmayacaktır e8500 oc ile. iyi bir hava soğutma ile 4.6 GHz lerde kullananları gördüm sıkıntı çıkmadı hd7870 ile darboğaz yapabilir ancak uçuk miktarlarda değil

Dostum her şey oc değil e8400 kaç sene öncesinin mimarisi haberin varmı. İşlemcileri karşılaştırmanın en iyi yolu çok fazla öğe bulunan strateji oyunlarıdır total war serisi gibi. Ve intelin ivy Bridge serisi 3570k işlemcisi 2500k dan %20 daha iyi performans veriyor 5ghz deki 2500k anca denk oluyor 3570k ya. Bu örneği mimari farkının önemini vurgulamak için yazdım.

• E8500 gibi çift çekirdek işlemciler, isterse 5 GHz çalışsın, güncel oyunlarda yetersizdir. Hatta BF3 MP gibileri oynayamazsınız.

i3'le kıyas bile kabul etmez. i3'ün hem saat hızı başına performansı çok çok fazla (%50+, bazen %100 bile görülebilir), hem de HT sayesinde 4 thread çalıştırıyor.

@ogkasa

O kadar da değil. Eşit saat hızında çalıştırılan 2500K ile 3570K arasındaki fark max %10 (nadir 1-2 uygulamada %15 görebilir, gerisi %10'un altında).
  • quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

E8500 gibi çift çekirdek işlemciler, isterse 5 GHz çalışsın, güncel oyunlarda yetersizdir. Hatta BF3 MP gibileri oynayamazsınız.

i3'le kıyas bile kabul etmez. i3'ün hem saat hızı başına performansı çok çok fazla (%50+, bazen %100 bile görülebilir), hem de HT sayesinde 4 thread çalıştırıyor.

@ogkasa

O kadar da değil. Eşit saat hızında çalıştırılan 2500K ile 3570K arasındaki fark max %10 (nadir 1-2 uygulamada %15 görebilir, gerisi %10'un altında).

hocam siz beni yanlış anlamışsınız. ben i3 lerle yarışır demiyorum. ancak dediğim yinede birçok oyunu oynatır 7850 ile

• http://www.anandtech.com/bench/Product/56?vs=404

G850 biraz daha iyi fakat G2020 bile oyunlara yetmezken E8400 yetmesi imkansız.Ekran kartına bağlı olarak medium ayarlarda oynanabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogkasa

quote:

quote:

quote:

quote:

Dostum her şey oc değil e8400 kaç sene öncesinin mimarisi haberin varmı. İşlemcileri karşılaştırmanın en iyi yolu çok fazla öğe bulunan strateji oyunlarıdır total war serisi gibi. Ve intelin ivy Bridge serisi 3570k işlemcisi 2500k dan %20 daha iyi performans veriyor 5ghz deki 2500k anca denk oluyor 3570k ya. Bu örneği mimari farkının önemini vurgulamak için yazdım.

Çok doğru kimi oyun işlemcide %50 kullanmasına rağmen 40 fps oynatır. Başka bir işlemcide %60 kullanır. 50 Fps alırsın. Mimari çok önemli. Ayrıca yeni anakartlarda chipsetler de degişiyor, bunu göz ardı ediyorlar.

• daha LGA775 çipsetli işlemcimi kaldı. i3 işlemciyi yakalamayı bırak artık kendi yerinden bile kalkamaz
  • 2600k dan önce e6750 kullanıyordum.Hızaşırtma ile günlük 3.8 ve üstü hızlarda kullanmama rağmen 560ti kartı aldığımda darboğaz yaptı.Hemde öyle böyle değil.Yani uzun lafın kısası 2 çekirdekli işlemciler günümüz ekran kartlarını besleyemiyor.Tecrübeyle sabittir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gOkO -- 29 Temmuz 2013; 9:04:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

E8500 gibi çift çekirdek işlemciler, isterse 5 GHz çalışsın, güncel oyunlarda yetersizdir. Hatta BF3 MP gibileri oynayamazsınız.

@ogkasa

Ben sadece total war serisi için konuştum diğer güncel oyunlarda aralarında pek fark yok zaten. Yeni işlemciler hemen hemen aynı performansı veriyorlar güncel oyunlarda fakat total war, star craft serisi hariç.

• 4 yıldır 4.00 Ghz civarında E8500 kullanıyorum. İşten pek vakit kalmadıgından ve oyunları güncel takip etme gibi bir takıntım olmadıgından arşivimdeki oynamadıgım görece eski oyunları oynuyorum. Ati 6950 1 GB ile oldukça iyi performans aldıgımı söyleyebilirim (evet biraz darbogaz oluşturuyor). NFS Shift, AC Revelations gibi oyunları max ayarlarda rahatça oynayabiliyorum. Crysis 3'de de oldukça iyi performans aldıgımı hatırlıyorum. Bütçe kısıtlıysa, sistem yenilemesi yapılamıyorsa ya da benim gibi ihtiyaç duyulmuyorsa düşünülebilir. Ati 6870 - 6850 gibi bir kartla iyi bir ikili oluşturabilir. Daha iyi kartlardan E8400 - E8500 ile max performans alınamaz.
  • Beyler benim ana kartım GA-945GZM-S2 ve desteklediği işlemci listesi şu:http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2425

Şuanki sistemimde bu:

3 gb ram
    HD6570 2 gb 128 bit
    İntel dual core e2140 1.61 ghz
    300 w psu
    Sağlamda bir soğutucu var

Şu sistemle bile günümüz oyunlarının hepsini oynadım. (Bf3- crysis 1-2-3, call of duty serisi (black ops hariç) dirt 3, mafia II vs.) ama anca low bazılarıda medium.

Yukarıda vermiş olduğum işlemci listesinden, ikinci eli 150 lirayı geçmeyecek bir işlemci tavsiye edermisiniz o halde ? e8500 madem kötü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emirhan Terzi -- 29 Temmuz 2013; 19:17:29 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.