Şimdi Ara

Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!) (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.966
Cevap
11
Favori
70.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • oLgan kullanıcısına yanıt
    Şakam yok, kullandıkları depolama çözümlerini yavaşlatmaktan başka çareleri yok. Nvme yerine sata3; ssd yerine hdd! Aksi takdirde kendi kendilerine DDOS atmış oluyorlar.
  • Forumdaki konudan bugün haberim oldu uzun uzun araştırdım okudum anakartım asus prime b250mk işlemci i3 7100 bende sürekli bios güncelleme vs takip ettiğimden asus b250mk için 2018.01.04 tarihli PRIME B250M-K BIOS 1001 olan guncellemeyi yapmıstım tabiki böyle bi konudan habersiz hemen bi cpu-z yle test yaptım zaten sistemde bi performans düşüklüğünün farkındaydım downgrade öncesi cpu-z single core skorum 325 multi core skoru 1139 du...Anakartı aldığımda yüklü olan 2017/07/21 tarihli PRIME B250M-K BIOS 0809 bios unu bios üzerinden tekrar geri yükledim pc resmen kendine geldi şu anki cpu-z skorum single core 442 multi core 1171 arada gerçekten büyük fark var..Umarım kısa zamanda bu olay için bir çözüm bulurlar yoksa hayatta o bios a geri dönmem..

    PRIME B250M-K BIOS 1001 - CPU-Z single core 325 MultiCore 1139

    PRIME B250M-K BIOS 0809 - CPU-Z single core 442 MultiCore 1171




  • oLgan kullanıcısına yanıt
    Perfornmans düşüşü de önemli. Son windows güncellemesinden bu yana yep yeni ve yüksek donanım özellikleri sahip dizüstü bilgisayarım saçmalıklar yapmaya başladı. Bu konuda tek şikayetçi olanda ben değilim. Hem bu başlık da hem başka başlıklarda bu konuda şikayeti olan başka insanlarda var. Yabana atılacak veya önemsenmeyecek şekilde az bir perfonmans kaybı değil bunlar. Photoshop ve herhangi bir video işlemi yapan programlar kullananlar için ciddi sorun bu durum.
  • viper17 kullanıcısına yanıt
    Ryzen 2 veya 9. nesil işlemcileri mi bekleyeyim yoksa 8. nesil işlemci platformuna mı geçeyim diye düşünürken tam da 8. nesile geçmeye karar verdiğim sıralarda araştırma yapıyordum ki bu meltdown ve spectre güvenlik açıklarından haberdar oldum ve ne yazık ki etkilenen işlemciler arasındaydı sonuçta en yenide olsa almayı düşündüğüm i7 8700K ve hemen almaktan vazgeçtim. İyi ki almaktan vazgeçmişim çünkü donanımsal açıdan bu güvenlik açıklarından etkilenmeyeceğini vaad ettiği yeni işlemcileri Intel 2018 sonuna kadar piyasaya çıkaracak. Şimdi ben 8700K işlemcisini yeni alan bir müşteri olsam ne hissederdim kimbilir. En azından Intel bu 8. nesil işlemcileri alanların ücretsiz değişimini yapmalı. Önemli ayrıntılara da değinmek gerekirse yine 2018 sonunda çıkacak olan güvenilir olduğunu vaad ettikleri işlemcilerin ne kadar güvenilir olduğu ve tabii ki bunu sağlarken performansının ne aralıkta olacağı. Bu gelişmelere bakınca Ryzen 2'leri veya yeni intel işlemci ailesini beklemek husunda bir kararsızlığım kalmadı ama yeni bir platforma geçmek bu gidişle benim açımdan 1,5 yıl sürebilir. Bu süre sonunda yeni çıkarmaya hazırlandığı işlemcilerin adı Ryzen 2 mi olur bilmem ama AMD daha rekabetci çıkarırsa asıl patlamayı AMD yapabilir.




  • zaq999 kullanıcısına yanıt
    Bence kaynak sitedeki en önemli haber Microsoft'un yeni yayınladığı yamalarla, daha önce yayınladığı sorun yaratan yamaları kaldırıyor oluşu. Umarım MS da Intel'in saçmalıkları yerine Linux'un izlediği yolu takip edip Google'ın Retpoline sistemi bir güvenlik yaması yayınlar.
  • milet neyin kafasında anlamıyorum 3 güvenlik açığı da donanımsal dır.

    açık olayan işlemciler bikaç mesaj üste resmini koydum amd ryzen 4 2020 de intel tiger lake 2019 da çıkacak (buyük ihtimal 2020 başında fuarda tanıtılır mart gibi raflarda olur) görünüyor tabi bu açıkları kapatıp başka açık koymazlarsa bu açıkların modası geçmiş 25yılık.

    2018- 2019 arsı çıkacak cpularda açık sürüyor bu cpular atlanıp dierk ryzen 4 - intel tiger lake çıkmazsa daha çok beklersiniz.

    arm cephesinde arm nin yayıladığı listede olmayan işlemcilerde açık yok , yeni tanıtılan s9 cpu su da bile açık var tel alırken cpu kontrol edin bu açıklar artık hacker ladra hediye edildi izleme dinleme yapan adı lazım olmayan devlet kurumları için yeni gizli açık mı koyulacak bu işten vazgeçecek değiller ya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaq999 -- 30 Ocak 2018; 17:41:21 >
  • Yaza doğru bu yamalar benim ki gibi eski (4.nesil i7) anakartlar için (Msi) düzgün bir şekilde çıkmazsa, artık bütün önemli bilgileri (mail, kredi kartı) sileceğim. Şu an bir nebze rahatız, ama bu çok uzun sürmeyecektir. Sağdan soldan siber saldırılar olacaktır.
  • Benden tavsiye sıradan ev kullanıcıysanız kimse bios güncellemesini yapmasın, bu açıklar sıradan kullanıcıyı ilgilendiren sorunlar değil, onca hiçbiri bios güncellemesi almayacak dev şirket varken kimse sıradan ev kullanıcısı ile uğraşmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Interstellar

    Yamaları yapmayı erteleyin...

    https://newsroom.intel.com/news/root-cause-of-reboot-issue-identified-updated-guidance-for-customers-and-partners/

    Navin Shenoy 22 Ocak'ta düzeltme yaptıkları klavuzda diyor ki: " OEM'lerin, bulut servis sağlayıcılarının, sistem üreticilerinin, yazılım üreticilerinin ve son kullanıcıların, geçerli sürümlerin dağıtımını durdurmalarını öneriyoruz çünkü beklenenden daha yüksek yeniden başlatmalar ve diğer öngörülemeyen sistem davranışı sağlayabilirler. Platformların tam listesi için Intel.com Güvenlik Merkezi sitesine bakın:https://security-center.intel.com/advisory.aspx?intelid=INTEL-SA-00088&languageid=en-fr "


    Intel, 23 Ocak'ta Meltdown ve Spectre güvenlik kusurları için tüm CPU düzeltmelerini kaldırdı


    " Shenoy, sorunlu güncellemenin yeniden başlatma dışında, öngörülemeyen sistem hatalarına da sebep olabileceğini de vurguladı. Şu anda hatalı olan yamalar da geri çekilmiş durumda görünüyor. Intel geçtiğimiz günlerde de yine böyle bir sorunla karşılaşmıştı."


    " Kısa bir süre AMD'de de benzer bir sorun yaşanmıştı. AMD kullanıcıları Windows güncellemlerinden sonra sistemlerinin açılmadığını ve Windows logosundan sonra bilgisayarlarının donduğunu belirtmişti. Bu olaydan sonra Microsoft ve AMD, güncellemeleri askıya almıştı."

    Allah belasını versin bunların Asus t100-tam win 10 yüklüydü oto güncelleme yapmış bilgisayar açılmıyor şu an




  • The Complete List Of CPUs Vulnerable To Meltdown / Spectre Rev. 4.0

    https://www.techarp.com/guides/complete-meltdown-spectre-cpu-list/

    şuradaki listeye de bir göz atın liste güncellenmeye devam ediyor.
  • _OkNisT_ kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarı güvenli kipte açmayı denediniz mi?
  • Beyler bu ne rezillik.



    https://support.microsoft.com/en-us/help/4078130/update-to-disable-mitigation-against-spectre-variant-2

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Ben güncelleme yapmıştım z270 a prime kullanıyorum, geri dönme şansı olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu güncellemeleri almamak için ne yapmamız gerekiyor WIN10 kullanıyorum. Update kapatınca kurunun yanında yaşta yanıyor diğer yararlı güncellemeleri alamıyoruz. Bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim.
  • İntel ve Windows'a bir çift lafım var ama neyse.

    Google, Camtasia Studio 8 ve photoshop üçlüsünü aynı anda kullanıyorum (eski dandik pc de kullanırdım onda ancak işi abartınca kilitlenirdi Pc) Asus G753 dizüstünü aldıktan sonra bu üçlüğü hiç sorun yaşamadan kullanıyordum ama sağ olsunlar bu açıklardan birini kapatan Windows 10 güncellemesinden sonra bu arkadaşları kullanırken belli süre sonra pc kilitleniyor ve 1-2 dakika sonra kendine geliyor ama gecen gün 5 dakika sonra pc kendine geldi. Arada pc bilgisayarı kapatıp açmak zorunda kaldığım zamanlardan hiç söz etmiyorum.

    Herhangi bir uygulama ile baktığın zamanda kilitlenme sırasında işlemci veya ekran kartında bir sıkıntıda gözükmüyor. Bu kilitlenmelerin bir kısmın da garip fare donmuyor. Uygulamalar donuyor Rog yazılımı var işlemci ve ekran kartı ısısını ve kullanım miktarını sana söyleyen onu açıyorum uygulamalar kilitlendiğinde her şey normal görünüyor.

    Windows güncellemesinde bir sıkıntı olduğu apaçık ortada.




  • fpwr kullanıcısına yanıt
    bu iş görebilir

    Güncelleştirmeleri göster veya gizle" sorun gidericisi paketini şimdi karşıdan yükleyin.

    https://support.microsoft.com/tr-tr/help/3183922/how-to-temporarily-prevent-a-windows-update-from-reinstalling-in-windo
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Yaparsak öngörülemeyen hatalar ve sistem kararsızlığının neden olduğu veri kaybına yada bozulmasına sebeb verirmiş filan. Bu kadarını zaten virüslerde yapıyor. Virüslerden bir farkı yok yamaların ve bir de üstüne KB4078130 adı altında tabiri caizse yumuşatıcı çıkarıyormuş yani Spectre Patch'i devre dışı bırakıyormuş ve bu indirme WindowsUpdate kanalına verilmeyecekmiş filan ( sanırım henüz beta ) mikrokod yamalarını yapıp sistemlerinde olumsuzluklar yaşayanlar kullanabilir bu yumuşatıcıyı...

    Spectre yamasını devre dışı bırakan yama (yumuşatıcı) indirin ve kurun ne olur bilemiyorum
    https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=KB4078130



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 31 Ocak 2018; 19:10:54 >




  • Önemli PC web tarayıcıları Javascript'ler ile CPU kusurlarını istismar etmek isteyen kötü web sitelerine karşı güncellemeler yayınlıyorlarmış. İşlemci kusurlarını keşfeden Google araştırmacıları Google Chrome'de "site izolosyonu" adında isteğe bağlı deneysel bir özelliği güvenliği artırma açısından öneriyor "Site izolasyonunu açtığınızda, Chrome tarayıcınız için daha fazla güvenlik önlemi sunar"

    Site izolosyonunu açmak için: "Strict site isolation"
    https://support.google.com/chrome/answer/7623121?hl=en

    * Bilgisayarınızda, Chrome'u açın.
    * Üstteki adres çubuğuna şunu girin chrome://flags/#enable-site-per-process ve Enter tuşuna basın .
    * "Sıkı site izolasyonu" nun yanında, Etkinleştir'i tıklayın.
    * "Sıkı site izolasyonu" görmüyorsanız Chrome'u güncelleyin.
    * Şimdi tekrar başlat'ı tıklayın .



    http://osxdaily.com/2018/01/06/enable-strict-site-isolation-chrome/

    "
    Site İzolasyonu'nun çok daha ayrıntılı bir açıklaması Chromium sitesinde şu şekilde özetlenmiştir :

    Site İzolasyonu, bazı güvenlik hatalarına karşı ek koruma sunan Chrome'daki deneysel bir güvenlik özelliğidir. Güvenilmeyen web sitelerinin diğer web sitelerindeki hesaplarınıza bilgi girmesini veya bunlardan bilgi çalmasını zorlaştırıyor.

    Web siteleri, aynı Origin Politikasını zorlayan kod sayesinde tarayıcı içindeki birbirlerine ait verilere erişemezler. Bazen güvenlik hataları bu kodda bulunur ve kötü niyetli web siteleri, diğer web sitelerine saldırmak için bu kuralları atlamak isteyebilir. Chrome ekibi, böcekleri olabildiğince çabuk düzeltmeyi amaçlıyor.

    Site İzolasyonu, bu gibi saldırıların başarısızlığa uğramasını önlemek için ikinci bir savunma hattı sunar. Farklı web sitelerindeki sayfaların her zaman farklı süreçlere yerleştirilmesini sağlar ve her biri süreç izin verilen şeyleri sınırlayan bir sanal alanda çalışır. Ayrıca, sürecin diğer sitelerden bazı hassas belgeleri almasını engeller. Sonuç olarak, kötü niyetli bir web sitesi, bazı kuralları kendi süreçlerinde bozabilir bile olsa, diğer sitelerden veri çalmak daha zor bulacaktır.


    Chrome'da Site İzolasyonunu etkinleştirmenin dezavantajı nedir?
    Belki de en önemli dezavantaj, özellikle de çok sayıda sekmeyi ve pencereyi aynı anda açtığınızda ve kullandığınızda, bu özelliğin etkinleştirilmesiyle Chrome'un bellek ve kaynak kullanımının artmasına neden olmasıdır.

    Deneysel olduğu için bu özellikle ilgili başka sorunlar olabilir, ancak birkaç düzine benzersiz sekme açıkken test etmede en önemli fark yalnızca çeşitli Chrome Yardımcısı görevlerinin bellek kullanımında bir artış olmasıdır.

    Chrome, belirli geliştirici araçlarının beklendiği gibi çalışmayacağını kabul eder, ancak bu daha az kullanıcıyı etkileyecektir."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 2 Şubat 2018; 15:8:43 >




  • Bence bu işe Microsoft un dahil olmaması gerekiyor. Zira donanımın çalışma prensibine aykırı olacak şekilde müdahil olabiliyor, tam anlamıyla fixlemiyor yani.

    Bence Microsoftun aradan çekilmesi lazım. 2 oyun oynayacağız diye kullandığımız pc de kitlenirse işimiz var.
  • 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.