Şimdi Ara

İntel Core2Duo E8200 İle Daha Nereye Kadar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şuan Laptop kullanıyorum ve yaz için masaüstümü tekrar toplamaya karar verdim.

Şuanki özellikler:

msi 7267 945gcm5 DDR2

İntel Core2Duo E8200 2.66

Ekran kartı yok onun yerine de 6870 Düşünüyorum.

şimdi sorum şu .

Anakarttan başlayacağım yenilemeye ama core2duo biliyorsunuz ki lga775 pin kullanıyor.
    lga775 bir anakarta yatırım yapmak mantıksız olur mu diye sordum kendi kendime ama malesej cevap alamadım
    Şimdi de size soruyorum

Bu işlemci ile devam edip şoyle lga775 ddr3 8GB+ Ram ve 6870-6950 ayarı ekran kartı mı almalıyım yoksa işlemci yenilmeye gerek var mı ?

• Yeni İşlemci alsanız daha iyi olur. Onun üzerine yapın ne yapacaksanız. Ekran kartıydı bellekti falan
  • Yeni bir sistem toplayacaksanız : MSI Z77A G43 + Intel Ivy Bridge lga 1155 i7 3570K + 2x4gb ddr3 1600mhz ram + HD7850 + Corsair 400R kasa - Corsair 600w cx psu... Böyle bir kasa toplayın.

Lga 775'e yatırım yapmak evet biraz parayı boşa harcamak gibi ama anakartınız eski kalmış. 2. el uygun fiyata bir p45-p35 alınıp işlemci 3.6ghz civarında 30-50tl lik bir soğutucuyla kullanılabilir. Yanına da hd7850 gibi bir ekran kartı alınabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Yeni bir sistem toplayacaksanız : MSI Z77A G43 + Intel Ivy Bridge lga 1155 i7 3570K + 2x4gb ddr3 1600mhz ram + HD7850 + Corsair 400R kasa - Corsair 600w cx psu... Böyle bir kasa toplayın.

Lga 775'e yatırım yapmak evet biraz parayı boşa harcamak gibi ama anakartınız eski kalmış. 2. el uygun fiyata bir p45-p35 alınıp işlemci 3.6ghz civarında 30-50tl lik bir soğutucuyla kullanılabilir. Yanına da hd7850 gibi bir ekran kartı alınabilir.

tahmını olarak ne kadara ıkar bu sistem?sanırım dediğiniz işlemci 23 nisanda satışa çıkacakmış(emin değilim ama baktıklarımdan bunu anladım)

Bu arada kendi kasam var büyülüğü iyi onu listeden çıkarabiliriz ve bütçem de 850 tl ye kadar çok değil yani

• İyimser bir tahminle 250tl anakart + 500tl işlemci + 110tl ram + 600tl ekran kartı dersek 1350tl-1400 kadar olur.

İşlemci aynen 23 nisanda lanse edilmesi beklenen 22nm Ivy bridge işlemcilerinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 22 Nisan 2012; 10:02:22 >
  • quote:

İyimser bir tahminle 250tl anakart + 500tl işlemci + 110tl ram + 600tl ekran kartı dersek 1350tl-1400 kadar olur.

İşlemci aynen 23 nisanda lanse edilmesi beklenen 22nm Ivy bridge işlemcilerinden.

Anladim.cokmus gercekten malesef o kadar butcem yok ama yaza kadar ne olur bilmem soyle temiz bi 2.el lga775 ddr3 bi anakart bulabiilsem keske o zaman yeter bi sure bana
  • Core 2 Duo E7500 Kullanıcısı Olarak Sunu Soyluyorum ;
    Core 2 duo serisi daha ölmedi fakat tam olarak sınırına gelındı.hd6850 ıle her çeşit oyunu rahalıkla oynadım arada sorunlar ıllakı yasardım fps 35 gosterıp kastıgı sahneler oldu senn ıslemcın bunu yapmaz fakat sımdı gta v,crysis 3 fln fln ckacak ve artık ekran kartlarına cok yuklendıjklerı ıcın buyuk ıhtımalle ıslemcıye yuklenecekler. bu yuzden bu oyunları oynamak ıcın ıslemcını degıstırmen gerekıyor ben sahsen x6 alacagın senı bılemem :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD E-450 APU işlemci nasıl
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Haswel kader 2013 :)
  • gittiği yere kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScMoney

quote:

Yeni bir sistem toplayacaksanız : MSI Z77A G43 + Intel Ivy Bridge lga 1155 i7 3570K + 2x4gb ddr3 1600mhz ram + HD7850 + Corsair 400R kasa - Corsair 600w cx psu... Böyle bir kasa toplayın.

tahmını olarak ne kadara ıkar bu sistem?sanırım dediğiniz işlemci 23 nisanda satışa çıkacakmış(emin değilim ama baktıklarımdan bunu anladım)

Bu arada kendi kasam var büyülüğü iyi onu listeden çıkarabiliriz ve bütçem de 850 tl ye kadar çok değil yani

Hocam elindeki anakart işlemci ve rami satıp , 1100 tl ye çok rahat amd x6 + hd6870 + ortalama bir anakart ve 8gb ram li bir sistem kurabilirsin çok rahat hocam aklında bulunsun...Hatta ekran kartı 6950 bile olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zalimahmet -- 23 Nisan 2012; 10:54:45 >

• Core 2 duo rahat 2 yıl daha gider. 3 yıldan beri e8400 kullanıyorum hiçbir oyunda problem yaşamadım. aslında o.c şansım var fakat stock fan olduğu için güvenemiyorum sağlam bir fan olsa 4.0 ghz'e falan çıkartırım
  • E8400 iyidir iyi ne kadar eski deselerde hala iyi işler yapabilecek bir işlemci
    fakat anakartınız çok kötü ikinci el bir 775 anakart ve ddr3 bellek almanızı öneririm ddr3 bellekler ileride de işinize yararlar işlemcinizi de oc yapabilirsiniz.
    anakart fazla para vermediğiniz için ekran kartına da daha fazla bütçe ayırmış olursunuz gtx 560ti ya da hd7850 gibi bir kart alabilirsiniz yüksek çözünürlükte işlemcinizin çok sorun çıkartacağını sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flying Nimbus

E8400 iyidir iyi ne kadar eski deselerde hala iyi işler yapabilecek bir işlemci
    fakat anakartınız çok kötü ikinci el bir 775 anakart ve ddr3 bellek almanızı öneririm ddr3 bellekler ileride de işinize yararlar işlemcinizi de oc yapabilirsiniz.
    anakart fazla para vermediğiniz için ekran kartına da daha fazla bütçe ayırmış olursunuz gtx 560ti ya da hd7850 gibi bir kart alabilirsiniz yüksek çözünürlükte işlemcinizin çok sorun çıkartacağını sanmıyorum.

Oncelikle e8400 degil e8200. İslemcim. Ve ben de esasinda siZin gibi dusunmekteyim.120 130 tl ye bir anakart aldigimda bu beni 2 yil kadar daha idare edebilir diye dusunuyorum.kalan parayla da 6950 ve iyi bir psu arti 8 gb ram dusunuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • e8200 6950 ye bırkac beden kucuk gelır
  • neye göre kime göre küçük gelir açıklarmısınız burada gtx 680 veya 7950den falan bahsetmiyoruz e8200 biraz oc ile 6950yi rahatlıkla taşıyabilecek bir işlemcidir tabikide 4 çekirdek destekli oyunlarda dez avantajları olacaktır ama yinede en iyiyi aramadığınız sürece rahatlıkla yetecek güçte bir cpu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScMoney

quote:

E8400 iyidir iyi ne kadar eski deselerde hala iyi işler yapabilecek bir işlemci

Oncelikle e8400 degil e8200. İslemcim. Ve ben de esasinda siZin gibi dusunmekteyim.120 130 tl ye bir anakart aldigimda bu beni 2 yil kadar daha idare edebilir diye dusunuyorum.kalan parayla da 6950 ve iyi bir psu arti 8 gb ram dusunuyorum

bende öyle düşünüyorum 120 tl ye lga 775 ddr 3 anakart ile devam edip 4 veya 6 gb ram'i fulledimmi üstüne gtx 550 ti ve gtx 560ti alınıca sistem iyi olur e8400 ile e8200 arasında ciddi fark görmediğim için yazdım sonuçta ikiside aynı mimari ve aynı seri Bir ara intel'in araştırmalarına göre çoğu kullanıcı pentium mimarisi işlemci kullanıyordu %60'ı falan diğerleri hep core serisi idi(genelleme yapıyorum) herneyse E8400 kaliteli kasa, kaliteli soğutucular ile rahat 4.0 ghz'e çıkar tabiki dış faktörleri saymazsak malum yaz geliyor sıcaklığın artması bir yerden sonra soğutucuyu bile devre dışı bırakacaktır. Açıkcası 2 yıl bekledikten sonra yeni mimari intel işlemci alıcam o zmanda yeni seri çıkar zaten Şimdilik E8400'le Forever

İntel Core2Duo E8200 İle Daha Nereye Kadar?

• zamanında e8600 ile uçardık :)
  • quote:

neye göre kime göre küçük gelir açıklarmısınız burada gtx 680 veya 7950den falan bahsetmiyoruz e8200 biraz oc ile 6950yi rahatlıkla taşıyabilecek bir işlemcidir tabikide 4 çekirdek destekli oyunlarda dez avantajları olacaktır ama yinede en iyiyi aramadığınız sürece rahatlıkla yetecek güçte bir cpu

e8000serısı zamanında efsane olsada artık ıntelın gırıs sevıyesı g serısı ıslemcılerı sevıyesıne ınmıstır performans olarak yenı oyunların 4 cekırdek ıstemesınıde goz onune alırsak artık bu ıslemcıler yenı kartlara yetersız gelır kaldıkı 2 sene once evet 2sene q6600 ıslemcımın standart hızında gtx260 gıbı bır karta bıle yetersız geldıgını kendım bızzat gorup q9450 ıslemcıye gecmıstım
    http://www.anandtech.com/bench/Product/58?vs=406 burdanda gorecegın gıbı g620 gıbı basıt ucuz bır ıslemcı ıle e8200 aynı sevıyededır
    sonuc q9450 9550 9650 dısındakı eskı serı ıslemcıler bana gore mısyonunu tamamlamıstır guncel ust sevıye kartlara yetmemektedır

• Elindekileri sat sonra AMD sistem topla
  • valla bendede seninkinin aynısı msi 945gcm5 anakart var ve intel core 2 duo e4500 işlemcim var 2.2 ghzden 2.8 ghzye çıkarıyorum stok fanla voltajsız ve 5 senedir kullanıyorum
    şimdi msi hd 5670 alıcam teknobiyotikde 125 liraydı bi tane termal macun bide kasa fanı alcam yola devam etcem zaten yazın ivy bridge toplucam bu bilgisayarda kız kardeşime kalcak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.