Şimdi Ara

INTEL Core2 Extreme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu islerden fazla anlamiyorum INTEL Core2 Extreme ne oluyor
    kac cekirdekli en hizli islemci galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devmanetihad -- 17 Ağustos 2008; 23:17:42 >

• Çarpanı yukarı değerlere doğru da kırık üst düzey işlemcileri ifade ediyor.
    Hız aşırtma manyağı, kısacası.

İlk Core 2 Extreme, çift çekirdekli X6800 idi. (11x266).

Şu anki "Extreme'ler" dört çekirdekli olarak çıkıyor ve en iyisi QX9770 ile QX9775 (8x400).

"Extreme" olmayan bir işlemciyi, "Extreme"deki aynı çarpan - FSB değerleriyle çalıştırarak, aynı başarımı alabilirsiniz. Daha üstlere çıkıp onları geçirebilirsiniz de. Yani, eşit değerlerdeyken öyle özel yanları bulunmuyor.

Dediğim gibi, çarpanı kırık ve çok farklı bir kesime hitap ediyorlar. Fiyatından da belli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 17 Ağustos 2008; 23:26:59 >
  • hmm eyv

fiyatinda baktimda 1000YTL
  • BU İŞLEMCILER PROFESYONEL PC KULLANICILARI VE OVERCLOCK YAPANALR İÇİN GENELDE..
  • Qx9650, QX9770, QX9775 extreme oluor fiyatları uçuktur, ama ciddi anlamda çok güçlülerdir.. Ben QX9650 kullanıorum günlük sistemimde diğer işlemcilere göre çok ama çok daha güçlü.. özellikle vista'da ve çok karmaşık işler yaparkan..
  • quote:

Ben QX9650 kullanıorum günlük sistemimde diğer işlemcilere göre çok ama çok daha güçlü.. özellikle vista'da ve çok karmaşık işler yaparkan..

Hangi diğer işlemcilere karşı, hangi saat hızlarında çok ama çok daha güçlü?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

quote:

Ben QX9650 kullanıorum günlük sistemimde diğer işlemcilere göre çok ama çok daha güçlü.. özellikle vista'da ve çok karmaşık işler yaparkan..

Hangi diğer işlemcilere karşı, hangi saat hızlarında çok ama çok daha güçlü?

QX serisi dışında kalan diğer işlemcilerden çok daha güçlüler.. onun için extreme diye anılıyorlar ve fiyatları bu kadar uçuk. Günlük 4.4Ghz kullanıyorum ve hiçbir cpu yanına yaklaşamıor, yaklaşamazda elimde E8600'da var günlük 4900Mhz olarak kullanabiliorum fakat qx hertürlü gücünü belli ediyor özellikle vista'da

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • "Çok ama çok daha güçlü" sözünüzün abartı olduğunu kabûl etmenizi bekliyordum, oysaki.

3.6 - 4.0 aralığında çalışan bir Q9650 veya 9550'den "çok ama çok daha güçlü" mü, örneğin, 4.4 QX9650?
  • Günlük 4.4ghz için bende bir prime testi alabilirmiyim?Havayla çok zor bu hızda günlük kullanımda tabi su souğutma kullanıyorsanız ayrı..

Ayrıca Tuğer'inde bahsettiği gibi çok ama çok güçlü sözü abes kaçmış çok..OC olmuş 4ghzdeki bir q9550 ile yine aynı şekilde 4ghz'e oc olmuş qx9650 arasında farkmı var sanıyorsunuz merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi {PeGaSuS} -- 19 Ağustos 2008; 22:51:28 >
  • herkesin hayali olan işlemci
  • quote:

Orjinalden alıntı: Master_Evil

herkesin hayali olan işlemci

+1
  • quote:

Orjinalden alıntı: {PeGaSuS}

Günlük 4.4ghz için bende bir prime testi alabilirmiyim?

Ayrıca Tuğer'inde bahsettiği gibi çok ama çok güçlü sözü abes kaçmış çok..OC olmuş 4ghzdeki bir q9550 ile yine aynı şekilde 4ghz'e oc olmuş qx9650 arasında farkmı var sanıyorsunuz merak ettim

Fark yok mudur?? Peki çarpan dışında benim dikkatimi çeken diğer bir fark Q9550 de "Thermal Design Power : 95W" iken bu değerin Q9650'de 130W olması.. Q9550 yi 4 pinle çalıştırabilirsiniz ama Q9650 8pin ister.. Bunların hiç mi getirisi yoktur...?

• Thermal design, yani işlemci üstündeki parçaların bozulmadan önce kaç watta kadar enerji salınımına maruz kalacağını belirtir. Daha yüksek termal dizayn değeri ısıya ve dolayısıyla OC'ye daha dayanıklı işlemci demektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

"Çok ama çok daha güçlü" sözünüzün abartı olduğunu kabûl etmenizi bekliyordum, oysaki.

3.6 - 4.0 aralığında çalışan bir Q9650 veya 9550'den "çok ama çok daha güçlü" mü, örneğin, 4.4 QX9650?

evet dostum "çok ama çok daha güçlü" niye artık kabullenmek istemiorsun o kadar testler yapıorum foruma yazıorum takip etsen biraz 3 kere sormazdın çok ama çokmu güçlü diye

quote:

Günlük 4.4ghz için bende bir prime testi alabilirmiyim?Havayla çok zor bu hızda günlük kullanımda tabi su souğutma kullanıyorsanız ayrı..

4.4 bana göre zor değil pegasus al sana 1024m prime testi 4507Mhz'de.. HAVA SOĞUTMA...

INTEL Core2 Extreme

buda kurubuz ile aldığım bir sonuç.. bu hızda bu skoru alabilen başka cpu varsa ss verirsin

INTEL Core2 Extreme

extreme serisi güçlü olmasının yanında çok güzel oc potansiyeli olan işlemcilerdir o yüzden profosyonel oc'ciler tarafından çok rağbet gören bir cpu'dur... yani aslında bi yandan haklısınız sıradan bir kullancının extreme serisine kesinlikle ihtiyacı yok, başka cpu'lar ile günlük işini görür

bu arada Q9550 ile qx9650'yi karşılaştırma istersen kulvarda sadece qx9770 ve qx9775 var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldf1re -- 20 Ağustos 2008; 11:58:32 >

• coldf1re bumu çok çok güçlü olan işlemci
    4507mhzde 32m= 9.281sn
    Q9300 3450mhz 32m= 10.80sn
    yani ben qx9650 ile kendi işlemcimi "karşılaştırmıyorum" veya kafa tutabileceğini düşünmüyorum ancak senin elindeki cpu'nun
    aynı hızlardaki q9550'den tek farkı fiyatıdır kardeşim
    çarpanla oc ile işi olmayan insanın alıcagı bir cpu değildir tabiki senin gibi veya bu işle ugraşan insanların alıcagı bir cpu dahası değil
  • adı üstünde extreme mesela 4.5 ghz daki bir extreme işelemci 4 cekirdek olarak alalım extreme olmayan ve aynı şekilde 4.5 ghzda calısan işlemciden görülür şekilde üstün olacaktır sebep derseniz artık onu bilemiceğim ama teknolojisinin daha üstün olduğunu söyleyebilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gothic_Romance

adı üstünde extreme mesela 4.5 ghz daki bir extreme işelemci 4 cekirdek olarak alalım extreme olmayan ve aynı şekilde 4.5 ghzda calısan işlemciden görülür şekilde üstün olacaktır sebep derseniz artık onu bilemiceğim ama teknolojisinin daha üstün olduğunu söyleyebilirim

sadece çarpanı kırık ve oc için daha elverişli bir cpudur QX9650 türü işlemciler..Aynı hızda fark olmaz diğer cpular ile eğer bunları bilmıyorsanız bence cpunun hakkını vericek birine satın o aleti (:
  • quote:

Orjinalden alıntı: carouserm

coldf1re bumu çok çok güçlü olan işlemci
    4507mhzde 32m= 9.281sn
    Q9300 3450mhz 32m= 10.80sn
    yani ben qx9650 ile kendi işlemcimi "karşılaştırmıyorum" veya kafa tutabileceğini düşünmüyorum ancak senin elindeki cpu'nun
    aynı hızlardaki q9550'den tek farkı fiyatıdır kardeşim
    çarpanla oc ile işi olmayan insanın alıcagı bir cpu değildir tabiki senin gibi veya bu işle ugraşan insanların alıcagı bir cpu dahası değil

dedim zaten en başta sıradan kullanıcılar için değil diye.. ayrıca başka hangi 4 çekirdekli bu kadar güçlü bir cpu'yu 4400-4500Mhz'de günlük kullanabilirsin

ben sana sdece "keyif" meselesi diyim yeterlidir sanırım

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Gothic_Romance

adı üstünde extreme mesela 4.5 ghz daki bir extreme işelemci 4 cekirdek olarak alalım extreme olmayan ve aynı şekilde 4.5 ghzda calısan işlemciden görülür şekilde üstün olacaktır sebep derseniz artık onu bilemiceğim ama teknolojisinin daha üstün olduğunu söyleyebilirim

sadece çarpanı kırık ve oc için daha elverişli bir cpudur QX9650 türü işlemciler..Aynı hızda fark olmaz diğer cpular ile eğer bunları bilmıyorsanız bence cpunun hakkını vericek birine satın o aleti (:

oc için elverişli olduğunu söyledim zaten sıradan kullanıcılar için gereksiz olduğunuda söyledim ancak bizim gibilerin alacağı bir işlemci...

• param olsa alırım zaten extereme vercek paran varsa güzel soğutma alacak paranda olur tepe tepe o.c yaparım hiçkimsede yanına yaklaşamaz
  • 1.136v da 5.2 ghz mi
     INTEL Core2 Extreme
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.