Bildirim
★ Intel Core i7 4790K Kullanıcılar Klübü ★ İncelemeler ve Dahası.. (80. sayfa)

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
2600k 3.4ghz 86w
2600k 4.4 ghz 111w ve yaklaşık bu hızda 1.375 v isterdi..
4790k 88w ile 4.4ghz 1.2v ile yapıyor daha hızlı daha düşük tüketim ile king hala içindeki gpuda hd4600 revizyonlu dx11 api
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar
İ7 4790 İle aranıza katıldım k serisini niye almadığımı sorarsanız overclock yapmaya fırsatım bile olmuyor :) -
Arkadaşlar merhaba. Benim kafam çok karıştı bu mhz işlerine. İşlemcimiz 1600 Mhz ramim de öyle anakartımda bu frekansta. Şimdi ben işlemciye hız aşırtma yaptığımda Mhz yükseliyor mu? Bu defa anakartın bu frekansı desteklemesş ve ramlerimizin de bu frekansta olması gerekiyor hızlanmanın sağlanması için doğrumu? Peki arkadaşlar 2400 Mhz ye hız aşırttık buna güç ünitesinin yeteceği garantisi var mı bir de stok fanda dahil olmak üzere soğutma sistemini güçlendirmeye gerek duyabilir miyiz? Arkadaşlar bu işlerden hiç anlamam saçmaladıysam kusuruma bakmayın. Ama bir arkadaş bana bu işleri anlatırsa öğrenmek istiyorum gerçekten. İyi günleriniz olsun. -
sattigi parcadir kesin ovuyorsa.
Bi sana deger biçemedik en son 1000verdiler
Ilk alanlardandim 920 mi 940a mi ne almistim smdi ki fiyatlar uçmuş
quote:
Orijinalden alıntı: demircibu
İ7 4790k kingtir intelin efsane modeli 4. Seride
2600kdan sonra favori bu
hocam kingdir derken o/c yapıcak kullanıcar için dediğiniz, yoksa oyun için i5 4590 4460 benzeri 4.nesil i5 işlemciler akar... -
Tulpar t5 v7.1 ile aranıza katıldım.
4790k işlemci
16gb 1600mhz ram
Geforce 970m 6gb ekran kartı
Takip.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geçmisi arayan adam -- 29 Mart 2015; 13:24:15 > -
-
İlk mesajı güncelledim lakin Flood korumasına takıldı.Bir bakabilir misin hocam ? -
-
Beyker merhaba , Dün virüs bulastı pc ye ve Cpu kullanımı youtube da br video izlerke bile %100 oluyor
işlemler
http://hizliresim.com/Nq6BEO
http://hizliresim.com/vEd24v
anlık %100 oluyor masaüstünü göster deyip kurtuluyorum , dün bir çok virüs programı ile taradm sildim ama Cpu da sıkıntı devam ediyor . Oyunlarda da facia
-
Merhaba, daha önce hiç intel kullanmamış biri olarak yardımınıza ihtiyacım var. Amd'den Intel'e geçmeyi düşünüyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim.
http://forum.donanimhaber.com/m_104806864/f_//tm.htm#104811199 -
-
Merhaba Mert,
Zamanında seninle aynı zamanda i5 750 kullanıyorduk. Şimdi sende 4790K almışsın :)
İETU ile yaptığım birkaç ayar ve testte sorun yaşamadım fakat ayarlarda tutarsızlık yapıyordu. Bios ayarlarını bozuyor.
En temizi bios üzerinden OC edip stabiliteyi de OCCT ile yapman..
Ben 1,225v ile 4.6 da kullanıyorum. Bu değer yük altında CPU_Z ile bakınca 1,234v ye çıkıyor maksimum.
Stok 4.00-4.4 hızlarında verilen voltaj evet biraz yüksek. bunu kendin manuel olarak düşürebilirsin. sınırı sen bulacaksın.
Bu sayede XMP açıldığında 4.4 turbo hali ile daha düşük gerilim ile daha serin çalışacaktır.
Gerilim ayarlarını ise şimdilik sadece vcore +/- yaparak dene. yüksek hızlarda ise diğer ayarları kurcalarsın.
Yapacağın her aşırtmada bios dan hangi ayar için hangi değerlerin ne kadar değiştiğini takip et.
kolay gelsin
-
quote:
Orijinalden alıntı: dJ_bLoW
Merhaba Mert,
Zamanında seninle aynı zamanda i5 750 kullanıyorduk. Şimdi sende 4790K almışsın :)
İETU ile yaptığım birkaç ayar ve testte sorun yaşamadım fakat ayarlarda tutarsızlık yapıyordu. Bios ayarlarını bozuyor.
En temizi bios üzerinden OC edip stabiliteyi de OCCT ile yapman..
Ben 1,225v ile 4.6 da kullanıyorum. Bu değer yük altında CPU_Z ile bakınca 1,234v ye çıkıyor maksimum.
Stok 4.00-4.4 hızlarında verilen voltaj evet biraz yüksek. bunu kendin manuel olarak düşürebilirsin. sınırı sen bulacaksın.
Bu sayede XMP açıldığında 4.4 turbo hali ile daha düşük gerilim ile daha serin çalışacaktır.
Gerilim ayarlarını ise şimdilik sadece vcore +/- yaparak dene. yüksek hızlarda ise diğer ayarları kurcalarsın.
Yapacağın her aşırtmada bios dan hangi ayar için hangi değerlerin ne kadar değiştiğini takip et.
kolay gelsin
i5 750 4ghz'de idare ediyordu beni fakat asıl sorun P55 anakartın SATA2 ve PCI-EXP1.1 olmasıydı. 512gb SSD var sata2 portuna takıyordum, neyse 6 yıl idare etti darısı bunun başına.
IA Voltage diye birşey var o ne oluyor?
-
Bende ilk zamanlar 3.8, sonrasında 4 Ghz ile uzun yıllar kullandım. Benimde değişme sebebim sistemin eski sata usb ve pci girişleriydi.
Voltaj kısımlarının tam olarak bende bilmiyorum ne olduğunu. Anakart türkçe olmasına rağmen birçok kısım hala ingilizce. Detaylı bilgiye sahip birileri cvp verecektir.
Arkadaşlar selamlar.
Msi Z97 Gaming 7 + İ7-4790K ikilisine sahibim ancak aklıma takılan bir şey var.
Benim işlemcim boşta hiç 800Mhz hızına inmiyor hep 4.4Ghz,de çalışıyor bu neden kaynaklanıyor ve bunu nasıl düzeltebilirim ?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X