Şimdi Ara

★ Intel Core i7 4790K Kullanıcılar Klübü ★ İncelemeler ve Dahası.. (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.301
Cevap
23
Favori
87.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    normalde idle da kac olmasi islemci isisinin
    40 civarı normal mi yoksa bir anormallik var mı
  • Mad_Wolf kullanıcısına yanıt
    Tamam İ7-4790K sıcak çalışan işlemci ama boşta 40 derece bana pek normal gelmedi ?
    Tam olarak sistem nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz976

Tamam İ7-4790K sıcak çalışan işlemci ama boşta 40 derece bana pek normal gelmedi ?
    Tam olarak sistem nedir ?

16 gb ram
    z97 maximus 7 gene
    corsair ax760
    Noctua u12s
  • Benim yukarıda paylaştığım resimde gördüğün sıcaklık değerleri standart işlemci soğutucusu ile boştaki değerler ama senin böylesine performanslı bir işlemci soğutucun varken boşta 40 derece gerçekten normal değil.
    Acaba kasa küçük olduğundan dolayımı böyle oluyor ?
    Yoksa montajda mı bir sorun var ?

• quote:

Benim yukarıda paylaştığım resimde gördüğün sıcaklık değerleri standart işlemci soğutucusu ile boştaki değerler ama senin böylesine performanslı bir işlemci soğutucun varken boşta 40 derece gerçekten normal değil.
    Acaba kasa küçük olduğundan dolayımı böyle oluyor ?
    Yoksa montajda mı bir sorun var ?

Ustad kasa minik corsair 350d
  • quote:

Arkadaşlar selamlar.

Msi Z97 Gaming 7 + İ7-4790K ikilisine sahibim ancak aklıma takılan bir şey var.

Benim işlemcim boşta hiç 800Mhz hızına inmiyor hep 4.4Ghz,de çalışıyor bu neden kaynaklanıyor ve bunu nasıl düzeltebilirim ?

★ Intel Core i7 4790K Kullanıcılar Klübü ★ İncelemeler ve Dahası..

pc guc seceneklerinden en dusuk islemci hizini seceseçebilirsiniz veya bios ayarlarinda turbo gibi secenekler kapaliysa islemci surekli 4.4de calisir. Fixed dynamic mode gibi seceneklerde yine islemcinin 4.4 de calismasini saglar.

• Herkese merhaba bende i7 4790k işlemci aldım ama o.c konusunda sıfır bilgim var nasıl yapacağım kosununda bir rehber falan varmı yada yardımcı olucak anakart gigabyte gaming 3
  • Boşta sanki yüksek gibi geldi bana ısılar. Ben H100 kullanıyorum, CPU 4.6 Ghz de sürekli. Boşta 20-21c civarı sürekli.
    Oyun esnasında 56-57c civarı. stres testlerinde ise 77-78c civarlarında.. 1.224v ile kullanıyorum bu arada.
  • Sürekli o voltaj ile çalışmasına gerek yok ki. Masaüstün'de voltajı düşürecek şekilde ayarlayın ki ısınmasın.
    Benim işlemci sürekli 4.6 Ghz de fakat aldığı gerilim masaüstün'de çok düşük. işlem yüküne göre zaten değeri artıyor.
    Hız sabit kalsın fakat voltajı kendi ayarlayacağı şekilde bırakın bence. boşta 35-40 derece yüksek. gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaptanedi

Devamlı 1.376w çektiği içindir sıcaklıklar cinebench sonrası sıcaklıklar

Offset voltaj vererek bostaki sıcaklığı düşürebilirsiniz. Boşta 0.800 MHz 0.800 volt yükte 1336 v 5.00 MHz kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaptanedi

offset mod da overclock bi türlü çözemedim + değere sıtandart volt üzeri istediğimiz voltajı veriyoruz ama - değere ne ve ne için veriyoruz bios ekran görüntüsü atabilirmisin aslında daha ince ayar voltaj versem daha iyi olucak dediğin gibi

Offset + yapın aşağıya uygun voltaj değerini yazın ornegin 0.150 gibi speedstepi aktif edin anakartlarimiz bir değil ben ofseti bu sekil verdim siz uygun voltaj aralığını belirleyin çıkmak istediğiniz hıza gore. Xmp ram profilini kullanmayın RAM timenglerini elle girin xmp profil işlemciye fazla voltaj verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boss06 -- 25 Nisan 2015; 23:32:49 >
  • Tam olarak öyle değil. SpeedStep evet aktif olacak fakat windows güç seçeneklerinden işlemci kullanımı %100 de kalacak.
    işlemci her zaman istediğiniz hızda kalırken aşağıdaki SS de göreceğiniz üzere, boştayken çok düşük gerilim ile CPU her zaman hazır kalıyor.
    işlemciye binen yük durumuna göre de gerekli voltajı alıyor.. Bu sayede boştaki sıcaklıklar minimum düzeye iniyor.

★ Intel Core i7 4790K Kullanıcılar Klübü ★ İncelemeler ve Dahası..
  • Merhaba i7 4970k ile 980 sli yapan varmı yapmayı düşünüyorum ama darboğaz oluşturmasından korkjuyorum özellikle gta 5 te.
  • darkdevil35 kullanıcısına yanıt
    Hayır yapmaz. Şuan en güçlü işlemcilerden biridir. OC yapmasanız bile herhangi bir kısıtlama yaşatmaz 980 SLI da..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

Hayır yapmaz. Şuan en güçlü işlemcilerden biridir. OC yapmasanız bile herhangi bir kısıtlama yaşatmaz 980 SLI da..

Cevabınız için teşekkür ederim.
  • vcore; 1,325
    vrın; 1,900
    ring; 1,100

4.8hghz Denedim, prime95'de mavi ekran verdi. Hava soğutmaylada daha fazla denemeyeceğim. 4,7 ile 4,8 arasında ki istediği voltaj farkı çok fazla.
  • Merhabalar. İmzamdaki sistemi kullanıyorum. Genel kullanım ve oyun için 1250tl ekleyerek i7 4790kya geçiş yapabiliyorum. Sizce değer mi? Çok performans farkı yaşar mıyım?
  •  ★ Intel Core i7 4790K Kullanıcılar Klübü ★ İncelemeler ve Dahası..

Fark eder.
  • İ7 4790k işlemciyi 5 ghz de kullanmak için hangi sıvı soğutmasını önerirsiniz fiyatı önemli değil yeterki sessiz olsun.
  • 4790k ve 4690k lar oyunda fark etmez deniyor ama izledigim videolarda 10-15 fps kadar far ediyordu. Bu fark için i7 değmez mi?

• 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.