Şimdi Ara

★ Intel Core i7 4790K Kullanıcılar Klübü ★ İncelemeler ve Dahası.. (113. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.302
Cevap
25
Favori
86.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • p8p67b3 kullanıcısına yanıt
    aynen çok doğru
  • merhaba arkadaşlar iyi geceler öncelikle. Şuan kullandığım 10 yıllık core2duo sistemi artık yenilemem gerek ve rx 480li bir sistem yapmayı dusunuyorum fakat i5 6500 mu yoksa i7 4790 veya i5 4690 mı koysam karar veremedim bir de sanırım 6500 ddr4 diğerleri ddr3 olarak geçiyor çok büyük fark yaratır mı? Şimdiden teşekkürler :)
  • Arkdaşlar ilginç bir sorun yaşıyorum, düzeltmek için aklıma gelen herşeyi denedim artık elimden birşeyde gelmiyor. 2,5 yıldır 4790K kullanıyorum son birkaç ay bu problemi yaşıyorum, bugün olayı çözmek için bir sürü yol denedim hiçbiriyle halledemedim. Sorun şu ki işlemci sıcaklığı son 3 ayda 30-40 derece civarı yükseldi. H100i v2 kullanıyordum acaba macun mu kurudu diye macunu değiştirdim düzelmedi, cpu fan header güç veremiyor mu diye molexle denedim düzelmedi, pompası mı bozuldu diye en sonunda söktüm, stock soğutucu taktım, bios'u default ayaralara çektim hatta vcore votlage'i default bios ayarından daha düşük bir değer olan 1,150 filan düşürdüm, 44-44-43-42 ratio'lar ile yani onalar default bir stres testi açtığımda direkt işlemci ısısı 100 oluyor. Eskiden aynı testlerde 4.7'de 1,35v'de 75'i geçmezdi. Genelde bu tarz sıcaklık sorunları vcore voltage'in fazla olmasıyla alakalıdır, fakat ister 1.150vcore olsun ister 1.350 işlemci direkt 100 dereceyi görüyor. Son 2-3 ay kasa gece gündüz çok fazla açık kaldı acaba işlemci zarar mı gördü diye düşünmeye başladımda böyle birşeyde hiç duymadım. Kısaca işin içinden çıkamıyorum...

     ★ Intel Core i7 4790K Kullanıcılar Klübü ★ İncelemeler ve Dahası.. ★ Intel Core i7 4790K Kullanıcılar Klübü ★ İncelemeler ve Dahası..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 18 Nisan 2017; 2:57:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    Arkdaşlar ilginç bir sorun yaşıyorum, düzeltmek için aklıma gelen herşeyi denedim artık elimden birşeyde gelmiyor. 2,5 yıldır 4790K kullanıyorum son birkaç ay bu problemi yaşıyorum, bugün olayı çözmek için bir sürü yol denedim hiçbiriyle halledemedim. Sorun şu ki işlemci sıcaklığı son 3 ayda 30-40 derece civarı yükseldi. H100i v2 kullanıyordum acaba macun mu kurudu diye macunu değiştirdim düzelmedi, cpu fan header güç veremiyor mu diye molexle denedim düzelmedi, pompası mı bozuldu diye en sonunda söktüm, stock soğutucu taktım, bios'u default ayaralara çektim hatta vcore votlage'i default bios ayarından daha düşük bir değer olan 1,150 filan düşürdüm, 44-44-43-42 ratio'lar ile yani onalar default bir stres testi açtığımda direkt işlemci ısısı 100 oluyor. Eskiden aynı testlerde 4.7'de 1,35v'de 75'i geçmezdi. Genelde bu tarz sıcaklık sorunları vcore voltage'in fazla olmasıyla alakalıdır, fakat ister 1.150vcore olsun ister 1.350 işlemci direkt 100 dereceyi görüyor. Son 2-3 ay kasa gece gündüz çok fazla açık kaldı acaba işlemci zarar mı gördü diye düşünmeye başladımda böyle birşeyde hiç duymadım. Kısaca işin içinden çıkamıyorum...

     ★ Intel Core i7 4790K Kullanıcılar Klübü ★ İncelemeler ve Dahası.. ★ Intel Core i7 4790K Kullanıcılar Klübü ★ İncelemeler ve Dahası..





    Merhaba,
    Bu tarz durumlarda çözüm direk şudur,bunu dene demek çok doğru olmaz birçok değişken etkiliyor olabilir ama şahsen başıma böyle birşey gelmiş olsa;
    Önce anakart biosunu defaulta alır,işlemciyi çıkartıp tekrar taktıktan sonra,soğutucunun iyi montajına emin olur ve bir önceki stabil biosu flashlayıp,işlemciyi default yük altına sokardım.




  • Digital Reaction kullanıcısına yanıt
    Yazdığın herşeyi birkaç kez denedim düzelmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Merhaba Mert,

    Yaşadığın sorundan dolayı üzüldüm. Bilgin ve tecrübelerinden dolayı her yolu denediğini düşünüyorum. tüm girişimlerin sonuçsuz kaldı ise aklıma tek gelen IHS de yada işlemcide sorun olduğu.

    Delid yaparak IHS değişikliği yap diyeceğim ama işlemcide sorun var ise bu sefer garanti durumun sıkıntıya girecek. Eğer garanti bitmiş ise şuan tek seçenek IHS gibi duruyor.

    Plaka altındaki dandik macun kurumuş ve sertleşmiş olabilir. CPU ile temazsızlık var ise sıcaklığın aniden yükselmesi çok normal. soğutucu olmadan kullanılan işlemci gibi sıcaklık birden artıyor..

    Anakartın hatalı okuması, sensör sorunu var desem, bunuda anca termal ısı ölçer ile işlemci yüke girince kasanın arka kapağı açarak anakartın arkasından ısı durumunun gerçekten 100c civarına çıkıp çıkmadığına bakarak anlayabilirsin.

    Can sıkıcı bir durum.. umarım çözersin sorunu




  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    Sorunsuzken 1,35v'de 4.7'de 75 dereceyi geçmezdi, şimdi aynı testi 1,190'da 44-44-43-42'de yapıyorum direk 30 saniye sonra 100 derece görüyor.

    Herşeyi denedim, bios update, farklı bios, farklı soğutucu, farklı macun, farklı macun sürme teknikleri, çok düşük vcore voltage fakat fayda etmiyor her türlü 100 derece oluyor işlemci. Soğutucu işlemciye temas etmiyor mu diye bakıyorum düzgün temasda ediyor.

    Ayrıca bu olay sadece sentetik yazılımalrda olmuyor, gta5'de de denedim default işlemci 85 derecede çalışıyor. Eskiden 4,7ghz 1,35v veriliyken 62'yi filan geçmezdi.

    20 Ocakdan beri kasa nerdeyse 7/24 çalışıyor, en son artık dediğin gibi acaba işlemcinin termal olarak zarar mı gördü, ihs ve macunda sorun mu var düşünmeye başladım. Gerçi yıllardır takip ederim böyle birşeyde hiç duymadım. Artık aklıma gelen veya yapılacak birşeyde kalmadı artık ne yaparsam yapayım düzelmiyor.

    Bir gece kasa açıkken elektirik gitmişti, bende psu'yu I/0 tuşundan kapayıp yattım öteki gün I/O tuşundan elektiriği açtığımda PSU'dan patlama sesi gelmişti, pc açılmadı tabiki psu ölmüş. Yine ihtimal vermiyorum ama acaba o olay sırasında işlemciye birşey olmuş olabilir mi diye düşünmeye başladım fakat işlemcinin çalışmasında bir sıkıntı yok, sadece aşırı ısınıyor, hani işlemciye zarar görse çalışmasıda zarar görürdü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 18 Nisan 2017; 16:25:52 >




  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Peki bu ısınma sorunu PSU'nun patlama olayından sonra mı başladı? Eğer öyle ise Anakart yada işlemci zarar görmüş olabilir. işlemciyi başka bir anakartta deneyerek böyle birşeyin olup olmadığı anlaşılır..

    Birde 4,7 için 1,35v çok değil mi? ben 1,278v gibi değerde 4,7 kullanıyorum. sistem zora girerse 1,286v kadar çekiyor en fazla. Acaba CPU içinde sıkıntı yapmış olabilir mi?

    Benim ilk aklıma helen IHS açıkcası. ilk yazdığım patlama olayı sıkıntıya sebep olmuş olabilir..
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Anladım..

    işlemcide ısıyla alakalı bir termal bozulma olmaz zaten ama Anakart ile alakalı olabilir. sonuçta tüm veri ve bilgi alışverişi Board üzerinden sağlanıyor..

    Bunuda anlamanın tek yolu başka anakartta denemek. Eğer durum hala aynı ise tek ve son ihtimal IHS kalıyor.. Yüksek ihtimalle kurudu ve temas sıkıntısı yaşanıyor.. CPU bozuk yada sorunlu olsa bunu her türlü belli ederdi kitlenme, mavi ekran yada beklenmedik farklı bir durumla.

    Başka bir anakart ile denedikten sonra garantisi yok ise IHS işlemi yapıp deneyebilirsen eskisinden de serin çalışacağı muhtemel eğer bir sıkıntı yok ise..
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Problemin 3 sebebi olma ihtimali yüksek.
    1) Soğutucu işlemciye tam basmıyordur. Stok soğutucu veya kule tipi ile deneyiniz.
    2) Anakart ile ilgili problem. Elektrik gidip gelmesinden dolayı sensörlerin bozulması veya işlemciye aşırı voltaj vermesi. Sen ne kadar da el ile ayarlasanda fazla voltaj verebilir. Başka anakart ile deneyiniz.
    3) IHS problemi. İşlemci zarı ile plaka arasındaki macunun kuruması. Çok kalitesiz macundan dolayı oluyor. 6 aylık bir işlemciyi delid yapmıştım. Aradaki macunu resmen kazıdım. Takır takır kurumuştu. Çözüm önerisi ; jilet ile IHS yapınız.
    *Benim değerlerim. Noctua u12s ile kullanıyorum 4790K yı. stok voltaj 1.11 V. Golden chip diyebiliriz. Fan 1000 rpm de. Sıcaklık 72 derece maksimum. İntel XTU ile.
     ★ Intel Core i7 4790K Kullanıcılar Klübü ★ İncelemeler ve Dahası..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berdush42 -- 18 Nisan 2017; 20:29:4 >




  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Bana biraz anakart ile alakalı gibi geliyor ama hayırlısı.
  • Ayni islemciyi kullaniyorum.



    1.2 volt 4.7ghz max sicaklik 68 derece h105 ile.Yani windows kaynakli olamaz diye dusuniyorum.Fakat bir cekirdek eger spesifik bir uygulama tarafindan abanilirsa bu is olabilir gibi.Sorun yazilimda olabilir anakart sensorleride olabilir.Eminim ki sogutucu serin ve kesinlikle islemci 80 100 derece degil.



    Bu tarz illet problemler cok miktarda deneme yanilma yapilarak anca bulunabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarin aksam bir ortak test yapalim sorunun uzerine gidelim ayni programlar uzerinden saglamalari yapabiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Mert çok emin değilim ama sorun büyük olasılık ile anakart kaynaklı. Giga kullandığını bilmiyordum. Benim gözümde ne yazıkki sabıkalı bir markadır. Çeşitli birçok soruna gebe olmuşluğunu bilirim giga ların.

    Yapılması gereken ilk şey kesinlikle başka bir anakart üzerinde test etmen olmalı. IHS ihtimalide var fakat anlık olarak bu kadar yüksek ısılara çıkarmaz. Zamanla ısılar yükselir. Her üretim aynı değildir ama seninle yaklaşık olarak aynı zamanlarda aldık işlemcileri. H100 kullanıyorum yıllardır ve en ağır işlemci yükü isteyen oyunda bile 68c üzerini görmedim açıkcası.

    Sorunun kaynağının ne olduğunu merakla bekliyor, takip ediyorum..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Başka bir mobo da denemeden bence delid işine girişme derim. Şimdilik idare et. Müsait ve uygun bir zamanda denemesini yaparsın. Mobo ile alakalı sorun var ise delid sana sadece zahmet vermiş ama ısılarda ufaktan azaltma yapmış olur. Ana sıkıntı devam ediyor olacak işlemci kaynaklı değilse kısaca..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    İşlemciyi Intel,e yollarsan büyük ihtimal yenisi ile değişim yapacaklardır, delid yapmadan önce bu da aklının bir ucunda olsun.

    Not: İşlemcinin garantisin olmadığının farkındayım.
  • Bende 4790k kullanıyorum benim islemcinin cpu sicakligi 55 60 derece yukte. 1.290v 4.8 ghz stabil. Stok yapsamda ayni isi overclock yapsamda ayni. Cpu package ve cekirdek isilari 70 80 oluyor yuke bindigi an. Ama cpu 30 dereceden yavas yavas 45 50 ye cikiyor. Anakartin arkasindan elledim buz gibi hafif ilik oluyor yukte Corsair h105 buz gibi blokları. Termal macun yeniledim, voljtaj dusurdum nafile. Anakarttan mı kaynaklanıyor bilmiyorum.. :( ayni sogutucuda fx 8350 @5.5 Ghz 1.5v kullandim 65 dereceyi gecmezdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hwmonitor, aida64 , coretemp ayni bios isilari bile 25 30 derece bosta cekirdek ve cpu package 44 45 derece. 1 saniye yük verdigimde hemen isiniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atahataha6 kullanıcısına yanıt
    ''Intel® Processor Diagnostic Tool''

    İle bir test yapıp sonucu paylaşabilir misin?

    Programı açtığın an kendisi başlıyor, ayar filan yapmana gerek yok.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    indiriyorum hocam
  • 
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.