Şimdi Ara

Intel Core i7 2600K Mı? Yoksa Intel Core i7 3820 Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıkta belirttiğim üzere bu iki işlemci arasında kaldım. İşlemciler arasında performans olarak fazla bi fark yok. 2600k daha cazip performans konusunda ama 1155 chipseti eski. 3820 işe 2011 kullanıyor ve 1155e göre baya bi artısı var. Sırf işlemci için eski chipsette almak istemiyorum bu yüzden kararsız kaldım. Değerli yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim.

Bir başka konu ise anakart;

Anakart olarak ne önerirsiniz bu iki işlemci için?

Şimdiden çok teşekkürler. Sağlıcakla.

• Eğer oyun için kullanacaksanız i7 2600k'yı bırakın 2500k bile yeterlidir, birde kim demiş 1155 pin eskidi diye yeni çıkacak olan ivy bridgelere destek veriyor.Size tavsiyem oyun içinse z68 bir anakart ve i5 2500k.
  • 2600k , 3820 ye göre daha az enerji tüketir overclock yaparım diyorsan 2600k al overclockla uğraşmam dersen 3820 ikiside hemen hemen aynı güçteler anandtech te karşılaştırmalar var
    eğer oyun icin alacaksan i5 2500k al
    fazladan para vermene gerek yok ilerde ivy bridgeye geçersin sıkıntı olursa,ki en az 3-4 sene gider 2500k
  • Önümüzdeki dönemlerin sık karşılaşılacak sorusu

Ben de şöyle sorayım: 64G ram'e gerçekten ihtiyacınız var mı?
    Varsa 3820 alın düşünmeden. Yoksa da 3820'yi hiç düşünmeyin. Bana göre en önemli artısı ve farkı bu. Gerisi spesifik şeyler.
  • Valla 3820 Aldık :)
  • simdi yeni anakartlar cıkıyor z 77 ler cıkıyor bence yazık 2011 soket işlemci ve anakart alma
  • 1155 eski olması kötü olduğunu göstermez. 2600K yı geçtim 2500K bile falzasıyla iş görüyor.

Ayrıca Z77 çipsetler geldi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNTEL İ5 750 VS İNTEL İ7 860
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exactly®

Merhabalar arkadaşlar,

Başlıkta belirttiğim üzere bu iki işlemci arasında kaldım. İşlemciler arasında performans olarak fazla bi fark yok. 2600k daha cazip performans konusunda ama 1155 chipseti eski. 3820 işe 2011 kullanıyor ve 1155e göre baya bi artısı var. Sırf işlemci için eski chipsette almak istemiyorum bu yüzden kararsız kaldım. Değerli yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim.

Bir başka konu ise anakart;

Anakart olarak ne önerirsiniz bu iki işlemci için?

Şimdiden çok teşekkürler. Sağlıcakla.

bir z77 anakart + 2600k en kötü ilerde ıvy bridge bir işlemciyle degişdirirsiniz

• Siz güzel cevaplar vermişsiniz ama nafile , genelde insanlar sorar,sorar sorar sonra da kendi bildiği 3820 ( açık çarpanı kapalı ) bir cpu alır .2700K varken.
  • Kullanım amacınız önemli bu seçimi yapmak için. Nedeni ise gelecekteki planlarınız... Eğer 4 çekirdek üstü bir işlemciye ihtiyac duyacağım diyorsanız lga 2011 iyi bir seçenek. Şu an render ile uğraşıyor ve max. i7 2600k ve i7 3820'ye paranız yetiyorsa bu ikisi arasından lga 2011 platformunu seçmeniz daha mantıklı olur gelecek için. Hem daha fazla ram kullanılabilir bu platformda hem de 4'ten daha çok çekirdekli işlemci...

Öte yandan bu iki işlemcinin çekirdek perfomansları aynı. Stok hızlarında ki performansları da aynı (aşağı yukarı) 4c/8t iki işlemci de sonuçta. i7 2600k'nın çarpan kilidinin açık olması o'na oc konusunda bir avantaj sağlamakta. Ancak şöyle bir şey var : lga 2011'in en ucuz anakartı 550tl... Oysa i7 2600k yı 250tl lik bir MSI Z77A G43 ile gayet iyi kullanırsın 4.5ghz üstünede rahat oc yaparsın.

Neyse bu yazı da böyle iki işlemci arasında kalanlara yardımcı olsun. i7 3820'niz hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

1155 eski olması kötü olduğunu göstermez. 2600K yı geçtim 2500K bile falzasıyla iş görüyor.

Ayrıca Z77 çipsetler geldi.

• Beyler güzel cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim. Almayacaktım aslında 3820 ama bi hışımla almış bulunduk. Anakart olarakta Asus P9X79 PRO aldık. Kasa Haf 912 Plus aldık. Aklım 2700kda kalsada..
  • x79 a 3930k dan öte hikaye. O platformun hakkı 3930k... 3820 hem güç tüketir hemde 2600k gibi bir ayarda. Fazladan masraf.
  • Bazı yerlerde i7 3820 işlemci 2600k dan ucuz aslında çalışma voltajı yüksek ve az oc olabilen bir işlemciye benziyor bence hemde 2011 soket daha pcı yolu bile piyasaya oturmadı randıman almadı tabiki her yönden 1155 soket ve i5 veya i7 işlemci farketmez ama tabiki i72600k iyi bir işlemci en azından driverları olsun çipler olsun çıktı oturdu piyasaya bence fazla güncel kalmaya gerek yok biraz geriden takip edeceksin teknolojiyi mantıken ve hesabına göre yorumlşarıda göz önünde bulundurarak hareket edeceksin biz ezbere yazmıyoz az çok tahmin ediyoruz eskiden Q6600 vardı şimdi i52500k var mantık bu işte.
  • Sadece oyun oynuyacaksan 4 kanal belleği napacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: knnkpln

Sadece oyun oynuyacaksan 4 kanal belleği napacaksın.

+1

adam haklı 2600k daha iyidir oyunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeVaST@ToR

quote:

Orijinalden alıntı: knnkpln

Sadece oyun oynuyacaksan 4 kanal belleği napacaksın.

+1

adam haklı 2600k daha iyidir oyunda.

2600k geçtim oyun oynayacaksan ekran kartı sağlam olduktan sonra i3 bile yeter ama illaki gerçek 4 çekirdek istiyorum diyorsan 2500k alırsın hem tasarruf edersin hem de artan parayı ekran kartına yatırırsın.
  • 10 m akıllı bellek,
    4 kanal bellek,
    Sandy Bridge-E ,
    64 gb ddr3 ram desteği,
    51,2 GB/s max bant genişliği,
    66.8°C sıcaklığa sahip olması (2600k 72.6°C) ve
    fiyatının 2600k dan daha düşük olması

sebeblerine dayanarak İntel® Core™ i7-3820 Processor (10M Cache, up to 3.80 GHz) alınabilir diyorum..

eksileri ise çarpan kilidinin kapalı olması ve 35w daha fazla elektirik harcaması..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.