Şimdi Ara

INTEL CORE I5 4670K VS INTEL CORE I7 3770

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Dolarda Biraz ucuzlayınca Hemde Şuan parasal açıdan sıkıntıdayım pc toplayamam parayı biraraya getirebilirsem pc toplamayı düşünüyorm. İşlemci seçiminde 1 aydır kararsızım.

Pcde İlk Amaç Photoshop. Oyunda oynarım ama öyle ultra delisi değilim. Very low olsada yeter.
    Sizce 3770 almakmı mantıklı. Yoksa 4670K mı photoshop,illüstrator, Kısacası adobe programları için. Çok fazla olmasada ayda 1 enfazla 2 kere Kısa film de yapabilirim. Fiyat olarak 3770 pahalı. 4670K ile Aynı sonuçlara yaklaşabilsem yeter. Ayrıca 4670K da O.C Avantajıda Var siz ne dersiniz?
    Bu arada ne denli performans istersin derseniz, İntel Core i7 nin 2. nesil bir işlemcisini kullandım masaüstünde i7 - 2600 olması lazm. Ayrıntısını sonra yazarım buraya Onun kadar photoshop performansı verse yeter.

Birde sizce Ekran Kartı ne olabilir? Yeri değil ama yine sorayım dedim bilen olursa. Nvidia Quadro falan önermeyin Toplam PCye okadar veremem nerdeyse

AMD veya nvidia Fark etmez Ne olabilir? 7870 fazlamı gelir bu istediklerime. PS3 olduğu için Aşırı oyun oynamayacağım dediğim gibi GTa 4 ü LOW da açsa razıyım. Bide Minecraft
    Photoshop Yaptığım PC de Ekran kartına bakmadığım için Ekran kartının ne olduğunu bilmiyorum. Yarın onu öğrenip Buraya yazıcam. Açıkçası Ekran kartı Photoshopda Ne denli Gerekli bilgim yok (3D fazla olmayacak hatta hiçde olmayabilir)

Öneri Ve Tavsiyelerinize açığım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vendetta0

Arkadaşlar Dolarda Biraz ucuzlayınca Hemde Şuan parasal açıdan sıkıntıdayım pc toplayamam parayı biraraya getirebilirsem pc toplamayı düşünüyorm. İşlemci seçiminde 1 aydır kararsızım.

Pcde İlk Amaç Photoshop. Oyunda oynarım ama öyle ultra delisi değilim. Very low olsada yeter.
    Sizce 3770 almakmı mantıklı. Yoksa 4670K mı photoshop,illüstrator, Kısacası adobe programları için. Çok fazla olmasada ayda 1 enfazla 2 kere Kısa film de yapabilirim. Fiyat olarak 3770 pahalı. 4670K ile Aynı sonuçlara yaklaşabilsem yeter. Ayrıca 4670K da O.C Avantajıda Var siz ne dersiniz?
    Bu arada ne denli performans istersin derseniz, İntel Core i7 nin 2. nesil bir işlemcisini kullandım masaüstünde i7 - 2600 olması lazm. Ayrıntısını sonra yazarım buraya Onun kadar photoshop performansı verse yeter.

Birde sizce Ekran Kartı ne olabilir? Yeri değil ama yine sorayım dedim bilen olursa. Nvidia Quadro falan önermeyin Toplam PCye okadar veremem nerdeyse

AMD veya nvidia Fark etmez Ne olabilir? 7870 fazlamı gelir bu istediklerime. PS3 olduğu için Aşırı oyun oynamayacağım dediğim gibi GTa 4 ü LOW da açsa razıyım. Bide Minecraft
    Photoshop Yaptığım PC de Ekran kartına bakmadığım için Ekran kartının ne olduğunu bilmiyorum. Yarın onu öğrenip Buraya yazıcam. Açıkçası Ekran kartı Photoshopda Ne denli Gerekli bilgim yok (3D fazla olmayacak hatta hiçde olmayabilir)

Öneri Ve Tavsiyelerinize açığım.

4670k + en az frio advanced alıp oc yaparım dersen 4670k ama kullandığın uygulamalar 8 çekirdek destekli ise düşünmeden 3770 ht sayesinde fark atacaktır iki işlemcide güçlü iyi bir ekran kartıyla tüm oyunları ultra açar ikiside

• KaGaNSaN K kullanıcısına yanıt
    Amaç oyun değil. Aslında İlk amaç PHOTOSHOP Ve İllüstrator, After efects Vs. Oyun açmasını istesem bile ultra takıntım yok
  • photoshop filan dıyosan tabi i7 3770 tabi işlemcin 1155 soketse tavsiye etcegim işlemci 3770 veya bıraz daha koyarsan 3770 k sana yeterlı gelecektır ve tabı soğutucu yuk altındeyken ıyı performan ıstıyosan ona gorede sogutucu alman gerekır + 7870 demişssin :D zaten bu 2lıyle oyun very low demıssın ama ıstesende very low ıstemez bu 2 li kısaca bu 2 kartla ıyı sonuclar gorursun 7870xt vs i7 3770 le tabı psu ve ramde onemlı photosp gibi programlar kullancam fılan dıyosun 8 gb ram hafızası da alman lazım 8 gb ram yeterlıdır kısaca

i7 3770

7870xt

8 gb gskıll [2x4] ram 1333mhz ama i7 gibi işlemciyede 1600 mhz destekli cl9 ram gerekir

+ psu ve anakartında cok onemlı bı rolu var ucuk kacıcak ama :D alcagın degıldır MaximusVGENE Intel Z77 Soket 1155 bi anakartla yapmıycagın sey kalmaz

bitanede corsair gs serisi 700 w psu la da tadından yenmez :D oyun photosp ac ne acarsan ac :D yeterde artar sana :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1724950 -- 2 Eylül 2013; 21:49:54 >
  • 1724950 kullanıcısına yanıt
    Ram Aynen dediğinizi Alıcam
    anakart Biraz uçuk evet :D ASUS Z77-A INTEL Z77 Bu bile yetebilir Dediğim gibi Çok aşırı bişey istemiyorm.
    intel i7 2600 & 4 Gb 1333 Mhz Ramli bir pcde photoshop kullandım hemde Hazır pcdi o bile beni tatmin etti. yani açıkçası yeterli diye düşünüyorm Anakart Ram Vs.
    Ekran kartı 7870Xt Para yetmeyebilir. Testlere baktım 1gb 7770 bile bana yetiyor. o derece Büyük ihtimal 7850 alırım.

Şuanlık Takıldığım İşlemci Var. O büyük ihtimal 3770 olucak Sonuçta İ7 Yani. Ayrıca O.C hiç yapmadığım için biraz çekiniyorm açıkçası.
    Birde Takıldığım kasa var. Kasayı bi türlü karar veremedim. XIGMATEK ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 600W MIDT ATX SİYAH KASA Baktım yeterli gibi ama 600W Yeterli olurmu acaba yoksa boş kasa alıp OCZ PSU falanmı alsam bi türlü karar veremedim sizin öneriniz varmı TEk kasa 350 TL geçmeyecek 600W veya üstü. Boş kasa+PSu olursa 400 olabilir belki ama Zorlana zorlana.

işin en sıkıntılı kısmı ise daha önceden laptop kullandığım için Monitörüm yok :( monitöre 400-500 civarı bir bütçe ayırmayı planlıyorum. Grafikde Çok yararlı oluyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3DneBandim -- 2 Eylül 2013; 22:35:25 >

• vatan dısında alışveriş yapıyosan bu kasayı tavsiye ederimhttp://www.ucuzu.com/kasa-c3085/aerocool/strike-x-one-p76143591/

ayrıyetten kasa ıcındekı psuları cok guvenmıyorum tavsiye etcegım psular da su butcene gore hangisini istersen alabılırsın 7870 xt kullanmıycam dıyosun

1 gb hd 7790 alabılırsın ama paran varsa 1 gb 7850 tavsiyemdir sapphire olarak tabı ustune bıraz daha koyarsın koy koy bitmiyo :D 2 gb modelini al derim

psu olarak da bu psular sana yeter ve kalitelidir sessizdir ısınma sorunu yoktur

http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/corsair-cp-9020050-eu-vs-serisi-550w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=63915 175 indirimde 130 civarı oluyodu tahmınen

ama bunu alırsan ısını garantıye almıs gıbı olursun yinede 550 w yetıcgenı dusunuyorum cunku corasir psular serfitikasız olanları bile /85 verimli kullandıgım ıcın şahidim:D ama paran varsa biraz daha koyup bunuda alabılırsın 80+

http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/corsair-cp-9020048-eu-cx-serisi-80plus-600w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=63149

Kasayı gerçekten beğendim. GÖnlüme çok yattı Gerek Şekil gerekse Fan Boşluklarındaki yeterlilik, Kasa olarak tek bakıcağım şey Boyutu :) İç ve dış. Eğer Standartlarıma uyarsa Onay verebilirim. PSu içinse zaten benim baktıklarımdı. Alıcağım zaman elimdeki paraya göre Seçim yaparım. Ne olucağı belli değil BElki 550 W alıcak Belkide OCZ fatality 750W :) hiç belli olmaz yani. Yardımın Ve Tavsiyelerin için Teşekkürler. Ekran kartı herhalde bunu alırım Ama bellide olmaz.

SAPPHIRE HD7850 O.C. GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI

Dediğin kasada gold da var ordan almak daha mantıklı olur herhalde.

tavsiye ve yardımın için tekrar teşekürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3DneBandim -- 2 Eylül 2013; 23:44:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • öncelikle i7-3770 de overclock yok mu zannediyorsunuz, forumda 4.7 ghz de kullanan bile var -ki ben 4.5 ghz de gayet stabil kullanabiliyorum. sadece çarpan kilitli 43'e kadar çıkabiliyor. K model çarpan kilidi açık işlemci pratikte anlamsız çünkü en fazla yapacağınız zaten 4.5 ghz ve biraz üstü, bu değerlere de K model olmayan işlemciyle zaten ulaşılabiliyor. fazladan 150-200 lira neden verelim, sanki overclock rekor denemeleri yapacaz i7-3770 alabilirsin veya daha güncel olan i5-4670K da alabilirsin, işini göreceğini umuyorum.
  • yasin.25 kullanıcısına yanıt
    Cevap işime Yaradı hocam 3770 de Karar Kıldım Çok büyük değişiklik olmaz ise. Dediğiniz Gibi Rekor Denemesi yapmayacağız 4 ghz bile yeter bana Tabi sistemi Alabilirsem Alınca kararım değişmez ise
  • Alabileceğin en dandik kasa diyeyim ben onun için sana ...
    Ucuz ekaliteli bişey arıyorsan corsair 200r al... ha o cokdüz hoşuma gitmedid ersen XIGMATEK ASSASIN BLACK EDITION TAURO 80PLUS 700W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA al...

%25 indirimle alınabilecek en uygun fiyatlı kasalar içlerindeki psularda sana fazla fazla yeter
    XIGMATEK
    ASSASIN BLACK EDITION TAURO 80PLUS 700W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA = 360 tl
    CORSAIR
    CARBIDE SERİSİ™ 200R 550W MidT ATX SİYAH KASA = 262

vatan %25 indirimle psularıyla birlikte gayet yeterli ve kaliteli kasalar....

Alabiliyorsan yanınada
    ZOTAC
    GTX660 GDDR5 2GB 192Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı anı al 497 tl

vatan %25 indirimle...
  • oskurrr kullanıcısına yanıt
    kasanın neresi dandik sorabılırmıyım :D her şeyi tamam hava düzenleme sistemi bile tam oturmuş kullanan arkadasımda var içi geniş ama tabi corsair 200r de cok mantıklı saglam bı kasadır onada bakabılırsın vendetta :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1724950 -- 3 Eylül 2013; 0:14:12 >
    ASGARD 382 içinsöyledim ben o dandik lafını...
    senin önerdiğin kasa +1 psu almatan sa psu ile birlikte önerdiğim kasalar makul ve kaliteli...

quote:

Orijinalden alıntı: yasin.25

öncelikle i7-3770 de overclock yok mu zannediyorsunuz, forumda 4.7 ghz de kullanan bile var -ki ben 4.5 ghz de gayet stabil kullanabiliyorum. sadece çarpan kilitli 43'e kadar çıkabiliyor. K model çarpan kilidi açık işlemci pratikte anlamsız çünkü en fazla yapacağınız zaten 4.5 ghz ve biraz üstü, bu değerlere de K model olmayan işlemciyle zaten ulaşılabiliyor. fazladan 150-200 lira neden verelim, sanki overclock rekor denemeleri yapacaz i7-3770 alabilirsin veya daha güncel olan i5-4670K da alabilirsin, işini göreceğini umuyorum.

o.c ayarlarını yazarmısın zahmet olmaz ise 4,5 iyi rakam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oskurrr -- 3 Eylül 2013; 0:26:33 >

hayır dedım onerdıgım kasa hakkında dandık sancak konuyu acan kısıde yanlıs duruma duser dıye o yorumu yazdım pardon ben dıkkat etmemısım
    cunku Aerocool Strike-X One su ankı fıyatı en ıyı olan kasalardan 12 fan yuvası genişlik ve ve hava düzergahı ile en ıyı kasa dıyebılırım cunku arkadasım aldıgında bıraz kıskanmıstım hem gorunus hemde bole bi fiyata bole bı kasa dıye 2 3 ay sonra crossfire destegı kurucam 7790 almısdım 1 gb modelli- 2 tane kullancam i5 3570 ile ve bu kasayı almayı planlıyorum kartı aldıktan sonra cunku benım kasa ya sıgcagını sanmıyorum artı sogutma problemlerı olcaktır diye tahmın edıyorum :D o yuzden bu fıyata en en uygun kasa :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1724950 -- 3 Eylül 2013; 0:46:13 >
  • bu arada onerdıgım kasanın alt kısmında güvenılır olsun dıye gitti gidiyordan sipariş verebılırısn fiyatı daha makul tabi kargo ucretı dahılmiş :D alıcı oder :D
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/aerocool-strike-x-one-mid-tower-kasa-89516197?mpch=ads&ggap_s=ucuzu&ggap_m=ocs&ggap_n=ucuzu&scxid=14489-164755-2357-0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1724950 -- 3 Eylül 2013; 0:50:51 >
    görünüş tabiki görecelir zevk meslesidir bana biraz cocukca geliyor tpini sevmiyorum 12 fan yuvasınıda doldursan 50 fan yuvasıda olsa sogutma konusunda çok farketmiyor sonucta oda sıcaklıgındaki havayı içerden geçiriyor. zaten 12 fan koydugunda onları son devirde calıstırırsan epey bi grültülü olacaktır herneyse. deiğim gibi kasa zevk meselesi tabiki

son önerdiğin versiyon eski bu arada 3.0 desteği yok sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oskurrr -- 3 Eylül 2013; 0:53:11 >
    evet ona dıkkat ettım sımdı sadece guvenılır olsun dıye ama ucuzu.comdan alıs verıs eden arkadaslarda sorun olmamıs 2.0 resımlerde gorunce tabı fiyat 99 tl olursa surum eski olur :D
  • http://www.carsicini.com/urun/aerocool-strike-x-one-advance-2xusb30-2x12cm-fanli-mid-tower-psusuz-siyah-kasa.aspx burdakı 3.0 ya bır suru mağza var alırken araştırmak gerkır bu saatde de arkadası arayıp hangısınden alıs verıs yaptın dıyemem büyük ihtimal uyuyodur :D neyse alacagında konu acar yardım ederiz :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: oskurrr

quote:

öncelikle i7-3770 de overclock yok mu zannediyorsunuz, forumda 4.7 ghz de kullanan bile var -ki ben 4.5 ghz de gayet stabil kullanabiliyorum. sadece çarpan kilitli 43'e kadar çıkabiliyor. K model çarpan kilidi açık işlemci pratikte anlamsız çünkü en fazla yapacağınız zaten 4.5 ghz ve biraz üstü, bu değerlere de K model olmayan işlemciyle zaten ulaşılabiliyor. fazladan 150-200 lira neden verelim, sanki overclock rekor denemeleri yapacaz i7-3770 alabilirsin veya daha güncel olan i5-4670K da alabilirsin, işini göreceğini umuyorum.

o.c ayarlarını yazarmısın zahmet olmaz ise 4,5 iyi rakam

105x43=4515 ghz 1.3 voltaj stabil, daha da gideri var bus hzı 107-110 falan,fakat sıcaklık bayağı artıyor tabi yazın 4.5 ghz de cm 212 evo ile 4.5 ghz de 80 dereceyi geçebiliyor. 4.7 ghz yapsam, voltajı 1.4-1.5 falan versem 100 derece olabilir, iyi bir sıvı soğutma şart bu iş için

KAsa hakkında fikir yok ise en güzeli gidip görüp hatta başka modeller var ise akılda karsılastırıp almak iyi olacaktır... BU kasa özellik oalrak değilsede malzeme olarak çok kaliteli değilaçıkcası..
  • quote:

105x43=4515 ghz 1.3 voltaj stabil, daha da gideri var bus hzı 107-110 falan,fakat sıcaklık bayağı artıyor tabi yazın 4.5 ghz de cm 212 evo ile 4.5 ghz de 80 dereceyi geçebiliyor. 4.7 ghz yapsam, voltajı 1.4-1.5 falan versem 100 derece olabilir, iyi bir sıvı soğutma şart bu iş için

bu sıcaklık yüktemi boştamı :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.