Şimdi Ara

Intel Core 2 Quad q6600 nasıldır ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
1
Favori
30.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam AMD kötü değil ki. Sizin kullandığınız AMD işlemci şu an piyasadaki en zayıf AMD işlemcilerden birisi. Rakibi Celeron olabilir en fazla. AMD Athlon II X2 250 yerine iyi bir AM3 (Phenom II X4 965 gibi) veya anakartınıza uyuyorsa iyi bir AM3+ (AMD FX 6300) alsaydınız performansı daha fazla hissederdiniz ve anakart da değiştirmek zorunda kalmazdınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan07-36

Hocam AMD kötü değil ki. Sizin kullandığınız AMD işlemci şu an piyasadaki en zayıf AMD işlemcilerden birisi. Rakibi Celeron olabilir en fazla. AMD Athlon II X2 250 yerine iyi bir AM3 (Phenom II X4 965 gibi) veya anakartınıza uyuyorsa iyi bir AM3+ (AMD FX 6300) alsaydınız performansı daha fazla hissederdiniz ve anakart da değiştirmek zorunda kalmazdınız.

dediğin doğru ama ben bu kasayı 2 sene önce falan toplamıştım o zamanlar bu kadar kötü bir ünü yoktu hatta araştırdığımda bana çok iyi olduğunu intelin aynı türlerine göre tek farkı parası olduğunu söylediler bende baktım herkes öyle diyor niye para verimki diyerek onu aldım yani bile bile gidipte en kötüsü almadım
  • Arkadaşlar konuyu hortlatmak gibi olucak ama elimde q6600 dan oluşan bi sistem var
    Anakart : gigabyte x38-ds5
    Ram : 2x2gb ddr2 1200mhz
    ekran karti : sapphire hd4830 512mb/256bit

Rome total war 2yi çok kasıyor oynancak gibi değil bekleme süreleri çok fazla fazlasında gözüm yok Bu sistemde ne gibi değişiklik yaparsam oyunu medium ayarlarda oynayabilirim?
  • Gtx 750ti ekran kartı al sorun düzelir.mevcutta benzer sistem bende mevcut vuruyorum kırbacı gidiyor her ne yapsam banamısın demiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BuĞrA

En az 5senemi? ben en az 15-20 sene daha gider diyorum.

Çok haklısın dostum. Bende 2008 de almıştım. Hala kullanıyorum. İşlemciden gayet memnunum. 2008de topladığım sistem şuydu.
    q6600 işlemci
    gigabyte x48-dq6 anakart
    6gb ddr2 kıngston ram
    Sapphire 4870 ekran kartı.
    ve 160gb hdd.
    O günün şartlarında harddiski küçük almıştım sonra büyütürüm diye halen kullanıyorum. Sistem biraz yavaşladı harddiske bağlıyorum ama yanılıyor muyum bilmem. Dvd okuyucum bozuldu. Ekran kartımda yeşil noktacıklar çıkıyordu ekranda siyah çizgiler oluşuyordu bir sefer tamir ettim. 4-5 ay idare etti. Şimdi arada sırada yine yapmaya başladı. Anakarttaki ram slotlarından birisi arızalandı. 3 adet 2gb ram var bozuk slotu kullanmıyorum. Sanırım ekran kartının kullanım ömrüde doldu. Acaba sistemi komple mi değiştirsem yoksa Ekran kartı ve Harddiski mi değiştirsem? 8 Yıldır yeterince kahrımı çekti bu bilgisayar mouse bile aldım alalı değişmedi. A4 tech x7 hala duruyor :)....

• Yil 2017 evet.

Bu islemciye sahip eski bi kasa bakiyom.

Sizce nasil is gorur mu hala ?

• Single oyunlarda iş görebilir (metro 2033 götürür ama arkham city, witcher 3'te yetmez), ama multide 3-4 senelik oyunlarda bile (battlefield 4 gibi) hız aşırtma yapsanız da kurtarmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a-f-h

Single oyunlarda iş görebilir (metro 2033 götürür ama arkham city, witcher 3'te yetmez), ama multide 3-4 senelik oyunlarda bile (battlefield 4 gibi) hız aşırtma yapsanız da kurtarmıyor.

Oyun istemiyom hocam zatn.
    Ofis, internet ve nadiren film.
    Sdece bunlari yapsin, seri yapsin yeter

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rahat yetecektir. 2. elde amd apu sistem de bakabilirsiniz. Grafik performansı olarak intel'in onboardundan daha iyidir. İnternette hızlı sörf için ram miktarı 4-8 gb civarı olursa iyi olur. SSD ile sistemi daha da hızlandırabilirsiniz.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim cevaplar icin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 senedir kullandığım işlemci intelin yeni pentium serileriyle kafa kafaya eski i3-i5lerle kapışan işlemcimdir kendisi
  • 100 liraya bi firmadan aldıgım hp kasaya e8400 4 gb ram taktım , idareten bi ekran kartı bulduk taktım internet için yetiyor oyun derseniz pes 2016 720 p de mediumda oynuyor

q6600 güzeldir de q9400 aliexpresste 18 dolar anakart destekliyorsa daha iyi olacaktr

ama kendi sistemimdeki samsung ssd den sonra hdd adamı deli ediyor
  • q8400 işlemci almıstım 2009 yılında guzeldi. gıgabyte anakartım vardı p45 chıpsetlı 1066 ddr2 li o sıstemde bır de HIS HD4890 TURBO+ vardı. Bu sistemim ABIT IC7-G li sıstemımden sornakı tek unutmaadıgım sıstemım. Özete gelirsek q8400 den sonra phenom 1090t ye gecmıstım ucuyorum gıbı hıssetmıstım ama arada 2 cekırdek fark vardı. Tek çekirdekde bu quaddro ıslemcı x4 den daha ıyıdır her ne kadar x4 delı gıbı oc olabılse de. p45 chıpsetlı anakart ve 1066 mhz ram tek ıhtıyacın. Emın olmamakla bırlıkte 280x e kadar doyurur gıbıme gelıyor ıslemcıyı az ıteklemen egrekebılır...

İşlemcıye son yorum ben en son hd 7870 le bırlıkte tomb raıder vıdeosu atmıstım gecenlerde foruma zamanında bf3 u de guzel fpslerle hd 7870 ve core2duo ıle oynamıstım. sen quadro kullanacaksın yeter bence..
  • 2007'de almıştım bu işlemciyi , 5 6 tane ekran kartı eskitti maşallah. Şimdide ekran kartı araştırması yaparken denk geldim :) q6600 :)
  • Efsanemi tekrardan hatırlamak güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johan Elmander -- 20 Ekim 2017; 7:39:52 >
  • Efsaneler unutulmaz.

• Arkadaşlar biraz konuyu hortlatmış olacağım ama madem bu kadar Q6600 tecrübelilerini bir arada gördüm sorayım. Uzun yıllardır kullanmadığım bir bilgisayarım var diriltip ufak tefek işler için kullanmaya karar verdim. Bilgisayarı açtım Windows 7 kurdum, test için Zula'yı indirdim ve oynayabildim ama arada bir mavi ekran verdi. Bilgisayar bileşenleri eski. Intel sistem. İşlemci ve anakart hariç bu kasada neleri revize edebilirim? Ne değişiklikler yapabilirim. Tecrübelileri bekliyorum. (Ayrıca windows kaç yükleyebilirim? 8.1 ya da 10 sürümleri windows 7 den faha hızlı ve sorunsuz çalışır mı?) İLLA ANAKART DEĞİŞTİRMEM GEREKİR Mİ?

bilgisayar:

İşlemci: Intel Core Duo Quad CPU Q6600.
    anakart: Gigabyte GA-EP31-DS3l (rev. 1.0)
    RAM: Corsair xms2 DDR2 2x2 4 GB 800MHz.
    ekran kartı: GeForce 9600 GT.
    HDD: 500 GB.
    PSU: 500W.
  • Merhaba, benim de kenarda duran Q6600 işlemcim var. Birkaç sene önce öylesine bir bakayım deyip çalıştırmak istedim ama sistem açılmadı. Anakart ve ramler de kendisiyle yaşıt halile. :) Zamanla bozuldular herhalde.
  • ekran kartınız çok eski sorun muhtemelen bundan kaynaklanıyor (uyumsuzluk olayı) ekran kartını güncellemeyi deneyebilirsiniz.
    tavsiyem nvidia tarafında gtx 550/750 ti amd tarafında ise hd6850/7850
  • P31 yonga setinin sınırlarından dolayı tek taraflı Ram takmak gerekiyor diye hatırlıyorum. Birçok kişi zamanında bu tarz ram sorunlarıyla karşılaştı. İmkân varsa başka bir anakart ile denemenizi öneririm.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.