Şimdi Ara

Intel Core 2 Duo e2160 OverClock sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorunu soyle aciklayayim Fabrika cikishli 1.80 Ghz de calisan ilsemcime 2.25 Ghz e kadar OverClock yaptim ve normal boyle kullaniyordum burada sorun yok fakat 2-3 defa Mavi ekran hatasi aldim ve "bluescreenview" adli programla mavi ekran hatasinin Lan karti driverindan kaynaklandigini tespit ettim ve Driver i yeniledim mavi ekran hatasi duzeldi fakat Bilgisayarimda Ozellikler e baktigimda islemcimin 1.80 Ghz de calishtigini gordum ve bi shekilde Bios un kendisini sifirladigini dusundum fakat Bios a girdigimde 2.25 Ghz de oldugunu gordum yani Bios da OverClock lu ama Windows acildiginda overclock yok bi kac deneme yaptim 2.5 Ghz e cikardim ama sonuc yine ayni Windows acildiginda 1.8 Ghz acaba bu sorun neden kaynaklaniyor olabilir ?

• Merhaba,

İşlemci hızınızı "Cpu-z" adlı programla takip edebilirsiniz.
  • Everest programiyla takip ettim 1.80 Ghz de calisiyor :/
  • biosta 2.5 ghz iste, 2.5 ghz dir . programlar doğal olanı gösterir
  • quote:

Orijinalden alıntı: TwinKie

Sorunu soyle aciklayayim Fabrika cikishli 1.80 Ghz de calisan ilsemcime 2.25 Ghz e kadar OverClock yaptim ve normal boyle kullaniyordum burada sorun yok fakat 2-3 defa Mavi ekran hatasi aldim ve "bluescreenview" adli programla mavi ekran hatasinin Lan karti driverindan kaynaklandigini tespit ettim ve Driver i yeniledim mavi ekran hatasi duzeldi fakat Bilgisayarimda Ozellikler e baktigimda islemcimin 1.80 Ghz de calishtigini gordum ve bi shekilde Bios un kendisini sifirladigini dusundum fakat Bios a girdigimde 2.25 Ghz de oldugunu gordum yani Bios da OverClock lu ama Windows acildiginda overclock yok bi kac deneme yaptim 2.5 Ghz e cikardim ama sonuc yine ayni Windows acildiginda 1.8 Ghz acaba bu sorun neden kaynaklaniyor olabilir ?

senin gördüğün o fabrika çıkışı markasıdır doğru olan biostakidir. ikidebir biosla uğraşmamak için cpu-z, hardware monitör yada benim favorim ve tavsiye ettiğim everest ile özelliklerini yaptığın overclock sonuçlarını görebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: gastly06

quote:

Orijinalden alıntı: TwinKie

Sorunu soyle aciklayayim Fabrika cikishli 1.80 Ghz de calisan ilsemcime 2.25 Ghz e kadar OverClock yaptim ve normal boyle kullaniyordum burada sorun yok fakat 2-3 defa Mavi ekran hatasi aldim ve "bluescreenview" adli programla mavi ekran hatasinin Lan karti driverindan kaynaklandigini tespit ettim ve Driver i yeniledim mavi ekran hatasi duzeldi fakat Bilgisayarimda Ozellikler e baktigimda islemcimin 1.80 Ghz de calishtigini gordum ve bi shekilde Bios un kendisini sifirladigini dusundum fakat Bios a girdigimde 2.25 Ghz de oldugunu gordum yani Bios da OverClock lu ama Windows acildiginda overclock yok bi kac deneme yaptim 2.5 Ghz e cikardim ama sonuc yine ayni Windows acildiginda 1.8 Ghz acaba bu sorun neden kaynaklaniyor olabilir ?

senin gördüğün o fabrika çıkışı markasıdır doğru olan biostakidir. ikidebir biosla uğraşmamak için cpu-z, hardware monitör yada benim favorim ve tavsiye ettiğim everest ile özelliklerini yaptığın overclock sonuçlarını görebilirsin.

Tmm da benim sorunum da orda ishte CPU-z ile de baksam everest le de baksam yine 1.80 Ghz de calisiyor die gosteriyor ama BIOS da overclock lu hali everestte Voltaj 1.2625 olarak gozukuyor acaba Voltaji yukseltsem bi faydasi olur mu ?

• 1 kademe yükselt dostum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gastly06

1 kademe yükselt dostum

Voltaj i Auto dan Manual'e aldim ve CPU voltajini 1 kademe yukselttim ama bi faydasi olmadi
  • biosu sıfırla tekrar baştan yap kardeş ben overclock yapıyorum limite geldiğimde 1 kademe bile ilerleyemiyorum biosu sıfırlayınca düzeliyo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.