Şimdi Ara

İNTEL ATOM N Serisi İşlemciler Hakkında Sorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2. el netbook almak istiyorum.

Araştırma yaparken modellerdeki İntel Atom işlemcilerinin markaları değişirken fiyattın da hızla değiştiğini gördüm.

Benim sormak istediğim soru şu:

Atom 450 işlemcili bir bilgisayar Atom 280 işlemcili bilgisayardan çok daha fazla parayı hak ediyor mu?

Yoksa bu modeller bana aşağı yukarı aynı kullanma rahatlığını mı sağlar ?

Şimdiden teşekkürler...

Tahir KAYA

• Netbook alacaksanız Atom'a sakın bulaşmayın pişman olursunuz. Fusion c-60 ya da E-350 bulursanız kaçırmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

Netbook alacaksanız Atom'a sakın bulaşmayın pişman olursunuz. Fusion c-60 ya da E-350 bulursanız kaçırmayın.

Teşekkürler, Foxbat

Bütçem bu işlemcili bilgisayarları almaya müsait değil.

Sadece video, resim ve ofis programlarını kullanacağımdan dolayı Atom işimi görecektir sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hop-e3 -- 17 Aralık 2011; 16:37:18 >
  • Siz bilirsiniz ama ATOm internet dahil her uygulamada kasar haberiniz olsun. Hiç olmadı çift çekirdekli olanlardan alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

Siz bilirsiniz ama ATOm internet dahil her uygulamada kasar haberiniz olsun. Hiç olmadı çift çekirdekli olanlardan alın.

Birkaç tane model verirseniz çok iyi olacak.
  • N570-d510 ya da d525. Yanlız bunlar da biraz pahalıdır haberiniz olsun.
  • Fusion'lu bilgisayarlar o kadar pahalı değil ki Atom'lu yani alt sınıf atom'lu bilgisayar sakın almayın pişman olursunuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Soruya cevap olması açısından performans olarak aralarında hemen hiçbi fark yok. N280 tek cpu bazlı bi sistem, diğer gereken parçalar anakart üstünde sağlanıyor. N450 SOC benzeri bi sistem, memory controller cpu entegtre grafik hepsi aynı çip üstünde. Böyle olunca pil ömrü birazcık fark ediyor, hepsi tek bi yerden yönetiliyor diye. Birebir aynı yada çok yakın karşılaştırılabilir platform olması lazım ki tam olarak pil ömrüne ne kadar katkısı var, o şekil karşılaştırma varmı bilmiyorum ama o güç seviyesinde çok bişey farketmez, performans olarak da etmez.

250-300 TL aralığı fiyata 2. el bunlar dışında bişey bulunmaz. Biri diğerine fiyat açısından tercih edilebilir sadece ikisi de aynı dediğim gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 19 Aralık 2011; 5:01:27 >
  • Atom islemciler sadece internette dolasmak ve ofis programlarini kullanmak icin alinmali.Baska bir is icin almak husrana ugratabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Atom islemciler sadece internette dolasmak ve ofis programlarini kullanmak icin alinmali.Baska bir is icin almak husrana ugratabilir

Ayrıca oyun olarak sadece counter-strike ve minecraft gibi oyunları oynayabilirsiniz.
  • Performasn olark gerçekten fark var. İki çekidekliler daha iyi, günlük kullanımda 2 GB ramle yeterli olur. Oyun pek düşünmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bullet Ride.

quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Atom islemciler sadece internette dolasmak ve ofis programlarini kullanmak icin alinmali.Baska bir is icin almak husrana ugratabilir

Ayrıca oyun olarak sadece counter-strike ve minecraft gibi oyunları oynayabilirsiniz.

Aynen midtown madness de dusunulebilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.