Şimdi Ara

Intel, Android işletim sisteminin 4 çekirdek için hazır olmadığını düşünüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
9.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Medfield işlemci ailesiyle Android işletim sistemini harmanlayan ilk örnek akıllı telefonları yavaş yavaş piyasalarda görmeye başladığımız Intel, bununla birlikte işletim sistemini eleştirmekten de geri durmuyor.

Intel'in Mobil ve İletişim genel müdürü Mike Bell, Android'in izlek zamanlayıcısının çok çekirdekli işlemciler için hazır olmadığını ve yonga üreticilerinin Android sürümlerini daha fazla optimize etmeleri gerektiğini açıkladı.

Bell, Qualcomm ve NVIDIA gibi 4 çekirdekli işlemciler ile piyasada bulunan rakiplerine karşı tek çekirdekli Medfield ile nasıl rekabet edecekleri sorusuna karşı bu cevabı vermiş. 

Medfield işlemcisi tek çekirdekli olmasına rağmen çoklu izlek desteği ile zorlu işlemlerin altından kalkabiliyor. Ancak yine de firma kendisini savunma ihtiyacı hissediyor. 

Şu anki çok çekirdekli cihazlarda pek çok uygulama ve işlem, tüm çekirdekleri sonuna kadar kullanamıyor. Bell bu noktaya işaret ederek, çok çekirdeğe yatırım yapmanın şu an için gereksiz olduğunu belirtiyor. Gerçekten avantaj sağlanmaya başladığında Intel de gerekli adımları atacak. Şu an için bir zaman belirtmek mümkün değil.

Firma yaptığı testlerde çok çekirdekli sistemlerin tek çekirdekli sistemlerden zaman zaman daha yavaş kaldığını ortaya koymuş. Bell, çok çekirdekli işlemci üreticilerinin gerçekten nasıl avantajlar elde ettiği konusunda emin değil. 

Bell bunun yanında çok çekirdekli işlemciler üzerinde çalışma yaparken, Android optimizasyonunu geri planda bırakan üreticiler nedeniyle şu an sürecin beklendiği seviyede olmadığını da eleştirmeden geçmiyor.

• İntel e güvenim sonsuz. İşlemcisini geliştirim bir an önce mobil cihaz pazarına girmeli.
  • çok gülünç bir açıklama olmuş...

• intelin mevcut işlemcileri ne kadar iyi destekleniyorki böyle bi açıklama yapmış çok yanlı olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: lzerk

çok gülünç bir açıklama olmuş...

evet dünyanın en büyük yarı iletken üretisi söylediyse mutlaka gülünçtür. intel ya hep başarısızlık hep başarısızlık. işte rezilliklerini böyle yalanlarla kapatıyorlar. yoksa biz görmüyoruz 2 çekirdekli snap lar nasıl 4 çekirdeklileri geçtiğini. başka firma söyleyince doğru niyeyse intel söyleyince gülünç :)

• İntel reyiz diyosa doğrudur agaa :D

• Şimdide intelin benchmark programlarını kendi işlemcilerinde en iyi sonuç verecek şekilde kodlatıp diğer firmaları nasıl geçtiğini izleyeceğiz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ancak 2 çekirdek için hazır İntel peki bu medfield neden tek çekirdek ve yüksek güç tüketimine değecek bir performans vermiyor

• fazla cekirdek göz cıkarmaz hacıı :D

• Doğruyu söylüyorlar...

Mevcut Android optimizayonlara acilen ihtiyacı var.

Linaro Android 4 üzerinden optimize edilerek performansı 2 kat artırmaktadır. Bu işin sadece işlemci kısmı ... Bir de mobil grafik kartı optimizasyonu da yapılsa genel performans herhalde 4 kat artabilir de...

İşte ibretlik ilgili haber :http://www.talkandroid.com/115890-linaro-is-an-android-4-0-build-that-doubles-performance-submitted-to-cm9/

xda da Samsung Galaxy S3 kullanıcıları yavaşlamalardan şikayetçi...

4 çekirdekli işi resmen reklama yönelik.

Keramet sırf donanımda olamaz. O donanımın hakkını verecebilecek düzgün derlenmiş Android işletim sistemlerine muhtaçtır.

Firmalar tüketim çılgınlığını körüklemek için sürekli yeni işlemcili çok çekirdekliye geçiyor ama adam gibi yazılımsal iyileştirmeler yapsalar ama yok... Kullanıcılar güncel Android e geçmenin derdiyle uğraşırken bir de güncel olanların optimize edilme sorunuyla da boğuşamaz...

Android Windows Phone 8 ve Windows RT çıkışı ile ciddi kan kaybedecek tıpkı Symbian gibi ...

Hayatımda ilk kez duyduğum bir kelime Türkçesinde geçiyor "thread" tercümesi "izlek" miş ... Çok yadırgadım. Nerden uyduruyorlar bilmiyorum ama hiç uymamış... thread yerine işlem denilse çok çok daha iyi anlaşılmaktadır... multi thread yani çoklu işlem akılda anlam ifade etmektedir ama "çoklu izlek" çok saçma kalıyor...

• acaba rakipleri tek cekirdek, intel 4 cekirdek olsaydi bu aciklama nasil olurdu

• Ya konusmalara kil oluyorum yap malini sur piyasaya birak kullanicilar senin adina konussun ona buna bok atmakla bi yere varilmaz.

• Kesinlikle katılıyorum. Tabi kasıtlı olarak yavaş yaptıkları da bir gerçek. Yoksa insanlara nasıl 2.000TL'lik telefon aldırırlar.

• kesinlikle katılıyorum.. PC dünyasında bile değil 4 çekirdeğe çift çekirdeğe bile adaptasyon çok daha fazla zaman almıştı.. piyasada henüz çok çekirdekli telefon yokkken çıkan yüzbinlerce android uygulaması nasıl olduda birden hepsi çok çekirdek destekleyiverdi.. intelin açıklaması oldukça mütevazi olmuş aslında durum çok daha ağır eleştirilecek bir durum... androidin optimize edilmesi ayrı bir konu birde yazılan uygulamaların optimize edilmesi ayrı.. keşke o kadar kolay olsaydı hemen çekirdekleri kullanmak..

• Cekirdek yarisi umarim durur artik.Yoksa onunu alamiycaz :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekabirr -- 10 Haziran 2012; 14:31:02 >
  • Bence İntel haklı Çünkü Windows işletim sistemi de çok çekirdekli işlemcilere hazır degil. Çünkü AMD INTEL rekabetinde hep kazanan intel oluyor........
    :))))))))))

Buna kargalar bile güler be abi. yapamayınca işletim sistemi yetersiz oluyor değilmi.

• amaci varmidir yokmudur bilmiyorum ama kesinlikle dogru soylemis. Symbian ios android(s2 ile) meego kullanmis biri olarak soyluyorum android suan en vasat optimizasyon sifir bir sistem ki bunu zaten cihazlarda kullanilan chipsetlerden goruyoruz. Hatta daha fazlasi cift cekirdekler icin bile islemcinin gucunu yansitamayan bi sistem. Sunu her zaman soyluyorum android hala oturmamis gelisiguzel bir sistem. Fan falan degilm. En basitinden daha dusuk sistemlerde ios pratikte basa bas sonuclar vermekte. Ios u sahsen sevmiyorum skici geliyor android daha eglenceli ama bu durum bazi gercekleride degistirmiyor. Androidde olay tamamen sidik yarisi boyutunda. Buna tabi strateji diyin olmasi geren diyin ne derseniz diyin. Ios zaten guzel gidiyor bi kac partiden sonra windows phoneda oturur. Meegoyada yazik ettiler ayri dava tizen olarak bakalim ne yapacak. Symbian ve bada basi bos bunlardan sira gelmiyor ki bir bada bile androidden cok daha stabil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkaura

acaba rakipleri tek cekirdek, intel 4 cekirdek olsaydi bu aciklama nasil olurdu

Gerçekleri biçilmiş rol üzerine değerlendiremezsin...
  • Bundan sonra tek cekirdekli telefon kullanicilarina atip tutarken bazi kullanicilar iki defa düsünsün. Iste gercekler ortada Dünyanin en büyük firmalarindan biri olan intel diyor daha tam olarak hazir degil diyor daha fazla üzerinde calismalari lagzim diyor. Sirf devam ürünlerini satabilmek icin aceleyle piyasaya sürülmüs 4 cekirdekli telefonlar.

• Arkadaşlar bu kadar kolay değil ordan oraya geçmek google salak mı veya müşteriyi mağdur mu etmesini bekliyorsunuz bana göre intel ve windosss iğrenç firmalar gözü açç farzedelim androidi çoklu çekirdeğe entegre ettile tek çekirdekli telefonların çöp olması anlamına gelirki yeni telefon almaktan başka çağreleri kalmaz tabiki bu durum ıntel ve windos un işine gelir .....birazda bu yönden düşünün geçenlerde hatta bir söylenti çıktı androıd 5.0 sürümü yüksek donanım isteyecek söylentisi çıktı ve insanlar bu duruma çok üzüldüle ve tepkılerını koydularrr ne istıyorsunuz tekelcı zıhnıyetmııı

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.