|
Intel, AMD’nin 3D V-Cache teknolojisini benimsiyor

-
-
hırhız ündel...
-
Stutter free bir 3d işlemci mi? Yaparsa Intel yapar yine. 5800x3d işlemcide stutter yemekten ciğerim solmuştu. İnceleme yapan kaynaklar bile 7800x3d ile stutter yedi. Kimse söylemiyor elbette bunları. Gpudan kaynaklanıyor sanıyoruz ama alakası yok...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bahsettiğin şey tam olarak nasıl bir şey oluyor? Ben 5800x3d kullanıyorum.
-
Shader cache stutterı çok daha şiddetli oluyor 3d çiplerin. 5800x3d-7900 xt
5800x3d-4070 ti
13600kf-4070 ti
13600kf-6800 xt
4 farklı kombinasyonda her zaman en fazla stutterı x3d varken yedim. Çok yüksek fpsler verebiliyor ama anlamsız droplar giriyordu. Belki de ftpm düzelttik dediler ama tam düzeltemediler. Bilemedim.
Ben onu fark etmedim. Oynadığım oyun Star Citizen ve ESO'dur, 2k ayarlarda ESO zaten 100 FPS kilitlenmiş, daha fazlası alınmıyor. Star Citizen 50-200 FPS arası değişiyordu. 3D Cache Star Citizen'da büyük etki yapıyor ama.
-
Sürekli frame time grafiğini gözlemlediğim için çok fark ediliyor bazı oyunlarda. Bf2042, bfv, cs go, left 4 dead 2, gta trilogy definitive edition vs. Eski oyunlarda sanki daha fazla oluyor gibi.
Evet 3d teknolojisi gerçekten harika işler yapıyor ama ben ip gibi dümdüz frame time istediğim için pek randıman alamadım.
@sukrullex hocam frametime ve AMD demişken
r5 5600 stok ayarlar OC yok
tuf b450 pro 4202 temmuz 2023 tarihli son sürüm bios
gskill 2x8gb 3600cl16
tuf rtx3060 oc v2 12gb
sistemimde tüm oyunlarda frametime ip gibi dümdüz ancak PUBG'de bir türlü bu stabiliteyi sağlayamadım.
ResizableBar AÇIK-KAPALI denedim fark yok.
Tek aklıma takılan işlemci ve ekran kartı PCIE 4.0 ama anakart 3.0 acaba o yüzden mi yiyorum bu oyunda stutteri?
Ama şöyle de bir şey var rtx3090la bile PCIE 3.0 X16 arayüzü %1 falan fps kaybı yapıyor rtx3060 ile performans kaybı %1 bile olmaz. Kaldı ki PUBG Ultra ayarlarda oynana bir oyun değil ekran kartı %100 yüke girmiyor hiçbir zaman. 144hz monitörle 144fps sabit gidiyor ama ara ara o frametime ...............I....... şeklinde görmek beni çıldırtıyor.
-
Hocam ryzen 5800x3d olsa iyi bir fark yaratır diye düşünüyorum. Pubg zaten cpu tarafında çok optimize oyun değil. 5600 kötü işlemci değil kesinlikle ama daha iyi bir cpu ile droplar az olur. Hiçbir şey olmasa, oyun motorları darboğaza sebep olur. Pcie tarafından bir sıkıntı yaşamazsınız.
Üzülerek söylüyorum ama ne yazık ki Windows ve ryzen işlemciler çok iyi anlaşamıyor. Problemin kaynağı bu aslında. Bu yüzden windows 11 sürekli güncelleme alıyor ryzen 7000 serisi için. Intel bu konuda çok daha hızlı çözüm sunuyor ve daha uyumlu windows ile.
Monitör 144 hz ise 141 fps sabitleyin her zaman. Oyunlarda ayarları da her zaman 141 fps hedeflereyek düşürün ve optimize edin. Baktınız olmuyor, en düşük kaç fps görüyorsanız o değere sabitleyin. Rivatuner ile yapın bunu. %1 low fpsleriniz daha yüksek olacak böylelikle. Freesync açık-kapalı deneyin yine.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 21 Eylül 2023; 1:45:6 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Yani oynadığınız oyunlar e-sport oyunları olsa hadi bi nebze diyeceğim ama... frametime'ı dümdüz ip gibi görmeyi istemek biraz OCD belirtileri gibi geliyor :)
-
İyi hoş güzel de intelin enerji tüketimi çok yüksen buna istinaden çok ısınıyor ki 3d nand v-cache ısıya çok duyarlı ve bundan dolayı çok yüksek hızlara çıkamayabilir
-
Bir kamyon para verilen cihazlardan mükemmel olmasını beklemek elbette normaldir. Normal olmayan ise sizin vasat altı sevici olmanız. Bir de İngilizce yazmış garibim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

hırhız ündel...
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X