Şimdi Ara

İntel 9700k arızalı işlemcinin garanti kapsamında değişimi yapılır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 1 buçuk sene önce topladığım bilgisayarım bir anda açılmamaya başladı kasaya elektrik gelip gidiyordu anında. Daha sonra MSI tomahawk z390 anakartımı servise yolladım mosfetlerini değiştirmişler arıza giderilip geri gönderildi. Ancak bilgisayar yine çalışmadı sonra başka bir işlemci denedim ve işlemcinin çalışmadığını anladım. İ7 9700k işlemcim dram hatası verdiriyor anakarta ve tüm parçalara elektrik gidiyor olmasına rağmen görüntü gelmiyor. İşlemcimin garantisi 2021 sonuna kadar devam ediyor intelin kendi sitesinden baktım ve bir ticket açarak sorunu anlattım.
    Sizce garanti kapsamında yapılır mı yoksa kullanıcı hatası denilip RED mi edilir daha önce başına benzer bir olay gelen varsa düşüncelerini paylaşsın lütfen şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melancholica -- 15 Nisan 2020; 21:36:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• intel yeni bir cpu yollar. Sadece senden ss istiyecek ler fatura vs istemiyorlar

• İnşallah dediğin gibi olur dostum kısa devre olmuş kullanıcı hatası derler diye ödüm kopuyor

• Öncelikle geçmiş olsun. Kullanıcı hatası deme ihtimalleri düşük genelde bu gibi durumlarda işlemci değiştiriyorlar. 9700 yada 9700k verirler.
  • Teşekkür ederim

• Xmp kullandınızmı intel xmp kullanımını garanti dışı bırakıyor tabi kullanıp kullanmadığınızı tespit etme imkanları yok siz söylemezseniz.
    Belleklere oc yaptınızmı belleklere verilen voltaj işlemcinin bellek kontrolcüsünede gittiği için fazla ram voltajı işlemcinin bellek kontrolcüsünüde bozuyor.
    Kalitesiz psu da mosfetlere zarar verebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 15 Nisan 2020; 23:52:21 >
  • Overclock yapmadım eğer testleri varsa bunun için kendileri de görürler zaten yapmadığımı. Bilgisayar bileşenlerim şu şekilde

9700k
    MSI RTX 2070 gaming z
    MSI TOMAHAWK
    COOLER MASTER 80 Plus 700w psu
    COOLER MASTER masterliqiud lite 120 sıvı soğutucu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.