Şimdi Ara

Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.997
Cevap
19
Favori
156.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş
    Ben istiyorum
    8700, 9600K'dan daha üstün bir işlemci zaten OC yapmayacaksanız K'lı işlemci almanızın hiçbir anlamı yok çünkü K'lı modeller ile düz modeller(8700 vs 8700K gibi) 6 core turbo frekansı aynı(x43) yani yük altında aynı performansı veriyor bu nedenle OC yapılmayacaksa K'lı işlemci almak boşa vermek para anlamına geliyor.

Ayrıca 9000 serisi işlemci alırsan H370 ile BIOS update şart yoksa sistemi kurunca görüntü alamazsın.

• Özellikle 9900K'ı tam performansta kullanmak isteyenler için bu iki makale çok önemli;;
    www.anandtech.com
    Why Intel Processors Draw More Power Than Expected: TDP and Turbo Explained
    https://www.anandtech.com/show/13544/why-intel-processors-draw-more-power-than-expected-tdp-turbo

overclockers.at
    A Messy Situation: Intel's Stock Profile and Power Limits
    https://www.overclockers.at/articles/a-messy-situation-intels-stock-profile-and-power-limits

Ayrıca incelemeler arasında neden sıcaklık farkının nedenide bu.

Gerçi insanların kafasını karıştırmaya gerek yok, hangi işlemciyi kullanıyorsanız kullanın(ister AMD ister Intel) cpu power limitleri defaultta bırakılmamalıdır, tüm power limitleri kaldırın/açın yoksa işlemcinizin %100 performansına ulaşmasını engellersiniz. Eğer kaldırmazsanız 9900K 8 core turbo boost performansı olan 4700mhz'e ulaşamaz, 4-4,5ghz arası kalırsınız(isterse -50 derecede çalıştırın, sıcaklıktan bağımsız bir durum) ve doğal olarak düşük performans alırsınız, düşük performans aldığı içinde sıcaklık, güç tüketimi düşük gözükür. Normalde overclock yapanların yapması gereken bu işlemin 9900K ile birlikte OC yapmasanız bile gerekli çünkü çoğu anakartın default PL'i 9900K için yetmiyor. Linusun 9900K incelemesine bakarsanız bu işi yapmamanın sonucunu görürsünüz, ASUS Z390 kullandığı için Power Limitli olarak 9900K incelemesi yapmış ve oyun performansı 9700K'dan düşük çıkmış;
    Linus Tech Tipsyoutube
    HOW is THIS for Gamers??
    https://www.youtube.com/watch?v=_1Cb_dYx_Lo
    Aynı zamanda güç tüketimide 8700K'dan daha düşük çıkmış.

"PL1 95W, PL2 119W, IccMax 193A: This is the most conservative Stock Profile that Intel recommends.
    PL1 95W, PL2 210W, IccMax 193A: The Stock Profile for ASUS mainboards like the MAXIMUS XI EXTREME.
    PL1 95W, PL2 210W, IccMax 255A: ASUS's Stock Profile without any Current Limit for CPU and cache.
    PL1 95W, PL2 300W, IccMax 193A: PL2 is effectively set to unlimited, all other values are stock.
    PL1 95W, PL2 300W, IccMax 255A: Unlimited PL2, no Current Limit for CPU and cache.
    PL1 300W, PL2 300W, IccMax 193A: No Power Limits at all, Current Limit at stock.
    PL1 300W, PL2 300W, IccMax 255A: No Power Limits and no Current Limit." Olması Gereken

Görüldüğü gibi 9900K'ı en güçlü anakartlardan biriyle kullansanız bile yapmanız gerekli.

(9700K daha az güç tükettiği için daha az etkileniyor fakat 9700K kullansanızda tam performans alabilmek için bu işlemleri yapmalısınız)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 16 Kasım 2018; 21:8:14 >

• 9. nesilin orta seviye ürünleri en erken ne zaman çıkar sizce ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    14900K // Asus Rog Strix Z790 Hero Dark // Gskill 48Gb 7600Mhz // Asus Rog Strix 4090 OC // Asus Rog-Strix-1200G-AURA 1200W // ASUS Rog Strix Hyperion GR701 Eva-02 Edition // Corsair icue H170i Elite Lcd Xt // 2 * Samsung 990 2 TB // ASUS 27" Pg27Aqdm 0.03Ms 240HZ Oled 2K
  • Kargolandı NY Yankees :)

Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock

Aramex ile yollanmış. Mail yada cep telefonu numarasına anlık güncellemeleri kayıt ettirebiliyorsunuz.

Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 10 Kasım 2018; 10:51:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    9700k için sormadan pazartesi günü karttan çekti bakiyeyi. Bana niye son bir kez sormadı? :)

• Turkiye de bir iki firmayla konustum ama hic kimse yeni anakart ya da islemci icin zaman veremiyor. Bu konuda ne zmaan gelicek diye bilgisi olan arkadasimiz var mi? Acikcasi gittigim ulkerde anakart ve islemciyi buldum ama Turkiye fiyatlari ile ayni hemen hemen ondan TR garantisini kullanmayi tercih ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Instagram : egealtuner
  • Şu Intel işlemcileri TR garantisi olacak diye TR'den almayı düşünmek çok komik daha kaç kez yazacağım bilmiyorum. Türkiyeden de alsanız yurtdışından alan adamla aynı kişiyle iletişim kuruyorsunuz yani Intel Türkiye garantisi diye birşey yok.

Çünkü Intelin Türkiyede bir ofisi yok, yurtdışındanda türkiyedende alsanız sizle aynı kişi(londra) ilgileniyor. Fatura vs. istemiyor, seri numarası üzerinden iş hallediliyor. Sorunlu ürün evinizden DHL ile alındıktan sonra sıfır açılmamış kutu gönderiliyor. Gelen ürün Türkiyeden gönderildiği için gümrük ücreti filanda ödemiyorsunuz. 4790K için RMA yaptırdım bu nedenle süreci biliyorum.

Nereden alırsan al Intel işlemciler global garanti altındadır, amerikadan da alsan Türkiyeden de alsan bir sorun yaşadığında aynı kişiyle iletişime geçiyorsun, fatura vs. istemiyor üretici tek olduğu için seri numarasından rma işlemleri hallediliyor.

İşin dahada komiği işlemcinin bozulma ihtimali %0,5 bile değil yani işlemci aldığınızda garantisi dert edeceğiniz en son şey bile olmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 11 Kasım 2018; 16:14:28 >

• Merhaba bende amazondan9700k(410$) alıcam kardeşim abd de o getirecek.
    İşlemci 9700k
    Ekran kartı rtx 2070
    Anakart asus prime z370-a
    Düşünüyorum sizce nasıl olur ? Öneriniz varmı ?

• İyi olur fakat BIOS güncellemeden görüntü alamazsın.

• garanti önemli değil diyenlere bakmayın arkadaşlar. Hiç hayatında yurt dışı ürün ile garanti tecrübesi olmayan insanlar böyle konuşur ancak. O işlemci gümrükten girdiği anda piyasa fiyatının %20'si kadar gümrük vergisini yapıştırırlar adama.

İster hediye olsun, ister garantiden dönsün vs. umurlarında bile olmaz aman diyeyim. Bu riskleri göze alarak sipariş verecekseniz verin tabi karışan yok.

Sistemi bu şekilde düşündüm..ancak o.c.ydi bios uptade falan hiç araştırmadım.bir tonda onlara kafa yorup araştırmam gerek..sitemle ilgili önerilere açığım.bu arada sistem 1475 $ a gelecek yaklaşık 8.100 tl kardeşim getireceği için vergi vs olmayacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alprux -- 11 Kasım 2018; 17:8:37 >
  • Vatan bilgisayarda 9900k stokta gözüküyor ama satın alma ibaresi çıkmıyor sayfada, gelir gelmez tükendimi acaba ?

www.vatanbilgisayar.com
    Intel Core i9 9900K İşlemci Fiyatı - Vatan Bilgisayar
    http://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i9-9900k-soket-1151-9-nesil-3-6ghz-16mb-onbellek-14nm-islemci.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Alprux

Sistemi bu şekilde düşündüm..ancak o.c.ydi bios uptade falan hiç araştırmadım.bir tonda onlara kafa yorup araştırmam gerek..sitemle ilgili önerilere açığım.bu arada sistem 1475 $ a gelecek yaklaşık 8.100 tl kardeşim getireceği için vergi vs olmayacak
    Gümrükten vergisiz nasıl geçireceksin ki? Belli bir sayının altında vergiden muaf mi?
    i9 12900K @ 5.5ghz, Asus z690 hero, Zotac 4090rtx, Samsung 980-990 pro m.2 nvma 2TB, Samsung 750 evo SSD 2 x 250 gb (Raid 0), Corsair 32GB (2x16GB) Vengeance Siyah 5200MHz CL38 DDR5 Dual Kit Ram, Corsair Dominator Airflow (ram fan), ASUS ROG CHAKRAM RGB Qi ŞARJ VE YAN JOYSTICK 16000 DPI GAMİNG MOUSE, ASUS ROG Balteus QI Aura Sync RGB Gaming Mouse Pad, Lian Li Strimer Plus 24-Pin ARGB Uzatma Kablosu, Lian Li Strimer Plus 8 pin ARGB Optik Kablo ( 8 + 6 + 2 Pin PCI-e Uzatma Kablosu), Asus ROG Strix Wireless 7.1 Oyuncu Kulaklığı, Cooler Master Ml 360 Illusion 360mm Argb Işlemci Sıvı Soğutucu, LG C2 48" TV-Monitor, 28" Predator 4K G-sync, , Enermax 1200w rew. PSU, Uzay sistem

• ahrimar kullanıcısına yanıt
    Dostum bavul içinde gelecek 3 kişi gelecekler daha öncede leptop falan almıştım bir sorun cıkmamıştı.ki zaten uçağın bagaj kısmında geldiği zaman bir sıkıntı yaratmıyorlar.

• KanKoKan kullanıcısına yanıt
    Bursa ve Eskişehir'de gözüküyor mağazada.

Size teklif ettiğim 9900K 3.500'e gelecekti. İptal etti Amazon ödeme yapılmadığı için.
    Teşekkür ederim, yurt dışında bekliyeceğime sistemi topladım, 9900k + msi z390 godlike anakart + corsair 16x2 32gb 3466mhz ddr4 + Corsair H115i pro rgb + psu uzatma kablolarını aldım, birtek kasa kaldı, şimdi bunların rahat sığacağı full tower bir kasa bakıyorum.

Kasa olarak Phanteks Enthoo PRO TG öneririm.

Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 12 Kasım 2018; 15:20:21 >

• _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Kasa çok güzel ama tek bir kusur soğuttu beni, ön tarafta usb ve diğer girişlerin bulunduğu kısım kapak altında ve o kapak youtube daki tanıtımlarda tam açılmıyor, iri gövdeli usb belleklerde sorun çıkabiliyor, kısaca o ön paneldeki kapaklı yapı hoşuma gitmedi, Thermaltake Core X71 diye bir kasa var, oldukca geniş, o kasayı ve 2-3 rgb fan alıp modlamak geçiyor içimden.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.