Şimdi Ara

Intel 8700K vs Cooler Master Seidon 240V Sıcaklık Problemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bence seidonun pompası çok az bir devirde çalışıyor yada pompa hiç çalışmıyor olabilir.Montaj hatası ilk akla gelen olur.Hyper evo sonuçları normal yani

Seidonun ya tabanı işlemciyle temas etmiyor yada pompasında bir problem mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.E.B Sup

Bence seidonun pompası çok az bir devirde çalışıyor yada pompa hiç çalışmıyor olabilir.Montaj hatası ilk akla gelen olur.Hyper evo sonuçları normal yani

Hocam cahilim overclock konusunda onda ama montaj konusunda müthiş oturdu tek sorun radyatörün altı yerine üstüne monte ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: SesliDüsünenFilozof

quote:

Orijinalden alıntı: H.E.B Sup

Bence seidonun pompası çok az bir devirde çalışıyor yada pompa hiç çalışmıyor olabilir.Montaj hatası ilk akla gelen olur.Hyper evo sonuçları normal yani

Hocam cahilim overclock konusunda onda ama montaj konusunda müthiş oturdu tek sorun radyatörün altı yerine üstüne monte ettim

Sen o radyatörü düzgün monte edip kasaya takmadan sistemi çalıştır bakalım ne oluyor? Hala sıkıntı varsa o soğutucuda iş yoktur. Kasaya monte edip etmemen önemli değil. Düzgün montaj olsun yeter

• Radyatörü istersen fansız tak o kadar sıcaklığa çıkmaz hemen.Yani tabanın oturma problemi olabilir.Sıkça karşılaşılır.Radyatörün üstünde fan varsa eğer hangi konumda takılırsa takılsın yine o sıcaklığa çıkmaz.
  • Fanlar kasanın dışındamı ben mi yanlış görüyorum
  • Biosdan fan ayarları varsa default değerlere alın.Soğutucunun pompa bölümüne moleksten voltaj verin.Fanları pwm çıkışlarına bağlayın.Cpu voltajını elle girin (deneyerek).
  • SesliDüsünenFilozof kullanıcısına yanıt
    Attığın vid değeri voltaj değeri değil hwinfo dan coreV kısmını kontrol et

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • anka356 kullanıcısına yanıt
    Sıcaklık değerlerini ve 6 çekirdek 4.8de kaç watt çektiğini merak ediyorum.
  • ılgaz94 I kullanıcısına yanıt
    Mesleğim gereği sayısal analiz yapıyorum, 14 saat 6 çekirdeğin %100 kullanımından sonra 62-63 dereceyi aşmıyor. Watt değerine dikkat etmedim hiç
  • Konuyu hortlatıyorum ama kimse de arada ızgara olmaz dememiş, o hava akışını bozar, ayrıca fanları radyatörün arkasına takmışsınız, push ve pull ve push and pull şekilinde montaj edilir fanlar. En iyi soğutma push and pull(iki tarafa fan)- push-pull şeklindedir, sizinki hem en verimsizi hem de arada ızgaralar var. Fan ile radyatör arasında hiçbir şey olmamalı.
    Izgarayı söküp fanları radyatörün diğer yüzeyine, radyatöre üfleyecek şekilde takmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felisleo2 -- 20 Temmuz 2019; 15:54:35 >
  • Radyatörün sıvısı dışarı akmış olabilir. 240mm gibi bir aio almak yerine gidip aynı paraya noctua almak daha mantıklı şu zamanda. Ya da be quiet dark pro mesela. Aio a geçmek için en azından 360mm güzel fanlı bir model anca geçmenize değmesini sağlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıvı soğutma hava soğutmaya göre çok daha hızlı soğutur. Su havadan 4 kat daha geç ısınır ve 25 kat daha hızlı soğutur. Stok işlemcilerde sıvı ve hava soğutma bir yere kadar yarışabilir ama OC düzeyi arttıkça arada ciddi farklar oluşuyor. Bir de hava soğutmanın kapladığı alan da sorun. Sıvı soğutma her zaman daha iyidir, sadece doğru bir şekilde montaj ve iyi hava akışı olan bir kasa lazım.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.