Şimdi Ara

INTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700] (165. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.847
Cevap
100
Favori
339.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 163164165166167
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    So Intel's new Raptor Lake platform is finally here with the 13th Gen CPUs. I managed to get my hands on the flagship 13900K CPU with EVGA Z790 DARK KINGPIN just day before the actual launch and spent the entire weekend testing the platform thoroughly. I think the platform is pretty much just an extended version of the previous Alder Lake generation. The overall overclocking experience and behaviour feels very similar. Only the clock speeds have gone up tremendously. When you run the CPU for the first time you will be greeted with extremely high temperatures and it doesn't get easier once you go further if you want to squeeze even more performance out from the CPU. If you only run a high-end air cooler or simple AIO you pretty much have to start with undervolting, as the CPU easily hits 100 degrees in AVX based workloads even at stock. When I briefly tested different levels in Prime95 the heat loads exceed 400W easily, and the max was between 450 and 500W, which is crazy high for any mainstream CPU with small footprint. I managed to push around 5.8GHz from all of the P-cores in non-AVX based workloads with 1.35v. The Atom cores are very similar as on the previous generation, with 1.27v being the sweetspot Atom voltage for air and water cooling. Those I managed to max out at 4.7GHz in various tests but it was quite on the edge. The cache is easy to get to 5GHz and beyond it seems. As the competition between Intel and AMD is very tough, these new launches are set to the max already at the factory so there isn't much room to overclock due to this. You need to make sure the CPU isn't throttling either from heat or from wrong settings. The setting called "Enhanced TVB" has to be disabled to prevent throttling when going above the stock turbo of 5.5GHz. I think most of the spotlight will lean more on the memory this generation, as the new and highly anticipated A-die DDR5 Memory IC from SK Hynix can easily hit DDR5-8000MT/s and even beyond that. With this bulk/green PCB kit that I got from TaoBao it was very easy to hit HCI Memtest stable at DDR5-8000 and CL35-48-48-42 2T. Command Rate 1T is still in the works. We have already seen test stable frequencies even higher than that, more towards 8400-8500+ frequencies. The video includes my basic overclocking guide and explanation of the different settings inside the BIOS. Even though as the video was made on the EVGA Z790 DARK KINGPIN, the same rules apply to any other high-end Z690 or Z790 motherboard, so follow the instructions carefully. Hardware used: Intel Core i9 13900K EVGA Z790 DARK KINGPIN 2x16GB SK Hynix OEM DDR5 5600MHz CL45 Super Flower Leadex 8Pack 2000W Platinum Galax Geforce 710 GT Hopefully you liked to see my extensive testing and hear about my opinions about this launch overall and different aspects for overclocking. Feel free to share your opinions in the comments section below! Introduction and EVGA Z790 DARK KP Overview - 00:00 Performance overview at stock - 04:01 BIOS Overview & Settings - 07:23 Overclocking 5.8GHz+ in Windows - 15:19 Crazy Temperature & Power figures in Prime95 - 21:10 DDR5-8000+ in HCI Memtest - 24:58 Like my Facebook page: https://www.facebook.com/LuumiYT Join my Patreon Discord: https://www.patreon.com/Luumi #raptorlake #evga #overclocking
    https://www.youtube.com/watch?v=pXgCGWVZcfQ&feature=youtu.be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • INTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700]
    INTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700]
    Anakart

• 13. nesilde de 12 gibi contact frame gerekli mi? Tr de nerede buluruz?

• REDSTONE kullanıcısına yanıt

Yılların en saçma kablo-soket takma geleneğini, kullanıcı dostu haline getiren Evga'yı ayakta alkışlıyorum.

• REDSTONE kullanıcısına yanıt

Muazzam değerler INTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700] 

• rion. kullanıcısına yanıt

Evet gerekli, ben aliexpresten almıştım

• Mr. Decent kullanıcısına yanıt

bu parçayı tr den veya kaliteli firmaların ürünlerini nerden bulabiliriz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Oğuz51515151

Anakart

hayırlı olsun gule gule kullanın.

• StreamRolleR kullanıcısına yanıt

Deli gibi anakart arıyorum, 4 yıldır kullandığım 9900k yı 13900KF ile değişicem, MSI dan başka anakart yok piyasada, hoş şu an kullandığım anakart Z390 msi godlike memnunum ama asus z790 maximus hero alacaktım stoklarda kalmamış.

• KanKoKan kullanıcısına yanıt

hiçbirşeyin fanı olmak sağlıklı değil ama ne yalan söyleyeyim 11 yıldır bir sürü sistem değiştirdim her zaman Asus anakartlarını kullandım başka marka da kullanmam diye düşünüyorum mecbur kalmadıkça, o açıdan bence de Asus modelinin gelmesini bekleyin derim

• KanKoKan kullanıcısına yanıt

Msi z790 mini itx olanı alabilirsin.

-12 Layer

-2 DIMM

-Yeterli VRM, Soğutma

• ookami O kullanıcısına yanıt

Bende yıllarca asus kullandım ama MSI godlike danda çok memnun kaldım, ama yeni nesil godlike lar çok uçtu tekrar almak zor, carbon wifi de alabilirdim ama creative ses kartı kullanıyorum, onboard ses kartlarını hiç sevemedim, rtx 4090 gibi bir kart takarsam aşağıda boş bir pci yuvası olmasını istiyorum, carbon wifi modelinde pci-e slotları birbirine çok yakın rog strix rtx 4090 gibi bir kart bütün portları kapatacaktır.

İnce hesapta 13.900 TL civarına Asus ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI var şu an, asus un E serisi nasıldır o konudada pek fikrim yok, 18+1 power stage olarak gözüküyor, ne iyi ne kötü.

• Oğuz51515151 O kullanıcısına yanıt

16876 TL mi bu kart vay anam vay INTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700] 

• Bu arada sağ olsun mesaj atıp son durumun ne olduğunu sormuş birkaç arkadaş. Buradan da yazayım bari dedim. Son durum şöyle. Anakartın iadesini aldım nihayet. Netice itibariyle birkaç gün boşa geçmiş oluyor ama en azından parayı sorunsuz geri alabildim. O konuda da bir güzellik yapıp daha da mağdur etmemek adına havale yaptılar. Ben de Wifi yerine Msi B660-a Pro almaya karar verdim Amazon'dan. Yarın gelmiş olur ben de nihayet sistemi toplayabilirim.

Vatan'a da buradan alacağın olsun diyorum. M Pro-A Wifi modelini ben alana kadar 3 gün indirime soktular, ben almaya kalktığımdan beri indirime girmiyor. Puh diyorum başka da bir şey demiyorum. Wifi önemli değildi de, bluetooth için boşa usb slot işgal etmek istemiyordum, bir de niyeyse Atx'de 4 tane usb2, 2 tane usb3 varken, mPro Wifi'da tam tersi. Bunun için Wifi istiyordum. Onu da bir şekilde dışarıdan halledeceğiz artık.

• StreamRolleR kullanıcısına yanıt

z690i itx ve 13700kf

12700k da 44 ring i geçemiyordum 13700kf de 49 da denemeler yapıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 24 Ekim 2022; 21:34:26 >
  • Oyunlarda 12. Nesile göre daha serin çalışıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Sogutucunuz nedir hocam ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevgili forumdaşlarım, herkese selamlar INTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700] 

Uzunca bir süredir sistem dizme konusundan epeyce uzak kaldım. 1 ay kadar önce sistem dizmeye başladım, bütün parçaları aldım, sadece işlemcim kalmıştı. Onu da 13. nesil 13900K'nın çıkmasını beklemiştim ve o gün artık geldi çattı INTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700] 

Bugün itibarıyla 13900K işlemcimi bilindik bir siteden sipariş ettim ve yarın kargoya verilecek, ertesi gün de elime ulaşmış olur.

Beni düşündüren bir konu var! Elimdeki anakart modeli: MSI PRO Z690-A WIFI Intel Z690 Soket 1700 DDR5 6400MHz (OC) M.2 Anakart

Bu anakarta direkt olarak 13900K işlemciyi takarsam hemen kullanmaya başlayabilir miyim? İzlediğim video'larda bios güncellemesi yapılması gerektiğinden bahsediliyor.

Bu haliyle bios güncellemesi yapabilir miyim?

Şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 163164165166167
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.