Şimdi Ara

INT13,02h Read Error AX=0101,DL=80 sorunu??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
2.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni aldığım sata2 seagate 7200RPM 250gb hdd ye XP kurmaya çalışırken birinci mavi ekranı geçip ikinci mavi ekranda hdd leri bölümleyip pc yeniden başlayıp tam windows normal kurulum ekranı gelecekken "INT13,02h Read Error AX=0101,DL=80" böyle bir hata alıyorum ne yapmam gerekiyor acaba bu konu hakkında çok araştırma yaptım ama doğru dürüst türkçe kaynak bulamadım, sadece tek bir yerde hdd ye jumper takarak master yapılması gerektiği söylenmiş ama sata2 hdd lerde böyle birşey yapıldığında hdd normal sata ya dönüyor diye biliyorum, bunun mantığını anlayamadım, ana kartım sata2 destekli bir ana kart yani yeni bir ana kart.Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok mutlu olurum.Şimdiden teşekkürler.. .

• Hmm klavye ve mouse usbden mi bağlı?
    Ayrıca kurmaya çalıştığın xp nasıl birşey?service pack i nedir?katılımsız bir cd mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 10 Şubat 2009; 12:04:41 >
  • Çözüm olarak ise biosu resetlemen sorunu ortadan kaldırabilir.Bios pilini çıkartıp 10 dk bekledikten sonra tekrar tak ya da jumperdan biosu resetle..

Not: Neden arka arkaya mesaj atıyorum diye merak edenler olabilir çünkü mesajlar editlenmiyor.Sanırsam sitede bir problem var.
  • Öncelikle ilgin için çok teşekkürler @mesuthaksoy.

Klavyem ve mausem ikiside normal yani usb değil
    Kurmaya çalıştığım xp sp3 lü modifiyeli katılımsız kurulum bir sistem, ilk defa kurmuyorum bunu çalıştığım okuldaki yaklaşık 50 pc de bunu kullanıyorum, bahsettiğim hatayı katılımsız kurulumun mavi ekranları bitirip windows kurulum ekranı geldiğinde alıyorum sol üst köşede.Orjinal xp kurmaya çalıştığımda böyle bi hata vermiyor ama bu seferde sürekli ilk kurulum ekranı geliyor yani her seferinde pc yeniden başlayıp windows kurulum ekranı gelecekken sürücü yükleme ekranı geliyor.Bugün hdd yi aldığım yere götürdüm ve donanımsal olabileceği söylenip yeni bir hdd ile değişim yaptılar ama az evvel tekrar denediğimde yine aynı sorunla karşılaştım yani donanımda bi sorun yok gibi, şuan 120gb lık samsung hdd de kurulu olan işletim sistemini kullanıyorum, amacım yeni aldığım hdd ye sıfır bir kurulum yapıp daha büyük bir C:(sistem) alanına sahip olmak.

Pc özellikleri

BIOS Özellikleri:

Sağlayıcı Intel Corp.
    Sürüm PRG3110H.86A.0047.2008.0227.1745
    Yayım Tarihi 02/27/2008
    Boyut 1024 KB
    Açılış Sürücüleri Floppy Disk, Hard Disk, CD-ROM, ATAPI ZIP, LS-120
    Yetenekler Flash BIOS, Shadow BIOS, Selectable Boot, EDD, BBS
    Desteklenen Standardlar DMI, ACPI, ESCD
    Genişleme Yeteneği PCI, USB

Anakart Özellikleri:
    Üretici Intel Corporation
    Ürün DG31PR
    Sürüm AAD97573-300
    Seri Numarası BTPR82300JK3
    Anakart Çipseti Intel Bearlake G31

İşlemci Özellikleri:
    Üretici Intel
    Sürüm Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2200 @ 2.20GHz
    Fiyat Etiketi Bilinmiyor
    Dış Saat 800 MHz
    En Yüksek Saat 4000 MHz
    Şu Anki Saat 2200 MHz
    Tür Central Processor
    Voltaj 5 V, 2.9 V
    Durum Etkin
    Soket Adı J3E1

Bellek Özellikleri:

DIMM1: Kingston 9905316-005.A04LF 1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz)
    (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
    DIMM3: Kingston 9905316-005.A04LF 1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz)
    (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)

Görüntü Bağdaştırıcısı Özellikleri:
    Aygıt Tanımı NVIDIA GeForce 7300 GT
    Bağdaştırıcı Dizgisi GeForce 7300 GT
    BIOS Sürüm Version 5.73.22.51.00
    Yonga Türü GeForce 7300 GT
    DAC Türü Integrated RAMDAC
    Bellek Boyutu 256 MB

High Definition Audio:
    Kodek Adı Realtek ALC888/S/T
    Kodek Kimliği 10EC0888h / 8086D608h
    Kodek Uyarlama 00100001h
    Codec Type Audio
    Supported Sound Formats 44 kHz, 48 kHz, 96 kHz, 192 kHz, 16 Bit, 20 Bit, 24 Bit

Ağ Bağdaştırıcısı Özellikleri:

Ağ Bağdaştırıcısı Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC
    Arabirim Türü Gigabit Ethernet
    Bağlantı Adı Yerel Ağ Bağlantısı
    Bağlantı Hızı 100 Mbps

Aklıma gelen ve gereken bilgiler bunlar sanırım.
    Lütfen yardım edin arkadaşlar deli olucam bende bilgisayar sektöründe çalışıyorum (web tasarım-grafik tasarım) ama onca makina ile uğraşmama rağmen böyle bir hata ile karşılaşmadım, ve sanırım kimse de karşılaşmamışki hiç türkçe kaynak yok bu soruna dair.Çözersek eğer sanırım bi ilki de başarmış olacağız : )

Cevaplarınızı merakla bekliyorum.Şimdiden teşekkürler herkese.. .

• Arkadaşlar biliyorum iki mesaj üst üste atmak yasak ama çok acil bi şekilde bu sorunu çözmem gerekiyor, kimsenin bir fikri yok mu acaba bu konu hakkında??
  • Ramleri hiç düşündün mü?Kaç tane ram var kasada?Eğer birden fazla ise tek tek dener misin?
  • Hemen deniyorum, bu arada bios flash güncellemesini de yaptım ama uyarı yine aynı.Deneyip dönüyorum.Bu arada sormadan msn e ekledim kusura bakma umarım sorun olmamıştır senin için.. .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    raw read error rate sorunu.
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sonuç?
  • Sonuç ne yaptı isem hallolmadı sanırım bios ayarlarıyla alakalı bir durum mevcut.Bende o hdd yi işyerimdeki pc ye takıp formatladım sorunsuz, sonra götürüp eve taktım, normalde çalışmayabiliyor ama bende çalıştı, ayarları yaptım (first boot vs.) kullanıyorum.Yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum gerçekten senin gibi insanlara ihtiyaç var bu ülkede ve bu forumda.Ayrıca bir şeyi daha belirtmek istiyorum yardım konusunda donanımhaberden çok fazla verim alamadım yani senin dışında kimse sorunumla ilgilenmedi.Herşey için teşekkürler arkadaşım.. .
  • Öyle düşünnme.Ben ilgilenmesem başka bir arkadaş ilgilenirdi.Mesela ben başlığı açtığımda bilgisine güvendiğim arkadaşlar yazıyorsa ve çok post atılmış oluyorsa bazen bakmıyorum hallediyorlar diye :)
    Sonuçta ben de donanımhaberin bir üyesiyim,diğerlerinden bir ayrıcalığım yok.
    Hem sen de zor soruyorsun.
  • aynı sorunu bende yaşıyorum bakalım nolacak olmadı senin gibi başka bilgisayardan kuracam
    yok o da olmadı kafayı yemeden halletseydim şu makinayı bi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustifanci -- 19 Temmuz 2009; 21:13:37 >
  • Bios tarihi 2008'den kalma.. Daha yeni bir bios sürümü varsa bios update yapın..
  • arkadaslar bendede aynı sorun var ne yaptıysam kuramadım ne vısta nede xp elımde dell marka laptop war cd rom u calısmıyordu baska cd rom taktım xp cd sını takıyorum tam kuruluma gecıcek
    (int13/42h read error ax=100,dl=c9 block=0000000000 dıe hata verıyor vısta kurulumu yaparkende hdd bolumunu secıp ılerı dedıkten sonra dosyalar kopyalnırken hata verıyor kopyalanamadı dıe delırıcem yardım edın:(
  • Vista kurarken verdiği hata tam olarak nedir tipoti?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.