Şimdi Ara

int main(){...return0;} neden int? void ile ne farkı var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

C++'da

int main()
    {

....

return 0;
    }

diyoruz ama neden return 0 diyoruz bunu anlamadım. Yani

void main()
    {

...

}

ile ne farkları var? Teşekkürler.

• int main demekle main'in bir integer donecegini belirtiyorsun. bunun icin return 0 diyorsun (1,2,...) yeterki bi int donsun

void main birsey donmicek demek oluyor o yuzden returne gerek yok
  • Teşekkür ederim ama sanırım ben soramadım: int olunca da program çalışıyor, void olunca da... Yani tamam, int deyince return ... değerini döndürüyor program sonlanınca ama niye? Ne sebeple? Ne amaçla? Bunun arkasında hangi güçler var?
  • ANSI standardlari boyle olmasini gerektiriyor. bazi compiler'lar void dondurmeyi de kabul ediyor ama int dondurmen her compiler'da dogru derlenmesi icin faydali olacaktir.

int dondurmesindeki fayda ise shu, bu sekilde programdan cikis kodunu ogrenmis oluorsun.

soyle ki disardan bir program senin kodunu calistirdi diyelim, ve senin programin cesitli sartlara bagli olarak farkli sonlaniyor. void ile cikis yaparsan disardaki program programinin nasil sonlandigini anlamaz. oysa ki main fonksiyonu int dondurdugunde programi sonlandiris sartlarina gore farkli sonuclar dondurebilirsin, 0, 1 , 2, 3.... Bu sayede disarda calisan program programinin cikis kodu (exit code) hakkinda bihaber olmaz.
  • Anlıyorum. Mesela Microsoft Visual C++ 6.0'da yazdığım kod Dev-C++ 4'te çalışmıyor. Verdiği hatalar çok saçma gibi duruyor (unsigned long double nedir, getch(); kim ki falan diyor) ama en azından farklı derleyicilerde çalışmama sebeplerinden birinin bu olduğunu öğrendiğimize göre artık standarda uygun yazarız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    char ı int e çevirme
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.