Şimdi Ara

İnsanlık 28.000 yıldırmı var? 7.000 yılmı? İnsanoğlu kaç yaşında? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 1080p

6 gün aslinda 6 evredir.
    Ehli sunnete gore boyle olmasi lazim.
    Bu yuzden Kurani Kerimi
    Hakki ile anlayabilmek
    Ve yanlis anlamamak icin tefsire ihtiyac vardir.

aynen katılıyorum....ama genelde 6 gün diye tesvir ediliyor işte..
  • Insanoglunun kac yasinda oldunu bilmen icin insana sorman gerekki oglunun kac yasinda oldugunu soyler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yaşı, en eski hesaplara göre 8500 olan Türkçe, bugün yaşayan Dünya dilleri arasında en eski yazılı belgelere sahip olan dildir. Bu belgeler, çivi yazılı Sümerce tabletlerdeki alıntı kelimelerdir...

7,000 yıl olması mümkün değil.
  • 1 milyon kesin var üstünü bilemem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScAnMaN

1 milyon kesin var üstünü bilemem.

bir milyon yıldır en eski memli kurtlar var anca bilime gore evrim dedikleri olayla bile 200.000 yıl modern insan görünümü son 50.000 yıl civarıdır(bilim adamlarına göre) ama ben real gerçek somut olanını aldım en eski modern insan iskeletleri 28.000 yıl civarındadır.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Nisan 2014; 15:15:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

Orijinalden alıntı: 1080p

6 gün aslinda 6 evredir.
    Ehli sunnete gore boyle olmasi lazim.
    Bu yuzden Kurani Kerimi
    Hakki ile anlayabilmek
    Ve yanlis anlamamak icin tefsire ihtiyac vardir.

aynen katılıyorum....ama genelde 6 gün diye tesvir ediliyor işte..

Günün evre olarak geçtiğine dair bir kanıtın var mı? Tevrat'ta bile tanrı evreni 6 günde oluşturmuş, 7. gün dinlenmiştir denir. Senin aksi kanıtın ne?

Evren 6 günde oluşmuşsa bu Kur'an-ı Kerim'de sadece tek bir şekilde yanlışlanabilir. O da zamanın Kur'an'da da göreceli oluşu şeklindedir. (Allah katında 1 gün, saydıklarımızdan 1000 yıl gibidir veya Melekler oraya miktarı 50000 yıl olan bir gün gibi bir sürede çıkarlar gibi)

Yine de bu göreceli şartlar altında bile evrenin 6000 yıl gibi bir sürede oluşması imkansızdır. Orada evre denmediğine de Tevrat'ta değinmiştim. Şimdi siz Tevrat değişti de dersiniz.

AL!

http://incil.info/kitap/Yaratilis/1

Sonraki sayfaya da bak. Orada sabahı akşamı olan günlerden bahsediliyor.

• bu neyin kafası ?
     İnsanlık 28.000 yıldırmı var? 7.000 yılmı? İnsanoğlu kaç yaşında?
  • ben birşey demedim kuran ve tevratta geçen altı gün kavramı başka birşeydir belkide bitkiler hayvanlar ve kayalar(toprak) arasında milyarca yıl fark var çünkü dünyanın soğması bile milyarca yıl aldı bilimsel olarak, bende tam bilmediğim için sordum zeten ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Nisan 2014; 15:31:57 >
  • bir belgeselde 200.000 yıl diye duyduğumu hatırlıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

bir belgeselde 200.000 yıl diye duyduğumu hatırlıyorum.

o maymundan evrildiğimiz süreç diye geçtiği için(yarı maymun-yarı insan tarzı) ben real modern insan iskeletini aldım baz..yani bizim gibi insanları!
  • quote:

ben birşey demedim kuran ve tevratta geçen altı gün kavramı başka birşeydir belkide bitkiler hayvanlar ve kayalar(toprak) arasında milyarca yıl fark var çünkü dünyanın soğması bile milyarca yıl aldı bilimsel olarak, bende tam bilmediğim için sordum zeten ...

Başka bir şey olduğunu sanmıyorum. Bu sonuçlar, Allah'ı bilimsel olarak çökerten şeylerdir, pardon El-İlah'ı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mikael Akerfeldt.

bu neyin kafası ?
     İnsanlık 28.000 yıldırmı var? 7.000 yılmı? İnsanoğlu kaç yaşında?

müslüman olmaktan utanıyorum bunlar yüzünden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Engineering Student

quote:

ben birşey demedim kuran ve tevratta geçen altı gün kavramı başka birşeydir belkide bitkiler hayvanlar ve kayalar(toprak) arasında milyarca yıl fark var çünkü dünyanın soğması bile milyarca yıl aldı bilimsel olarak, bende tam bilmediğim için sordum zeten ...

Başka bir şey olduğunu sanmıyorum. Bu sonuçlar, Allah'ı bilimsel olarak çökerten şeylerdir, pardon El-İlah'ı.

allaha inanıyorum dinimede ama hesap olsun diyemi ne kuran çok farklı bir arapça edebiyatıyla yazılmış halen bazı alimler halen bir çok ayetin tam nedemek istediğini net anlamda çözemez!!...bildiğimizdende değişik bir anlamı olabilir!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Nisan 2014; 15:45:04 >

• 200.000-2.000.000 arası bir sayı tam belli değil 28.000 çok çok az imkansız gibi bir şey o kadar yen olması
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Engineering Student

quote:

allaha inanıyorum dinimede ama hesap olsun diyemi ne kuran çok farklı bir arapça edebiyatıyla yazılmış halen bazı alimler halen bir çok ayetin tam nedemek istediğini net anlamda çözemez!!...bildiğimizdende değişik bir anlamı olabilir!

Şurayı bir oku derim:

http://panteidar.wordpress.com/2009/12/23/kuranin-asli-yakildi/

• thereisnoway kullanıcısına yanıt
    28 bin mi az ? Gözün doysun. Şurda 10 20 yılı bile zor geçiriyoken yüzyılların olduğu sayıya az diyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeLLsTeR

28 bin mi az ? Gözün doysun. Şurda 10 20 yılı bile zor geçiriyoken yüzyılların olduğu sayıya az diyorsun

Fosil kayıtlarına göre anatomik olarak çağdaş insan tanımına uyan en eski fosiller 195.000 yıl öncesine aittir[9] ve Afrika'da bulunmuşlardır. Çağdaş tipte homo sapiens altürünün ilk ırkı olan Cro-magnon İnsanı ise zamanımızdan 50 bin yıl önce ortaya çıkmıştır.

cro-magnon lar afrika hariç geri kalan tüm insanların ortak atası

http://tr.wikipedia.org/wiki/İnsan#.C4.B0nsan.C4.B1n_organik_evrimi

• quote:

Orijinalden alıntı: thereisnoway

quote:

Fosil kayıtlarına göre anatomik olarak çağdaş insan tanımına uyan en eski fosiller 195.000 yıl öncesine aittir[9] ve Afrika'da bulunmuşlardır. Çağdaş tipte homo sapiens altürünün ilk ırkı olan Cro-magnon İnsanı ise zamanımızdan 50 bin yıl önce ortaya çıkmıştır.

Hadi 1000 2000 yıllık fosillerin kaç sene önce olduğunu anlarsında 195.000 olduğunu nasıl kesin bir şekilde söyleyebiliyorlar. Şahsen ben hiç bir şekilde böyle rakamlara inanmıyorum.

• Nuh tufanından sonra sadece bir gemideki insanlardan yeniden başlıyor yalnız insanlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: thereisnoway

quote:

http://tr.wikipedia.org/wiki/Cro-Magnon
    bende onu baz aldım zaten ilk kabile insanları duvarlara mağralara resim işleyen kabileler..28.000-30.000 yıl arasına tekamül ederler zaten ilk kabile insanları..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Nisan 2014; 16:09:08 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.