Şimdi Ara

İnsanların Fotoğraf Makinelerine Olan Bakış Açısı [Yaşadığım Olay]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnsanlar çok bir şey bildiklerini zannedip "bik bik bik" konuşuyorlar. Dışarıda elinde fotoğraf makinesi olan birine sorsan kesin en iyisi ya onun elindekidir, ya da en pahalı dslr kral olanıdır. Ona göre öyledir. Hatta aldığımız fotoğraf makinesinden ötürü biz kesin kazık yemişizdir. Şu piyasadaki insanları anlayamıyorum. Sadece sinir bozuyorlar.

Vay efendim bir fotoğraf makinesine 1500 TL para verilir miymiş, ne kadar da gereksiz ve saçmaymışta bilmemneymiş. Bunu diyen şahıs, Iphone hayranı ve almayı çok isteyen biri. Gidip alsın bakalım 2000 TL'ye 4S. Ya da 5S çıkacak artık ona 3000-3500 TL öder. Sanki benim derdim onu gerdi. Ne kadar da bilmiş insanlarız biz böyle ya? Hepsi otorite sanki.

Neymiş; bu araştırıp bana en iyisi hangisi onu söyleyecekmiş. Benim dediğim makine olmazmışmışta, şöyle kusurluymuşta bilmemneymiş.

Bunlar futbolda da böyleler. Terim, Kocaman, Aybaba, Güneş hiçbir şey bilmez. Hep hatalıdırlar. En iyisini oturduğu yerden yine bunlar bilir.

Not: Forumdaki herhangi birne söylenmiş bir şey değildir. Gerçek hayatta başıma geldi, ordan biliyorum.

• Muhabbete konu fotoğraf makinalarının modellerini ve kendisinin araştırıp bulacağı makinanın modelini verirseniz daha güzel yorumlar gelir :)
  • zor.
  • "He" deyip geçeceksin, bu kadar dokunmamalı... Bilgisiz insanlardan gereksiz yorumlar gelince martı osuruğu niyetine gülüp geçiyorum şahsen.
  • Hiç Başkalarına Muhabbetini Açmadan Gidip Alıcaksın Bu Kadar Basit Sanki Parasını Onlar Vericek
  • Konuyu anlamadim? "Konu disi" muhabbetleri aklima geldi
    Ek olarak: Terim hakkaten birsey bilmez. "Hadiyin koclarim aslanlarim kaplanlarim tutun parcalayin" haricinde Terim'in adam akilli oturmus bir taktigini gormedim. Gaz taktigi. GS'de de Milan'da da milli takimda da...
  • Takma bizim insanımızın yapısında var bu çok bilmişlik
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunlara en güzel cevap

1. Yav he heee
    2. Hayırlısı be gülüm
  • Tamam "He" deyip geçerim. Teşekkür ederim.
  • Benimde canimi cok sıkar boyle muhabbetler. Gidiyorsunuz fotograf cekmeye vatandasin biri geliyor kardes makinen iyimis nekadar verdin diye soru gelir bende diyorum 3700 tl verdim ohaaa yuhhh daha neler araba alirim ben o paraya yada cok gencsin baska bisey alsaydin beyaz esya alirdin falan filan bu konular cok canimi sıkardi ilk baslarda simdi en iyisi hic muhattap olmamak bu tarz sorular gelince gulmek yada seni ilgilendirirmi demek en iyisi :-)konuyla alakasi olmayabilir rahatsiz oldugum bi konuydu saygilar :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkesin ilgi alanı olan bir konu var. İnsanlarda bu ilgi alanına giren konuda bilgi sahibi olur ve mumkun oldugunca yatırımını yapar. O konuda bilinclidir ve kendisi icin cok onemlidir.
    Aynı konu baskası icin cok onemsiz bir seydir ama onun icinde daha farklı bir konu onem arzeder. Simdi fotografcılık senin icin cok onemli bir yasam bicimi ve bos vaktini tamamen ona ayırıyorsun. Tabiki yatırımını o yonde yaparsın. Bir baskasıda bisikletlere meraklıdır ciddi paralar verir. Cannondale, Trek gibi markalara yonelir. Ama senin icin sadece bisiklettir pedala basar gidersin ama onun icin her parcası onemlidir sanat eserdir vs vs. Durum bundan ibaret. İlgi alanı olmayan birine o konuda bir sey anlatmak ilgilenmesini ve anlamasını beklemek anlamsız bir cabadır. Gecistireceksin. Sen fotograf konusunda bu insanları nasıl cahil goruyorsan onlarda baska konuda seni cahil goruyor emin ol. Bu tur muabbetlere girmemek en guzeli paylasımda bulunacaksanda aynı konuda meraklı biri ile paylasımda bulunmak lazım. Yani seni anlayan biri ile paylasımda bulunacaksınki hem keyifli hemde ogretici olsun tırmalatmasın.

• Evet, genellikle bu futbolu aşırı seven kitlenin böyle acayip herşeyden anlar ve de "kazık yememek" gibi bir yaşam tarzları var. Araba da sever bunlar(olması şart değil).

Ben de oldum olası arabaya ısınamamışımdır. Zaman zaman ihtiyaç duyduğum olmuştur ama o az zamanlar için alma gereği doğmamıştır hiç. Ayrıca işe gidip-gelirken benim ile aynı trafikte, belki 3-5 dakika önce varması gideceği yere bana çoğu zaman komik de gelmiştir. Öyle ya 15-50 bin TL ver, benzin doldur, çık trafiğe bekle benim otobüsün arkasında, ne müthiş bir "kazık yememek" değil mi ? Bir de olayın daha küresel bir yanı var. O da kullanılan petrolün günümüzde apaçık insan kanı olduğu. "Hem parasıyla değil mi ? Ödüyorum ve çevreyi kirletiyorum" diyorlar , hem parasıyla değil mi deyip o petrolü alıp-satmak isteyen güçlerin yaptıkları savaşları ve ölümleri destekliyorlar... hem de araba sahibi olmayı bir sosyal statü-prestij simgesi olarak kullanıyorlar. E biz de bunu yiyoruz. Oysa bence araba sahiplerine insanlık suçu işleyenlere ortaklık edenler olarak bakılmalı !!!

Şimdi 10 kişiden 9'u bana saldırabilir !.. Fakat geçenlerde haber olarak da geçen bir bilgiyi de aktarayım. Irak yönetimi Türkiye'ye şikayetini bildiriyor. Diyor ki "Bölgesel Kürt yönetimi ile yapılan petrol anlaşması yasal değildir" ?! Yani, Türkiye Cumhuriyeti halkının petrol ihtiyacını karşılamak için kürt'lerle anlaşmış. Sizin arabanıza koyduğunuz her litre benzine ödediğiniz paranın bir bölümünün bugün kardeşlerinizi, evlatlarınızı, vatandaşlarınızı öldüren terör örgütüne gitmediğini mi zannediyorsunuz halen ?! İşte bu da en basitinden dibimizde ve bizzat destek verdiğimiz petrol değil kan satın alıp arabalarımızda kullandığımızın kanıtıdır benim için.

• quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

Bunlara en güzel cevap

1. Yav he heee
    2. Hayırlısı be gülüm

• quote:

Orijinalden alıntı: CeCeKa

Benimde canimi cok sıkar boyle muhabbetler. Gidiyorsunuz fotograf cekmeye vatandasin biri geliyor kardes makinen iyimis nekadar verdin diye soru gelir bende diyorum 3700 tl verdim ohaaa yuhhh daha neler araba alirim ben o paraya yada cok gencsin baska bisey alsaydin beyaz esya alirdin falan filan bu konular cok canimi sıkardi ilk baslarda simdi en iyisi hic muhattap olmamak bu tarz sorular gelince gulmek yada seni ilgilendirirmi demek en iyisi :-)konuyla alakasi olmayabilir rahatsiz oldugum bi konuydu saygilar :-)

İşte ben de bu konudan rahatsızlık duyuyorum. Param yoktur, o yüzden düşük model almışımdır. Adam diyor ki "150 TL daha katsaydın üst modellerini alırdın. Yazık etmişsin." Ya da pahalı bir model beğenirim. Aynen sizin dediğiniz gibi "Ohaaa, yuhhh be. Ufacık bir alete bu kadar para mı verilir. Kazık yemişsin." der. Yani her iki şekilde de hep o bilir ve hep ben kazık yemişimdir. Bu tarz insanlar gerçekten çok rahatsız edici oluyorlar. Bunları anlamak cidden zor.

• Madem herkes sevmediği noktalara değiniyor;

Ben de belli bir modeli alıp "kişisel beklentisini" karşılayan fakat o makineyi kendi sınıfından çok daha üstün cihazlarla kendince kıyaslayıp yüceltmeye çalışan insanları anlayamıyorum. Almışsındır, senin beklentini fazlasıyla karşılıyordur; e tamam kullan işte ne halt etmeye sidik yarıştırıyorsun. Amaç fotoğraf çekmek ama bazen cidden fotoğraf çekmek için almadıklarını düşünüyorum... Bilgi sahibi olmadan araba parası yatıran insanlara bişey diyemem, kendi paralarıdır, kendi keyifleridir; fakat yine aynı şekilde o kadar para yatırıp rezil fotoğraflar sergileyerek kendilerini eleştirenleri aşağılamaya çalışan tipler de mevcut malesef.

Benim hakkımda ne düşündükleri umrumda olmaz, kendi sviyemi ve daha önemlisi "kendimi" bildiğim için gerisi teferruat Asla çıkıp da "ben senden iyiyim" tarzı bir saçmalık sergilemedim ve yapacağımı da sanmıyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

Bunlara en güzel cevap

1. Yav he heee
    2. Hayırlısı be gülüm

Bunlar Layka'nın yan etkileri ....
  • gecen gun onemli maclardan birinde arkadasla cay icmeye ciktik. gittigimiz mekan mac izleyenlerle cakili tabi. neyse biraz oturup kalktik, mekandan cikmadan caktirmadan milletin ayaklandigi bi kare cekeyim diye pusuya yattim. vay efendim sen misin cekmeye calisan, amcalar basladi hayirdir sen gazeteci misin, sigara icenleri mi cekiyosun, ne var orda vidi bidi sonra mac seyredenler donup bakmaya basladi hemen sivistik arkadasla ortamdan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece fotoğraf konusunda değil her konuda böyledir. Sen bile yapmışındır bilmeden, farkında olmadan.
  • Merhaba,

Diğer bazı arkadaşların da belirttiği gibi bu tarz yorumlara çok fazla aldırış etmeyin.Maalesef ülkemizde herkes her konuda "Profesör", istisnalar haricinde kimse "Ben bu konu hakkında pek bir bilgi sahibi değilim" olgunluğunu gösteremiyor.
    Örneğin x bir köşe yazarı yıllardır her konuda ukalalık yapıp "Ben basketbolu falanca koçtan daha iyi bilirim, voleybolu,yüzmeyi,tenisi en iyi ben bilirim.Frank Rijkaard futbolun F'sinden anlamaz, benim futbol bilgim Rijkaard'dan çok daha üstün !" diyebiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 5 Ekim 2012; 22:40:11 >
  • Sen fotoğraf sektöründe "usta" denenlerin bazılarını bir tanısan kriz geçirirsin.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.