Sosyal medya olsun, bazı arkadaş çevrem olsun sürekli işi ödenmeyecek borçlarla döndürmeye çalışıyorlar. Arkadaştan, akrabadan, bankadan borç, o borcu borçla döndürmeye devam ediyorlar sonra banka arıyor uyarı geçiyor, banka alacak bir şeyde bulamıyor. Kadınların ise sürekli zengin koca bulma çabası, erkeklerin ise sürekli arkadaş çevrelerinden sürekli borç istemesi beni bilinçli yalnızlığa iten şeylerden. Birisine geri ödeme istemediğim kadar küçük borçlar veririm fakat büyük borçlar vermem. Hiç kimse çıkıp adam akıllı çalışıp işimle, maaşımla kazanayım bir şeyler kurayım derdinde değil. Adam tonla borca giriyor ev, araba, düğün yapıyor ve düğünü de en pahalı yerlerde yapıp evliliği de dağılıyor kadın da kaçıp gidiyor. Arkadaş ben şunu anlamıyorum, cebinde o kadar para yoksa veya diyelim ki var senin hayat standartlarını dibe çekecek hareketler niye yapıyor sonrasında başkalarını o zincire dahil ediyorsun? İnsanların çoğunu bu nedenle sevmiyorum. Dost, sevgili vs konularında aşırı seçiciyim. Borcunu isteyince de sana laf yapıyorlar işte yok seni böyle günler için mi tanıdık, anlayışsızsın, kabasın bir sürü bahane veya hiç mesaj bile yazmazlar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 4 Haziran 2025; 16:56:59 > |
Bildirim