Şimdi Ara

İnsanları etkileme sanatı:)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
2.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba, bu konuyu açmamdaki amaç okuduğum, araştırdığım, edindiğim bana göre işe yarayan bilgileri sizlerle paylaşmak.
    Ben kesinlikle bu işi yapan birisi falan değilim, yani piskolog falan değilim, sadece okuduklarımı araştırdıklarımı anlatıcam.
    İnsanları etkileme sanatı benim okumaktan hoşlandığım bir dal diyebiliriz.
    Burada anlatıcaklarım sadece kızlar için değil erkekler için de uygulanabilir ve etkilidir çoğu zaman.
    1. Adım
    Ciddi bir ilişki düşündüğünüz, satış olabilir, bir kızla çıkmak isteyebilirsiniz, bir kişiyi etkilemek olabilir
    Onunla çok farklı şeylerden kaçının, yani şöyle ki o spor giyindiyse siz gidip takım elbise giymeyin, onun ses tonu ciddiyse sizinki de onunkine yakın olsun, mutluysa sizde mutlu olun gibi bir de şu var diyelim karşılıklı oturuyorsunuz, o gayet rahat bir şekilde oturuyorsa, siz de rahat bir şekilde oturmaya çalışın, kısacası onun o anki ruh haline uyun, ama bunu dediğim zaman o kaşını indirince sizde indirin, o gözünü çevirince siz de çevirin gibi birşey algılamayın, yoksa sizin onu taklit ettiğinizi sanar ve büyük bir güven eksikliği yaşar.
    2. Adım
    Tanışmada kimine göre ilk 4 kimine göre ilk 9 saniye en önemli bölümdür, ilk yorumu almak için 4 ila 9 saniye arasında bir zamanınız var.
    Biraz kendinizi düşünün, şahsen yanına birisi oturduğu zaman güler yüzlüyse ona daha sıcak bakarsınız ya da sinirli birisiyse onunla yakın olmaktan çekinirsiniz. Daha doğrusu ben öyleyim Tanışacağınızda, konuşacağınızda onun o anki ruh haliyle aynı olmaya çalışın. Birde diyelim o markasız birşey kullanıyor ve sizde üzerinde kocaman bir adidas yazısı olan birşey giyiyorsunuz, bu yanlış değildir, ama bazı insanlar sizinle bu farkı sezdiğinde, 1-0 yenik duruma düşersiniz çünkü onunla farklı dünyalardanmış gibi birşey sezerler, güven eksikliği duyarlar. Yani gerçekten önemli birisiyse ve onunla ciddi anlamda ilişki kurmak istiyorsanız, aranızda dev farklar olmamalı:)
    3. Adım
    Kişiyle konuşurken, kelimeleri yutmamaya ve dediğiniz birşeyin o anda yanlış olduğuna ve değiştirmeye çalışmaya uğraşmayın, bu sizin kararsız bir yapıya sahip olduğunuz hissini uyandırır karşınızdaki için.
    Yine konuşurken nefes alışverişlerinizi onunla aynı anda yapmaya çalışın, ikinizde farkında olmazsınız ama aranızda bir ilişki olur.
    4. Adım
    Kişi hangi hızda ve nasıl konuşuyorsa(tane tane yada anlaşılmaz bir şekilde) ona ayak uydurmaya çalışın, çünkü insanlar konuşabildikleri hızda duyduklarını bir süzgeçten geçirir ve anlar, yani hızlı konuşan bir kişi atıyorum sadece söylenenleri mantık olarak inceler ve anlamaya çalışır ama yavaş konuşan birisi hem mantık hemde duygusal olarak bir süzgeçten geçirir ve o hızda anlar. Biraz düşünün, ağladığınızda birisiyle konuşurken daha yavaş konuşursunuz, çünkü bu sefer sadece mantık olarak değil, derin duygular içinde konuşursunuz ve birisi size bigün hıyar dediğinde mantık olarak aranızdaki sıcak ilişkiden böyle dediğini düşünerek kafaya takmazsınız ama bazen gelir o hıyar demesi size rahatsızlık verir, çünkü o anki ruh haliniz biraz daha farklıdır, olaylara daha farklı açıdan yaklaşırsınız.

Bu konuya ilgi varsa aklıma geldiği zaman devam edicem ama şimdilik bu kadar yardım edebiliyorum:) Öncelikle söylemem gereken şey, karşınızdaki insanınların hepsi bunları anlamayabilir, yani ben dediğin herşeyi yaptım ama olmadı gibi bir cevap mutlaka olacaktır. Bunlar sadece size yardım edebilecek püf noktalarıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cumhuriyet. -- 18 Eylül 2008; 17:22:56 >

• Bunu öğrendiğim iyi oldu devamını sabırsızlıkla bekliyorum
  • teşekkürler
  • Katılmadığınız şeyleri yazarsanız o konu hakkında konuşabiliriz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cumhuriyet.

Katılmadığınız şeyleri yazarsanız o konu hakkında konuşabiliriz

• quote:

Orjinalden alıntı: klavyemause

quote:

n'oldu niye güldün?
  • quote:

Orjinalden alıntı: imdat çekici

quote:

Orjinalden alıntı: klavyemause

quote:

n'oldu niye güldün?

arkadaş başka yerlere çekti herhaldeee

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Söylediğiniz 2.Maddeyi duymuştum
    Yapılan bir araştırmaya göre okulun ilk günleri bir öğrenci yeni tanıyacağı öğretmenin iyi mi kötü mü olduğuna saniyeler içinde karar veriyormuş..
    Çok ilginç gelmişti okuduğumda
  • quote:

Orjinalden alıntı: FearFroMe

Söylediğiniz 2.Maddeyi duymuştum
    Yapılan bir araştırmaya göre okulun ilk günleri bir öğrenci yeni tanıyacağı öğretmenin iyi mi kötü mü olduğuna saniyeler içinde karar veriyormuş..

Ya kendimizi düşündüğümüzde bile, bir kişiyi ilk gördüğümüzde onun hakkında küçük fikirlerde bulunmazmıyız? Ben bulunuyorum.:) Mesela g leri q yazan benim için baştan 1-0 yenik oluyor gözümde, bu online ortamda birde.

• quote:

quote:

Söylediğiniz 2.Maddeyi duymuştum

Ya kendimizi düşündüğümüzde bile, bir kişiyi ilk gördüğümüzde onun hakkında küçük fikirlerde bulunmazmıyız? Ben bulunuyorum.:) Mesela g leri q yazan benim için baştan 1-0 yenik oluyor gözümde, bu online ortamda birde.

Elbette mesela bir iş görüşmesi..
    İş görüşmesine gittiğiniz zaman spor kıyafetlerle gittiğinizde,saçınız dağınık bir şekilde gittininizde baştan kaybedersiniz..
    Ön izlenim çok önemlidir.

• ben zaten bunları yapıyorum.
    Ama bazı kızların yanında heycanlanıyorum konuşasım gelmiyor nedeki
  • 4. Adım
    Kişi hangi hızda ve nasıl konuşuyorsa(tane tane yada anlaşılmaz bir şekilde) ona ayak uydurmaya çalışın, çünkü insanlar konuşabildikleri hızda duyduklarını bir süzgeçten geçirir ve anlar, yani hızlı konuşan bir kişi atıyorum sadece söylenenleri mantık olarak inceler ve anlamaya çalışır ama yavaş konuşan birisi hem mantık hemde duygusal olarak bir süzgeçten geçirir ve o hızda anlar. Biraz düşünün, ağladığınızda birisiyle konuşurken daha yavaş konuşursunuz, çünkü bu sefer sadece mantık olarak değil, derin duygular içinde konuşursunuz ve birisi size bigün hıyar dediğinde mantık olarak aranızdaki sıcak ilişkiden böyle dediğini düşünerek kafaya takmazsınız ama bazen gelir o hıyar demesi size rahatsızlık verir, çünkü o anki ruh haliniz biraz daha farklıdır, olaylara daha farklı açıdan yaklaşırsınız.

• quote:

Orjinalden alıntı: TurkishFist

ben zaten bunları yapıyorum.
    Ama bazı kızların yanında heycanlanıyorum konuşasım gelmiyor nedeki

Konuşasım gelmiyorla konuşmak istemiyorum farklı şeyler, bende de bi süreden sonra kızın fazla sıkmasından dolayı ne konuşasım ne göresim gelmediği anlar oluyor konuşasın gelmiyorsa o kızla zorlamana gerek yok demektir ama konuşamıyorsan durum farklı:)
  • quote:

İş görüşmesine gittiğiniz zaman spor kıyafetlerle gittiğinizde,saçınız dağınık bir şekilde gittininizde baştan kaybedersiniz..

Bende bu olaya kıl kapıyorum.. Spor giyinen bir insan gayriciddi midir? veya başarısız,sefilin teki midir? İnsanları o kasıntı kıyafetin içine koymak ne kadar doğru? Kasıntı kıyafetle çalışamazsın ki.. Rahat edemezsin verim yüksek olmaz..

Biraz sert girdim ama konu senle alakalı değil.. Sadece içimi boşalttım..Sana rastgeldi
  • ya yok konusuyorum.
    Mesela son çıktıgım 2-3 haftadan sonra gonusasım göresim gelmiyordu.
    Bıraksammı bırakmasammı ayıpmı olurmu olmazmı diye düşündüm.
    Sonra kız tatile gitti bütün irtibatı kestim .

Bu sıralarda lise 3 te bir kızvar.
    Hoş bir kız direk çıkma teklifimi etsem tanıssam filanmı bu arada nasıl tanışcam.
  • Teşekkürler, böyle şeyler varsa elinde paylaş bence :)
    bende böyle bir şeyler arıyordum karşımdaki insanı etkilemek için
    bi kızdan çok hoşlanıyorum ama nasıl yakınlaşcaıgmı bilmiyodum dediklerini deniycem bu kez olur inş.
  • çok lazımdı dostum çok teşekkürler ellerine sağlık
  • quote:

Orjinalden alıntı: se[R]pentine

quote:

Bende bu olaya kıl kapıyorum.. Spor giyinen bir insan gayriciddi midir? veya başarısız,sefilin teki midir? İnsanları o kasıntı kıyafetin içine koymak ne kadar doğru? Kasıntı kıyafetle çalışamazsın ki.. Rahat edemezsin verim yüksek olmaz..

Biraz sert girdim ama konu senle alakalı değil.. Sadece içimi boşalttım..Sana rastgeldi

Açıkçası bende insanların rahatlığından yanayım..
    Liselerde ilkokullarda örneğin öğrencinin sıkıcı bunaltıcı rahatsız edici kıyafetlerin içine boğulmasını hiç doğru bulmuyorum..
    Daha sportif tercihlerde bulunulabilir tek tip olma şartı ile..
    Herkes kafasına göre giyinirse inanın hoş olmaz..
    İş konusuna gelince insan rahat ettiği zaman işinde daha başarılı olur bunun tartışması bile olamaz..
    Ama ne bileyim göze hitap etmek vardır ya okadar alışmışız ki, işte spor giyinmek abes kaçıyor gibi görüyoruz..
    Yaşadığımız toplumdan olsa gerek[Batı ülkeleride dahil]

• @se[R]pentine
    Katılıyorum ama bir sınırlama olmadıktan sonra birisi gelir bikiniyle daha rahatız der diğeri bikini ister
    @TurkishFist
    Git merhaba merhaba sizde beni çeken birşey var tanışabilirmiyiz de

emre_fb_fb
    TurkishFist e söylediğimi sen de yapabilirsin, daha önce denenmiştir ve sonuç alınanamıştır( 1 kere denedim)
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: se[R]pentine

quote:

Açıkçası bende insanların rahatlığından yanayım..
    Liselerde ilkokullarda örneğin öğrencinin sıkıcı bunaltıcı rahatsız edici kıyafetlerin içine boğulmasını hiç doğru bulmuyorum..
    Daha sportif tercihlerde bulunulabilir tek tip olma şartı ile..
    Herkes kafasına göre giyinirse inanın hoş olmaz..
    İş konusuna gelince insan rahat ettiği zaman işinde daha başarılı olur bunun tartışması bile olamaz..
    Ama ne bileyim göze hitap etmek vardır ya okadar alışmışız ki, işte spor giyinmek abes kaçıyor gibi görüyoruz..
    Yaşadığımız toplumdan olsa gerek[Batı ülkeleride dahil]

Bizim durumumuz bundan değil bence,bizim okuldaki müdür yardımcısı tarih dersimize giriyor,ceket üstünde değilse tamam , direk disiplin
    adamın gerekçeside şu TÜrk çocugu takım elbise giyer diyo bide ciddi ciddi,bunun gibi dengesizlerin oldugu toplumda bence gayet normal bişi takım elbise giyenin adamdan sayılması ,
    Almanyadan gelen öğretmen vardı bizim okula ziyaretçi olarak , adam spor giyiniyo ama dikkat ediyo , 2 erkek 2 kadın hoca gelmişti ve inanki spor giyinmelerine rağmen gayet şık görünüyorlardı.Bizdede olabilir tek tip spor ama olmuyo,

Bu arada unutmayın önyargılar her zaman kazanıyor ilk başta.

@Cumhuriyet abi o kız farklı ona sökmüyo basit numaralar önce arayı yapcam sonra dalacam konuya kızla okulda 2 muhabbet ettigim yok,bir kaç tecrübem oldğundan dolayı artık kızın karşısında kitlenmiyorumda ama gene koyyo çıkmasını istemek zor oluyo , korkuyosun ,psikolocik baskı var orada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katıksız Manyak! -- 18 Eylül 2008; 17:45:29 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.