Şimdi Ara

İnsanlardaki ego problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sabah kalktığınız andan akşam yattığınız ana kadar mevcut bu okula gidersin öğretmen egosu hastaneye gidersin doktor egosu üniversiteye gidersin prof egosu. Uzunca bir süre kapalı havada güneş gözlüğü takanları anlayamamıştım ben sonuçta güneş gözlüğünün amacı zararlı ultraviyole ışıklardan gözü korumak çünkü UV göz derisi ince olduğundan deriyi erkenden sarktırır. Ancak çoğu insan zaten uv nedir bunu bile bilmez. Peki neydi kapalı havada güneş gözlüğü giymenin amacı ben bunun ego olduğu sonucuna ulaştım. İnsan kendini üstün görmek istiyor bellii peki neden bazı insanlarda var bazı insanlarda yok ben bu sorunun cevabını hala bulamadım. Bunu neden diyorum mesela anam bana derki oğlum statülü bir işin olsun ben derim ben çiftçi olcam bokmu silicen diyor bak bak anamın kafasınada yerleşmiş niye çünkü ego. Neden yok ulan bu ego bende ? İyiki yokmuş ne iğrenç birşeydir bu 80 yıl yaşayıp geberip gidiceksin mötüne pamuk tıkıyıcaklar kimse kimseden üstün değil herkes geberip gidicek şunu bir insanlar anlasın artık.

• Hepsinin egosu kendinden bir üst rütbeli karşısında olunca sönüyor.Ya da akşam üzeri önlerini tinerci kesince, o vasıfsız tinercinin karşısında yalvaracak hale geliyorlar

Kısacası el yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanıyor.Böyle gelmiş böyle gider balık baştan kokmuş.
  • Bende aksine süperego çok baskın, emin ol kötü bir şey. Kendine güvenin olması için azıcık ego olması şart, yoksa adamı ezerler. Mesela bende bu durum geçerli ve psikiyatrisitim bana ilaç kullanmam gerektiğini söyledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrakeMcCain -- 26 Kasım 2019; 0:25:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DrakeMcCain kullanıcısına yanıt
    Genelde id kısmı baskın bu ülkede herkeste super-ego lazım biraz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkolan

Genelde id kısmı baskın bu ülkede herkeste super-ego lazım biraz
    5 kilo da frontal korteks alayım

Sar sar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 26 Kasım 2019; 0:53:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aşırı zeki olma sorunu
    5 ay önce açıldı
    Kıskançlık meselesi ve Paranoya
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.