Şimdi Ara

İnsanlar renin(lap) üretmiyormuş.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
4.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Palme'de geciyor, mide ozsuyunda yokmuş. Yabancı kaynaklarda da pseudogene demişler ama tam bir uzlaşım yok. Kandırıldık!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LuciliusBagus -- 26 Mart 2019; 18:21:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Sindirim sisteminden kazein ile peynir kıvamına gelmiyor muydu yav o ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EC5F4DF30 -- 26 Mart 2019; 18:27:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngilizcem yetmediğinden tam olarak çözemedim olayı ama kuduz'daki bir hoca da olmadığını söyledi. Ayrıca lap enzimi fiziksel sindirim yapıyormuş sadece.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben şöyle biliyorum insanlar bebekken yani anne sütü ile beslendiği süreçte midede renin var ama düzenli olarak tüketmeyince süt buda süt proteini olduğu için üretimi bitiyo
  • O soru beni de şaşırttı ya ablam hemşire diye ona sordum kesin var diyor bilemedim öyle tartışmalı bişeyi sormazlar bence

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Büyüdükçe köreliyor diye biliyorum.
  • Sadece çocuklarda bulunur.Yaş ilerledikçe azalarak salgısı durur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tartışmalı bir konu. Burda da tartışılmış ama net bir yanıt yok: Yenidoğan memelilerde olduğunu biliyoruz ama insanda konsensus yok. Tıp fakültesi 2.sınıfta da herhangi bir şekilde bahsedilmediğini de ekleyeyim.

    2 sene önce biz hep var diye görmüştük arkadaşların dediği gibi kazein vb. Hiçbir kaynakta da aksini gördüğümü hatırlamıyorum, Palme'yi de çok kullanırdım. Yapmanız gereken bence sistemlerin anlatıldığı yılın ders kitabını bulmak. Güncel veya doğru bilgi değil müfredat geçerli oluyor maalesef sınavlarda.

    Ayrıca başlıkta olduğu gibi lap veya kazeinaz şeklinde özel olarak belirtilmezse "insan renin üretmiyor" ifadesi yanlış. Böbrekte üretilen farklı bir renin var, kan basıncını ayarlıyor, sindirimle alakasız.




  • überraschung kullanıcısına yanıt
    Müfredat sadece neyin anlatilacagini belirliyor. Meb kitapları ihale ile satılıyor. ÖSYM doğrusu neyse onu sorar, hocalar da böyle söylüyor. Kitapların önemi yok yani.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LuciliusBagus kullanıcısına yanıt
    2 sene öncesine göre durum değişmiş olabilir tabi. O zaman da farklı MEB kitapları vardı, ama bilgiler genel anlamda aynıydı. Akademik olarak doğru olmayan çok fazla şey öğrendim ve sınavlarda bu yanlış bilgileri sordular. ÖSYM'nin güncel bilgi sorması çok mümkün görünmüyor. Çünkü lise programındaki çok fazla bilgi akademinin bile üzerinde tartıştığı bilgiler.

    Renin sadece bir örnek mesela. Hücre metabolizmasında öğretilmesi gereken şeyler her gün değişiyor. Kitapların önemsiz olması ve ÖSYM'nin yalnızca doğru bilgiyi sorması demek üniversite sınavlarına hazırlanan birinin makale takip etmek zorunda olması demek. Neyse, böyle söyleyince havada kalıyor. Biyoloji veya tıp gibi bir alanda okursanız anlarsınız dediğimi. ÖSYM soracağı sorulara referans alacağı bilgilere bir yerde sınır koymak zorunda. Birkaç sene önce bu sınır ders kitaplarıydı, şu an nedir bilmiyorum. Eğer dediğiniz gibi ÖSYM "doğrusunu" soruyorsa, ders kitapları bir şey ifade etmiyorsa işiniz çok zor, çünkü öğrendiğiniz şeylerin en az dörtte biri üzerinde renin enzimi üzerinde olduğu gibi tartışmalar var.




  • überraschung kullanıcısına yanıt
    Ne demek istediğimi anlamış olmanız lazım. Tabii ki her şeyi ayrıntılarıyla soramazlar. Fen bilimleri doğa bilimleridir. Yani genelleme yapmak çok zor. Ayrıntılar her yerde ama genelle yapmaya uygun yerler de yok değil. ÖSYM bilim dünyasının bile uzlaşmaya varamadığı şeyleri sormaz. Sıradan hocalar değil akademisyenler hazırlıyor sınavı. İlla ki meb kitaplarına bakıyorlardır ama kitaplarda olmayan bir şey sorulamaz diye bir şey de yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • denklemlerde vardı kitaplarda o kadar ayrıntı gelmez
  • LuciliusBagus kullanıcısına yanıt
    Kitaplarda olmayan bir şey sorulamaz gibi bir şey söylemedim. Ama ÖSYM tarafından hazırlanan soruların ders kitaplarıyla çelişmemesi de gözetilir çünkü öğretmenler yıllarca bu kitapların ders anlatımında kullanılması konusunda yönlendirildi MEB tarafından.

    10.sınıfta gördüğünüz, ders kitabında yazan ve hocalarınızın da aynı şekilde anlattığı bir bilginin siz 12.sınıftayken tamamen değiştiğini düşünün. Eğer bu bilgi o yılki sınavda çıkarsa ve güncel olan bilgi doğru kabul edilirse, bir "lise öğrencisi" olarak makale okumadığınız için cezalandırılmış olacaksınız. Bunun mantıklı olmadığını söylüyorum. ÖSYM Bilim Kurulu bir soruyu "MEB kitabında bu bilgi yok" veya "MEB kitabında bunun tersi yazıyor" gibi gerekçelerle iptal etmez tabii ki, ancak sorular hazırlanırken MEB kitapları da böyle bir şeyden kaçınmak için dikkatle incelenir.

    Bir 12.sınıf öğrencisinden beklenenin "MEB tarafından hazırlatılan kaynaklara hakimiyet" olması, "bilgi düzeyini çok aşan bilimsel makalelere hakimiyet" olmasından daha mantıklı geliyor bana. Yine de, referanslar arasında kontrovers olan bilgilerin sorulma ihtimali çok çok düşük olduğundan bu konu üzerine daha fazla konuşmanın anlamı yok sanırım. İyi çalışmalar.




  • überraschung kullanıcısına yanıt
    Benzer şeyleri söylüyoruz zaten. Meb kitabı bir ölçüt ama her şey degil. Kaldı ki artık tek kitap da yok, meb kitabı değil kitapları var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.