Şimdi Ara

İNSANLAR FAKİRLİĞİN NEDENİNİ HALA BULAMIYOR :D (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Emekli maaşı Erdoğan eyt olarak getirdi seçimi kazandı şimdi o eyt lilere verecek para bulamıyor hükümet bu yüzden neredeyse asgari ücretin yarısı kadar alıyor emekliler

Ha ben acımıyorum kimseye oyunu 2 kuruşa kendi menfaatine kömüre satan adamlar hakettiğini yaşıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt
    O zaman Bangladeş pakistan misir nijer falan overpopulated ülkelerde hic sorun olmamasi lazimdi hocam bu ulkelerde tarim topragi bizden çok

Nüfus bir ulkenin gelişmesinin en büyük engelidir dogan çocuklara her daim destek ve alt yapi hizmeti gerekir bizim ulke daha suan yasayanlara bakamıyorken yeni cocuklarin gelmesi...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • NelerOluyorHayattayoutube
    Onur Atmaca - Fakirlik Bizde Irsi
    https://www.youtube.com/watch?si=IePvWx-rFEQnP_bT&v=95AbPrjdDds&feature=youtu.be

• OnLyMoKoKo kullanıcısına yanıt
    Başlık doğru
    1700lerden beri fakir bir halkiz ve devlet bunun için hicbir sey yapmiyor

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

Bunun nedeni ülkemizde sol politikaların güçlü olması 1960darbesi bile bunun için yapıldı ayrıca çok çocuklu ailelerde sol politika olmasını bedava birşeyler verilmesini talep ediyor hep bu da toplumu fakirleştiriyor çünkü halka devamlı birşeylerin verilmesi için devamlı vergiler artırılıp para basılması hem enflasyonu artırıp yardım yapılmayan halkı fakirleştiriyor... Bunun çözümü aslında çok çocuklu olmayanlarla fakir olmayan kesimin akp chp gibi fakir edebiyati yapan partilere oy vermemesi ile mümkün olabilirdi. Fakir insanlarin fakir olmasinin %90nedeni 6-8cocuk yapmasıdır sorumlulugu onlardan alıp halka verirsen işte bu halkı fakirlestiryor olursun oysa fakirlerin üremesini kontrol edip veya serbest piyasa ekonomisine geçsen hem fakirler üreyemez hem ürese bile topluma zararı olmaz ucuz işgücü olarak topluma hizmet etmiş olurlar ..devamlı asgari ücret ve vergiler artırıldığı için ülkedekiler çalışamıyor yurtdışından kaçak 5-6milyon kişi çalışıyor

Bangladeş ve Pakistan Hindistan'fan ayrıldı nüfusu olmasa bağımsız olamazdı hindistan İngiltere'nin sömürgesi idi nüfusu olmasa bağımsız olamazdı. Bu ülkelerin milli kimliğini koruması ancak nüfusları ile mümkün oldu ... Mısır bize ve batıya gıda ürünü satıyor bunu neyle yapıyor ucuz işgücü ile yapıyor aynı şekilde Hindistan banglades'te ucuz işgücü ile batının veya bizim ucuz ürün almamızı sağlıyor. Batıda enflasyon var refah azalıyor ? Niye . Çin'de asgari ücret arttığı için artık malların fiyatı arttığı için .

Fakirin veya çok çocuklu ailenin kendisine bakmayacaksın diğer insanlara sağladığı faydaya bakacaksın. Çinlinin hintlinin Bangladeşlinin fakir kalmasindan bize ne sana çok ucuza araba televizyon telefon almanı sağlıyor mu ? Sağlıyor bunkarin fakirliğin kötü yanları onların sorunu . Türkiye'de 8 çocuklu aile fakirse zor şartlarda yaşıyorsa 8 çocuk yapmasın o zaman kafasi basmıyorsa bunun bedelini o ödesin ama sol politikacıları desteklerden o zaman da bu kafasızlığın bedelini de biz ödeyeceğiz haliyle

• Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

sol politikalar güçlüden sonrasını okumadım kardeş muhtemelen hayatında 1 gün el yanında çalışmamış bi adamsın özel sektörü gören biri böyle saçma bir fikir çıkarmaz wcye çıkarır gibi

• yakup13 kullanıcısına yanıt

Hayır 15-20 sene çalışıp 30-40 sene primini yiyorlar.

• mechatengu kullanıcısına yanıt

sabit fikirli olduğunu düşündüğüm için açıklamaya gerek duymuyorum

• OverClocKing kullanıcısına yanıt

Reisinden hiç bir şey öğrenememişsin. fakir çalmasını iyi beceremediği için fakirdir...

neyse ben hermesten çanta bakayım  

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

El yanında az çalıştım bunun yanında ailenin tarlasında falan çalıştım ama hep kendi adıma çalışmaya çalıştım işsiz kalmakta bir tercih veya zorunluluk sonuçta halkın %40ı gibi. Tabii halkın %40ı tercihi sayılmaz sol politikaların doğal sonucu bu . Halk solcudur ama farkında değildir asıl sorunumuz bu zaten . Her lider toplumu kendi yaşam tarzına uydurmak istese hemen sol politikalara sarılır halkı kandırmanın en kolay yoludur bu ... Başkası çocuk yapmasın fabrikaya müdür olayım düşüncesi ancak ilk okul seviyesinde bir yaklaşım millet çocuk yapmasa askerlik 3-5seneye çıkar ilk önce ve sonra da mecburi yol isçiliği kanalizasyon işleri de gelir başkaları çocuk yaptığı için 3 sene askerlik yapmıyorsun kanalizasyon ,maden ,yol işlerinde çalışmıyorsun . Mesela İsrail'de askerlik 4 sene kadınlarda askerlik yapar.Bağımsız devlette yaşamak kolay değil kanalizasyonda çalışan insan yoksa sen yapacaksın askerlikte olduğu gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 30 Mayıs 2024; 14:41:14 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.