Şimdi Ara

Insanity Workout (Çılgın Egzersiz Programı) (201. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.077
Cevap
242
Favori
349.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • YUCi35 Y kullanıcısına yanıt
    gelişmeleri de yazarsanız bizim icin harika olur :)
  • Telefona nasıl indirebilirim arkadaşlar ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lincoln Burrows.

    Telefona nasıl indirebilirim arkadaşlar ?

    Önce bilgisayar ordan telefona

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YUCi35 Y kullanıcısına yanıt
    Bulantı gibi bir sorun ile karşılaştıysanız uzun süre hareketsiz bir hayatınız varmış demek.
    Eğer normal insanity zorluyor ise sonradan çıkan Max30 veya T25 versiyonlarını deneyebilirsiniz.
    Ben normal insanity ile zamanında, 113 kilodan 88e kadar düşmüştüm.(175boy) yaklaşık 4 ay yapmıştım. (2. tekrarın sonlarına doğru bırakmıştım). Yediğime içtiğime çok fazla dikkat etmemiştim.
    Şimdi 98 kiloyum güzel bir diyet ile pazartesi max30'a başladım. insanityi sabahları yapıyor, akşamları da 5-10 km arası yürüyorum. Bunlara ek BCAA, çinko hapı ve b12/b5/b1 vitamin hapları kullanıyorum. Malum giden kiloların hepsi sadece yağdan gitmiyor. insanity gibi yüksek yoğunluklu antrenman programları (hiit workout) özellikle alışık olmayan vücutlarda hızlı kilo kaybında, kas kaybına yol açabliyor. Bu yaşlarda böyle ağır antrenman yapıyorsak, testosteron seviyesini korumak lazım. Kilo vermek, kas kütlesi oluşturmak vs buna epey bir bağlı.
    Benimde yaşım 36.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NefretZm -- 7 Temmuz 2017; 8:9:47 >




  • justorcun kullanıcısına yanıt
    2 gündür yapmadım dün bir akrabamızın düğünü vardı. Bir diğer sebep ayaklarımın üst arka baldırında hala ağrılar olması. Gerekli hazırlıkları yapmadan paldır küldür başlayınca böyle oldu haliyle. Önce belli bir alıştırma süreci lazım ayaklarım için. Şöyle en az 1 ay yürüyüş bandında hızlı tempo yürüyüşü yapmayı planlıyorum. Özellikle sağ ayağımın üst arka baldırı hala ağrıyor biraz sekerek yürüyorum.
  • Bende bı kaç güne başlamayı düşünüyorum yaş 30 kilo 100(104du 1bucuk hafta diyetle 4 kg gitti) boy 173.



    Pazartesi başlamayı düşünüyorum. İlk iki denemem 1 haftadan öte olmamıştı bakalım bu sefer niyetim ciddi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gecmis olsun, hazırlık şart gibi duruyor bencede. cok hızlı tempo olduğu icin birden baslamak ve devam ettirmesi zor geliyor bana.
  • Merhabalar. 1.70 boyunda ve 66 kiloyum. Kilom normal sayılır çünkü ideal kilom 64-65 falan. Ancak karın bölgemdeki yağ oranını iyice azaltmak istiyorum yani 1.amacım kilo vermek değil yağ yakmak şekil vermek. Özellikle yan bölgelerde baya yağ var. Daha önce çok büyük bir kilo verme durumum oldu. Bu kilolara 80-85 kilolardan düştüm. Sadece yediklerime falan dikkat ederek ve bazen yaptığım yürüyüşlerle 4 ay gibi bir sürede oldu. Elimde t25, p90x ve insanity programları var. Ağustos ayının sonlarında tatile gidene kadar yani 1.5 ay yapacağım. Şuan derslerim olduğu için yani süre sıkıntım olduğu için t25 düşünüyorum. Sabahları bunu yapıp akşam başka program mı yapsam yoksa sabah akşam bunu mu yapsam yada sadece günde 1 sefer bunu mu yapsam bilemiyorum. Yada t25 yerine diğerlerinden birini mi yapsam. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok iyi olur arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • indirme linki gitmiş başka nereden indirebilirim ?
  • biride nereden nasıl bulacağız yol gösterse süper olacak
  • "nerden bulcaz" diyen arkadaşlar var. Google a "insanity workout indir" diye yazarsanız çıkar muhtemelen. Link vermek yasak mı bilemiyorum yasak sanırım ondan link veremiyorum ana yasak değilse bilgilendirin vereyim :)
  • O eski halimden eser yok şimdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2014 yazinda 1.76 boyunda ve 98-100 kilo arasinda geziniyordum. Beslenmemde genel olarak herseyin sagliklisini yemeye calisiyordum. Paketlenmis ve hazir gidalardan olabildigince uzak durup dogal beslenmeye dikkat ediyordum. Fakat sorun cok fazla yememdi. Alkol tuketimi haftada 3-4 idi.

    Yaz sonunda antrenmana basladigimda alkol tuketimini haftada bire dusurdum. Onun disinda herhangi bir diyet uygulamadim sadece porsiyonlari kucultup kendime gore ara ogunler ekledim. Yemek istedigim her seyi yedim fakat eskisi gibi olcusuz degil. Ornegin canim kuruyemis cektiyse onume paketi koyup doyana kadar yemiyordum da, paket icinden bir avuc alip onunla nefsimi koreltiyordum.

    Antrenman gercekten zorlu. Bir hedefiniz yoksa 5. dakikasinda birakmaniz muhtemel. Ben basladigim ilk gun fit test sonunda nefes nefese yerde yatiyordum. Tabi 2. 3. gun basima gelecekleri bilmiyordum.

    2. gun Fit testin 3 kati zordu. Canim ciksa da her hareketi en az bir tekrar yapmaya calisiyordum. Amacim sogumamak ve antrenman suresi boyunca hareket devamliligini saglamakti. Tabi 100 kilo ve duzenli bir spor hayati olmayan birisi icin aslinda oldukca tehlikeli bir is yaptigimin farkinda degildim. Dolasim sistemim bu denli agir bir tempoya bir anda girmeye hazir degildi muhtemelen.

    Antrenman sonunda dus alirken ellerimin karincalanip uyusmaya basladigini hissettim. Dustan ciktigimda ayakta duracak halim yoktu ve tansiyonum dibe inmisti. Ayaklarimi yukari kaldirip bir sure yatip dinlendim. Bir soguk su ictim. Yavas yavas toparlandim. Ama kardiyolojik bir problemim veya hastaligim olsaydi oldukca tehlikeli bir durum olusturabilirdi.

    3. gun de yine agir bir tempoda idi. Yine ellerim uyustu fakat 2. gunde oldugu gibi yataga dusmedim. Daha sonrasinda herhangi bir problem olusmadi ve 2 ay boyuca 11 kilo vererek 89 kiloya kadar dustum. Uygun bir diyetle cok daha iyi sonuclar alinabilir.

    Antrenmanlar bittikten sonra uzun bir sure kalp ritminizin yuksek oldugunu ve metabolizmanizin hizli calistigini hissediyorsunuz. Ilk bir hafta- on gunluk surede olusan kas agrilarini atlattiktan sonra daha iyi uyuyup daha dinc uyandigizi, gun icerisinde kendinizi daha saglam ve saglikli hissettiginiz goruyorsunuz. Daha sonrasinda spor yapamadiginiz yada kacirdiginiz her gun kendinizi suclu ve rahatsiz hissediyorsunuz.

    2 ay sonunda calismak icin yurtdisina cikmak zorunda kaldim. Bu surede pek vaktim olmadigi icin zaman zaman "Insanity max 30" programinin antrenmanlarina devam etmeye calistim.

    Bu formumu 2 sene boyunca korudum fakat son 1 sene boyunca panik atak ve anksiyete ile bogustugum icin duzenli bir spor programi uygulayamadim. Yediklerime, ictiklerime de dikkat etmedigim icin 105 106 kilolardayim tekrar. Yeniden bu tarz HIIT antrenmanina baslamak istiyorum fakat o ilk gun yasadigim problemleri yasamaktan tedirgin oluyorum. O yuzden orta tempo kardiyo ile dolasim sistemimi belirli bir seviyeye getirip bu agir tempoya sonra gecmeyi dusunuyorum.

    Hatta hazırlık sürecine şu programla başladım. Yeni başlayacak olanlara tavsiye ederim.
    http://blog.myfitnesspal.com/4-week-hiit-plan-beginners/

    Eger fit degilseniz veya duzenli spor yapmiyorsaniz direk insanity'e girmek yerine bir sure daha dusuk tempolu egzersizlerle vucudunuzu hazirlamaniz daha yerinde olacaktir. Yoksa agir gelebilir ve baslamadan birakabilirsiniz. Ya da daha kotusu herhangi bir kardiyolojik problem yasayabilirsiniz.

    Ailesinde kalp rahatsizligi, tansiyon veya herhangi bir dolasim rahatsizligi olanlarin bir kardiyoloji uzmanina danistiktan sonra baslamasi daha dogru olacaktir. Ayni sekilde panik atak-anksiyete gibi mental rahatsizliklari olanlarin ve spora baslamaktan korkan arkadaslarinda bir kardiyoloji uzmanina danisip kafalarini rahatlattiktan sonra baslamalari daha kolay olacaktir. Hem sporun psikolojik rahatsizliklara olan faydasini da yasayarak tecrube edeceklerdir.

    Burada amacim kimseyi korkutmak yada vazgecirmek degil. Insanity programini kilo vermek isteyenler icin kesinlikle tavsiye ederim. Sadece tecrubem dogrultusunda vurgulamak istedigim programa baslamanin zorlugudur. Ilk bir haftayi atlattiktan sonra gerisi zaten gelecektir. Herkese saglikli gunler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kavuzgil -- 4 Mart 2018; 21:14:3 >




  • Herkese merhaba

    Applestore'da insanity workout uygulamasını gördüm. İlk hafta ücretsiz. 3 aylık eğitim için 9,99 tl talep ediyor. Hergünün videosu ve yapmış olduğun hareket sayısını kaydetme vs özelliği var. Motive edici baya



    Impulsit Solutions: My Insane Workout – Exercise calendar and tracker

    https://itunes.apple.com/tr/app/my-insane-workout-exercise-calendar-and-tracker/id788611078?l=tr&mt=8

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videolar kat.rip'te var arkadaşlar. Ben indirdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rezzzzz zaaa xd

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Programa başlayalı 2 gün oldu. Alt kattan şikayet geldi daha az ses gitmesi için ne yapabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar birşey soracam bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim;



    5gun önce tekrar başladım ve sırf sıkılıp bırakmayım yada zor gelirse teşfik olsun diye video kaydı alıp YouTube a atacağım(bu işe de yarıyor ilk defa 5.gunu gördüm sırf video atacam diye şuanda gece 12 de 5.gun antrenmanıni yaptım ve böylede devam edecek gibi) ilk videoyu tüm hali ile attım ama müziklerden telif yedi ve kaldırdım. Sonradan X5 hızlandırarak attım videoyu teklife takilmadi, ama sonradan telif ile ilgili başımı agritir mı bu hali ile ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • KillerBowls kullanıcısına yanıt
    Ben şu yaz ayında halıyı kaldırmadım odamdan küçük birşey üstünde yapıyorum altına da mat gibi birşey daha serersen ses çok gitmez
  • Insanity yapmadım ama uzun süre t25 max30 bir süre p90 ve bir dönem ağırlıkla çalıştım. Genel tavsiyelerim şunlar mutlaka yapanlar da yazmıştır :)

    Çoraplı veya çıplak ayak yapmanızı önermiyorum. Ayakkabı ile yapın kesinlikle.

    İlk hafta alıştırma gibi düşünün düşük tempoda yapın. Hatta bu ilk haftayı saymayabilirsiniz bile tekrar programın birinci haftasından başlarsınız böylece o ilk gazla farkında olmadan fazla zorlayıp sonraki günler büyük acılar yaşamazsınız.

    Özellikle yaşı 30 40 lardan sonra bence fazla yüksek tempoya girmeyin diyebilirim. Ne olur ne olmaz. Yada bir doktora görünmenizde fayda var. Çünkü hiit tarzı olduğundan kalbi epey zorlayabiliyor. Yüksek nabız seviyelerine çıkıyorsunuz. Bende yüksek tansiyon var mesela ve nabzı çok zorlayacak noktaya kendimi getirmiyorum.

    Zorlanıyorum yapamıyorum diyenlere bir tavsiyem var. Arkadaşlar herkes yapabildiği kadar yapabilir. Bazı günler enerjim düşük oluyor ve yapabildiğimin yarısı kadar bile yaparken zorlandığım oluyor. Ama napıyorum olduğu kadar yapıyorum. Bu nokta benim için çok önemli. Bu şekilde motive ediyorum kendimi.

    Zaten max30 ve tr25 de yapanlar bilir yanda hareketlerin daha kolay halini yapanlar var onlara uyabilirsiniz.

    Günde 2 program önermiyorum. 1 tane yeterli. Tabi beslenmenizi de vücudu şoka sokmadan adaptasyon süreciyle yavaş yavaş değiştirmeniz gerekiyor.

    Ama isterseniz 1 programdan sonra ekstra birkaç hareket ekleyebilirsiniz bu size kalmış.

    Umarım faydası olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 8 Temmuz 2018; 12:21:49 >




  • 
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.