Şimdi Ara

Insanity Workout (Çılgın Egzersiz Programı) (197. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.077
Cevap
241
Favori
350.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 195196197198199
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • P90X - Insanity Hybrid program yapan çalışma takvimini atabilir mi mümkünse ?
  • ULYSES kullanıcısına yanıt
    birincisi 2013 zamanında bunu yapmaya kalktıysanız uyaranlardan biride muhtemelen benimdir. insanity p90 gibi sporlar obezite hastaları ıcın uygun sporlar degıllerdır su konuda aktıf oldugum doneme gıdıp bakarsanız bu sporların spor alt yapısı olan buna uyum saglayabılecek ınsanlar ıcın uygun oldugunu yazanlardan bırı oldugumu görebilirsiniz buna ek olarak ben her daim bu sporlara kendı kafanıza estıgı gıbı baslanmaması gerektıgını doktor kontrolunde bu ıslerın yapılması gerektıgını savunanlardanım. once duzgun bır beslenme seklının oturtulması sonrasında sporun eklenmesının dogru oldugunu soyleyenlerden bırıyım. ben bılır kısımıyım yukarıda da soyledım ben bılır kısı degılım sadece makalelerden okudugumu soyleyen bırıyım hatta benden duyup yapmak yerıne buradakı arkadaslarıda o makalelerı okumaya yonlendırmeye calısan bırıyım. ben zamana yayılmamalı demıyorumkı ben ınsanıty yada p90 ıda savunmuyorum.(ınsanıty 3 p90 ı 3 kere yapmıs bırıyım ama bu yogun tempoya uyum saglayabılecek vucut kondısyonuna her daim sahiptim)ben sadece sızın salonlara yonlendırme cabanızın dogru olmadıgını ve hergun agır spor yapılmaz demenızın dogru olmadıgını soyluyorum. bence profesyonel bır bısıkletcının gunluk calısma programına bır bakın gorecegınız seyler sızı sok edebılır tahmınınızden cok daha agır sporlardır bısıklet ve yuzme. benım elestırı getırdıgım nokta ınsanıty ve p90 ı elestırmıs olmanız degıldı bunun karsısında verdıgınız cozum onerılerıydı. obez bırının hergun dusuk tempoda yurumesı sonrasında yavas yavas kosması sonrasında da sporun boyutunu arttırması onerılır mesela. dırek spor salonu onerılmez. dedıgım gıbı ınsanıtynınde p90 nında cok saglıklı sorunsuz programlar oldugunu dusunmuyorum. ama obez bırı kalkıp bu sporları yaparsa ve ustune soyle soyle oldu derse kusura bakmayın ama elestırılmenız cok normal bu konuda bas bas bagırıyoruz obezlere uygun bır spor degıl bu kadar yuku o dızler tasımaz o kalp yeterınce kan pompalamaz dıye. umarım elestırımı anlamıssınızdır.
    saglık konusuna gelırsek cok gecmıs olsun hayatınızın gerı kalanında sorunsuz ve saglıklı yasayabılmenızı dılerım.

• Dennis Jr kullanıcısına yanıt
    Her gün ağır spor yapılabilir, ki zamanında yapmışlığım vardır. 20 yıl önce obez değildim ben de. Orta okul ve lisede atletizm takımındaydım. İki yıl da özel thai box dersleri aldım, müsabakalara çıktım. Ama bırakınca vücut şişmeye başladı ve insülin direnci gibi bir belayla da tanışmış oldum. Bu tarz spor ciddi alt yapı ve süreklilik gerektirir. Sizin de dediğiniz gibi profesyonel sporcular bunu yapabilir. Bunda hem antrenman, hem de genetik yatkınlık faktördür. Ben spor salonu tavsiye etmedim. Ağırlık çalışmayı tavsiye ettim. İsteyen evde vücut ağırlığıyla çalışır, ya da dumbell, set falan alır. Ama hem yer ayırmak lazım, hem de masrafına değmiyor. Beslenme düzeni ve hafif başlangıç konusunda size katılıyorum, zaten baştan beri söylediklerim bu doğrultuda. Ama ağırlık çalışmak yürüyüşten ve diğer aerobik çalışmalardan kat kat etkilidir. Özellikle erkeklerde şişmanlıkla azalan testosteron ve büyüme hormonu seviyesine ilaç gibidir. Güncel makalelerde de bu konuda bir eğilim olduğunu görebilirsiniz. Ve ağırlık çalışmanın toparlanma aşaması da en az çalışma kadar önemlidir. Kasların tamir edilmesi için dinlenme verilmeli. Aşırı yüklenme over train denen durumu yaratır. Profesyonel sporcular hem yıllardır bu işi yaptıklarından hem de genetik olarak da bu işe yatkın kişiler olduklarından, normal insanlardan daha çabuk toparlanırlar. Ve hergün çalışsalar bile over train durumuna geçmezler. Kortizol seviyeleri dengelidir. Burada tavsiye isteyen arkadaşların birçoğunun benim kadar bile spor geçmişi yok. O yüzden yaşadığım sorunlardan örnek vererek bilgilendirmek istedim. Ben cahildim, yandım, siz yanmayın demiyorum. Cahil olmadığım ve spor geçmişim olduğu halde bunlar başıma geldi. Yıllar süren obezitenin insanda yarattığı memnuniyetsizliği, çabuk sonuç alma isteğini sömüren bu programları, sanki herkese uygunmuş gibi sunmalarına, pazarlamalarına kızıyorum. Bu hareketlerin çoğu NFL deki profesyonel oyunculara yaptırılan hareketler. Ki o adamların bir çoğu elli yaşına geldiğinde çürüğe çıkmış oluyor.

• ULYSES kullanıcısına yanıt
    bu programlar herkese uygun degıl zaten. sorun sızınde zamanında yasamıs oldugunuz gibi bır an once kılo vermelıyım ıstegınden kaynaklanıyor. yıllardır bu konuda bas bas bagırıyorum bu spor belırlı spor alt yapısı olmayanlara uygun degıl obezite hastalarına uygun degıl dıye.bu spora baslıyorum su boydayım su kılodayım yazan herkese doktora basvurmaları gerektıgını ve ona bu sporuda gostererek fıkır almaları gerektıgını soyluyorum. spor salonu konusunu yanlıs anlamısım o konuda kusuruma bakmayın. vucut agırlıgını ısın ıcıne kattıgınızı fark edememısım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 17 ağustos itibariyle tekrar başladım insanity'e çok yağlandım ve uzun süreden beri spor yapmıyorum. İnsanity ilaç gibi geldi aslında. 4 gündür yapmama rağmen kendimi daha dinç ve daha özgüvenli hissediyorum. Spor cidden insanı günlük hayatta etkiliyor. 4 gün öncesinde karnım hep şiş dolaşıyordum ve bu bana büyük moral düşüklüğü yaşatıyordu. Şimdi biraz daha boğazımı sıkmaya çalışıyorum (her ne kadar kaçamaklar yapsamda) ve bu ban artı olarak yansıyor.

İlk gün 72 kg ile başladım ama ilk günkü kilomu saymıyorum çünkü önceki günden kalma fastfoodun da ağırlıyla kilom fazla çıkmış olabilir, bir sonraki gün bayağı düşük çıktı.

17 ağutos - 72 kg
    20 ağustos - 70.7 kilo. Hemen hemen 800 gram verdiğimi düşünüyorum. Yani günlük 200 gram kadar veriyorum kafadan haftalık 1 kilo diye hesap etsek, bir ay sonunda 4 kilo vermiş olup, 68 kiloya düşmeyi ümit ediyorum.

İkinci ayda da bir 4 kilo daha versem 64 kiloya ulaşırım. İnsanity bittikten sonra da p90x'e başlamayı veya her gün koşuya çıkmayı düşünüyorum. Sporu bırakmamak gerekiyor. Konuyu yorumlarımla destekleyeceğim, bakalım 2 ayda 8 kilo verebilecek miyim.

• 5. Gun de bitti, genelde aksam yapiyordum gunduz calistigim icin ama bugun sabah yapayim dedim, ama midemde cok fazla yanma oldu ve hic enerjim kalmadi, cunku sabah kahvaltisi olarak birtek domates, peynir, salatalik ve zeytin yedim. Beslenme konusunda hic becerikli degilim belki bu yuzden enerjim dustu, o yuzden programi saglikli yapamadim. Saat 7 gibi yapmak benim icin en iyisi.

Birde fotograf atayim dedim, keske ilk gun de cekseydim, ama aklima gelmedi, bugun iki acidan cekildim.

Gordugunuz gibi, gobek kismimda fazla bir yag yok ama yanlarim cok fazla, armut vucut resmen. Ayni sekilde kalcam ve ust bacagimda yani biceps femoris civarlarinda cok yaglanma var. Yag oranim kac bilmiyorum, ama tahminim %25 falandir.

Boyum 176 kilom 71 ama durum bu. Gun bitiminde mesajimi editleyip bugun kac gram verdigimi de yazacagim.

Ve bunlari niye buraya yaziyorum diyorsaniz. Beni motive ettigi icin yapiyorum. Gercekten size de tavsiye ederim, birileriyle birseyleri paylasmak ve gunluk tutmak hem sizi hemde yeni baslayacak olanlari motive edecektir

Edit: Bugün biraz cheat meal gibi oldu. Pikniğe gittik etleri götürdüm gün bitiminde tartıldığımda 70.8 kilo çıktım. Düne göre 1 gram fazla çıktım yani. Aslında haftada bir gün, bir öğünü çok abartmamak kaydıyla ödül günü olarak yapmayı düşünüyordum. O günde bugün olmuş oldu. En azından artış olmadan yerimde saydım.

Bu mesaja eklenen görseller:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodin -- 22 Ağustos 2016; 1:04:11 >

• Kilon ve boyun aşağı yukarı benimkiyle aynı ve normale yakın tek sıkıntı genetik gelen vücut tipi mesela benimde göbek biraz ileri ama yanlarda hiç sıkıntı yok.
    Bence insanityi bırakıp ağırlık çalışmalısın bunun için gördüğüm kadarıyla omuzların dar o işe halledersen armuttan kurtulursun bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue Lightning

Kilon ve boyun aşağı yukarı benimkiyle aynı ve normale yakın tek sıkıntı genetik gelen vücut tipi mesela benimde göbek biraz ileri ama yanlarda hiç sıkıntı yok.
    Bence insanityi bırakıp ağırlık çalışmalısın bunun için gördüğüm kadarıyla omuzların dar o işe halledersen armuttan kurtulursun bence.

Hocam ben zaten 1 sene önce body yapıyordum 6 ay kadar yaptım. Body öncesi zayıf biriydim bodyde çok kilo aldım yanlış beslenme yüzünden. Omuzlarımda geniş aslında ama fotoğraftan anlaşılmıyordur büyük ihtimal ama gerçekte görseniz anlarsınız. O yüzden body çare değil, beli inceltmem gerekiyor.
  • Bende bugun insanity asylum serisine başlıyorum. İnsanity sayesinde yağlarımın bi kısmından arındım bakalım. Asylum ile azda olsa kas kütlemi artırmayı hedefliyorum. Aynı göbekten bende de var düşük karbonhidrat diyetide umarım işe yarar
  • İnsanity de 1 ayımı geride bıraktım.Yarın recovery haftasına başlayacağım.Yeri geldi gece 2 de bile programı yaptığım oldu.Programı 1 gün bile aksatmadım fakat 1 aydaki değişimim sadece 1 kilogram.Herkes bu kadar güzel sonuç alırken ben niye alamadım gerçekten üzüldüm

• beyler 175 boya 100 kiloydum bugn başladım feleğim şaştı valla,önceden bu kadar zorlanmamıstım kilomda artınca vucut zorlanıyor,pazartesite kadar fit test yapacam vucut alıssın die sonra asıl programa geçecem bakalım hedef 70 3 ayda 24 kilo veririrm herhalde düzenli yaparsam diyetle birlikte
  • Omer_Faruk. kullanıcısına yanıt
    Beslenmede sıkıntı olduğunu düşünüyorum sizin beslenme kısmını bir gözden geçirin bence. Bende mesela recoveryde 1 gram veremedim bir hafta aynı yerde durdum. Birde en sevmediğim kısmı recovery oldu. O sabit durmalı hareketler beni öldürüyor en sevmediğim şeyler. Şimdi 2.ayın 2.günü bitti ve tekrardan vermeye başladım. Ama diyet yapıyorum.
    Bu arada 2.ay harbi çok iyi ter attırıyor acayip ter atıyorum ve yoruluyorum üstüne de çok zevk aldım bu antrenmanlardan. Birde şunu fark ettim. İlk ay başladığımda fit teste ölüyordum resmen 25 dk antrenman beni pert etmişti nabzım falan darma dumandı. 2.ayda fit testle başlıyor malum sanki normal yolda yürüyor gibiyim en ufak zorlama olmadı çok rahat yaptım.
    Çok spor geçmişi olmayan arkadaşlar ve yüksek kilodaki arkadaşlar kesinlikle kendini zorlamamalı eklemlere bazı hareketler aşırı yük bindiriyor. Bir sakatlık sizi çok daha geriye götürür.

• pckobat_78 kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi recorvyde 3. Gün bitti. Bana 1. Aydaki hareketlerden çok daha kolay geldi bu hafta.1. Ayda beni en zorlayan hareketler level 2 drillsler oldu.Beslenmeme gelirsek bu 1 ayda yaşantıma normal devam ettim ekstra bir çaba sarfetmedim.Geçen yıl 92 kilodan 75 kiloya kadar indim.Fakat bu ramazan ayında 3 kilo aldım.Hem 3 kiloyu vereyim hemde vücudım dinç olsun diye başladım bu programa ama kilo yönünden bir faydasını göremedim 2. Ay düzgün bir diyetle hedefe ulaşacağımı düşünüyorum

Benim recoveryde sıkıntım isteksizlik hiç sarmıyor bana :)
    Bu arada drills demişken bugün ki antrenmanda level 3 drils vardı çok seveceksiniz iyice abartmışlar.
    Ben şahsen Endomorph bir vücuda sahibim diyet yapmazsam kesinlikle kilo veremiyorum. Günde 2 sefer insanityde yapsam yok abi tık demiyor. Anca kondisyon oluyor.
    Bu arada kesinlikle kilo ver yada verme mutlaka egzersiz yapmak lazım her gün hiç yapmamaktan her zaman daha iyidir.
    Aynen öyle hocam. Bakalım artık haftaya göreceğiz başa gelen çekilirSiz kaç kilo verdiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omer_Faruk. -- 25 Ağustos 2016; 20:36:43 >
    Benim absürt bir durum oldu. İlk 3 hafta diyet yapmadım hiç kilo veremedim. Son hafta diyete başladım. 4 kilo verdim. Recoveryde 80'e sabittim. Şimdi 79.6 falan görmeye başladım. Hedef bayrama 75'tide zor gibi bakalım. Benim şuan en büyük sıkıntım az ögüne sıkıştırıyorum her şeyi üniversiteye gitsem daha yoluna koyacam da şuan öğlen kahvaltımı yapıyorum 1 gibi :) Akşam yemegide 6-7 de yeniyor başka yemek yiyecek öğün kalmıyor. Akşam özellikle protein k.hidrat salata hepsini bir postada hallediyorum :) Dönem başında 5-6 öğüne çıkarıp ağırlık çalışmaya başlıcam.
    Çözüm diyet o zaman desene İlk 3 hafta sende bendenmişsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Omer_Faruk.

Çözüm diyet o zaman desene İlk 3 hafta sende bendenmişsin

İlk 3 hafta kekler börekler makarnalar hamur işleri ah ah iyiydi ilk 3 hafta:) Spora başladım diye normaldende sağlıksız beslendim:)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Ahhahaha aynı ben Bakalım artık ikimizde istediğimiz sonuçları alırız inşallah

• quote:

Orijinalden alıntı: Omer_Faruk.

Ahhahaha aynı ben Bakalım artık ikimizde istediğimiz sonuçları alırız inşallah

İnşallah hocam :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 195196197198199
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.