Şimdi Ara

İnsan Hayvan mıdır (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
354
Cevap
2
Favori
9.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir insanı duşunun. Bu kişi oz annemsisine tecavüze kalkışmış. Siz ben ve tecavüz suçlusu( böylesine bende karşıyım diyerek) bu adamı ufalamak ister diyelim.

Hatta inançlı insanlar Allahu Teala lanet etsin buna der.

Şimdi bir insan biyolojik ve tıbbi olarak bir erili evlat olarak yapsa bilir ki eşim dediği birey aslında annesidir. Ancak bunu akledecek deneme ve sınamaya! Tabi olduğundan bunu sonra anlar.

Sorun şu ilahın lanet etmesi gerçek mi? Yoksa lanet eden bizken o Teala mı lanet etti diyoruz.

Fatiha ın sonundaki gazaba ve lanete uğrayan kim?

...........

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selahattın ısık

quote:

Orijinalden alıntı: scooting2563

elimizde evrimi kanıtlayacak hiçbir kanıt yokken ve insanın yaratılışını kanıtlayan okadar kaynak varken nasıl olurda hala evrimci geçinilir. bu ateistler, dincileri alt edeyim derken iyice zıvanadan çıktılar. yani dincilerle baş edemiyor olabilirsiniz fakat saçma sapan şeyler uydurup hiçbir kanıtı olmayan salladığınız herşeyi tek bir kanıtla çökerten ara geçişin olmayışı ,siz evrimcileri hala konuşturuyorsa siz evrimcilerin amacı başka bir şeydir. dinlerle savaşacaksanız açık açık söyleyin savaşalım ama lütfen saçmalayıp bireylerin beyninde kalıcı hasarlar oluşturmayın.hiçbir insan ırkında ara geçiş yoktur bu kanun olarak ispatlı. hala masum hayvanların gururlarını incitmeyin

Bir kac kopek cinsi ile yapilan ureme sonucu 100 lerce cinse ulasmak bile evrimjn kaniti iken nasil olurda yoktur diyebiliyorsunuz.

Ha entellektuel gecinenlerin tanriyi inkar etmenin olmazsa olmazi olan evrimi kastediyorsaniz bebde olmadigini dusunuyorum.

Evrimcilerde tanricilarda uydurma ve akla hayale sigmayacak bir yol tutturmus gidiyor.

Yazik.

Evrendeki israf edilebilir en buyuk seye yazik..

Beyne..

evrimin istenen beklenen (zorlanan) sonucu yeni bir türün ortaya çıkmasıdır.
    bahsettiğiniz yüzlerce köpek çifteşince ortaya yine köpek çıkar
    verdiğiniz örnek zenci ile beyaz ırkın çiftleşmesi sonucu ortaya çıkan melez ırka bir örnek

sağ kolunu fazlaca kullanan insanlarda kol kası gelişir ama bu diğer kuşağa aktarılmaz bireyseldir.

evrimi reddediyorum çünkü herşeyi yoktan var eden ALLAH var.

saygı çerçevesinde hertürlü fikri tartışırım
    inanca ve kişiliğe saldırmak kimseye birşey kazandırmaz varsa fikriniz buyrun..

• scooting2563 S kullanıcısına yanıt
    bak koçum
    şimdi sana bir sual soracağım

imam hatipli misin sen.
  • Adama desek ki abi senin anne dediğin kavrama biri bi laf etti. Adam kalkar ayağa mangalı yakar yetmez külünü bile yakar.

Sonra sakin ol abi o biri sensiz dersin. Adam ben de bi şey zannetim falan der sakinleşir. Sonra elimden gelen buydu der işte insanlık hali falan. Evrimci darwine yaratılışçı cehenneme kaçar filan.

Ancak desen ki abi arabanı çiziyorlar ya da evin duvarını şu çizdi yakaladım ikisini de adam bunu darwin yarattı demez eşek ve su arasında bağ kurana kadar döver.

.............

Buradaki beynin dumuru- durması- uçukluğunu anlamak mumkun değildir. Anlayamaz tabir edemezsin.

...........

Şimdi aracın ve evin bu esemede aslında evlat olduğunu gorursun.

Yani evrim varsa materyalizm evrimi değil evrim materyalizmi dünyaya getirir gibidir.

Gerçi ikisinden de bana ne ancak insanın tanımsız hallerindeki evrimci biyolojisi insanı tek hucrelinin evrimi şeklinde değil arabanın taşın duvarın ( toplamı ev) evrimi şeklinde okutur.

............

Bence kıyasta hata var.insan ev ya da araba kadar mıdır? Sorusu daha doğru olurdu.

....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: scooting2563

elimizde evrimi kanıtlayacak hiçbir kanıt yokken ve insanın yaratılışını kanıtlayan okadar kaynak varken nasıl olurda hala evrimci geçinilir. bu ateistler, dincileri alt edeyim derken iyice zıvanadan çıktılar. yani dincilerle baş edemiyor olabilirsiniz fakat saçma sapan şeyler uydurup hiçbir kanıtı olmayan salladığınız herşeyi tek bir kanıtla çökerten ara geçişin olmayışı ,siz evrimcileri hala konuşturuyorsa siz evrimcilerin amacı başka bir şeydir. dinlerle savaşacaksanız açık açık söyleyin savaşalım ama lütfen saçmalayıp bireylerin beyninde kalıcı hasarlar oluşturmayın.hiçbir insan ırkında ara geçiş yoktur bu kanun olarak ispatlı. hala masum hayvanların gururlarını incitmeyin

Kanıtlar üzerinden gideceksek, bana Kuran ın Allah ın kelamı olduğunu ispatlar mısın?

Birde insanın yaratılışını kanıtlayan kaynak demişsin merak ettim. Paylaşır mısın? Kuran veya herhangi bir dini kaynak olmasın lütfen.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• kuranın ilahi kelam olduğunu iddia eden ve ispat sorunu olan inanan kesim değildir.

kuranın ilahi kitap olduğunu bizatihi inançsız olduğunu söyleyen kesim iddia ve ispat edecektir ve etmiştir.

..................

bu çelişki inanan insanı daha da garip bir hale sokmuştur denmelidir.

bana göre insanın aklının bir anında kabule karin işlerini inkarı anında kitabı insan dahi yazsa bunu ilah yazdırdı demek zorunda olması denen hal kesindir.

..................

nasıl ki bir insan ilah denen kavramı tartışmaya açamayacak halde bırakılmışsa bu durum da acayiptir.

.................

ilahiyat ve insan denen ikilemde insan ilahi kudret hakkında ya yorumda bulunmaz ya da kabul zorunda kalmakta.

.................

bana göre bu kabul kesindir yani hüküm esnasında bu beyana tabi olarak kişi aleyhine kullanılabilir. yani kişi beyanından dönemez. o açıdan bir kişi gerçekten inanmak istiyor ise kitabın gerçek manada ilahi söz olup olmadığını araştırması gerekir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 5 Mart 2018; 17:26:31 >

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    quote:

kuranın ilahi kitap olduğunu bizatihi inançsız olduğunu söyleyen kesim iddia ve ispat edecektir ve etmiştir.

uçmuşun gene HADO aga

bu tasawwuf işleri yaramıyo sana be hacı
    demedi deme

• razor6247 kullanıcısına yanıt
    ispatsız konuşmam-konuşamam.

konuş aga
    konuş

severim seni.

https://www.youtube.com/watch?v=wqRlZ6yuZTM

• Evet öyledir, insan türündeki bu egoya hayranım ,besin zincirinin tepesinde değilsin (amazona kot gömlek bıraksalar o geceyi çıkaramazsın) IQ seviyen yüksek olabilir ama sana yakın IQ ya sahip başka türler var ahlaki açıdan senden daha önde olanlar var (eşi ölünce intihar eden veya yalnız yaşayan vs bir çok tür var bizim tür gibi karım 3 ay önce vefat etti zuhal hanım diye tv ye çıkıp eş aramayanlar) tutturmuşsunuz bir akıl kullanma olayına sanki penguenlerle felsefe yapmış da keyif alamamış gibi balinalar cep telefonu kullanmıyorlar çünkü ihtiyaçları yok zira kmlerce öteyle haberleşebiliyorlar hem de kontürüm bitti kaygısı olmadan

• bütün bu benzerlikler aslında yapıcısının, yaratıcısı, bir olduğuna delildir. bütün canlılar tek elden çıkmış, ufak tefek değişikliklerle farklı isimler verilmiştir yine yaratıcısı tarafından
    insan eşrefi mahlukattır. ama en aşağı seviyeye de düşebilir, en yükseğe de çıkabilir. kendini bilen vazifesini yerine getiren yükselir, kendini bir şey zanneden de kendi eliyle kendini hayvan yapar.

• mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    şöyle düşünmek olasıdır. bana göre insan diye tabir edilebilecek çok daha özel ve anlamlı varlıklar varken, insan üzerinden giderek aşağıların aşağısı ya da alayı illiyüna çıkan tabirler insanı yıpratmaktan öte değildir.

.........................

bana göre insan ağaç gibidir. kuş gibidir. yani ifrazatı dahi doğaya yardım yapan muazzam varlıklardır. dravdan insan değildirler. her zaman garanti insandırlar.

düşünsenize kuşun pisliği gübredir. bitkinin teri yağmurdur.

...................

insanın teri kokar pisliği pislikten öte değildir.

bu açıdan hayvandan aşağıya düşen insan tabirine kuşları veya bitkileri koyarsak bunu tanımlayadabiliriz.

insanımsı varlığın ateş ve onun türevi olduğu düşünülüyor. yani kitaptaki cin veya şeytanın yaratılışına daha uygun gözüküyor. sonuçta bunlar da kul yani insanımsıyı kulluktan atmıyoruz. ancak ne olabileceğini de görmek gerekiyor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 5 Mart 2018; 18:59:30 >

aşağıların aşağısına örnek kız evladını diri diri gömmek hangi canlı türü yapabilir insan
    mertebenin en yükseğine örnek peygamber efendimizi veririm ama isimden ziyade bir davranış şekli daha güzel olurdu. sanırım bu mertebe Allah'ın takdirinde

kız evladını gömmenin mantıklı bir açıklaması var. ancak bu mantığın ne kadar anlamlı olduğunu düşünmek insanı üzüyor.

akledişe takkın olup ilahi kudreti kabulde zorlanan düşünce kız evladını gömer. bu nedenle akıl denen şeyin fazla zorlanmadan bazı hususlarda gelecek olası cevabı beklemesi gerekiyor.

ilahi kudreti kabulde zorlanan düşünce kız evladını gömer.
    bazıları gücenebilir

sorun şu bana göre. insan bir kısım halleri komik ya da alaya alınabilir zannediyor. ancak o alay edilen ateş onu yakıp tüketmiş ve geride bir şey bırakmamışa benziyor.

bana göre insanların aklediş formatında mevcut bir veriyi yakaladıklarında bunu açıkça söylemeyip gizlemesi bilgi saklamaktır ve etik değildir. zira birisi bilgilenir ve doğrusu adına bir icat ya da buluş gerçekleştirebilir sorunu kalıcı olarak çözebilir.

.......................

şimdi bilgi saklayan kişi bunu bilinçli yapmışsa gücenmesi gereken de odur denmelidir.

bakınız ben hiç bir şey yapmadan yapılan şeyleri ortaya koysam kişi kendi yaptığı amele bakıp bana kızsa bu nasıl bir cehalettir denmeli. taşa çarpıp taşa kızan adamın hali nicedir.

.......................

cesur olmak lazım ha cesur olamıyorum demek acizlik değildir. belki sırf cesur yüreklerin altına girmesi gereken yükler vardır ve bir kısım insanlar o cesarete ve kalıba sahip olmadna bir kısım işler yapmıştır. bize düşen gelecek nesiller adına bazı mefhumları doğru anlamalarını sağlamak olmalıdır.

.......................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 5 Mart 2018; 19:38:48 >

• 112600 1 kullanıcısına yanıt
    öncelikle en büyük kanıt ruhundaki iman olmaktadır. bu bireyin kendisine ,yaşam şekline ve yaratılışındaki niteliklere göre değişir. ayrıca bireyi yaratan yaratıcı; yarattığı can,ruh ve beden üçlemesinde o bireyin hayatında mutlaka az da olsa yaratıcının varlığını hissetmesidir . bu yollar farklı olabilir o yol bireyler içerisinde farklılık gösterebilir. öncelikle bir bireyin yaratıcısı anne ve babasıdır . bir bireyin anne ve babasını hissetmesi olayı zaten var. çünkü her bireyin ilk olarak kendi yaratıcısını tanıması lazım. ilk insanı yaratan genel yaratıcı ise yaratmış fakat yarattıktan sonra kadere bağlamış olayı. kendisi seninle ilgili değil herşeyi kader üzerinden sağlıyor . bunlar en büyük ispattır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scooting2563 -- 5 Mart 2018; 22:15:58 >
    ne farkeder . biz burada genel bir yargıyı açığa çıkarıyoruz. bu yaratılış olayını sadece dine bağlamak yanlış. bilim olarak da yaratılış ele alınmakta . sonuçta hadi ruhu ve canı dine bağladın. beden ve zeka olayınıda bilime bağlarsan yine yaratılışa ulaşırsın. ama bazı yobaz beyinler(üstüne alınma)olayın diğer taraflarından bakmadan at gözlüğü ile sadece saçma kurgularla kendilerini avutuyorlar. bilim kurgu (bilimsel hikayeler, bilimle alakası olmayan çarpık ,saçma bilgiler) o kadar yaygınki ve bilimden o kadar fazlaki çoğu bilimsel olayların içine büyük oranlarda bilim kurgu karıştırılıyor. buda saçma ve yanlış bilgilerin çoğalmasına neden oluyor. bu saçmalıklar saf bilimi bozuyor. birde ülkeler arası rekabetler ve firma rekabetleri eklenince saf bilim arada kaynayıp birbirine karışmış her telden çalan bir zehirli çorba ortaya çıkıyor. içinden saf bilimi ayırıp bulmak imkansız olduğu için olaylar çözülmüyor. insanın yaratılışı bunların içerisinde çok büyük bir yere sahip. diğer yaratılış dışı unsurlar olan oluşum(dünyanın oluşumu)ise yine saçma karışıklıklarla iyice saçma hal alıp doğruluğu kalmıyor. ortaya zehirli bir saçmalık çıkıyor. ne bilim nede din ilk halini koruyamayıp bozulmuş artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scooting2563 -- 5 Mart 2018; 22:14:34 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.