Şimdi Ara

İnsan derisi neden iletkendir? Elektrik neden insanı çarpar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnsan derisi neden iletkendir? Organik bir made olduğu için mi? Bu mantıkla Fasulyeye elektrik versek elektriği iletir mi?

Aynı mantıkla suyun iletken olmasını nasıl açıklayabiliriz? Yalnızca tuzlu suyun iletken olması gerekmez mi?

Sevgiler, saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richy -- 30 Aralık 2010; 23:15:47 >

• her malzeme aslında elektriği iletir diyerek kafanı dahada karıştırayım:)
  • İçinde karbon olduğundan olabilirmi
  • Musluk suyunun içinde de iyonlar bulunur. Bundan dolayı tuzlu su kadar iyi olmasa da o da elektriği iletir. Elektrik iletkenliği olmayan veya ihmal edilbilecek kadar ileten ise saf sudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 90alper90

Musluk suyunun içinde de iyonlar bulunur. Bundan dolayı tuzlu su kadar iyi olmasa da o da elektriği iletir. Elektrik iletkenliği olmayan veya ihmal edilbilecek kadar ileten ise saf sudur.

Teşekkür ederim işte en aydınlatıcı cevap bu oldu.

Peki bu iyonlar fasulye, çiçek vb. gibi nesnelerde de bulunur mu? Bir bitkiden de elektrik çarpabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Richy

quote:

Orijinalden alıntı: 90alper90

Musluk suyunun içinde de iyonlar bulunur. Bundan dolayı tuzlu su kadar iyi olmasa da o da elektriği iletir. Elektrik iletkenliği olmayan veya ihmal edilbilecek kadar ileten ise saf sudur.

Teşekkür ederim işte en aydınlatıcı cevap bu oldu.

Peki bu iyonlar fasulye, çiçek vb. gibi nesnelerde de bulunur mu? Bir bitkiden de elektrik çarpabilir mi?

Rica ederim.

İyonlar muhtemelen tüm canlı hücrelerin stoplazmasında veya çekirdeğinde vardır. Fakat bir önceki mesajımdan sadece iyonların elektriği ilettiği anlamı çıkmasın. Tuzlu su örneğinde elektriği ileten iyonlardır fakat metalin elektriği iletmesi ise serbest elektronlar ile olmaktadır. Aşağıdaki yazıya bir göz atmanızı öneririm:

http://www.izoelektronik.com/dh/b1/u1/iletkenler_yalitkanlar_ve_elektron_akisi

Bitkiden elektrik çarpacağını pek sanmıyorum. Tabi bu hangi noktalar arasına ne kadar gerilim uyguladığınız ile alakaldır. Örneğin ağaç kabuğunun iyi bir yalıtkan gibi davranacğını düşünüyorum. Genel olarak da bitkinin direnci yüksektir diye tahmin ediyorum, elimde bir veri yok. Tabi, bitki ile sizin aranızda örneğin 10 megavolt potansiyel olursa çarpacak kadar akım geçebilir, neden olmasın. Tabi bu durumda bitki ne olur o da tartışılır. Özetle, bir bitkinin sizi çarpacağını pek sanmıyorum.

• yeterli gerilim veya voltajı uyguladığınız takdirde hava bile bir iletkene dönüşür. yani bunun kesin bir yanıtı yok sadece çok iyi iletken olan maddelere biz iletken diyoruz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.