Şimdi Ara

İnsan dediğin , yanan mumun etrafında dönen 3 tane kelebek gibidir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 tane kelebek, yanan mumun etrafında dönüyormuş.İçlerinden biri muma yaklaşmış ve demiş ki ben aşkın ateşini hissettim.Diğeri yanan muma dokunmuş ve demiş ki aşkın ateşi ile yandım.Üçüncüsü ise direk mumun ateşine atlamış ve yanıp kül olmuş.Bu 3 kelebekten , gerçek aşkı bilen sadece , mumun ateşine atlayan 3 ncü kelebekmiş.

Biz insanlar da ortada duran ışığın etrafında dönen kelebekler gibiyiz.Mumun ışığı gözle görülüyor , herkes onu hissediyor.O ışık da , tüm kainatın Yaratıcısının aşkıdır.Kimimiz yaklaşıp sıcaklığını hissederiz , kimimiz dokunup yanarız , kimimiz de yanıp kül oluruz.Bazıları ise görmezden gelir.Ancak ışığı görüp de görmezden gelmek ne mümkün?O ışık herkesi kendine çeker.Ama mesele , ona ne kadar yaklaşıp yaklaşmayacağımız meselesidir.Belki şimdiki devir de bunu görmek mümkün değil ancak belki de zamanında kimbilir kaç kişi Allah aşkının ateşinden yanıp kül oldu.Tüm kainatın Yaratıcısı'nın kudreti karşısında , şu zavallı ve sefil dünya hayatımızda, yanıp kül olmamak ne mümkün?İşte gerçek aşk budur.Gerisi hikaye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 31 Ekim 2017; 15:54:23 >

• quote:

Gerisi hikaye.

İlk paragraf çocuklara anlatılan masallardan farksız bir yazı. Bu masal üzerine destanımsı bir yorum yaparak gerçekliğin ulaşabileceği en uzak noktadan gerçek aşkı tanımlayabilmek büyük bir gayret ister. Gerisi hikaye demekte işin ironisi herhalde?
  • İlahi aşk bence mumkun olan değildir. Şimdi kitapta ahmed rasulun ismi a(e) mine de ahmet beyin hanımı.

Biz sizi anne oğul bilirdik deyip bu ilişkiyi ilahiyat boyutuna kaydırıp çarpıklığı yuceltebilir miyiz?

Şimdi adam ben sevdiğim için rasulu dedi ahmet mahmud koyacağım. Kadın da amine Meryem koyacam. Sonra bu ilahi aşk kitaptaki rasulu ve hadisdeki annesini karı koca gibi gosterse bence ilahi aşk etti denebilir.

İsa ve Meryem aşkı. Yusuf Meryem aşkı.

Bunlar hem bakiri bozan hem de ana oğul denen kutluyu hakkın katında dava edilecek şekilde bozan anlayışlar.

Herşeyden önce ayetleri birbiriyle evlendirmek gibi.

Ancak rasuller ve anneleri hakkındaki çarpık beyana yansımış haller ise en acısı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun zamandır burda gördüğüm en saçma konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terliksi İnsan -- 31 Ekim 2017; 20:38:50 >
  • Neden böyle? Çünkü görmek bilmek bilmek ise acı verir.

Ben zulmu gördüm. Tv de gazetede insanların dillerinde internette resimlerde. Ve farkettim ki yaratıldığı söylenen şey gokte firavun yerde slobodan gibi bir adam ve yaratıcısı da ona can veren annesi idi.

Bizim ve acı verdi. Ben de vardım babamda vardı annem de vardı ve ben suçlulardan gibiydim.

Sonra bu can verip de alacak olanın tecelliyatını gördüm sonra bildim ve acı verdi.

Yaradanu Teala vardı ancak çok uzaktı. Bana duşenin bu can verip de almak zorunda kalan annenin evladı olmamak için çaba göstermek oldu.

Bu çaba içinde miraçlar yaşadım felaketler yaşadım.

Yapıyı çozduğumde ise bir çoklarının bu acımasız hesabın tam ortasında olduğunu gördüm bildim veacı verdi. Onlar babamdı annemdi kardeşimdi dostlarımdı sizlerdiniz ve ben de vardım.

Bu açıdan kuranı kerimi yeni baştan anlamak ve bireysel olarak kodlayıp yeni bir meal verme çabasına giriştim. Aslında akkım fikrim benden uzaklaştı yeni bir ben olarak bu çabayı benim adıma sergiledi.

Bildim ve gördüm ve acımı arttırdı ki bir şey benim ilah ettiğim değer ne olursa olsun ona taaruz ediyor. İlah yoktur diyordu. Acıyı iliklerime kadar hissettim.

Eskiden içimden kotu hisler beslediğim kadın kız olmuşsa bu kere onlar için bir şey yapmalıyım dedim. Karşıma o karanlıktakaybolmuş anneler babalar kardeşler çıktı. Acım dinmiyor artıyordu.

Bir kez de kurtarmak için ayağa kalktığımda beni o değerin annesi babası kardeşi olan kimseler yerime oturtuyordu.

Korkuyu gördüm. Ateşgedeleri fark ettim. İnsanların putlarını bildim.

İnsanların kendi ilahlarına taktıkları vasfaları bunun karşılığında kazandıkları hayatları fark ettim.

Rasullerin ismen anne kavramlarıyla ilahın ismen başkalarıyla yaptırılan cinsiyet verilen meleklerin nedenini öğrendim ve yıkıldım.

Bir şey vardı çok uzaktı ancak hissediyordum kokusunu ve yakına bir iz bırakmıştı bulayım diye kendini veya kalan tortusunu.

Her şey ona ulaştığımda fosilleşmiş bir hakikate donuyorken ben oncesine ulaşmak için kitabı okudum.

Orada bir ilah yoktu. O alemlere sığmayan dilleifade edilmeyen bir kitaba sığmıyordu.

Orada insanın ilahi kavramına karşı beyanda bulunmasını isteyen bir harami bir yolkesen vardı. Neye inanırsan inan inkar edeceksin diyordu.

Bu beyyine beni onun hakkında bir kısım farklı duşunuşlere sevk etti. Ve bu sevkiyat rabbe olsun diye ortaya evlat denen fikir çıktı.

Böylece can verip yaratan kadın yarattığının canına bedel başka bir canı rehin alsın da bu katliam dursun istedik.

O ki bizce bir evladı hiç bir zaman görmemiş neşe sevinç olsun diye kendini haşr ettiği her hal ona firavun slobodan misali gozukmuştu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.