Şimdi Ara

İnşaat ve Yatay Geçiş ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Ben İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa İnşaat mühendisliği bölümünde okuyorum.2017 girişliyim.Bu sene yatay geçiş için YTÜ'ye başvurmuştum.Maalesef İngilizce Yeterlilik Sınavı'nı itiraz dilekçesi yazmama rağmen 1 puan ile geçemedim.(54-55 ler geçirilmiş ama maalesef benimkinde oynama yok ).Tekrar itiraz etsem kaale alacaklarınıda sanmıyorum.Sınavım kabul olsa geçermiydim bilemiyorum tabii.

    Bu sene inşaat mühendisliğinin taban puanlarındaki ciddi düşüş ben gibi birçok inşaat mühendisliği okuyan arkadaşları derinden üzdü.Şahsen 2 sene önce 33bin ile girdiğim bölüm Şuan 153 bin ile kapatmış.Ben mesleğimi isteyerek seçtim bu düşüşün bendeki tedirginliği iş bulamamak yada sektörün bitmesi gibi şeyler değilde tamamen mesleğin itibarının bu denli düşmesi ben ve benim gibi düşünenleri üzüyor.Kimseyi kırmak istemem ama üniversite sınavında integral çözemeyen insanlar İnşaat mühendisliğine yerleşmiş durumda.

    Konuya gelecek olursam hem bölümün özellikle de kendi okulumda yaşanan bu ciddi sıralama düşüşü ile üstüne YTÜ'ye geçiş yapamamak ister istemez üzdü.Sizce seneye tekrar geçiş için denemeli miyim ? Yoksa 3.sınıf olduktan sonra bir gereği olurmu ?

    Konu hakkında her türlü görüşünüze açığım.(Bu arada İTÜ için geçişler hâlâ devam ediyor fakat çok ders uyuşmaz gibi geldiği için yapmak istemedim.Bu konu içinde görüşünüzü bildirirseniz sevinirim )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beratmungan -- 7 Ağustos 2019; 19:34:24 >







  • up hocam haklisiniz konu hakkında çok bilgim yok ama talihsizlik bence
  • Bu arada YTÜ de 85 e düştü seneye 150ye düşmeyeceğini nerden bilebiliriz hocam nereye gecerseniz geçin bu puan düşüşü görülen bir gercek
  • 3 e geçiyorsanız ben olsam İTÜ'ye geçmeyi düşünürdüm. Eğer istanbuldan mezun olmak veya itü den 1-2 sene sonra mezun olmak diyorsanız kesinlikle ikinci seçenek derim. Başka bölüme geçme durumum var derseniz ona bir şey diyemem.
  • manifaturacı1121 M kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız ama eğitimi açısından demiştim.İlgin için teşekkür ederim.
  • Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan İTÜ başvuruları devam ediyor. Derslerin uyuşmasında tedirginim bizim okul ile sizin okulun %30 programının ders planına bakıp yardımcı olman şansın var mıdır? İlk sene için sizce hangilerini edip etmezler?
  • beratmungan B kullanıcısına yanıt
    Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım ama siz normal yatay geçiş yapacaksınız değil mi? Merkezi puanla olmuyor zaten.
  • beratmungan B kullanıcısına yanıt
    Hocam siz başvurunuzu yapın bir şey kaybetmezsiniz. Zaten sonuçlar açıklandığında eğer kazanırsanız sonuç listesinde yazılır olur, şu şu dersleri tekrar alması gerek gibilerinden. Eğer kafanıza yatmazsa kayıt olmazsınız.
  • beratmungan B kullanıcısına yanıt
    Proficiency'i verdiniz değil mi hocam ?
  • Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    Evet hocam. İYS nasıl oluyor bilgilendirme verebilirsen detaylı çok sevinirim.Ders uyuşmazlığından tedirginim.Benim 1.sınıfta sadece İngilizce statik diğerleri Türkçe idi.
  • Kara Komite kullanıcısına yanıt
    Derslerin eşliği yazıyor mu kardeşim kazanırken?
  • Dentrassi kullanıcısına yanıt
    Hocam İstanbul üniyi diyorsan 1 sene hazırlık okudum. YTÜ yatay geçiş için iys diyorsan 1 puanla kazanamadım asılmamıştım pek sınava.Listening tüm sınıflarda yüksek sesle dinletildi 20 dakikalık parça bende tam duyamayınca mantıkla çözdüm sonuç bu maalesef.
  • konuyu okumaya gerek bile duymadan direkt başlığa bakarak "kendi geleceğiniz için" acımadan geçin diyorum

    edit: yazdığınızı okudum, inşaat sevdiğiniz hayatınızın anlamı olan bir meslek değilse hiç düşünmeden geçmeye çabalayın, inşaat asıl çöküşünü seneye yaşayacak

    size şahsi önerim ise bilgisayar mühendisliği:
    https://www.technogezgin.com/bilgisayar-muhendisligi-nedir-ne-is-yapar/
  • kaptanyaziyor kullanıcısına yanıt
    Dostum bilgisayar mühendisliği gayet güzel meslek lafım yok ama bu meslek parası ve popülerliği için seçilmemeli.Bu bölüm ciddi bir altyapı ve ilgi ister ve bu bende yok maalesef Ben bana verilen görevi ve sorumluluğu ortam zaman farketmeksizin uğraşan, matematik ve mekaniğe ilgisi olan bir insanım.Yapı inşaa etmeye de ilgim var.Ben şahsen çabalayıp farkındalık yaratan insanların bu meslekte açıkta kalacağını düşünmüyorum başlangıç fiyatı inanın umrumda değil kendine güvenen insan o fiyatı sonradan artırabilir.

    Tabii bilgisayar mühendisliği dediğim gibi on numara meslek ama dediğim gibi ilgi ve altyapı istiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beratmungan -- 7 Ağustos 2019; 22:39:44 >
  • beratmungan B kullanıcısına yanıt
    öncelikle yazdıklarının altına özellikle 1. cümleye ben de imza atıyorum

    zaten reçetenizi gayet şık bir şekilde kendiniz yorumun içinde belirtmişsiniz

    bize de yolun açık olsun demek düşer
  • beratmungan B kullanıcısına yanıt
    İYS İngilizce yeterlilik sınavı mi? Bizde hiç böyle bir kisaltma olmadı da emin olamadım. Bir de yatay geçişte %30 İngilizce programına mi yoksa %100 İngilizce programına geçiş yapıyorsunuz
  • Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    %30 a yapacağım hocam ben %30 dum çünkü. İYS dediğim İngilizce yeterlilik sınavı. Yatay geçiş yaparkende oluyor.
  • Dostum anladigim kadariyla 98 dogumlusun.Ytu insaat okuyorum(yazdigim gune lanet olsun) bir numarasi yok.Gecebiliyosan ituye gec ya da baska bir bolume
  • quespif Q kullanıcısına yanıt
    99 doğumluyum kardeşim.1 sene hazırlık okudum.YTÜ inşaatın eğitimi İstanbul Üniversite'sinden daha iyi değil midir hocam ? İTÜ geçiş yapabilir miyim bilmiyorum yani yatay geçişteki İYS nasıldır bilgim yok.YTÜ gerçekten listening anlamında çökertti beni.Ayrıca İTÜ ders eşleşme olayı nasıl onuda bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.