Şimdi Ara

İnşaat mühendisliği konusunda karamsarlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • İnşaat mühendisliği düşünüyorum. Sebebi ise ailemde mühendis olan ve bana referans olabilecek kişiler var, aynı zamanda monoton olmayan sürekli değişim gösteren bu tarz işleri severim ve ailemde bu sebeplerden ötürü beni bu meslekte olmamda ısrarcılar. Ve artık bir kere bu bölümü seçtim. Ancak içim çok karamsar çünkü bu bölümü ne zaman araştırmaya kalksam belamı buluyorum, millet nerden saydıracağını şaşırmış, bu bölümle uğraşan kimse bir tane tavsiyesi yok, hepsi seçmeyin diyip duruyor. Ustalarla sürekli kavga edersiniz, yerinizi dolduracak çok adam var , hemen yerinizi doldururlar falan...1 haftada nerdeyse depresyon eşiğine geldim, bir bölüm okuyacam ama ucu iyi bir şeye çıkmayacakmış hissi içimi paramparça ediyor.
    Kimseden polyanacılık beklemiyorum ama bu bölüm cidden bu kadar sıfır, bu kadar mı bitik. Hiç bir artısı yok mu geleceğime?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Biraz para biriktirip inşaatı sen yapsan?. Kredi çekip yapsan? Kentsel dönüşüm ile anlaşıp yapsan? Ben bu şekilde daha çok kazanacağını düşünüyorum. İnşaat mühendisliği de bu konuda mutlaka işine yarar. Bir şekilde ev yapabilecek bütçen olsa kazancın iyi yerlere gelir.

Bunun dışında yine kazanırsın ama işini hakkıyla yapan belli insanlar hariç günümüzde müteahhitler inşaat mühendisini sadece tutması gerektiği için tutuyor. İyi bir inşaat mühendisi mi önemi yok onlar için. Benim sana tavsiyem dediğim gibi ya inşaatı yapmaya çalış, yada kendini gerçekten bu konuda geliştirip inşaat mühendisinin zorunlu olmasının sebebinin boş yere olmadığını bilen, cebinden önce insan güvenliğine önem veren kişiler ile çalış :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.