Şimdi Ara

inşaat mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar inşaat mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz ? ve mühendslikler için teknik üni ler daha iyidir diyolar yani bi boğaziçi mühendislikten de mi iyidir mesela itü deki bir mühendislik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jan!ssaRy -- 30 Ağustos 2020; 14:15:12 >

• babanın parası varsa mezun olduktan sonra yavaş yavaş şehrinizde binalar dikmeye başlarsınız.tanıdıklarımın hemen hemen hepsi öle.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jan!ssaRy -- 30 Ağustos 2020; 14:15:31 >
  • sakaryada okuyorum inşaat 3. sınıfım beklerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: PagosaJakmer

sakaryada okuyorum inşaat 3. sınıfım beklerim

e biraz açıklamada yapsaydın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jan!ssaRy

quote:

Orijinalden alıntı: PagosaJakmer

sakaryada okuyorum inşaat 3. sınıfım beklerim

e biraz açıklamada yapsaydın

yapayım kardeşim inşaat mühendisliği hiç bir zaman ölmeyen ölmeyecek olan bir meslektir.Günümüzde herkes küçük olsun benim olsun düşüncesiyle ev almak düşüncesinde hiç bir zaman iş bitmez inşaatta heleki ailen inşaat işleriyle uğraşıyorsa müteahhitlik yaparsın (ben öyle düşünüyorum okul bitince) prestijide vardır ayrıca ama çok zor bölümdür bunu söylemeden edemeyeceğim hele sakarya üniversitesinde okuyanlar varsa bilirler diğer üniversitelerde nasıldır pek bilemiyorum ben çok memnunum bu bölümü seçtiğimden içinden geliyorsa yaz gitsin

• İTÜ deki inşaat mühendisliği çok zordur.acayip zorlanırsın. artı zor iş bulursun piyasada ( tabii kendi şirketini kurmıcak ve ya kendi binanı yapmcaksan )
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kendi binamı yapmak için olmuyorum ki , kendi binanı yapmak için para lazım mühendis olmak değil. mühendise 3-5 milyar para gidiyo bina 600 milyar tutuyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jan!ssaRy -- 30 Ağustos 2020; 14:16:7 >
  • quote:

kendi binamı yapmak için olmiycam ki olursam kendi binanı yapmak için para lazım mühendis olmak değilki mühendise 3-5 milyar para gidiyo bina 600 milyar tutuyo

İyi bir bina 600 bin TL mi tutuyor ? Kaç daireli hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oranos

quote:

kendi binamı yapmak için olmiycam ki olursam kendi binanı yapmak için para lazım mühendis olmak değilki mühendise 3-5 milyar para gidiyo bina 600 milyar tutuyo

İyi bir bina 600 bin TL mi tutuyor ? Kaç daireli hocam ?

7daire 2 si dublex 1 dükkan bide bodrum kat dükkan deposu olarak var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jan!ssaRy -- 30 Ağustos 2020; 14:16:35 >

• quote:

neden zor işi buluyo hacı bi açıklasana
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoMeO_aLi

quote:

neden zor işi buluyo hacı bi açıklasana

nasıl yani ?
  • şantiyeden başka yerde çalışamassın sermaye yoksa kardeş bence geleceğin mesleği bilişim teknolojileri yani bilgisayar mühendisliği ve elektirik elektronik benim görüşüm bu. hakkımızda hayırlısı olsun.
  • inşaat mühendisliği şantiye demek değildir.
    Şantiye + Büro kısmı vardır.
    İnşaat mühendisliği mezunu sadece toz toprakta çalışmaz
    Onlarca çalışma alanı var.
    Şantiyede olur , karayollarıda olur , yalıtım işide olur, mimarlıkta olur,laboratuar işi de olur, mütehayyitlikte olur,dış cephe kaplama işi de olur ... vs vs

çalışma alanı çok geniş yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jebote -- 5 Ağustos 2010; 14:06:53 >
  • Bilgisayar Mühendisliği hakkında şunu söylemek isterim. Okuması sancılı bir bölümdür, hayata lanet edebilirsiniz. Ayrıca bilgisayar konusunda kendinizi aşırı derecede geliştirip bir şeyler elde edemezseniz, ve ya çok yetenekli değilseniz; alacağınız para en fazla 1500-2000 liradır. O kadar çileye de değmez bu paralar... O yüzden geleceğin mesleği olayına takılıp hemen girmeyin, pişman olabilirsiniz.

İnşaat mühendisliği konusunda şunu söyleyeyim: geçen biri konu açmıştı İngiltere'de master yapmış biri iş görüşmesine gittiğinde teklif edilen rakam 800 TL. Ülkemizde mühendislerin hakkı verilmiyor, ayağa düşmüş meslek diye bakılıyor. O yüzden Rusya gibi gelişmiş ülkelerde çalışma imkanınız olursa İnşaat Mühendisliği çok iyi bir seçim olabilir. Tabi diplomanızın uluslararası denkliği varsa...
  • İşsiz kalmazsın.Gayette güzel paralara çalışırsın merak etme.Devlet çoğu zaman en fazla inşaat mühendisi alır
  • bende inşaat yazdım. çevre var. işsiz kalacağımı sanmıyorum. gelirse köşe, gelmezse rezil olurum...
  • @rd@ @ kullanıcısına yanıt

Hocam pişman mısın peki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle tebrikler hocam 10 senelik konuyu güzel hortlatmışsınız.

Mesajlara baktım da, ilginçmişiz gerçekten çocukken. Ne üslup, ne noktalama, ne imla var yazdıklarımda, utandım kendimden .

Ben 2015 yılında İTÜ endüstri mühendisliğinden mezun oldum. Yaklaşık 6 yıldır yazılım ve yapay zeka alanında çalışıyorum. Kısaca bayaa bir farklı yöne gittim diyebiliriz .

Yeni okuyacak arkadaşlar sizin için ise 10 yılda çok şey değişti diyebilirim. Nasıl 30 yıl önce tekstil mühendisliği, 20 yıl önce bilgisayar mühendisliği popülerdiyse, 10 yıl önce de inşaat mühendisliği çok popülerdi. Çünkü ciddi bir inşaat furyası vardı. Şu anda geldiğimiz noktada, 2011 yılında inşaat okuyan arkadaşlarım ciddi iş sorunları yaşadı. En yakın arkadaşım esnaflığa geçti.

Sözün özü furyalara kapılmak yerine, kendinizi tanıyın imkanları kullanın ve işinizi sevdiğiniz için yapın, para zaten kazanılıyor. Bunu 5-6 yıldır çalışan birsi olarak çok rahat söyleyebilirim. Ben kendimi çok şükür ki yolun başında buldum ve sevdiğim bir mesleğim var.

Az kalsın baskı ile tıp okuyacaktım ve eminim ülkemizde bir çok böyle insan var. Yazsaydım, Sonucu ise muhtemelen hüsran olacaktı. Bu yüzden dediğimi iyi düşünün, kendinizi tanıyın ve uygun mesleği seçin. Her meslekte para kazanan insan bulunur önemli olan severek hakkıyla yapmaktadır. Hayat da çok fazla fırsata gebedir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Jan!ssaRy kullanıcısına yanıt

Bence güzel bir meslek seçip üstüne bu devirde doğru yolu bulmuşsunuz. Ben de İTÜ'lüyüm. İnşaat Mühendisi değilim ama olan arkadaşlarıma bakıyorum sadece birisi beş senede güzel bir kariyer yaptı. Gerisi hep inşaatla alakasız kariyer yapma yoluna gittiler / gitmek zorunda kaldılar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.