Şimdi Ara

İnşaat Mühendisi Öğrencisi İçin Notebook Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
2.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu sene hazırlığı bitirip bölüme geçen bir arkadaşım için notebook bakıyorum ama oyun notebooku olmayacağı için sizlere sormak istedim. AutoCAD , Sta4CAD , MS Project vede basit düzeyde 3ds Max programlarını kolayca kullanabileceği bir bilgisayar arıyoruz.

Bütçe 2400 TL

Konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlardan önerileri bekliyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşım tam böyle bir konu açacaktım . Seninkini görünce iyi oldu . Aynı seviyedeki programları kullanmak için biz de cihaz arıyoruz .

Daha önceden Toshiba kullanıyorduk . Gayet memnunuz . Sanırım yine Toshiba olacak ama bilen arkadaşlarımızın tabiki tavsiyelerini bekliyoruz .
    Bütçemiz 3000 civarı . Ama aynı cihazı biz 3000 yerine başka bir arkadaş tavsiyesi ile 2000 e alabilirsek neden olmasın .

Bekliyorum arkadaşlar önerilerinizi

• Zaten oyun laptopları aynı zamanda mühendis laptoplarıdır gücünden ötürü

• LordOctosi
    sana tavsiyem kardeşim 1100 lük laptoplardan al.bende inşaat mühendisliği okuyorum 4.sınıfın basına kadar kullanacağın max program autocaddir ki buda zaten basit bir programdır.bence laptopun varsa yeni bişey alma ama laptopum yoksada da dediğim gibi 1200 lük bişey al.teknoloji cok cabuk gelişiyor 3.sınıftayken en kralını alırsın şimdiden o kadar para verme çünkü 3. sınıfa kadar yapacağın şey genelde film izlemek olacak.verdiğin para boşuna gider teknolojin eskir

not:aşırı yuksek oyun oynamassın diye düşünerek yazdım oyun oynarım dersen tavsiyerim baska olur

1200 liraya laptop tavsiyem dehttp://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-g510-59-405833-notebook

• elkarun E kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğinize bakarsak gt750 m veya gtx ekran kartları oyunlarda gösterdiği yuksek performansı bu programlarda da gösterir. Doğru mu ?

• ahs3460 A kullanıcısına yanıt
    Birazdan soruyorum hocam arkadasa

• arkadaşlar demek istediğimi tam anlatamadım herhalde,örnek vererek anlatayım.mesela şimdi gittiniz 2000 lira verdiniz 750m li bilgisayar aldınız iyi bilgisayardır performansı da iyidir ama autocad de benim önerdiğim bilgisayarla o bilgisayarın performansı aynı olarak, çünkü ileri bi autocad kullanmayacaksınız.Ne zaman peki programları ileri şekilde kullanacaksınız 3.sınıfın sonunda 4. sınıfın başında.İşte o zaman da 750m ekran kartını beğenmeyeceksiniz. 2 milyar verim alacağınıza 1200 verin 2.5 sene kullanın. satın 650ye filan sonra alın en kralını. Erkenden iyi özellikli laptoplara para verirseniz özelliklerini cok kullanmadan teknolojiniz eskir.Şimdiden programlar için çok yuksek miktarlı makine almayın çünkü o programları kullanamazsınız zaten boşuna yatırım olur.Programlar için örnek vermek gerekirse sap2000 kullanmanız için statik-mukavemed-yapıstatiği1-yapıstatiği2 alıp üstüne yapıstatiği 3 öğrenmen lazım yane bu programı deha değilsen 4. sınıftan önce kullanamzsın. bu dersleri 4 de geçtiğinde bitirmiş olacaksın o yuzden cok para vermeyin derim ama karar sizin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • LordOctosi kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim mühendislik progranları türüne göre bak ben hepsini yazıcam ama hepsine lazım değil üst düzey mühendislik için kapasitesi iyi 3.7 üstü çekirdek 32 GB ram 4 GB veya üstü özel ekran kartları var 3100k falandı galiba adı ama bunlar çok üst düzey sen kendi açından bakarsan iyi bir çekirdek 4 gb kapasiteli iyi bir ekran kartı , orta düzey RAM denebilir . laptop olarak galiba 4 GB ile 2 GB nin farkı mühendislik programlarında oluyor atıyorum sen 2 GB de 5kx5k yapıyorsan 4 te 10kx10k yapabilirsin ( bu 3100k da 1milyonx1milyon su galiba :)) kısacası asus n550jk olabilir ama onun da ekran kartı ddr3 siz benim dediğim özelliklere yakın arayın bir kaç kişiye daha sorup alın

Hocam sizin söylediğiniz kartlar profesyonel kartlar. O kadar ucmamiza gerek yok. AutoCAD de sorun cikarmasa 3 sene yeter gibi :)

• LordOctosi kullanıcısına yanıt
    Eğer öyle ağar bir şey istemiyor sanız zaten ünidesiniz macbook lara bakın pahalı gelirse çok temiz ve ucuz 2.el ler var malum millet Mac ine gözü gibi bakıyor
    Edit : bu arada autcad benim teldede var :) be derece bilmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elkarun -- 16 Haziran 2014; 23:19:21 >
    Hocam 0 Mac ağır gelir arkadaşa İkinci el için bir yorum okumuştum. Kimse Mac'ini durup dururken satmaz illaki bir sorunu vardır diyordu :)

• sana 1 adet 167d lazım gibi gözüküyor

Asus N550JK-CN167D http://www.ebrarbilgisayar.com/asus-n550jk-cn167d-notebook-pmu308499

alternatif olarakda

Monster Abra A5 V1.1 15.6 http://www.ebrarbilgisayar.com/monster-abra-a5-v11-156-notebook-pmu313943

• quote:

Orijinalden alıntı: LordOctosi

Hocam 0 Mac ağır gelir arkadaşa İkinci el için bir yorum okumuştum. Kimse Mac'ini durup dururken satmaz illaki bir sorunu vardır diyordu :)

bende otocad 2013 yuklu ve laptobun onundekı bılgılendırıcı yapıskanda intel core i5-480m , nvidia geforce gt 420m , 4gb ddr3 ram felan yazıyo . yani bu laptopda calısıyorsa 2 bın lıra alacagın laptopda hayli hayli calısması lazım . Ama soyle bısı var bızım okuldakı otocad programları 2007 yılınınkı felandı cok iyi olmayan masaustu pclerde calısma yapıyorduk yani otocadı cok abartmanıza gerek yok . yukardakı yorumlarda arkadasın dedıgı gıbı ılk 3 sene programla pek ısınız olmaz bence . tabi dersler-isleyısler okuldan okula farklı olabılır .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istisnalarKaideyiBozmaz -- 17 Haziran 2014; 18:36:56 >

• Hocam maalesef 2600 asus bütçeyi aşıyor Monster ı zorlayabilsek bile işletim sistemi Linux olunca arkadaş sıcak bakmiyor. Orijinal Windows takıntısı hâlâ daha bir çok kişi de var maalesef

• istisnalarKaideyiBozmaz kullanıcısına yanıt
    Hocam bende aynı fikirdeyim ama arkadaş tej laptopla okulu bitirmeyi kafasına takmış maalesef Abisi, 2 kuzeni böyle yapınca bunada baskı yapmışlar iyi bisey alalim diye

• quote:

Orijinalden alıntı: LordOctosi

Hocam bende aynı fikirdeyim ama arkadaş tej laptopla okulu bitirmeyi kafasına takmış maalesef Abisi, 2 kuzeni böyle yapınca bunada baskı yapmışlar iyi bisey alalim diye

O zaman iyice araştırsın hocam laptobu aldığında keşke sunu alaydım felan demesın :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ahs3460

LordOctosi
    sana tavsiyem kardeşim 1100 lük laptoplardan al.bende inşaat mühendisliği okuyorum 4.sınıfın basına kadar kullanacağın max program autocaddir ki buda zaten basit bir programdır.bence laptopun varsa yeni bişey alma ama laptopum yoksada da dediğim gibi 1200 lük bişey al.teknoloji cok cabuk gelişiyor 3.sınıftayken en kralını alırsın şimdiden o kadar para verme çünkü 3. sınıfa kadar yapacağın şey genelde film izlemek olacak.verdiğin para boşuna gider teknolojin eskir

not:aşırı yuksek oyun oynamassın diye düşünerek yazdım oyun oynarım dersen tavsiyerim baska olur

1200 liraya laptop tavsiyem dehttp://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-g510-59-405833-notebook

Tamam autocad basit bir programa ama renderlik işi olursa önerdiğin türdeki bilgisayarlarla ölüm olur render işi.
    Renderlık işlerin olacaksa Monster al derim 4 yıl seni fazlasıyla idare eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: wRedzus

quote:

Orijinalden alıntı: ahs3460

LordOctosi

Tamam autocad basit bir programa ama renderlik işi olursa önerdiğin türdeki bilgisayarlarla ölüm olur render işi.
    Renderlık işlerin olacaksa Monster al derim 4 yıl seni fazlasıyla idare eder.

inşaat mühendisliğinde mimamarlık gibi render alınmaz o yuzden gerek yok bence.Ayrıca ne bilgisayarla ne render alan arkadaslar varki inanamazsın.Ben 4. sınıfa kadar hiç render almadım mesela.Ama almak isteyen alsın monster iyi bilgisayardır ama bence erken o kadar para vermek için

• Hocam arkadaşında dediği gibi render kullanılmıcak 4. sınıftan önce. Arkadaş illaki güzel birşey olsun diyince böyle bi pcye denk geldim, daha önce görmemiştim. Ekran kartı diğerlerine göre çok iyi ama i5. Açıkçası ben i5 ile i7 arasında çok bir fark olacağını zannetmiyorum. Sizin düşünceleriniz ne ? Kronik bir sorunu, ısınma sorunu gibi problemleri var mıdır acaba ?

http://www.vatanbilgisayar.com/acer-v3-772g-notebook-core-i5-4210m-26-ghz-12gb-1tb-173-2gb-w81-notebook.html?srt=UP#ozellikler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordOctosi -- 18 Haziran 2014; 0:51:17 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.