Şimdi Ara

İNŞAAT MÜH. MI MAKİNE MÜH. Mİ ?? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
3
Favori
39.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hakan-_-

Arkadaşlar İnşaat mühendisliği ile Makine Müindisliği Puanları aynı sayılr (çoğu üni için) fikirleriniz varsa neler demek istersiniz

Hangsi daha geleceğe yönelik

Hangisinin Maaşı daha yüksek oluyo(en azından devlette)

Hangisinin İş İmkanı,Şartları Daha iyi

Fikirlerinizi bekliyorum

Birde Üni Önemlimidir Bu bölüm İçin

İnşaat Mühendisliği okuyorum ama tarafsız olmaya çalışçam
    İkisi de kolay kolay bitmeyecek meslekler, iş imkanı bence eşit gibi, maaş devlette eşit (tüm mühendislerin eşit diye biliyorum)

İş imkanı projeci olursan inşaatın daha iyidir ama gidipte şantiyede yaparsan işini o zaman makinenin daha iyidir gibime geliyor, Üniversite her zaman önemlidir ama düşük puanlı olup da kaliteli hocaları sağlam da birsürü üniversite var:

Sonuçta iki mühendislikte çok köklü ama iş sonunda sende biter, klasik olacak ama çizim yeteneğin nasıl mesela, 3D düşünebiliyormusun. İki mühendislik için de önemli olmakla bearber çizim inşaatta biraz daha ön planda sanki. Ve iki mühendislik dalında da ingilizcen çok iyi olacak artık söylemeye gerek yok ama + bir dil de çok önemli (makine için almanca inşaat için rusçayı öneririm)

• quote:

Peki Kimya Yada Gıda Müh. ni Önerir misin ??

senn maaşın ne kadar acaba çünkü buda önemli malesef her nasl mesleği sevmek önemliyse

makine ve kimya için Isparta Üni Nasıl

Gıda Müh. ni önermem , çoğu yerde veteriner - ziraat müh. ve/veya gıda alanında çeşitli alanlardan mezun olmuş kişiler çalışıyor.

Ama Kimya Müh. parlak olabilir.. daha geniş çalışma alanı olduğu muhakkak.
  • quote:

Arkadaşlar İnşaat mühendisliği ile Makine Müindisliği Puanları aynı sayılr (çoğu üni için) fikirleriniz varsa neler demek istersiniz

Fikirlerinizi bekliyorum

İnşaatı seç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssff_allthing

quote:

Orjinalden alıntı: hashus1099

arkadaş sen çok uç örnekler veriyorsun.

bir ege, bir 9 eylül, bir osmangazide okuyan adam ya da konya veya ktü de okuyan bir adam ile bir itü ya da odtüde okuyanın öyle çok fark vereceğini düşünmüyorum.

bir de okumuş olmak için üniversiteye gidenlerle benim kast ettiğim kişileri karıştırma.
    bir de 280 ile hangi ee bölümüne nasıl girilmiş onu merak ediyorum. özelse normaldir.

öss kesinlikle ölçücü bir kriter değildir üniversite için.

İtünün,odtünün verdiği mühendislik eğitimi ile ktü yada selçuk üniversitesi nasıl bir tutuyorsun..Ben demiyorum ki ktü yada konyada okuyan adam itü yada odtü mezunu ile yarışamaz..Eğer adam gibi derslerini çalışırsa,kendini geliştirirse onları bile geçebilir..Ama benim dediğim nokta şu;istersen kendi arkadaşlarımdan örnek verim..bi arkadaşım ktü inşaat müh. i.ö mi kazandı..Diğer arkadaşımda odtüyü..İkisini karşılaştırma yaptığımda arada bir kere biraz da olsa zeka farkı var..odtüde okuyan arkadaşım gerçekten iyi derecede fizik ve matematik biliyor..Sonuçta mühendislik eğitiminde temel fizik,matematik derslerini görecekler..Sonuçta bu dersleri algılamanın össden pek farkı olmıyacak..Ktü inşaatı kazanan arkadaşım fizikteki dinamik konusunu zar zor yaparken aynı şey ünide göreceği derslerdede olacak..Sanırım sen de müh. okuyorsun ve derslerin ne kadar ağır olduğunu biliyorsundur...Ben burada algılama olayından bahsediyorum..Sen bana şimdi diyebilirsin ki ktüde okuyan arkadaşın çok çalışarak odtüde okuyan arkadaşının seviyesine elebilir..Bende sana derim ki odtüde okuyan arkadaşım ktüde okuyan arkadaşım kadar oda çalışırsa ne olacak..Sonuçta odtü birincisiyle konya yada ktü birincsi aynı kalitede müh. olamıyacak..Bak kendisini geliştirirse boğaziçinde okuyan adamlarıda geçebilir ama bunlar çok istasna durumlar..Ktüde okuyan arkadaşım ders çalışmaktan nefret eden,fiziği sevmeyen ve zar zor yapabilen birisi...Öss sınavına 4 yıl çalışmış ve 370 puan almış adamlar olabilir..Ama bu tür adamlar zaten çalışmaktan nefret etmezler..Sen bana çok istisna örnekler veriyorsun..Bir oranlama yaparsak odtü inşaattan mezun olan adamların en az %50 si konya inşaattan mezun olanlardan daha iyi olacaktır..Ben üniversiteyi yüceltmiyorum ama odtüyü,boğaziçini kazananların çoğu orayı kazandık diye dersleri boşlamamazlık yapmazlar..Onlar hatta daha çok çalışırlar..Bugün fen liselerine yapılan bir matematik sınavı ile düz liselere yapılan bir matematik sınavının zorluk seviyesi nasıl aynı değilse odtüde okuyan adama yapılan vize sınavı ile ktüde okuyan adama yapılan vize sınavının zorluğu aynı değildir..Yada şöyle yapalım.Konyada makine müh. okuyanlara yapılan sınavı odtüde okuyana,odtüde okuyana yapılacak sınavı konyada okuyana yapalım..O zaman aradaki başarı oranını çok rahat görürüz..Ben böyle düşünüyorum hatta zaten böyle..Çevremde gördüklerim olmasaydı böyle demezdim..Benim odtü inşaattan mezun olan bir tanıdığım mezun olduktan sonra 6-7 ay bir şirkette çalıştı ve şimdi askerliğini yapıp başka bir şirkete geçti ve en az 2.5 milyar maaş alırken,diğer bi tanıdığımda doğuda bir üniden mezun olup askerliğini yaptığı halde hala iş arıyordu.Sonuçta iyi ünlerde okuyan öğrencilerin en az yarısı kaliteli,ders çalışmayı seven insanlar...Dolayısıyla adamlar kendilerini diğer anadoluda okuyanlara göre daha çok geliştiriyorlar..Hatta bu forumda bir arkadaş anadoluda bir ünide müh. okuyordu ve adamın dediğ şey;ben itüde,odtüde okuyan adamlara karşı daha çok çalışmak zorunda olduğumu anladım demişti..Sence o arkadaşın okuduğu yerde kaç kişi böyle diyor..Ben böyle düşünüyorum,sende kendince başka türlü düşünebilirsin..Herkes sonuçta isediğini düşünebilir..
    @scary.;Ben kimseye laf atmadım yada orada okuyanı küçümsemedim...İş her zaman öğrencide biter..Ama ünilerdeki hocalrın kalitesi ve verdiği imkanlarda sonuçta önemlidir..

Senin ne kadar çok tanıdığın varmış. Odtüde okuyan selçukta okuyan ktüde okuyan diclede okuyan....

hatta kocaeliden mezun arkadaşı 1000 lira alıyormuşta..
    ytüden mezun arkadaşı 3000 lira alıyormuş...

görende sanacak işin içine girmiş gibi bilgelik taslıyor.hepsi yalan kendi tezlerini kanıtlamak için uydurduğu hikayelerden başka hiçbirşey değil.

1) İnşaat-Makine müh'de üniversite ismine çok bakmazlar.Bakan elbet olur istisnalar kaideyi bozmaz.
    2)olarak Ktü-Selçukta okudunmuda odtüyle karşılaştırıyorsun.
    3)olarak sektörü ne kadar biliyorsun?

puana göre sallıyoruz sadece başka hiçbirşey yok.hangisinin puanı yüksekse o en iyisidir.

• Makine Mühendisliği forever.Ölüyoruz beyler finallerde başladı gelin gelin
  • quote:

Fikirlerinizi bekliyorum

Şöyle kocaman bir "düzeltme" yapayım . Bilgisayar Mühendisliği İYTE yi kazandım taa 2 yıl önce , Bu bahsettiğim 2 meslekte olmadı ama topic devam etsin tabikide :))

İnşaat daha hafif gibi duruyor.Para da çok diyorlar.

İnşaatı seç.

• quote:

Fikirlerinizi bekliyorum

Şöyle kocaman bir "düzeltme" yapayım . Bilgisayar Mühendisliği İYTE yi kazandım taa 2 yıl önce , Bu bahsettiğim 2 meslekte olmadı ama topic devam etsin tabikide :))

Hangisini seçtin kardeş cevap yazarsan sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: emredici

quote:

Orjinalden alıntı: ne@rmiss

makina aslında tüm mühendisliklerin anasıdır ilk mühendislik dalıdır

bunu temellendirmeni rica ediyorum..

İstanbul Teknik Üniversitesinin ilk olarak Makine mühendisliği açması ve akabinde oradan elektrik-elektronik-endüstri vs gibi mühendislikler çıkması gerekeni açıklıyor bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rashta

quote:

Fikirlerinizi bekliyorum

Kardeşim Bilgisayar Mühendisliği seçtim ikisinden biride olmadı sağlık olsun konu ilerlesin tabikide o zamanlar çok kafam karışmıştı benim faydalı olmuştu burası :))

• Devlette ikisinin de maaşı aynı farketmez. Özelde ise farkediyor ama makinenin ya da inşaatın daha çoktur diyemem. O kişinin kendini geliştirmesine bağlı. Zorluk açısından bakarsak Makine Mühendisliği'ni okumak daha zordur. Puan olarak Makine mühendisliği biraz daha yüksekten alır. Çalışma ortamı olarak çok farklı olsa da zorluk dereceleri aynıdır. Biri ofis-şantiyedir diğer ofis-fabrikadır. Her iki alanda da özel sektörde kendi şirketini kurabilir ve 1 yılın sonunda yat alabilirsin. Ek olarak Makine Mühendisliğinin çalışabileceği sektör sayısı biraz daha fazladır. (Otomotiv, savunma sanayii...) Kısacası iş sana kalmış neyi seviyorsan git onu oku bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaptainPricex

quote:

Orijinalden alıntı: emredici

quote:

Orjinalden alıntı: ne@rmiss

makina aslında tüm mühendisliklerin anasıdır ilk mühendislik dalıdır

bunu temellendirmeni rica ediyorum..

İstanbul Teknik Üniversitesinin ilk olarak Makine mühendisliği açması ve akabinde oradan elektrik-elektronik-endüstri vs gibi mühendislikler çıkması gerekeni açıklıyor bence

Verdiğin bilgi doğru değil.
    Teknik üniversite'nin ilk açtığı bölüm inşaat mühendisliğidir.
    Bölüm kodu da 01'dir.

• quote:

quote:

quote:

Fikirlerinizi bekliyorum

Kardeşim Bilgisayar Mühendisliği seçtim ikisinden biride olmadı sağlık olsun konu ilerlesin tabikide o zamanlar çok kafam karışmıştı benim faydalı olmuştu burası :))

Hadi ya öyle mi :)

Memnun musun peki Bilg. Müh'ten

• Bife su var krizde bile en Fazla buyumeyi insaat gosterdi sektorde her sene artio insaatin buyumesi bide kentsel donusumler deprem dolayisiyla guclendirmeler vs onem kazandi insaatta is skntin olmaz ve insaat cok zevkli bi bolum bayan olarak ben bile santiyecilikten zevk aliorum sen dusun artk :) makineci arkadslarimdan uzatmayan yok valla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devlet kadrosunda çalışmak istiyosan DSİ,karayollrı,tcdd,ilözel idaresi,gibi kurumlarda çalışma imkanın var,devlette makina ve inşaat arasında hiç bir fark yoktur iki mühendislik dalında çalışanda aynı standartlarda ve aynı maaşı alıyor , AMA ÖZELDE çalışıcaksan inşaat daha iyi!
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Fikirlerinizi bekliyorum

Hadi ya öyle mi :)

Memnun musun peki Bilg. Müh'ten

+1 iş olanakları okuma kolaylığı ve maaş durumları ? okuyan biri okarak kısaca yazarsan sevinirim

• quote:

Fikirlerinizi bekliyorum

Bence Makineyi seç ama sen bilirsin.

• Konu 2008 açılmış ve şimdi aradan 6yıl geçti ikisi arasında karşılaştırma yapmaya kalksak aynı cümleleri söylemek mümkün değil. Makine mühendisliği okuyan biri olarak şunu söylemeliyim ki şuan yerlerde. Artık çok düşük puanlar ile kazanılabilecek bir bölüm. İnşaatın puanıda düştü ama makine kadar değil. Ve en önemlisi teknoloji fakültelerine verilen imza yetkisi. Senede 10binden fazla mezun veren makine mühendisliği için bu durum çok kötü oldu. Makinenin alt dalı inşaatdan daha fazla ve dolaylı olarak zaten fazla olan makine mühendisi mezun sayısı dahada artacak. Birde teknik öğretmenlere açılan mühendislik kapısı yani mühendislik tamamlama. Buradada karşılaştırma yaparsak makine mühendisliğinin şanssız olduğu apaçık ortada. Peki bu kadar mezuna karşılık iş imkanları nasıl? En basitinden kariyer.net de iş ilanlarına bakarsak yüz kişi kadar makine mühendisliğinin daha çok iş ilanı var. Mezun sayısı ile orantı yaptığımız da inşaat mühendisliği daha şanslı bunun en büyük sebeplerinden biri tabi ki kentsel dönüşüm. 15yıllık bu planlar inşaat mühendisliğini makinenin
    Önüne geçmesine neden oluyor. Hatta değil makinenin şuanda inşaat diğer mühendisliklerinde önünde. Birde bizim ülkemizde inşaatın en büyük avantajı yurtdışında çalışma imkanı. Yukarıda bir arkadaşın belirttiği gibi rusya orta asya gibi bölgelerde türk inşaat firmaları bu bölgelerde çok güzel işler yapıyor ve buradaki inşaat mühendisleri oldukça iyi paraya çalışıyorlar. Makine mühendisliğinin de tabiki yurt dışı imkanı var inşaat kadar değil yani inşaat kadar değil derken bizimkiler dışarıda inşaat sektöründe daha iyi olduğu apaçık ortada.

• Selamun aleyküm arkadaşlar mezun olduğun okul farkını çok ön planda tutmuş gerçektede öylemi sonuçta her okul aynı eğitimi vermiyor mu birde ben lise son sınıf öğrencisiyim inşaat düşünüyorum sizce mantıklı mı ozelde veya devlette is bulunur mu bölüm 4 yıl 4 yıl sonra gidişat nasıl olur maaş insanı tatmin eder mi beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim saygilarimla teşekkürler.

• Arkadaş ne gunler geçti be :)

Şu an Bilgisayar Mühendisi olarak SAP sektöründe çalışmaktayım.
    Bilgisayar gelin yazılım derya deniz 😁

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.