Şimdi Ara

Insaat muh bitisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben 2017 yilinda yildiz ingilizce insaata 22bin ile girdim.su an baktigim kadariyla 80bine yakin insanlar almislar.Bu sene oylesine girip iu hukuk kazanmistim.Keske gitseydim diye kafayi yiyorum.Bir meslegin icine nasil edilir gormus olduk.bu sene cok calisip baska bir bolume gecicem.21 yasinda da olsa baska bir bolume 0dan baslicam.Burdan meslegin icine edenlere selam olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quespif -- 7 Ağustos 2019; 7:10:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir kere şu mantık yanlış,"ya ben 20k ile girdim adamlar 80k ile giriyor o zaman benim bölüm çöp oldu.".Bölümün kalitesini oraya giren insanlar belirlemez,onlar öğrenci profilini belirler sadece.Senin öğretim üyelerinde bir değişiklik yoksa bunu kafaya takmaya gerek yok.Ha,inşaat sektörü bitti mi? Bence hayır.Sadece hükümetin yanlış politikaları yüzünden geriledi.İnşaat sektörü kolay kolay bitmez.Adı üstünde Civil engineering.Yani bir bakıma medeniyet mühendisliği.İnsanlar var oldukça yapım ve yıkım da var olacağından sektör bitmez.Eğer iyiysen iş de bulursun.Bu saatten sonra 0'dan üniversite okumaya çalışmak senin için daha riskli olabilir,o yüzden diyorum.
    Yaklaşık 3 senedir şantiyecilik ile uğraşıyorum inşaat mühendisiyim bu konuda 1-2 şey söyleyeyim dedim.

Evet arkadaşlar türkiye şu anda ekonomik belirsizlik içerisinde dolar fırladı, çoğu zamlar insanlara daha yeni yeni yansıyor doların fırlamasından 2-3 ay sonra enflasyonda yavaştan yükselmeye başladı ve aynı gidişat uzun süre devam edecek olduğunun sinyalleri geldi. belki 1-2 sene boyunca ülke ekonomisi içine kapanacak yabancı yatırımcı ülkeden çıkmaya çalışacak dolar dahada yükselecek gibi farklı belirsizlikler mevcut(yaz ayı ülkeye döviz getirdi fakat çok sürmez)

Bu olaylar bütün sektörleri etkiledi belirsizlik içinde firmalar iş yapmaz birde ekonomik krizler en çok inşaat sektörünü vurur her zaman çünkü hammadde üretimi olmayan bir ülkeyiz bütün inşaat malzemeleri malesef ki dolara bağlı olarak yükseldi. Enflasyon artışı işçilik fiyatlarını arttırdı(işsizlik de cabası) ve herhangi bir iş kalemi için birim fiyatlar neredeyse 2 katına çıktı. bu sebeplerden ötürü sektörde çok fazla işçi ve teknik personel işten çıkarıldı eskiden millet iş beğenmezdi inşaat sektöründe kafası attığı zaman işten çıkar uzun zaman geçmeden yine dolgun maaşlı iş bulurdu şu anda kimse yerinden kıpırdamıyor

Neyse inşaat mühendisliği kazanan ve okuyacak arkadaşlara tavsiyem akıcı ingilizce konuşabilecek, yazışabilecek şekilde ingilizce ve teknik dil öğrenmeleri ayrıca dışarıdanda olsa sektör ile alakalı gelişmeleri takip etmeleri iş kalemlerini, imalatların nasıl yapılması gerektiğini öğrenmeye çalışmaları olacaktır. İnşaat sektörü böyle devam etmez 2-3 seneye tekrardan inşaat canlanmaya başlayacaktır.

İnşaat düşmanı arkadaşlar fabrika,altyapı,üstyapı,karayolu,baraj,hastane gibi bütün yapıları inşaat mühendisleri yapıyor arkadaşlar bizim sektör gelişmekte olan ülkeler için vazgeçilmez bir sektördür sadece konut fazlasına bakarak inşaat mühendisliğinin yada sektörün karalanması çok basit, bizler sadece konut yapmıyoruz. inşaat mühendislerinin görevi emniyetli,ekonomik ve estetik yapılar ortaya çıkarmaktır. Türkiye deprem bölgesinde olduğundan ötürü bizlere her zaman iş düşecektir eski yapılar yıkılır yenileri yapılır vs. Zaten türkiyenin en zengin şirketleri arasında gıda ve inşaat sektöründe başı çeken firmalar gelir arkadaşlar. Şu anda inşaat sektörünün eskisi gibi olması için biraz zaman geçmesi gerekmektedir.
  • bende aynı durumdayım dostum 140 bin ile 2017 de yerleştim. çok iyi bir sıralama değil ama bir sene sonra 240 bin oldu sıralama ve direk bırakma kararı aldım bu sene tekrar hazırlanıyorum
  • Şu an inşaat sektöründen herkes nefret ediyor bu da bir sebep ama 5 6 yıl sonra yeni mezunlar ortaya çıktığında onlardan çok daha iyi olacağınız için şansınız var bence. Sanki hiç mi emekli olacak inşaat mühendisi yok.

• yvz_1149 Y kullanıcısına yanıt
    40 yaşındaki inşaat mühendisleri bile şuan iş bulamıyor. Sektör o kadar kötü bir duruma geldi. Sıralamaların bu denli sarsılmasından belli bir şey.
  • Su an staj goruyorum.Bizim santiye sefini(bu adam 15 yillik insaat muhendisi calistigi otoparklar demiryollarini daha baska bir suru projeyi saysam dudaginiz ucuklar) isten cikartmaya geldiler bugun.O adam bile ne yapacagini kara kara dusunuyor

• Hocam her yer binaya doydu şuan türkiyede 1milyon tane boş ev olduğunu biliyorum yalan olmasın ama . 2009-2019 arası patladı inşaat sektörü o dönemde kapak atanlar yolunu buldular .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Castielqq

Hocam her yer binaya doydu şuan türkiyede 1milyon tane boş ev olduğunu biliyorum yalan olmasın ama . 2009-2019 arası patladı inşaat sektörü o dönemde kapak atanlar yolunu buldular .
    Haklisin dostum bu hukumet meslegi bitirdi

• İnşaat Mühendisliği bu kadar düşmüşken yazılır, ilk yıl ortalama kasılır ve yatay geçiş yapılır. Özet bu.
  • Yaklaşık 3 senedir şantiyecilik ile uğraşıyorum inşaat mühendisiyim bu konuda 1-2 şey söyleyeyim dedim.

Evet arkadaşlar türkiye şu anda ekonomik belirsizlik içerisinde dolar fırladı, çoğu zamlar insanlara daha yeni yeni yansıyor doların fırlamasından 2-3 ay sonra enflasyonda yavaştan yükselmeye başladı ve aynı gidişat uzun süre devam edecek olduğunun sinyalleri geldi. belki 1-2 sene boyunca ülke ekonomisi içine kapanacak yabancı yatırımcı ülkeden çıkmaya çalışacak dolar dahada yükselecek gibi farklı belirsizlikler mevcut(yaz ayı ülkeye döviz getirdi fakat çok sürmez)

Bu olaylar bütün sektörleri etkiledi belirsizlik içinde firmalar iş yapmaz birde ekonomik krizler en çok inşaat sektörünü vurur her zaman çünkü hammadde üretimi olmayan bir ülkeyiz bütün inşaat malzemeleri malesef ki dolara bağlı olarak yükseldi. Enflasyon artışı işçilik fiyatlarını arttırdı(işsizlik de cabası) ve herhangi bir iş kalemi için birim fiyatlar neredeyse 2 katına çıktı. bu sebeplerden ötürü sektörde çok fazla işçi ve teknik personel işten çıkarıldı eskiden millet iş beğenmezdi inşaat sektöründe kafası attığı zaman işten çıkar uzun zaman geçmeden yine dolgun maaşlı iş bulurdu şu anda kimse yerinden kıpırdamıyor

Neyse inşaat mühendisliği kazanan ve okuyacak arkadaşlara tavsiyem akıcı ingilizce konuşabilecek, yazışabilecek şekilde ingilizce ve teknik dil öğrenmeleri ayrıca dışarıdanda olsa sektör ile alakalı gelişmeleri takip etmeleri iş kalemlerini, imalatların nasıl yapılması gerektiğini öğrenmeye çalışmaları olacaktır. İnşaat sektörü böyle devam etmez 2-3 seneye tekrardan inşaat canlanmaya başlayacaktır.

İnşaat düşmanı arkadaşlar fabrika,altyapı,üstyapı,karayolu,baraj,hastane gibi bütün yapıları inşaat mühendisleri yapıyor arkadaşlar bizim sektör gelişmekte olan ülkeler için vazgeçilmez bir sektördür sadece konut fazlasına bakarak inşaat mühendisliğinin yada sektörün karalanması çok basit, bizler sadece konut yapmıyoruz. inşaat mühendislerinin görevi emniyetli,ekonomik ve estetik yapılar ortaya çıkarmaktır. Türkiye deprem bölgesinde olduğundan ötürü bizlere her zaman iş düşecektir eski yapılar yıkılır yenileri yapılır vs. Zaten türkiyenin en zengin şirketleri arasında gıda ve inşaat sektöründe başı çeken firmalar gelir arkadaşlar. Şu anda inşaat sektörünün eskisi gibi olması için biraz zaman geçmesi gerekmektedir.

• Çevremdekere de aynı şeyi söylüyorum. Buraya da yazayım. Gerçekte olan şeylere bakıp yorum yapın 50-80k oldu diye değil.

• Bir kere şu mantık yanlış,"ya ben 20k ile girdim adamlar 80k ile giriyor o zaman benim bölüm çöp oldu.".Bölümün kalitesini oraya giren insanlar belirlemez,onlar öğrenci profilini belirler sadece.Senin öğretim üyelerinde bir değişiklik yoksa bunu kafaya takmaya gerek yok.Ha,inşaat sektörü bitti mi? Bence hayır.Sadece hükümetin yanlış politikaları yüzünden geriledi.İnşaat sektörü kolay kolay bitmez.Adı üstünde Civil engineering.Yani bir bakıma medeniyet mühendisliği.İnsanlar var oldukça yapım ve yıkım da var olacağından sektör bitmez.Eğer iyiysen iş de bulursun.Bu saatten sonra 0'dan üniversite okumaya çalışmak senin için daha riskli olabilir,o yüzden diyorum.

• Kardeşim merkezi yatay geçişle geçiş yapabilirsin araştır istersen
  • inşaat mühendisliklerindeki tutarsızlıkları taban puan tavan puan arasındaki farktan anlayabiliriz aslında 100 puana yakın farklar var geçen sene 50k ile kocaeline giren adam bu sene itü olduğunu duysa bu sıralamayla ne hissederdi acaba? vakti zamanında bilgisayar mühendisliğini elimizin tersi ile itip ana mühendisliklere ( elektrik inşaat makine kimya ) yerleşmeye bakardık şimdi o bölümler tokat gibi yüzümüze çarpıyor. ama sektör o yönde gelişiyor endüsti 4.0 denilen bir sistemi uygulamaya çalışıyoruz diğer ülkeler endüstri 5.0 a geçme peşinde o sebeple bilgisayar düşmez gibi. ama yine de seneye inşaat sıralamaları normale dönecektir. yani bu sene düşük sıra ile çok iyi okullara yerleşenler çok şanslılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dell_Naja

Kardeşim merkezi yatay geçişle geçiş yapabilirsin araştır istersen
    Kardesim 3.sinifa gectim ve bu durumda merkezi yapmaktansa daha yuksek bir siralama ile daha iyi yerlere gelecegime inaniyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Reborned

İnşaat Mühendisliği bu kadar düşmüşken yazılır, ilk yıl ortalama kasılır ve yatay geçiş yapılır. Özet bu.
    3.sinifa gectigim icin boyle bir sansim kalmadi

• İnşaat da her zaman iş bulunur . Biraz girişkensen ve ağzın da laf yapıyorsa , yalan söyleme kabiliyetinde yüksekse her türlü iş bulunur . Ama yeni mezun arkadaşlar yok ben şurda çalışmam yok çok sıcakta çalışmam yok orda çalışmam diye iş seçtikleri için böyle oluyor bu işler . Kusura bakmayın ama mezun profili düştükçe , insanlarımıza iş de beğendiremiyoruz . Açık ve net yanş gözlemlediğim kadarıyla yeni mezun mühendislerimiz iş beğenmiyor .
    Şu an stajyer olarak çalıştığım firmada , altımdaki diğer stajyerlere bakıyorumda , 2 kat çıkıyorlar of çok sıcak , of çok yoruldum , iş yapmayalım ya bu bizim işimizmi, ya şantiye ne zor işmiş gibi sürekli ağlama halindeler . Yüzlerine de söyledim . Sizden mühendis olmaz diye . Ciddi anlamda olmaz ama ya . İmkansız yani . En uzak bi zorluk karşısında hemen ağlama pozisyonuna geçiyorlar . Bu arada stajyerim dedim ama çalıştığım şirket de uzun zamandır stajyer olarak çalışıyorum ve artık normal mühendis gibi oldum burda . Tek sıkıntım diplomam yok daha elimde 😂 direk burda işe başlamak isterdim ama şantiye bitmek üzere maalesef .

• quote:

Orijinalden alıntı: Kesinizmirliksk2

İnşaat da her zaman iş bulunur . Biraz girişkensen ve ağzın da laf yapıyorsa , yalan söyleme kabiliyetinde yüksekse her türlü iş bulunur . Ama yeni mezun arkadaşlar yok ben şurda çalışmam yok çok sıcakta çalışmam yok orda çalışmam diye iş seçtikleri için böyle oluyor bu işler . Kusura bakmayın ama mezun profili düştükçe , insanlarımıza iş de beğendiremiyoruz . Açık ve net yanş gözlemlediğim kadarıyla yeni mezun mühendislerimiz iş beğenmiyor .
    Şu an stajyer olarak çalıştığım firmada , altımdaki diğer stajyerlere bakıyorumda , 2 kat çıkıyorlar of çok sıcak , of çok yoruldum , iş yapmayalım ya bu bizim işimizmi, ya şantiye ne zor işmiş gibi sürekli ağlama halindeler . Yüzlerine de söyledim . Sizden mühendis olmaz diye . Ciddi anlamda olmaz ama ya . İmkansız yani . En uzak bi zorluk karşısında hemen ağlama pozisyonuna geçiyorlar . Bu arada stajyerim dedim ama çalıştığım şirket de uzun zamandır stajyer olarak çalışıyorum ve artık normal mühendis gibi oldum burda . Tek sıkıntım diplomam yok daha elimde 😂 direk burda işe başlamak isterdim ama şantiye bitmek üzere maalesef .
    Hangi unidesiniz hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: quespif

Hangi unidesiniz hocam?

Alıntıları Göster
    Cbü

• Reborned kullanıcısına yanıt
    Yatay geçis yapacagin itü insatta 57 binle kapatir :/

• quote:

Orijinalden alıntı: Septsept

Yatay geçis yapacagin itü insatta 57 binle kapatir :/
    Dostum yatay gecis yapsam insaat yazmam ki mezun olsam bile bu meslegi yapma ihtimalim %5.Cunku stajdayken anliyorsun
    Calisma saatleri kotu.is desen bitti.okuyosun ediyosun babadan zengin bir muteaahhit isten cikartiyor falan.Zor yani mezun olduktan sonra ya yeni bir uni ya da pilotluk icin basvurcam yoksa zor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.