Şimdi Ara

İNŞAAT İŞİNDEN ANLAYANLAR BAKABİLİRMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bir ev yaptıracagım köyde inşaat işinden anlayan arkadaslar yardımcı olabilirmisiniz fiyat konusunda falan yardım edebilirmisiniz.50-60-70 bu m2 civarlarında yapacagım

• Çok küçük yapıyorsun.Sonra pişman olursun.
  • aynen bizde yaptırıyoruz 50-60m2 falan olucak 2kat lı ama... ayrı bi ev varsa pişman olmassın yazdan yaza yada bayramdan bayrama fazla bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.Bora -- 14 Ağustos 2008; 15:29:51 >
  • Evet kendime ait şehirde bir dairem var sadece yaz tatillerinde gitmek icin peki 50-60 metre kare üzerine 2 katlı bir bina ne kadara mal olur ?
  • Benim yaptırmayı bırak evim bile yok.
  • Tek kat yapsam ne kadar iki kat yapsam ne kadara mal olur acaba ?
  • nereye bağlı bu köy?
    tekirdağ ise projeni de yapardım(artık köyler belediyeler gibi tasdikli proje istiyor), inşaat işi için de kalfa bulurdum uygun fiyata
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kahramanmaraş elbistana bağlı
  • kabaca inşaat maliyetini hesaplayayım.
    senin ev 3A sınıfında olacak Bakanlığın m2 birim fiyatı yüklenici hizmeti dahil 399 YTL. bunu m2 ile çarp mesela.
    70+70 =140 x 399 = 55860 YTl.
    proje gideri için proje bürolarından fiyat al değişkenlik gösterir.
  • Sanki söyledigin m2 cok geldi gibi biz 130 m2 ye yakın bi akrabamız tek katlı yaptı 30 bine anahtar teslim diyodu
  • usta şimdi biraz kabaca bir hesap yaptım bizde çatalcalıyız.Çatalca içerisinde o tip birkaç ev yaptırdık maliyet 130m2 ev için 80 milyar'a geldi.(Çatalca istanbul'a bağlı bir ilçedir) sen ordan kahramanmaraş için oldukça fiyat düşer diye Tahmin ediyorum...
  • ben Bayındırlık Bakanlığının standartlarına göre hesapladım ancak kullanılan malzeme kalitesi işçilik bunlar değişgenlik gösterir. o yüzden ülkemizde en büyük vurgunlar inşaat sektöründe olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hirbag

kabaca inşaat maliyetini hesaplayayım.
    senin ev 3A sınıfında olacak Bakanlığın m2 birim fiyatı yüklenici hizmeti dahil 399 YTL. bunu m2 ile çarp mesela.

Nasıl yani? 70+70 ne oluyor? 140 metrekare olarak hesapladıns en sanırım.
  • Valla bizim akrabayla sizin dediginize göre istanbul k.maraş arasında 130 m2 için 50 bin ytl oynuyo iyi para gercekten
  • Hocam tek kat ve muhteşem prefabrikler var..

Almanyada iken oturduğumuz evi ileride param olursa ben yapacağım..

Şimdi kirayı bile zor verebiliyorum
  • kabası 30bine mal olur evet. içnede seramik, tefrişatla birlikte 10.000 ytl tutar asgari, zevkine kalitesine göre artar.
    şimdi demir fiyatı tavan yaptı, biraz fiyatlarda artma olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 14 Ağustos 2008; 16:11:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: GunayMan

quote:

evet 2 kat 70+70 =140 m2 için. kalfa ücreti de içinde 55860 ytl için.
  • quote:

quote:

quote:

Adam köy yeri diyor sen bakanlık karıştırıyorsun.Bizimkilerde bu sene yapıcak 3 katlı bir ev Sivasın köyüne bakanlık ne karışır.Yok yüklenici firma yok 3a sınıfı bu adam elbistanda yüklenici firmayı nerden bulacak.Burası Türkiye böyle olmuyor bu işler.

• Örnek. Üç oda bir salon prefabrik yapı. 95 metrekare

İNŞAAT İŞİNDEN ANLAYANLAR BAKABİLİRMİ
  • quote:

Orjinalden alıntı: arbuzik

quote:

quote:

quote:

Adam köy yeri diyor sen bakanlık karıştırıyorsun.Bizimkilerde bu sene yapıcak 3 katlı bir ev Sivasın köyüne bakanlık ne karışır.Yok yüklenici firma yok 3a sınıfı bu adam elbistanda yüklenici firmayı nerden bulacak.Burası Türkiye böyle olmuyor bu işler.

şimdi bakanlıkdaki yetkililer, mühendislik mimarlık odaları 3A sınıfı yapıların(4 kat altı konut) günümüzde
    sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için gerekli malzemeleri ortalama fiyatlarla hesaplamışlar, yüklenici kalfa aynı şey evi yapacak ustalar. ve böyle istatistiki bir değer bulmuşlar ki gayet sıhhatlidir bu değerler.

bana ucuz şöyle yaptık örnekleri vermeyin bana ver 20000 ben sana yine zemine 140 m2 ev dikerim
    eğer iş ev dikmekse.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.