Şimdi Ara

input lag (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
9.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: DeliOrmanlı0106

Gördüğüm ne komik intel trolüsun
    Olay ondan mı ibaret?
  • quote:

Orijinalden alıntı: B4TTLEFIELD2

Şimdi hocam, ben mesela lol oynuyorum. Bu arada sistemim üst seviye. evga 1080ti , ryzen 1800x, 1 gb ssd falan var ama daha monitörümü değiştirmedim. Monitörüm eski pc den kalma. Casper, 1366 x 768 çözünürlük, 5ms tepkime süresi, led, 19 inc bir monitör ve monitörünle kasayı birbirine hdmi kablo ile bağladım ama monitörde hdmi giriş olmadığından dvi olduğundan dolayı hdmi dvi ya çevirerek monitöre taktım bu da bir input lag sebebi değil mi? Monitörümü değiştireceğim de input lagından kurtulumak istiyorum aynı zamanda. Şimdi ben bu ekipman ile lol oynarken, birisiyle oyunda birbirimize girelim yani birbirimize skill atalım öyle bir delay oluyor ki fare yerinden kıpırdamıyor işte bu input lag değil mi? İnternetimde sorun yok fiber kullanıyorum. input lag dediğimiz şey bu değil mi? Bir de g sync'de de input lag oluyor değil mi?

Alıntıları Göster
    fare yerinden kıpırdamıyorsa input lag değildir o. o derece bir gecikmenin farklı bir nedeni vardır. o monitörü bir an önce değiştirin. altını çizerek söylüyorum: o sistem ile kesinlikle kullanılmaması gereken bir monitör. kesinlikle o monitör kullanılmaz o sistemle. yazık...

• triple buffering sadece opengl icin gecerli bir ozellik, v-sync acmak ciddi input lag arttirir, ayni sekilde sync turevi hersey. burada donanimsal destekli esitlemeler var monitor dahilinde g-sync ve free sync gibi fakat kart nvidia ise g-sync monitorler tuzlu fiyatta ve verdiginiz paraya inanin degmez. nvidianin ayni sekilde yazilimsal fast sync cozumu var dikey esitleme icin o da g-syncten az bir input lag farkla cok iyi is cikartiyor. sistemin input lagini dpc latency ile kontrol edebilirsin yesilden sapmadigi surece sorun teskil etmez. cozum olarak biostan hpet kapatmak baya bir input lag dusuruyor. windows timer resolution kullanmakta ayni sekilde input lag dusurur. indir maximuma tikla alta al sistemle birlikte calissin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rogue Agent -- 24 Nisan 2018; 7:59:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rogue Agent kullanıcısına yanıt
    Fast sync, gsyncin işe yaramadığı hz den yüksek fps durumu için var gsyncle beraber çalışması için. Monitör hz değerinden düşük fps alındığında o kadar da başarılı değildir. Teoride öyle yani. Çok denemesem de fast sync açtığımda tearing görmedim şu ana kadar ama ben anlamıyor da olabilirim. Zaten 144+ hz monitör olduktan sonra tearingler pek belli olmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fast synyc kafasina gore fps limitide koyuyor. Belki ayari vardir. Ornegin bf4 oyununda 150fps den yukarisini oynatmiyordu. Kapattigimda 100-200 fps arasina cıktı oyun. Fps takintisi olanlar bunu bilmeli. Yoksa sisteminde darbogaz var sanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 24 Nisan 2018; 8:18:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nkvelioglu

Fast sync, gsyncin işe yaramadığı hz den yüksek fps durumu için var gsyncle beraber çalışması için. Monitör hz değerinden düşük fps alındığında o kadar da başarılı değildir. Teoride öyle yani. Çok denemesem de fast sync açtığımda tearing görmedim şu ana kadar ama ben anlamıyor da olabilirim. Zaten 144+ hz monitör olduktan sonra tearingler pek belli olmuyor.
    yanlış biliyorsun fast sync başlı başına bir eşitleme çözümü g-sync olan adamin fast sync ile isi yok ikiside bambaska seyler. fs rendera 3. bir frame'i buffer yaparak calisiyor bu sayede iki frame arasi kirilma olmuyor goruntu devamli 3. bir frame'in onbelleklenmesiyle ile beslendigi icin. bu da biraz renderla kontrol cihazlarinin tepkiselligi arasinda ufak bir gecikme farkina yol aciyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: vamp

Fast synyc kafasina gore fps limitide koyuyor. Belki ayari vardir. Ornegin bf4 oyununda 150fps den yukarisini oynatmiyordu. Kapattigimda 100-200 fps arasina cıktı oyun. Fps takintisi olanlar bunu bilmeli. Yoksa sisteminde darbogaz var sanabilir.
    monitor hz degerinin iki katina limitliyordu diye hatirliyorum

• Rogue Agent kullanıcısına yanıt
    Triple buffered vsyncten ne farkı kaldı ki o zaman? Ben de bu tarz bir teknikle çalıştığını gördüm bir yerlerde ama o zaman neden
    tb vsync kadar yüksek gecikmeye sebep olmadığını hala anlamadım. Yine bir yerlerde okudum vsync gibi hz değerinden düşük fps alındığında v kadar olmasa da sapıtabildiğini ama ben çok az oyunda (Controllerla oynanması gereken oyunlar. Şu an hollow knightta kullanıyorum mesela.) kullandığımdan da olabilir hissetmedim. Saints row 4 te kullanmıştım bi ara ve o oyunun motorundan muhtemelen 120 fps in çok ötesine geçmiyordu yani benim monitörün hz değerimden düşüktü hep. Benim algıma göre gsyncden beklentim ne ise onu fast sync karşıladı hep. Bir gecikme ve stuttering hissetmedim kırılma da görmedim. Bu yüksek fps aldığımdan sapıtmaların araya kaynamasından da olabilir okuduğum yanlış da olabilir ama vsyncden daha iyi olması teknik olarak mantıksız geliyor vsync gibi çalıştığı için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 24 Nisan 2018; 9:42:57 >

• nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    tb sadece opengl de calisiyor. fast syncde dedigin gibi o mantigi directxe tasimis. dusuk input lage neden olmasi konusunda gpu ona gore tasarlanmistir sadece 9 ve 10 serisinde calismasi onu aklima getiriyor. online oyunlari genelde cogumuz drop lag vs olmamasi icin dusuk ayarlarda oynadigimizdan fps hz degeri altina inmiyor kirilmalari cok farketmiyoruz o yuzden kullanip azda olsa input lag yapmasin diye acmiyorum ben hic. single player oyunlarda genelde 60fps hedefledigimiz icin frame dusunce baya belli oluyor tearing orada ilac gibi geliyor, cok smooth goruntu gecisleri hizli sahnelerde falan hic bozmuyor, nvidianin shadowplayden sonra en takdir ettigim icadi bu fast sync, g-sync cok gereksiz geliyor bana aradaki gecikme farki o parayi bayilmaya degmeyecek turden kesinlikle

Sorularin hemen hemen hepsi bu videoda cevaplaniyor. Ayrica bu kanal multiplayer oyunlardaki bircok sikintiya parmak basiyor, acikliyor.

Umarim ingilizcen vardir

https://youtu.be/L07t_mY2LEU

• quote:

Orijinalden alıntı: Rogue Agent

monitor hz degerinin iki katina limitliyordu diye hatirliyorum

Alıntıları Göster
    Doğru olabilr. Benim monitör 75 hz
  • Bunu izlemiştim uzun zaman önce ya. Videoda 50 kere buffer diyo herif herhalde bir yerden sonra sinirimi bozmaya başlamıştı @rogue agent videoda da söylüyor. fast sync vsync gibi monitörün hz değerinden yüksek fps alındığında çalışıyor. O yüzden gsyncin eksiğini kapatması icın yapilmis demistim fast sync icin. Ayrıca vsyncden farkli olarak fast sync input lag çok artirmasa da ufak stutteringlere sebep olduğunu söylüyor. En güzeli 144+ hz monitör alıp sync açmamak. Hiç bu sorunlara kafa yormaya gerek yok zaten tearingler göze batmıyor bu hızda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 25 Nisan 2018; 9:39:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nkvelioglu

Bunu izlemiştim uzun zaman önce ya. Videoda 50 kere buffer diyo herif herhalde bir yerden sonra sinirimi bozmaya başlamıştı @rogue agent videoda da söylüyor. fast sync vsync gibi monitörün hz değerinden yüksek fps alındığında çalışıyor. O yüzden gsyncin eksiğini kapatması icın yapilmis demistim fast sync icin. Ayrıca vsyncden farkli olarak fast sync input lag çok artirmasa da ufak stutteringlere sebep olduğunu söylüyor. En güzeli 144+ hz monitör alıp sync açmamak. Hiç bu sorunlara kafa yormaya gerek yok zaten tearingler göze batmıyor bu hızda.
    monitor hz miktarindan fazla fps alirsan zaten tearingden o kadar uzaklasiyosun ve dedigine gore is yapmamasi gerekiyor 60 hz monitorum var 60 fps altinda fast sync kaymak gibide çalışıyor. elemanin videoyu yaptigi zaman oyleymis olabilir sonradan guncellenmistir suan baya baya altinda da ustunde de is yapiyor yani

Twitch yayini sirasinda eski bir csgo pro oyuncusunun denk gelip soylediklerinin yalancisiyim;

Elinde zaten 144hz monitor yoksa, tavsiyem 240hz monitor alman. 144hz bir monitorun varsa, yukseltmene gerek yok.

Rogue Agent'in dedigi gibi, bu zaman araliginda bir seyler degismis olabilir, olmayabilir de (kuvvetle muhtemel. Cok az kanal bu testleri yapiyor veya daha azi periyodik olarak guncelliyor. Atiyorum NV suruculerinde buna dair bir bilgi goremedim, normal akil olumlu bir gelismenin reklamindan kacinilmamasi gerektigi yonunde.

• İnput lag değeri kaç ms altında ise iyidir?

• Ahmet2808 A kullanıcısına yanıt
    100mikrosaniye'nin altında ise iyidir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.