Şimdi Ara

input lag

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
9.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar forumlarda her konuyu inceledim ama yeterli bilgi yok. Bu input lag belasından nasıl kurtuluruz. Birileri nvidia denetim masasındaki "üçlü ara bellekleme" ayarından bahsetmiş ama tam açıklama yok. input lagın ilacı üçlü arabellekleme midir? Yoksa bazı monitörler "düşük input lag" diye teknolojilerinin olduğunu söylüyor bu mu çare? Nasıl kurtuluruz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Input Lag nedir ve Nasıl Düşürülür?

Input lag, bir cihazın giriş komutun verilmesiyle cihazın ekranda tepki vermesi arasında geçen gecikmedir. Bu gecikme, oyun oynama, video düzenleme gibi uygulamalarda performansı olumsuz etkileyebilir.

Input Lag Düşürme Çözümleri:

1. Ekran Yenileme Hızını Kontrol Edin: Daha yüksek yenileme hızına sahip monitörler, input lag'i azaltmaya yardımcı olur. 60 Hz yerine 120 Hz veya 144 Hz yenileme hızına sahip bir monitör seçin.

2. Fare Giriş Oranını Ayarlayın: Fare giriş oranı, farenin bilgisayarınıza veri gönderme sıklığını belirler. Daha yüksek bir giriş oranı, input lag'i azaltabilir.

3. USB Bağlantısını Kullanın: Kablosuz bağlantılar, input lag'e neden olabilir. Mümkünse, oyun oynamak veya hassas işler yapmak için USB bağlantısını kullanın.

4. Windows Input Lag'ini Giderin: Windows işletim sisteminde, oyun modunu etkinleştirmek ve arka plan uygulamalarını kapatmak input lag'i azaltmaya yardımcı olabilir.

5. Grafik Kartı Sürücülerini Güncelleyin: Grafik kartı sürücüleri, input lag'de rol oynayabilir. En son sürücüleri üreticinin web sitesinden indirip yükleyin.

6. Diğer Faktörleri Göz Önünde Bulundurun: Bağlantı hızınız ve internet gecikmesi gibi diğer faktörler de input lag'e katkıda bulunabilir. Bunları kontrol edin ve gerekirse iyileştirmeler yapın.

Input lag'i azaltarak, oyun performansınızı geliştirebilir, hassas düzenlemeler yapabilir ve genel kullanıcı deneyiminizi iyileştirebilirsiniz. Yukarıdaki çözümleri uygulayarak, input lag'i en aza indirebilir ve cihazlarınızın tam potansiyeline ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • oyunda köşe yumuşatma anti aliasing varsa onu direk kapat input lag yaptırıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hem yırtılmayı önlemek hem de input lag'ı gidermenin yolu yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: B4TTLEFIELD2

hem yırtılmayı önlemek hem de input lag'ı gidermenin yolu yok mu?
    G-Sync biraz input lag ekliyor ama yırtılma olmaz kapatırsan input lag biraz azalır ama yırtılma olur.
  • V-SYNC ile input lag doğru orantılı mı?

input lag ile hangi şeyler doğru orantılı artıyor?
  • bu tamamen ihtiyaçlarınıza yönelik bir seçimdir.

tearing denilen yırtılma olayı sizi rahatsız ediyorsa bunu oyunda görmek istemiyorsanız yapılması gerekenleri artıları ve eksileri ile özetlemeye çalışayım.

1)G-Sync destekli monitör ve NVIDIA marka ekran kartı ikilemesi
    Nvidia control panelden g-sync aktifleştirilir, dikey senkronizasyon seçiminde açık seçilir. Bu şu demektir. Monitörün tazeleme hızı 144 hz diyelim. 30-144 fps için monitörün tazeleme hızı 30-144 hz arasında değişir. 144 aşıldığında v-sync devreye girer. 144 hz in aşıldığı durumda v-sync devreye girdiği için input lag hassas oyuncular için hissedilebilir. Bu yüzden oyunun grafik ayarlarını 144'ün altında kalacak şekilde ayarlamak gerekir. Eğer dikey senkronizasyon kapalı seçilseydi 144 ün üzerinde g-sync devreye girmeyecekti. input lag bu durumda daha az olacaktı.

2)G-sync destekli olmayan monitör ile oyun oynamak.
    Bu durumda ben şahsen oyundan oyuna değişen teknikler kullanıyorum. Güncel oyunlardan farcry 5 örneğin. bu oyunda yırtılma çok fazla göze batıyor. o yüzden v-sync açık kullanıyorum. v-sync açtığınızda 60 'ın altına düştüğünüz anda ciddi takılmalar yaşarsınız. grafik ayarlarını 60 ın üzerinde kalacak şekilde ayarlamak gerekir. resolution scaling kullanıyorum bu durumlarda da.

Sonuç olarak input lag in en az olduğu durum dikey senkronizasyonun veya g sync in kullanılmadığı durumdur. ama bu da ekranda yırtılmalar yapar. benim için görüntü kalitesi her zaman ön plandadır. her zaman yırtılmaların önüne geçmeye çalışırım. bunun kararını vermek gerekir ilk önce. şu an için birinden birini feragat etmek gerekiyor. ama g-sync şu an için en iyisi diyebilirim. ben uzun zaman g*sync kullandım. ama 4k oled tv nin görüntü kalitesini hdr ile birleşince hiçbirşey ile değişmem : D

• quote:

Orijinalden alıntı: canskru

bu tamamen ihtiyaçlarınıza yönelik bir seçimdir.

tearing denilen yırtılma olayı sizi rahatsız ediyorsa bunu oyunda görmek istemiyorsanız yapılması gerekenleri artıları ve eksileri ile özetlemeye çalışayım.

1)G-Sync destekli monitör ve NVIDIA marka ekran kartı ikilemesi
    Nvidia control panelden g-sync aktifleştirilir, dikey senkronizasyon seçiminde açık seçilir. Bu şu demektir. Monitörün tazeleme hızı 144 hz diyelim. 30-144 fps için monitörün tazeleme hızı 30-144 hz arasında değişir. 144 aşıldığında v-sync devreye girer. 144 hz in aşıldığı durumda v-sync devreye girdiği için input lag hassas oyuncular için hissedilebilir. Bu yüzden oyunun grafik ayarlarını 144'ün altında kalacak şekilde ayarlamak gerekir. Eğer dikey senkronizasyon kapalı seçilseydi 144 ün üzerinde g-sync devreye girmeyecekti. input lag bu durumda daha az olacaktı.

2)G-sync destekli olmayan monitör ile oyun oynamak.
    Bu durumda ben şahsen oyundan oyuna değişen teknikler kullanıyorum. Güncel oyunlardan farcry 5 örneğin. bu oyunda yırtılma çok fazla göze batıyor. o yüzden v-sync açık kullanıyorum. v-sync açtığınızda 60 'ın altına düştüğünüz anda ciddi takılmalar yaşarsınız. grafik ayarlarını 60 ın üzerinde kalacak şekilde ayarlamak gerekir. resolution scaling kullanıyorum bu durumlarda da.

Sonuç olarak input lag in en az olduğu durum dikey senkronizasyonun veya g sync in kullanılmadığı durumdur. ama bu da ekranda yırtılmalar yapar. benim için görüntü kalitesi her zaman ön plandadır. her zaman yırtılmaların önüne geçmeye çalışırım. bunun kararını vermek gerekir ilk önce. şu an için birinden birini feragat etmek gerekiyor. ama g-sync şu an için en iyisi diyebilirim. ben uzun zaman g*sync kullandım. ama 4k oled tv nin görüntü kalitesini hdr ile birleşince hiçbirşey ile değişmem : D
    Şimdi hocam, ben mesela lol oynuyorum. Bu arada sistemim üst seviye. evga 1080ti , ryzen 1800x, 1 gb ssd falan var ama daha monitörümü değiştirmedim. Monitörüm eski pc den kalma. Casper, 1366 x 768 çözünürlük, 5ms tepkime süresi, led, 19 inc bir monitör ve monitörünle kasayı birbirine hdmi kablo ile bağladım ama monitörde hdmi giriş olmadığından dvi olduğundan dolayı hdmi dvi ya çevirerek monitöre taktım bu da bir input lag sebebi değil mi? Monitörümü değiştireceğim de input lagından kurtulumak istiyorum aynı zamanda. Şimdi ben bu ekipman ile lol oynarken, birisiyle oyunda birbirimize girelim yani birbirimize skill atalım öyle bir delay oluyor ki fare yerinden kıpırdamıyor işte bu input lag değil mi? İnternetimde sorun yok fiber kullanıyorum. input lag dediğimiz şey bu değil mi? Bir de g sync'de de input lag oluyor değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B4TTLEFIELD2 -- 22 Nisan 2018; 11:51:33 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fifa 19 Lag/Delay Analizi
    7 yıl önce açıldı
    xbox live lag sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar oyunlarda farenin veya klavyenin geç tepki vermesi yani fareyi hareket ettirdiğinizde normalden daha yavaş hareket etmesi veya klavyede tuşun geç işlemesi input lag mıdır? input lag bu sorunlara verilen ad mıdır?
  • PC' ye takacağınız herhangi bir harici bileşenin gecikmesidir input lag. Klavye olur mouse olur monitör olur herşey olur. Kısacası input lag bu gecikmenin terimsel adıdır, bir sorun değildir. Bu gecikmeyi artıran bazı faktörler var onlara sorun diyebilirsiniz. Nasıl düşürürüm derseniz yüksek fps alıp herhangi bir sync açmamak en genel yazılımsal çözümüdür. Donanımsal olarak çözüm kablosuz bileşenler kullanmamak, yüksek hz li düşük input laga ve tepki süresine sahip monitör kullanmak olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 22 Nisan 2018; 18:20:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nkvelioglu

PC' ye takacağınız herhangi bir harici bileşenin gecikmesidir input lag. Klavye olur mouse olur monitör olur herşey olur. Kısacası input lag bu gecikmenin terimsel adıdır, bir sorun değildir. Bu gecikmeyi artıran bazı faktörler var onlara sorun diyebilirsiniz. Nasıl düşürürüm derseniz yüksek fps alıp herhangi bir sync açmamak en genel yazılımsal çözümüdür. Donanımsal olarak çözüm kablosuz bileşenler kullanmamak, yüksek hz li düşük input laga ve tepki süresine sahip monitör kullanmak olabilir.
    hocam g sync monitör alacağım, g sync monitör de input lag yapar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: B4TTLEFIELD2

hocam g sync monitör alacağım, g sync monitör de input lag yapar mı?

Alıntıları Göster
    G-sync tabii ki daha az gecikme yapar V-sync'e göre.

"Sıfır" input lag istiyorsan tek yol tüplü monitör.
  • Aşırı kuvvetli bir algınız yoksa anlamazsiniz o input lagi. Ama yapar. Bunu buraya soracaginiza 2 dk arastirsaniz zaten internette cevabi alirdiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 23 Nisan 2018; 11:57:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nkvelioglu

Aşırı kuvvetli bir algınız yoksa anlamazsiniz o input lagi. Ama yapar. Bunu buraya soracaginiza 2 dk arastirsaniz zaten internette cevabi alirdiniz.
    Yok bilader yok! Araştırdık! input lag'ın tam olarak ne olduğu, sebepleri, kurtuluş yollarını herkes geveleyip durmuş! Ahmak değiliz hemen burada senin gibilerden medet umalım!
  • quote:

Orijinalden alıntı: musabsanli

Yok bilader yok! Araştırdık! input lag'ın tam olarak ne olduğu, sebepleri, kurtuluş yollarını herkes geveleyip durmuş! Ahmak değiliz hemen burada senin gibilerden medet umalım!

kızma hocam boşver input lag olayı prosesle alakalı ne varsa hepsi input lag yaptırır. gysinc falan denemedim ama benim kendi tecrübelerimden yola çıkarak köşe yumuşatma ve bazen vysnc gecikme yaptırabiliyor onun dışında her monitörün kendisinde var input lag. rakamlardan çok emin değilim ama aklımda kaldığı kadarıyla en iyi diyebileceğin monitörün bile 10-15ms gecikmesi var. bak bu panel gecikmesi değil tepki süresi 1ms ama ona görüntünün gelmesi onun bunu işlemesi falan 15ms leri buluyor kabaca oyundada varsa gecikme 20-25ms 15 de monitörden eklersen 40-45ms lere geliyor ve anlıyorsun işte ozaman mouse 'u kımıldatıpta ekrandaki görüntünün aynı oranda akıcı gelmediğini. oyunda nasıl gecikme var olurmu öyle şey diyenler oynadıkları oyunda konsol falan açabiliyorlarsa stat ları açsınlar fps ve ms değerleri ekrana geliyorsa anlarla ne demek istediğimi.

• Azaltmanın en kesin yolu yüksek fps almak ve yüksek Hertz monitör kullanmak. Geriye kalan her şey fasa fiso...
  • Sizin bahsettiginiz skill atarkenki fare kipirdamamasi direk oyunun kasmasi anlamina geliyor gibi. Input lag adi ustunde gecikmedir. Yani mouseyi hareket etritirdikten sonra olan milisaniyelik gecikmeler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • WarSaw kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi şöyle benim kasa sistemim 10 numara. evga 1080ti+ ryzen 1800x+ samsung evo 1gb ssd+ fiber internet falan filan da... Lol oynarken mesela bir aksiyon olduğu vakit ekrandaki fare imleci + klavye komutları resmen tekleme yapıyor yani yavaşlıyor. Bunun nedenini araştırıyorum ben aslında. Ben şuan eski monitörüm olan dvi girişli bir monitör kullanıyorum. Ekran kartıyla da dönüştürücü vasıtasıyla hdmi olarak bağlıyorum. Bir de yırtılmalardan bıktığım için v-sync açıyorum. Benim problemim bu dönüştürücü ve v-sync yüzünden olabilir mi? Peki beni şimdi yeni monitör alacağım bu monitör g-sync bu problemi büyük oranda çözmez mi? Sonuçta artık dönüştürücü kullanmayacağım direk displayporttan bağlayacağım + v sync de kapanacak..?
  • Simdi online oyunlarda büyük bir ryzen islemci uyumsuzlugu soz konusu. Islemcide bellek gecikmeside olunca tekil cekirdege sıkışan islemci kasma yapabilir. Vsync kapali iken kac fps aliyorsunuz? Msi afterburner ile butun cekirdekleri aktiflestirip buraya aksiyon sahnesinden goruntu eklerseniz cok daha fayadali yorumlar gelebilir. Bende de benzer sistem var online oyunlar baya bir sıkıntı yapabiliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: powerring

Azaltmanın en kesin yolu yüksek fps almak ve yüksek Hertz monitör kullanmak. Geriye kalan her şey fasa fiso...

kesinlikle.

zaten köşe yumuşatma falan benzeri şeyler feci fps den çalıyor. sağlam donanım + yüksek fps nin alınabileceği ince detay seviyesinin ayarlanması. ince detay seviyesinden kastım low graphics de çalıştırmak değil misal uzak görüş ultra değilde high kurtarıyorsa onu yapmak gibi buna benzer detay seviyeleriyle manuel uğraşıp en iyi fps görüntü kalitesini elde etmek

• vamp kullanıcısına yanıt
    Gördüğüm ne komik intel trolüsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.