Şimdi Ara

İngilterede dil eğitimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
4
Favori
2.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu yaz tatilinde londrada 12 hafta dil okuluna yazılmayı planlıyorum.gramerim fena değil çok fazla ingilizce şarkı dinlerim yabancı dizi izlerim. Bildiğim kelimeleri cümleleri çok rahat çıkarabiliyorum fakat speaking kısmı hiç yok gibi. Seviye olarak kendimi elementary görüyorum.yaz ayına kadar efenglishtown da konuşma sınıfları vs çalışsam.ingiltereye gitmeden evvel iyi bir ön hazırlık olurmu?

    londrada akrabalarım da var yardımcı olurlar kalacak yer vs. Geçen hafta taksimde global vizyon yurtdışı eğitim şirketiyle görüştüm. Bilgi Aldığım okullar ve fiyatları resimde ekledim


    Diğer sorularım şunlar:
    1) 3aylık eğitim bana ne kazandırır hangi seviyeye çıkabilirim
    2) burada ki tecrübemle diğer seneye wat yapmayı planlıyorum iyi bir fikir mi?
    3) sizin türklerin fazla olmadığı okul şehir vs nereler
    4)dil eğitiminde rahat alıştırma yapabilecek şehirler küçük şehir mi? büyük şehir mi? sorunsalı

    Özellikle tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.

     İngilterede dil eğitimi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironcarbonom -- 6 Ocak 2016; 0:19:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • İngiltere'de Eastbourne'de Türk sayısı azmış ve deniz kenarında bir yer. Orda St Gilles'in kursu olması lazım. Londra, Brighton'daki İngilizce kurslarında özellikle yaz aylarda her sınıfta en az 3-4 Türk olduğu söyleniyor. Gideceğin okulun kur sistemi çok önemli. Bazı kurslar A1 A2 B1 B2 diye bölerken bazıları A1.1 A1.2 diye her kuru kendi aralarında da bölümlendirebiliyorlar. Haftada 20 ders saatinden az veren yeri tercih etme derim. Yoğun eğitim alman makbul. WAT'a karşıyım. Kendi vatandaşlarını bile çalıştıramadığı işlerde İngilizce öğren, gez-toz adı altında yabancılara pazarlıyorlar. WAT yapıp güneş altında çalışan vs çok yorum vardı ekşide. En iyisi kasiyerlik, kullandığın kalıplar da hep aynı. 3 aylık bir kursla en fazla 2 seviye atlarsın bence zaten fazlasını da bekleme 3 ay çok yeterli bir süre değil. Okuldan arkadaşım yaz tatilinde Amerika'ya gitti Upper Int olarak geri döndü ama şimdi geçenlerde konuştuk araya zaman girdi çok geriledim unuttum çoğu şeyi kendimi intermediate bile hissetmiyorum demişti. Dil nankör neticede çok kolay unutuluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ironcarbonom kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Hem dil öğrenme öğrenirken de en iyi sonuç-en uygun yöntem dengesini kurmak gerekirse;ben şahsi kanâatim Türkiye de elementary seviyesinden imkan varsa intermediate'e kadar yükselmek yoksa enazından pre-intermediate'in kelimelerini ezberlemek.Yaz ayına kadar bol bol hikaye kitapları okumak..Kalacak yer sıkıntınızın olması maddi açıdan iyi ancak sesli düşünüyorum,sabah erkenden evden çıkmalı ve gece geç saate kadar dönmemelisiniz.Nekadar az türkçe-okadar ingilizce=+verim.
    Bunun yanında ekleyebileceğim 15 yıl amerikada eğitim görevlisi olan bir hocamın anlattığına Türkiyedeki kahvehane olayının aynısı yurtdışındada geçerli imiş.Ancak bahsedilen pub/kahvehaneler yaşlıların takıldığı 50+ grubun gittiği;sohbet etmeye aç;birisi gelsede sohbet etsek diyen amcaların olduğu mekanlar.Bu amcalara bir içecek ısmarlıyorsun/2 saat sohbet ediyor(zorunluluk yok/pavyon ile karıştırmayın).Yani benim ekleyebileceğim bu olabilir.Bu yöntem için de sanırım elementary seviyesi biraz düşük;elinizden geldiği kadar kelime hazinesini geliştirip;bol bol yabancı ne olursa okuyup;oraya gittiğiniz zaman en azından(1414£*4=5700+1000TL uçak bileti+5000TLmin harcama/3ay)12.000TL harcayacağınız tutardan en üst verimi elde etmiş olursunuz.İngilitere için aldığım duyumlar hiçkimseyi takmadıkları,özellikle yabancılara karşı dikkatli oldukları yönünde..

    1- 3 aylık eğitim sizi çok iyi yerlere eğer buradan pre-intermediate olarak giderseniz ve yaza kadar boş durmayıp kelime hazinenize birşeyler eklerseniz;tamamen oradaki girişkenliğiniz,şansınız ve karşınıza çıkacak pratik konuşma yöntemleri sayesinde bence en az wall street kursundaki advanced 2 seviyesine gelirsiniz.Bu da günlük konuşmalarda takılmadan-karşındakine sorry? deyip duraksamadan hızlı bir gelişim kazanabilirsiniz.Bunun yanında gramer vs bunları yutarsınız diye düşünüyorum çünkü 3 ayda öğrenilmeyecek bir kalıp yok diye düşünüyorum.

    2- Work and travel;yapan arkadaşlarımdan biliyorum.mcdonalds da kasiyer olanda var.2 haftada bir iş değiştirip sabahdan gece yarısına kadar 2 iş bulanda var.İngilizce öğrenmek açısından londra dil eğitimi gibi olmayacağı kesin.Ancak yine şansınıza ve girişkenliğinize bağlı olarak pratik konuşmalar,günlük konuşmalarda gerek kelime hazinenize,gerek konuşma pratiğinize büyük katkı sağlar.

    3-"sizin türklerin fazla olmadığı okul şehir vs nereler?" bunu tam olarak anlayamadım. Ancak Türk,Pakistan,Alman diye değilde özellikle Wat da Amerikalı İngiliterede ingiliz vatandaşlarıyla sohbet etmeniz;hem onların konuşma biçimini kavramanızı sağlar;hemde bizim bildiğimiz tam uygun olmayan arap ingilizcesinden nasiplenmessiniz iyi olur.

    4-Az önce bahsetmiştim.Şehirden ziyade insanların bize tutumu önemli.Nasıl ki biz burda İstanbulda bir Pakistanlı/Bangladeşli gördüğümüz zaman nekadar giyimi tutumu hoş da olsa;doğru/yanlış algı yüzünden birden onlardan ürküyoruz.Aynen öyle de yurtdışında sizin gideceğiniz neresi olursa olsun(Wat veya londra) oralarda çok aşırı işçi/yabancı/dil öğrenmeye gelen vs. var zaten.Birçoğuda sizin gibi dil öğrenmeye gelmiş ve benim bildiğim kadarıyla İngilizler takmıyorlar kimseyi.ayrıca orada polonyalılar varmış.maaş skalasını çok düşürüyorlar ve dolayısıyla ingiliz vatandaşlarının nefretini topluyorlarmış.Türkiyede kimilerinin Suriyelilere baktığı gibi.Bu yüzden hem oraya gidip hem istediğimizi elde etmek için 50+ yaşlı amca kahvehaneleri iyi tercih olabilir.




  • şunu çok merak ediyorum inglizceyi ana dil seviyesinde bilmek kaç yılı alıyor
  • fredydexter kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlamayın sizin sorunuz "Kaç yılda berber olunur?"a benziyor.Size bağlı,yaşınıza kapasitenize olanaklarınıza,maddi imkanınıza...daha birçok faktöre bağlı.Mesela 30 yaşında 2 çocuk sahibi bir ev geçindirmek zorunda ve yeni başlayanlar grubunda iseniz işiniz zor.
    tamamen size bağlı şartlara.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i.ozgurr -- 6 Ocak 2016; 2:41:44 >
  • i.ozgurr kullanıcısına yanıt
    türklerin fazla olmadığı okul şehir vs nereler?" derken türk popilasyonunun fazla olmadığı şehirler veya bildiğiniz okulları kastetmiştim esasen.



    +50lik ingiliz amcaların takıldığı kahvehanemsi pubları ilk defa sizden duydum.çok hoş bişeymiş bu dediğiniz pubların belli bir adı,jargonu var mı?


    Diğer bir sorum part-time çalışmam sıkıntı yaratır mı? İngiliz hükümeti bu konuda ne kadar toleranslı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironcarbonom -- 6 Ocak 2016; 4:14:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ironcarbonom kullanıcısına yanıt
    Hmm.Anladım.Ya aslında benim bilgiler teoride kalıyor.Gidip gelen yakın tanıdığım veya okul hocalarımın görüşleri,tavsiyeleri.Tabi az önce arkadaşında dediği gibi giden kişilerle konuşmanız çok daha faydalı olur.Hem nokta atışı yaparsınız hemde detayları işin cinliği varsa onlarıda öğrenirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNGİLTERE DİL OKULLARI
    2 yıl önce açıldı
    Malta Dil Eğitimi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar hepinizin yorumlarını okudum.Aslında bir yandan haklısınız ülkemizde yabancı dil öğrenmek ama ÖZELLİKLE İNGİLİZCE öğrenmek çok zor.Geçmişte gördüğünüz derslerden dolayı öğrenememiş gibi hissediyorsunuz.Ama bir yandan da azimli olup çalışırsanız inanın bana bu kadar para harcamanıza gerek yok.Yanlış anlaşılmasın yurt dışı dil eğitimine karşı değilim.Sonuçta siz mühendislik okuyorsunuz ve SANIRIM mesleğiniz için bu dili öğrenmeyi istiyorsunuz.Ama bence bir ayrıntıyı ya unutuyorsunuz da ya da başaramayacağınızı düşünüyorsunuz.O ayrıntı şu:Ben kendi ülkemde İngilizce öğrenemez miyim? Bu konuya birazdan değineceğim.Bundan evvel yurt dışı eğitim konusunda söylemem gereken bana göre çok önemli gördüğüm birkaç ayrıntıyı yazacağım.Ülkemizde 'yurt dışı dil eğitimi' denince insanlar zannediyor ki siz Newbie(yeni yetme)seviyesinde İngilizce bilip oraya gidip eğitim görüp ülkemizde döndüğünüzde super advanced seviyesinde İngilizce öğreneceğinizi zannediyorlar. Bu çok zor bir şey.Birkaç ayda böyle bir gelişim göstermek mümkün değil.Ancak 3-4 yılda orada kalarak BELKİ böyle bir gelişim gösterilebilir.Yurt dışı dil eğitimine başlamadan evvel bu işin size MAKSİMUM FAYDA SAĞLAMASI İÇİN upper-intermediate seviyesinde İngilizce bilmeniz gerekiyor.(Sadece anlama değil gramer ve konuşma anlamında da bu seviyede olmanız gerekiyor.)Eğer siz bu seviyenin altındaysanız orada daha fazla süre kalmanız gerekiyor ki bu da para demek.Eğer siz tüm becerilerde ve özellikle gramerde EN AZINDAN intermediate olsaydınız size yine de yurt dışı eğitimi önerirdim.Katkısı yine çok olurdu.Ama şuan siz elementary seviyesindesiniz.Çok kritik bir eşiktesiniz.Özellikle elementary ve intermediate olan kişiler henüz o dilin mantığını tam olarak anlayamazlar.Bu nedenle yabancı dil öğrenmeye büyük bir hevesle başlayıp bu seviyelerde bu dili öğrenmeyi bırakan bir çok insan vardır.En çok bu seviyelerdeki kişiler öğrenmek istedikleri dili öğrenmeyi bırakır.Özellikle ülkemizde İngilizce az çok İngilizce bilen büyük çoğunluk zaten bu seviyede olurlar.Sokaktaki herkes elementary demek istiyorum.Bunu abartılı olarak görmeyin.
    Dil öğrenirken bir şeyi asla hayatınızdan çıkaramazsınız.O da SES yani DİNLEMEK.
    Siz o dilin konuşulduğu ülkeye giderek bu SESLERİ DUYMAYA,onları anlamlandırmaya gidersiniz.Peki şimdi ben size şu soruyu soruyorum.Eskiden bu sesleri duymanız çok zordu çünkü teknoloji yoktu.Ancak o ülkeye gitmeniz gerekiyor.Şimdi bir tık uzağınızda.Hemen BBC radyosunu açarak istemediğiniz kadar bu sesleri duyabilirsiniz.Hem de o gideceğiniz kültür kenti Londra var ya ki tiyatro ve kültür kentidir.O ülkede para verip izleyebileceğiniz tiyatrolardan daha fazlasını bu radyolardan 24 saat dinleyebilirsiniz.Yani en zengin konuşmaları dinleyebilirsiniz.
    Siz konuşma becerisini geliştirmek için gidiyorsunuz.Zaten bu iş için hazırlanmış Engvid videolarını dinleseniz(ama önce grameri çok iyi bilmeniz şart) ki toplam 169 tane konuşma becerisine dönük ders var.Büyük faydası olur.Artık her şeye ulaşmak çok kolay internet sayesindeki.Ama halen yurt dışı eğitimin yerini tutmayan bir şey daha var.O da şu ki yurt dışı eğitim de özellikle İngilizce collocation'ları çok iyi öğrenirseniz.Tabii eğer öğrenmeye hevesliyseniz.Yani ''Ben otobüse giriyorum'' diye cümle yanlış bir cümle kurmak yerine ''Ben otobüse biniyorum'' diye doğru kalıpları öğrenirsiniz.Bu anlamda faydalı.Ama İngilizce eğitimi o derece gelişti ki artık tüm detaylar ya kitap olarak ya da set olarak ya da internette var.Mesela yazdığım bu collocation sorunu için Oxford yayınları ''Oxford Collocations Dictionary'' adlı eser çıkarttı.Amazon'dan 36 dolara alabilirsiniz.Şimdi bitirdik mi yine bir yurt dışı eğitim eksiğini.
    Ama burada itiraf edeyim ki bir şey var ki onun asla yerini dolduramayız.Yurt dışı eğitim size bir macera sunar.Görüp gezdiğiniz,konuştuğunuz insanları unutmazsınız.Kurduğunuz cümleleri bile uzun yıllar unutmazsınız.Size bir anı bırakır bu eğitim.Ayrıca farklı bir kültürü yerinde öğrenirsiniz.İşte bu yazdığım şeyleri hiç bir kitap ve set öğretemez.Bence bu eğitimin en büyük faydası bunlardır.

    Size önerim seviyenizi en azından intermediate yapmadan yurt dışı eğitimine gitmeyin.En azından bu seviyede olun.Grameri ülkemizde halledip oraya giderseniz öğrendikleriniz uygulama şansınız olur.Konuşma beceriniz daha çok gelişir.Ama gramer bilmeden giderseniz orada gramer öğrenirsiniz konuşma becerisi yeterince gelişmez.Eğer giderseniz size tavsiyem pazarları gezin,insanların konuşmalarını dinleyin.Başarılar dilerim.




  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Anlattıklarınıza kelimesi kelimesine katılıyorum.Biraz ayrıntılı yazmışsınız.Emeğinize sağlık.Oradan öne çıkarmak istediğim cümle;
    "....Ama bir yandan da azimli olup çalışırsanız inanın bana bu kadar para harcamanıza gerek yok."
    Ve küçük bir ekleme;herkes kendisini çok iyi tanır.Eğer gerçekten sabırlı iseniz,işin üzerine gidip yıllarınızı verebilirseniz;ancak ozaman girin bu işe.Yoksa arkadaşında dediği gibi elementary de ve intermediate de bırakan sıkılan yorulan dayanamayan çok insan var maalesef :( bir de pazar günleri sokağa çıkma mantığı maalesef tutmuyor.Ülkemize gelen turistler çoğu zaman korkutuluyor.Daha uçakan inmeden taksicisinden tut transferinden tut...zaten turla gelmişse rehber onu öpüyor kimseye bırakmıyor...Turist guide book larda genelde aman deniyor rehberinizin tavsiyesinden başka herkes sizi kandırır.bu da maalesef gerçek.halı satmaya çalışan sultanahmet anutçusundan tut galata köprüsünün altındaki bire 35 katan restaurantlardan tut 50 liralık valizi 400 liraya iteleyen yurdum garibanıda eklenince korkuyorlar.

    Onun için imkan var ise mesela lise ünv öğrencileri için;yaz tatilinde memlekete dönmeyip veya ist dışarısında ise istanbula gelip(antalya piyasasını bilmiyorum) küçük bir otelde çalışmak çok faydalı olur.Büyük otel demiyorum çünkü büyük otele genelde vip misafir gelir seni takmaz ve zaten iş yoğunluğundan sohbet imkanı bulamazsın 500 600 odalı otelde.Ama küçük otelde misafirlerle azcıkda diyalogun sosyal yönün varsa çoğu zaman izin günlerinde misafiri gezdirmeye bile götürebilirsin(dediklerim yaz için geçerli kışın piyasa düşük olur ve sohbet pratik imkanı olmaz).E nerde konaklicak ev vs?Benim bildiğim taksimde aylık 300tl ye odalar var.veya beyazıt veznecilerde aylık 200tl ye 4 kişi bir odada kalınan yerler var.Buralar değerlendirilerek belki para kazanamaz maaşlar düşük olur 1400-1500 ancak dil öğrenmeye pratik yapmaya çok faydası olur.İş bilmeyede gerek yok.Çanta taşır bellboyluk yapar.bunun için çoğuzaman tecrübe bile istemiyorlar.




  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bu uzun cevabınız ve anlatımınız için teşekkürler.
    Şu an en azından gramerim intermediate olmadan gitmeyeceğim önümde yaklaşık 6ay gibi bir süre var. Bahsettiğiniz platformları araştıracağım. Elimde" english gramer today" var bu kitabı bitirsem tabi bunun yanında reading ve writing de yapmam lazım. Öneediğiniz "Oxford Collocations Dictionary yanında başka kaynakçalar var mı?

    Diğer sorum çalışma planım nasıl olmalı? Yani farzı misal her gün 2 saat yeterli olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbulda ingilizce pratik amacıyla iş bulmak için küçük oteller genelde kariyer yenibiris vs site ilan vermezler.benim bildiğim 2 site var.

    www.turizmgazetesi.com Bu sitede hemen az aşşağı inince solda İş/Eleman arama seçeneğine tıklıyoruz.Açılan sayfada "Bana Göster" seçeneğinin altındaki eleman arayanlar ı seçiyoruz.önümüze sürüyle ilan çıkıyor genelde tel yazar.arayıp konuşuyoruz.tavsiye:istanbul dışından gelecekseniz dışarıdan geldiğinizi söylemeyin burda ikamet ediyorum deyin "bellboy-çanta taşıyıcısı" ilanı için.

    seriilan.hurriyet.com.tr bu sitede de eleman seçeneğini seçiyoruz.kategoriden turizm'i illerden istanbulu seçiyoruz.ilanlar karşınızda.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ironcarbonom

    Öncelikle bu uzun cevabınız ve anlatımınız için teşekkürler.
    Şu an en azından gramerim intermediate olmadan gitmeyeceğim önümde yaklaşık 6ay gibi bir süre var. Bahsettiğiniz platformları araştıracağım. Elimde" english gramer today" var bu kitabı bitirsem tabi bunun yanında reading ve writing de yapmam lazım. Öneediğiniz "Oxford Collocations Dictionary yanında başka kaynakçalar var mı?

    Diğer sorum çalışma planım nasıl olmalı? Yani farzı misal her gün 2 saat yeterli olur mu?

    Gramer konusuna geçmeden evvel şu Oxford sözlüğü hakkında yazmam gereken bir şey var.Eğer seviyeniz Upper-İntermediate altındaysa bu sözlük işinize HENÜZ yaramaz.Çünkü bu sözlük İngilizce de artık upper-İntermediate veya advanced seviyesine gelip artık cümle kuran ama yanlış cümle kuran kişilerin daha doğru cümle kurması için hazırlanmıştır.Sizin şuan bu sözlüğü almanız HENÜZ işinize yaramayacaktır.Bu sözlüğü seviyenizi ilerletince alırsınız.

    Elinizde bulunan Murat Kurt'un kitabı bu dili öğrenmeye başlayan bireyler için çok uygun bir kitap.Çünkü hem anlatımı Türkçe hem de konuları gayet açık ve net anlatıyor.Şuan için ayrıca bir gramer kitabı almanıza lüzum yoktur.Boşuna para harcamayın.
    Bu kitabı bitirdikten sonra writing alıştırması yaparım demişsiniz fakat yazma becerisi yabancı dil öğrenirken en son kazanılması gereken ve diğer becerilere en zor beceridir.Önce İngilizce gramer bilginizi ve kelime bilginizi,anlama düzeyinizi ve okuma düzeyinizi Advanced yapmanız gerekiyor.Daha sonra yazma becerisini geliştirmek daha isabetli olacaktır.
    Günlük en az 2 saat çalışmanız ŞART zaten.
    Öncelikle size şunu sormam lazım.
    Türkçe dil bilgisini az çok biliyor musunuz?
    Konuşma becerinizi geliştirmek istiyor musunuz?(Bazı mesleklerde sadece okuma becerisini geliştiriyorlar.Makale ve kitap okumak için.Sizin mesleğinizde konuşma becerisi gerekiyor sanırım.Ayrıca mesleğinizle ilgili kitap,makale okuyacaksınız değil mi?
    Bu sorulara vereceğiniz cevaba göre bir çalışma yöntemi ve kaynak önereceğim.




  • ironcarbonom kullanıcısına yanıt
    Afedersiniz dün mesajınızın hepsini okumamışım.Hoca sınıf da anlatmıştı.Detayını malesef bilmiyorum.Aslında bir ara okuldaki hocaları ziyaret etmeyi düşünüyorum.O hocayı görürsem sorarım.

    Çalışma konusunda ise bilgim yok,sanırım şansına.ancak tv den izlediğim kadarıyla ingiliz hükümeti yabancılara karşı politikalarını sertleştiriyor.dolayısıyla malesef kaçak çalışma imkanıda azalıyor ama yinede giden birisi yazsada herşeyi anlatsa o konudada bilgileniriz.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Türkçe dil bilgim: özne eylem zamir bağlaç sıfat vs temel olarak bilirim bunları

    Konuşma becerimi illa ki geliştirmem lazım çünkü çalışmayı istediğim şirketler yurtdışı bağlantılı firmalarla çalışıyor.

    Mesleki kitap makale okumam lazım.şu an dahi projelerimde Litaratür taramasını ingilizce yapmam gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışmanız şu şekilde olacak:
    1.Diyelim ki siz İngilizce de Adjectives(sıfatlar) konusuna çalışacaksınız.Önce Türkçe'de sıfatlar konusuna çalışın.Sıfatların türleri iyi bilin.Sonra elinizdeki gramer kitabında İngilizce sıfatlar konusuna çalışın.Konuyu bitirdikten sonra kendi kafanızdan Türkçe ve İngilizce sıfatlar konusu arasında bir karşılaştırma yapmaya çalışın.Ama bu uzun sürmesin.En fazla yarım saat.Sadece farkları anlayabilseniz o bile yeterli.
    2.Şimdi İngilizce sıfatlarla ilgili alıştırmalar çözmeniz gerekiyor.Bir sürü internette kaynak var ama ben en iyilerini bulup ekledim siteye.Şu konunun İngilizce bölümünde var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_109504695/tm.htm
    Toplam 8 tane alıştırma sitesi var.Orada adjectives konusunu bularak alıştırmaları çözün.Bu çok büyük oranda konuyu unutmanızı engelleyecektir.Eğer yine de unutuyorsanız google'dan adjectives exercises diye aratarak dünya kadar alıştırma bulabilirsiniz.Bunu tüm konulara bu şekilde uygulamanız gerekiyor.
    3.Bu şekilde çalışarak sadece gramer öğrenirsiniz ama ayrıca şu siteye çalışmanız gerekiyor.
    http://etc.usf.edu/lit2go/readability/flesch_kincaid_grade_level/
    Burada en alt seviyeden başlayıp en son seviyeye kadar bir çalışma yöntemi uygulayacaksınız.Bu yöntem sayesinde cümleleri öğreneceksiniz.Konuşurken cümleleri hızlı şekilde tamamlayacaksınız ayrıca fazlasıyla dinleme çalışması yaptığınız için aksanınız daha düzgün ve anlaşılır olacak.Yine ayrıca sesli kaydı dinlerken metni takip edeceksiniz.Eğer telaffuzunu bilmediğiniz bir kelimeyle karşılaşırsanız hemen kaydı durdurup o kelimeyi doğru şekilde telaffuz etmeye çalışın.Bunu sürekli yapın.Bu siteye her gün en az 2 saat çalışmanız gerekiyor.Bakın oradaki cümleleri çevirmeye çalışmayın,kelimeleri tercüme etmeye çalışmayın.Hiçbir şekilde tercüme etmeyin.Sadece takip ederek o cümleleri anlamaya çalışın.Telaffuzunu bilmediğiniz kelimeleri öğrenin bu kadar.
    4.Gramer ile bu siteyi bitirdikten sonra artık gramerde eksiğiniz olmadığını anlayacaksınız.Artık oradaki cümleleri takip ederken cümleyi anlayacaksınız ama fazla kelime ve ifade bilmediğiniz için tam olarak cümlenin ne demek istediğini kavrayamazsınız.Yani artık bu siteye en baştan başlayacaksınız.Bu sefer bilmediğiniz kelime ve ifadeleri öğreneceksiniz.Bu sitede o kadar ifade ve kelime var ki 8.seviyeye geldiğinizde anlamadığınız gazete,roman çok az olacak.Bunun üzerindeki metinler çok daha zor ve fazlasıyla yetkinlik isteyen metinler.
    5.Bu çeviri işini yaparken sizin ayrıca konuşma becerisine dönük DAHA PRATİK bilgiler öğrenmeniz gerekiyor.Bunun için şu iki sitenin speaking bölümlerindeki videolar fazlasıyla işinizi göreceksiniz.Ama diğer dersleri de dinleyebilirsiniz.Katkısı olur.
    http://www.engvid.com/english-lessons/
    http://learnex.in/
    6.Şimdi büyük oranda konuşma,anlama,okuma,gramer anlamında büyük yol kat etmiş olursunuz.Fakat sizin bu çalışmaları yaparken işinizi daha da kolaylaştıracak bir kaç eser önereceğim.Özellikle zamanlar konusunu kalıcı hale getirmek çok zordur.Bunun için hazırlanmış fiil çekim kitapları var.Özellikle şu kitabı öneriyorum:
    The Big Book of English Verbs
    Siz ayrıca yazma becerisini de geliştirmek istediğiniz için özellikle İngilizce noktalama kurallarını iyi anlatan ve ayrıca gramer anlatan şu kitabı önerebilirim:
    The Blue Book of Grammar and Punctuation

    Aslında daha önce önerdiğim Oxford Collocations Dictionary lit2go sitesindeki bu çalışmanızdan sonra gerek bile yok almanıza.Ama eğer işimi kolaylaştırsın derseniz ileriki bir zamanda almanız faydalı olacaktır.

    Şimdi gelelim mesleğinizle ilgili kısma.Her meslekle ilgili İngilizce terimler sözlüğü olur.Mesela Tıp Terimleri Sözlüğü gibi..Sizin mesleğinizle ilgili mutlaka böyle bir sözlük vardır.Böyle bir sözlük alıp oradaki sözcükleri öğrenmek işinizi kolaylaştırır.Bu işin kısa yolu.Ama bu sözlükler biraz pahalı olabilir.
    Ama diğer yol biraz daha farklı.Bu yöntemde ise siz mesleğinizle ilgili bir şeyler okudukça o alana ait terimleri öğrenirsiniz.Sürekli bir şeyler okuyunca zaten hatırlayacaksınız.Ama İngilizce'yi özellikle iş alanında kullanacağınız için Business English'i bilmeniz gerekiyor.Yani iş jargonu.Şu sitede ücretsiz olarak anlatıyor.
    http://legacy.australianetwork.com/businessenglish/episodes.htm
    Dersler videolu ve altta açıklamaları var.Bu büyük oranda ihtiyacınızı karşılar.Ama daha da detaylı bir anlatım isterseniz şu site en detaylı olanı:
    https://www.businessenglishpod.com/business-english-podcast-lessons/
    Ücretli üyelik almanıza gerek yok.7 günlük ücretsiz üyelik açarak tüm dersleri mp3 ve pdf dosyalarını indirip çalışabilirsiniz.

    Yalnız dediğim gibi bunlara advanced olduktan sonra çalışacaksınız.Üstteki çalışmalarınız bittikten sonra çalışacaksınız.
    İngilizce'yi üst düzeyde bu şekilde en ucuz şekilde öğrenebilirsiniz.

    Çalışma yöntemleriyle ilgili ek detayları açmış olduğum şu konuda bulabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_109504695/tm.htm




  • i.ozgurr kullanıcısına yanıt
    Yazın dediğiniz gibi yabancı turistlerin olduğu apart otel tarzı yerlerde çalışmak mantıklı bir iş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Hocam önerdiğiniz bu programı yalın ama detaylı olarak anlatmanız gerçekten takdire şayan . Malesef ben dahil çoğu kişide ingilizce öğrenmek için yüksek maddi bedeller gerektiği öngörüsü epey fazla.

    Bu konuyu açmam vesilesiyle umarım diğer arkadaşlar da bu konudan yararlanır.
    Dediklerinizi finallerim bittikten sonra uygulamaya koyacağım. Disiplin çoğu işte olduğu gibi dil öğrenme mevzunda da önemli.illa ki bazen zorlandığımda hevesim kırılacak tedirginlik başlayacak ama istikrarı sürdürmeye çalışacağım. Dil öğrenimi konusunda Tıkandığım ya da kararsız kaldığım durumlarda sizin kapınızı yine çalmak isterim

    Forumda sizin gibilere epey ihtiyaç var emeğinize sağlık
    umarım bu programı bitirdikten sonra ingilizce konusunda katettiğim mesafa için ayrıca bir teşekkür etmeyi borç bilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keske diyorum hocam buraya yazdiklariniz tum iletilerin hepsini yeni bir konu halinde tekrar acsaniz...ben cok guzel kopyala yapistir yaparim ancak tesiri olmaz.siz tegmen konumuyla cok guzel katkiniz olur diye siddetle tavsiye ediyorum.Ancak bir ek:"eger calismayi okumayi sevmiyorsaniz bosuna bu yola cikmayin.suan bu yazilari okumak kolay.nekadarda hos geliyor kulaga.hemen tikla 1 saatde izle hemen ogren...boyle degil.zorluklar yasamaya katlanmaya alisik degilsen bu yola hic cikma git 2 3 saat 3 top oyna daha iyi.zaman kaybetme" bunu hocam eklemeniz gerektigini dusunuyorum eger yeni konu halinde paylasirsaniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ironcarbonom kullanıcısına yanıt
    Walla benim aklima bu geliyor.veya bir diger yontemde universiteyi;yabanci ogrencilerin coklukda oldugu okullarda okumak.bir tasla uc kus.hem unv hem ingilizce pratik hemde ingilizce egitim veren akreditasyonu olan,avrupara denkligi olan bir unv de okumak.(yabanci buraya denkligi olmayan okula gelmez.) Mesela 2008 2009 yillari arasinda Kibris Dogu Akdeniz Unv de okudum.birde soyle birsey var.imkan elde olunca deger bilinmiyor.ingilizcesi super olan nijerya guney afrika ozellikle hindistan Çin vatandaslariyla yanyana ayni sinifda ayni cafede barda diskoda kaynasmak dili gelistirmek icin bulunmaz nimet.imkan olunca degerlendirmesini bilirsen;tavsiyem;hem ucuz hem avrupa denkligi olan;tum bolumleri muhendislik tip vs vs hepsi ing olan sadece hukuk ve turkce ogretmenligi turkce...Turizm dusunenler icin ise Turkiyede 1 veya 2 okulda avrupa denkligi ve dunya denkligi manalarina gelen TEDQUAL;SEDQUAL sertifikalari var.Kibris da Dogu Akdeniz universitesi ve Girne Amerikan universitesi turizm bolumleri olarak dunyada denklik anlamina gelen tum belgelere sahip.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • i.ozgurr kullanıcısına yanıt
    Beni mi kastettiniz yazılanları toparlayıp yeni bir konu açma hususunda anlamadım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.